ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

MaGiCa
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la MaGiCa » 26 feb 2011, 17:29

Ted Mosby je napisao/la:
admin2 je napisao/la:Koliko sam ja upratio,Doković ima prednost prije svega zbog Fedexovih gresaka. ;)
Rani brejk Federera u 2.setu, izgleda da ćemo imati odlučujući set
Novak ne misli tako.

5-0 u setovima gegen Federer im diese jahre. Jaaaaaaaaaa! Fantastisch.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 feb 2011, 17:30

Sve čestitke za Novaka, stvarno sam mislio da ovo ide u 3.set
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 feb 2011, 17:30

Da, taj odlučujući je bio set broj 2. :mrgreen: Moram priznati da sam očekiv'o bolji meč (ako ništa, onda barem neizvjesniji), ali Đoković je u 2 seta dobio favorizovanog(po kladionicama barem) Federera. Podatak u prvom setu koji me zapanjio je da je u jednom trenutku(mislim da je to bilo kod rezultata 4:2 za Noleta) Federer im'o samo jedan osvojen poen na svoj 2. servis. :o

U svakom slučaju, zaslužena pobjeda Đokovića, manje je griješio i to je to. Nole nije dopustio Fedexu da se u potpunosti vrati u meč(rani break u 2. setu je vrlo brzo anuliran), te je onda nastavio kao u 1. setu i zasluženo trijumfovao. Ovo mu je 3. uzastopna titula u Dubai-ju, a ako se ne varam ove sezone je na set količniku 32:3. :o
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 26 feb 2011, 17:40

Definitivno,Novak ima recept za Rogera.
Pobijediti najvećeg svih vremena 3x zaredom je za divljenje.
Svaka čast Novaku.

Danas je Federer previše griješio i to je bio njegov problem.Novak mu je stalno slao loptice na bekend što Rogeru nije odgovaralo;a i kada bi dobio na forehand,Federer bi opet griješio.Novak je samo u pojedinim dijelovima prvog seta bio sjajan (nekoliko odličnih pasing shotova).I Federer je na trenutke bio sjajan;nekoliko bekenda koje samo on zna izvesti.Po meni su presudile te duže razmjene koju su odgovarale Novaku,naravno.Ne mogu da shvatim koliko je grešaka Roger napravio na svoj forehand.Bekend i razumijem da pravi nevjerovatne greške,ali iz forehanda od Rogera se to nije očekivalo.Novak je pobijedio forsirajući bekend Fedexa,oko 75% lopti išlo je na bekend Rogera,a tek ostalo na forehand.Federer je morao na servis protivnika napadati;na drugom servisu,naravno.Nije to radio.
Iako ja mislim da je Novak pobijedio zahvaljujući greškama Federera,pobjeda je pobjeda.I to je taktika;ići na duže razmjene i čekati greške protivnika kako je Đoković danas radio.Tek kada je morao (pasing shootovi) Đoković je riskirao.

U svakom sljedećem meču ove dvojice Novak će biti favorit,mislim i po kladionicama.
You'll never walk alone.

jeremija

Post Postao/la jeremija » 26 feb 2011, 17:50

Definitivno....Roger bi trebao da razmišlja o penzionisanju.....Nije to više onaj neumoljivi federer...Dok je bio mlađi bio je car,po meni najboljih svih vremena.Ali njegovo vrijeme je prošlo...Novak,Nadal,Marej i ostali će da se otimaju za trofeje.
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 26 feb 2011, 18:08

jeremija je napisao/la:Definitivno....Roger bi trebao da razmišlja o penzionisanju.....Nije to više onaj neumoljivi federer...Dok je bio mlađi bio je car,po meni najboljih svih vremena.Ali njegovo vrijeme je prošlo...Novak,Nadal,Marej i ostali će da se otimaju za trofeje.
U sportskom i takmicarskom smislu da, ali u sponzorskom i novcanom, sigurno ne.

Bez obzira na njegove igre, on ce uvijek na najvecim turnirima doci do minimalno cetvrtfinala, a za takve predstave se takoder dobijaju solidni novci.

