Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ostajem ovdje. Ovako su picke bjezale i 1992
Vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Sve besposlicari zele za Njemacku. Nadjite kakav posao i prestanite da kmecite.
- numanumaye22
- Kontakt:
Ne znam, al ja kad sam isao ni blizu ovakav red nije bio.

Tamo ih ceka ili Pflegeheim ili socijala. Za nesposobne i lijene dobre opcije.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Bijelo roblje
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
- numanumaye22
- Kontakt:
Ne moze socijala bez stalnih papira. Tj moze, ali onda ti nece bit produzena viza. Ali ima definitivno ljudi koji koriste tu situaciju, posebno iz Sirije, naklepaju 4-5 djece i onda imaju i porezne olaksice, a nerijetko i gradski stan dobiju jeftino. 5 djece lagano preko 1000 eura u dzep na djecje doplatke samo. Koristi gamad sistem.

Bolje im je u Holandiji ko ne zeli raditi.
Kontaju Njemacka placa buljenje u mobitel. Takve treba tjerati iz drzave, a ne kukati kao nam omladina odlazi.
Da su svabe pravile djecu sumnjam da bi bilo kakvih redova pred ambasadom.
Robuje se i u Bosni, takve su postavke svugdje. Ne treba suditi ljudima sto su otišli jer nisu htjeli raditi za 4,5,6 maraka po satu i krpiti se iz mjeseca u mjesec. Radis subotom, negdje i nedjeljom, osiguran na minimalac i nemoj se zaebavat, cuvaj posao, nek ide staz.

Robuje se i u Bosni, takve su postavke svugdje. Ne treba suditi ljudima sto su otišli jer nisu htjeli raditi za 4,5,6 maraka po satu i krpiti se iz mjeseca u mjesec. Radis subotom, negdje i nedjeljom, osiguran na minimalac i nemoj se zaebavat, cuvaj posao, nek ide staz.
Kao da slušam svog druga prije koju godinu kad je odlazio u njemačkuchily-rz je napisao/la: ↑22 apr 2023, 00:27Da su svabe pravile djecu sumnjam da bi bilo kakvih redova pred ambasadom.![]()

Sad je priča..yebeš njemačku u koju sam otišo da po meni piša ko stigne jer ako dam otkaz u minusu sam dok nađem sljedeći posao jer me poklapa renta i sve što ide svaki mjesec.
Yebeš njemačku gdje da bi živio u normalnom stanu kao samac moraš radit i subotom i nedjeljom ako nećeš bit u nekom prigradskom naselju gdje ne mogu naći posao ako ne znam jezik ili moram radit za nekog našeg čovjeka od čega sam pobjego.
Istim načinom života kao kod kuće ostane mu isti postotak para od plate a nema nigdje nikog

Bice njima Njemacka kad Putler zavrne ventil. Bosna ima struje za kurcenje.
Njemacka ne moze zamisliti zivot bez plina, btw.
Njemacka ne moze zamisliti zivot bez plina, btw.
Nek se vrati kućiRosicky je napisao/la: ↑22 apr 2023, 00:36
Kao da slušam svog druga prije koju godinu kad je odlazio u njemačku
Sad je priča..yebeš njemačku u koju sam otišo da po meni piša ko stigne jer ako dam otkaz u minusu sam dok nađem sljedeći posao jer me poklapa renta i sve što ide svaki mjesec.
Yebeš njemačku gdje da bi živio u normalnom stanu kao samac moraš radit i subotom i nedjeljom ako nećeš bit u nekom prigradskom naselju gdje ne mogu naći posao ako ne znam jezik ili moram radit za nekog našeg čovjeka od čega sam pobjego.
Istim načinom života kao kod kuće ostane mu isti postotak para od plate a nema nigdje nikog![]()

- numanumaye22
- Kontakt:
Koje gluposti bokte.