Mislim, dobivao bi on od sponzora dobre novce i ako zavrsi karijeru, ali ako ostane, sto hoce, novca ce biti jos vise, iako ga sigurno ima za kupanja u njemu.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 feb 2011, 18:18

Ke..te ko foke.
Federer je trenutno treci najbolji teniser sveta.
Zaradjuje oko 35m$ godisnje.
I favorit je u odnosu na Djokovica - na travi, i na Nadala - na betonu, i dalje.
Djokovic je realno #1 na betonu. Ako bude imao sezonu sljake kao u 2009. ili bolju, a zadrzi igru na betonu - on je #1 sveta i na ATP listi.
A onda moze da vlada kao Lendl ili da se zajebava kao Agassi, ali ce sasvim sigurno uzeti bar 4-5 GS turnira (mozda i vise).

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 feb 2011, 21:24

Ferrer prekinuo Almagrov niz od 18 pobjeda i dvije vezane titule i uzeo drugu titulu ove godine, poslije Aucklanda.

Trenutno finale Delray Veacha igaju Tipsarevic i Del Potro.

Ove sedmice nema ATP turnira, jer je DC na rasporedu sljedeci vikend i petak.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 feb 2011, 22:27

Kako lose finale, previse gresaka sa obje strane.

Tipsar poceo odlicno, poveo sa 4-1, nakon toga raspad, i ako ne pogodi prvi servis nije mogao do poena. del Boy uzeo 5 gemova zaredom i prvi set sa 6-4.

Drugi set krenuo u istom ritmu, samo greske, a Janko sa par servisa izvukao ovaj prvi gem 6-4 0-1.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 feb 2011, 23:14

Juan Martin Del Potro je osvojio 9. titulu u karijeri, prvu nakon skoro godinu i po dana.

6-4 6-3. Uglavnom lose finale, koje su obiljezile greske i neiskoristene break lopte Tipsara.

Janko opet ostaje bez titule, opet nije sredio neke stvari u svojoj glavi, malo misli na tenis, malo na wow i ostale stvari.

Tipsar break lopte 1/11 :? . U drugom setu del Boy je znatno pao i ocigledno je bio umoran, jedva se kretao, ali je nekako sa servom izvukao dva gema na kraju i zavrsio mec.

Ovom pobjedom del Potro se vraca u prvih 100, nakon dva 1/2 u protekle dvije sedmice, danas titula i sada moze na odmor, do Mastersa u Miamiu i Indian Wellsu, gdje realno sa ovakvom igrom, nema sta da trazi protiv jacih.

Janko 0/3 u finalima, a koliko potencijala ima, realno je trebao imati bar 2 ATP titule, eh ta glava.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 feb 2011, 14:09

slika

Welcome back! 8-)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 feb 2011, 16:21

Sinoc sam pogledao mec Del Potro-Tipsarevic,i mogu reci da odavno losi tenis mec nisam pogledao.Previse gresaka na obe strane,Tipsa imao veliku sansu da uzme titulu,Del Potro mu se nudio na tacni ali ovaj nije hteo da prihvati,imao je tih 4:1 u prvome setu i da je priveo to kraju imao bi dodatno samopouzdanje,ali onda 5 vezanih gemova Del Potra i preokret nakon cega je ovaj bio u kanalu iz koga nije mogao da izadje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 28 feb 2011, 16:27

Svaki meč u kojem Tipsarević ima toliku prednost i ispusti je,je po meni pušten meč od strane Srbina.
You'll never walk alone.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 feb 2011, 17:35

Nema nikakve koristi da pusti finale.

On je takav, sam je rekao da tokom igre i ne misli 100% na tenis, nego malo na igrice, frizuru, plaze, djevojku, a tako nikad nista nece osvojiti. I onda mu se desavaju takvi padovi.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 10 mar 2011, 16:32

ATP Masters 1000: Indijan Vels
od 12. do 20. marta

Žurka počinje! Televizija B92 direktno prenosi svih 9 turnira iz ATP MASTERS 1000 serije, kao i MASTERS KUP na kraju sezone!

Najbolji tenis na B92! Prvi po redu je turnir u Indijan Velsu, poznat i kao ’peti gren-slem’. Na granici Kalifornije i Meksika podignut je drugi najveći teniski stadion na svetu. Preko 16,000 gledalaca na licu mesta, ali i milioni putem tv prenosa, moći će da uživaju u okršajima najboljih svetskih tenisera, a favorit broj 1 za titulu je definitivno-Novak Đoković !

Posle trijumfa na Australian openu, ali i na turniru u Dubajiu, srpski as dolazi u Ameriku u vrhunskoj formi, rešen da nastavi svoj pohod ka prvom mestu ATP liste. U tom cilju dobri rezultati u Indijan Velsu, a odmah potom i u Majamiju, mogli bi da budu izuzetno važni, pogotovo ako se ima u vidu mali broja poena, koje naš najbolji teniser brani iz prošle sezone. Zanimljivo je i da je Đoković turnir u Indijan Velsu do sada jedni put osvajio 2008. godine, kada je prethodno takođe trijumfovao na prvom gren-slemu sezone.
Naravno, najveći rivali za trofej biće mu kao i godinama unazad Nadal i Federer.
Posle brilijante sezone,Španac ponovo kuburi sa povredom kolena,koja je uticala i na njegovo rano ispadanje sa turnira u Melburnu. Nakon toga temperamentni Majorčanin odigrao je samo jedan me; u okviru Dejvis kupa, pa je pitanje koliko će biti spreman za najveće napore na kalifornijskom suncu, koje zna da temperaturu na terenu podigne i preko 40 stepeni.
Sa druge strane, Rodžer Federer u dva ovosezonska okršaja sa Noletom nije uspeo da osvoji ni set (3:0 u polufinalu u Melburnu i 2:0 u finalu u Dubajiu), pa mnogi opet počinju da sumnjaju da je vreme dominacije magičnog Švajcarca prošlo. Ipak, već nekoliko puta u karijeri Federer je dokazivao da ga ne treba prerano otpisivati i slati u penziju, a Indijan Vels je prava prilika da to ponovo učini.
Naravno, odmah iza njih su Endi Marej i Huan Martin Del Potro. Britanac je posle poraza u finalu u Melburnu, željan da dokaže da ipak jeste teniser za velika dela (osvajanje gren-slem titula), dok je Argentinac pobedom na turniru u Delrej Biču pokazao da je povreda i definitvno prošlost i da može da nastavi tamo gde je stao septembra 2009. godine kada je osvojio US Open.
Osim njih dobrim rezultatima mogu da se nadaju i Soderling, Verdasko, Berdih, Ferer, Rodik, Monfils, Conga i ostali (čak i iznenađujući pobednik od prošle godine Ivan Ljubičić), ali i druga dva naša tenisera Troicki i Tipsarević. Viktor je konačno ušao među 20 najboljih na svetu, dok je Janko plasmanom u finale turnira u Delrej Biču nagovestio da bi i u Indijan Velsu mogao daleko da dogura.
Sve najzanimljivije duele sa prvog turnira ovogodišnje Masters 1000 serije moći ćete da gledate od 12. do 20. marta samo na televiziji B92.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 mar 2011, 18:25

Koliko sam procitao Djovak ako uzme Indian Wells bice prvi igrac u istoriji da nije porazen u sezoni nakon Indian Wellsa. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 10 mar 2011, 22:25

Danas pocinje prvi Masters sezone, Indian Wells, dodje kao peti Grand Slam. 8-)

Tipsarevic je vec odigrao mec prvog kola i dobio Kamkea 6-2 6-0.
Nista specijalno u prvom kolu, nositelji se tek ukljucuju u drugom kolu.

Najzanimljiviji mec prvog kola Del Potro - Stepanek. Koji se igra nocas, od prenosa nema nista sve do subote.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 14 mar 2011, 13:32

Nakon sumraka nositelja u subotu, sinoć i jutros očekivani rezultati.

Pobjeda Raonića protiv Fisha nije neko iznenađenje jer se radi o teniserima sličnog stila a Miloš je trenutno u mnogo boljoj formi tako da pozitivan rezultat nije mogao izostati.

Federer i Đoković sigurni iako je Fed imao manjih problema sa Rusom.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 14 mar 2011, 18:58

Mister No je napisao/la:
Pobjeda Raonića protiv Fisha nije neko iznenađenje jer se radi o teniserima sličnog stila a Miloš je trenutno u mnogo boljoj formi tako da pozitivan rezultat nije mogao izostati.
Mogao je izostati pozitivan rezultat jer Raonić ima problema sa leđima.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 14 mar 2011, 20:16

Skoro su igrali i Raonić ga je dobio 2:1 u setovima. :?

Federer se mučio protiv Andreeva,dosta grešaka iz returna,ali na sreću pobjeda na kraju...
You'll never walk alone.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.