Iskreno, citam vijesti koje plasiraju iz BIH o Njemackoj, kako je kriza i lose, i onda kontam, jesam li ja to u istoj Njemackoj jbtt

60 miliona auta prijavljenih ima Njemacka. Malo cisto o autoputu. Preko 13 000 km autoputa ima ta drzava. To je skoro razdaljina Bosne do Australije, cisto da se shvati. Drzava trosi 850 000 eura godisnje na odrzavanje tog autoputa za 2 km, dok je za obicnog covjeka taj autoput potpuno besplatan autom, nema naplatih kucica. Dakle vozis od Minhena do Hamburga skoro 1000 km besplatno, samo natocis gorivo. Jel ti sad jasno kakve su to pare i moc? Mi imamo 30 km autoputa za 30 godina, onako informativno. A koliko ga placamo? 100 milijardi dolara je 0.1 % njemackog BDP, pa vi skontajte.
O ostalom mi se ne da ni razglabati.
@Rosicky, vrati se 50 ljudi, ode 50 000, tako nesto.
numanumaye22 je napisao/la: ↑22 apr 2023, 01:07Koje gluposti bokte.Cekaj, u kojem svijetu ce to Njemacka da se prehladi a drzava koja prima novac od te iste Njemacke (u ovom slucaju BIH) nece? Pa Njemacka se zakaslje, pola Europe se razboli. Ne znam o kakvoj krizi pricate, ko sto je Putin pricao da ce zima bit hladna, pa nikad toplija bila.
![]()
Iskreno, citam vijesti koje plasiraju iz BIH o Njemackoj, kako je kriza i lose, i onda kontam, jesam li ja to u istoj Njemackoj jbtt![]()
60 miliona auta prijavljenih ima Njemacka. Malo cisto o autoputu. Preko 13 000 km autoputa ima ta drzava. To je skoro razdaljina Bosne do Australije, cisto da se shvati. Drzava trosi 850 000 eura godisnje na odrzavanje tog autoputa za 2 km, dok je za obicnog covjeka taj autoput potpuno besplatan autom, nema naplatih kucica. Dakle vozis od Minhena do Hamburga skoro 1000 km besplatno, samo natocis gorivo. Jel ti sad jasno kakve su to pare i moc? Mi imamo 30 km autoputa za 30 godina, onako informativno. A koliko ga placamo? 100 milijardi dolara je 0.1 % njemackog BDP, pa vi skontajte.
Sacekaj 2023-2024 zimu.
Norveska ne moze namiriti potrebe Njemacke.
Evo nase prilike da Svabama prodajemo struju. Samo VW izvuce boga oca u struji....
- numanumaye22
- Kontakt:
Nema sta onda 2023/24 ocekuje se masovan dolazak nijemaca u BiH, predavanje za radnu dozvolu da im se trziste otvori, cisto onako da se ugriju na struju i da usparaju za koji Leberkäse.Tekashi je napisao/la: ↑22 apr 2023, 01:29numanumaye22 je napisao/la: ↑22 apr 2023, 01:07Koje gluposti bokte.Cekaj, u kojem svijetu ce to Njemacka da se prehladi a drzava koja prima novac od te iste Njemacke (u ovom slucaju BIH) nece? Pa Njemacka se zakaslje, pola Europe se razboli. Ne znam o kakvoj krizi pricate, ko sto je Putin pricao da ce zima bit hladna, pa nikad toplija bila.
![]()
Iskreno, citam vijesti koje plasiraju iz BIH o Njemackoj, kako je kriza i lose, i onda kontam, jesam li ja to u istoj Njemackoj jbtt![]()
Sacekaj 2023-2024 zimu.
Norveska ne moze namiriti potrebe Njemacke.

Mislis da se ne vracaju?numanumaye22 je napisao/la: ↑22 apr 2023, 01:35Nema sta onda 2023/24 ocekuje se masovan dolazak nijemaca u BiH, predavanje za radnu dozvolu da im se trziste otvori, cisto onako da se ugriju na struju i da usparaju za koji Leberkäse.Tekashi je napisao/la: ↑22 apr 2023, 01:29numanumaye22 je napisao/la: ↑22 apr 2023, 01:07
Koje gluposti bokte.Cekaj, u kojem svijetu ce to Njemacka da se prehladi a drzava koja prima novac od te iste Njemacke (u ovom slucaju BIH) nece? Pa Njemacka se zakaslje, pola Europe se razboli. Ne znam o kakvoj krizi pricate, ko sto je Putin pricao da ce zima bit hladna, pa nikad toplija bila.
![]()
Sacekaj 2023-2024 zimu.
Norveska ne moze namiriti potrebe Njemacke.![]()
Trenutno korisnika/ca: QUARESMA 18<<< i 5 gostiju.