NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Bandit88
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Bandit88 » 18 apr 2023, 09:39

https://nkcelik.ba/kraj-projekta-cz-stream/

Eto, ne morate se više žaliti :salut:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 apr 2023, 09:55

Pametna odluka kluba. Svima koji su bili ukljuceni u projekt jedno veliko hvala za sve sto je do sad odradjeno.

Sad nam se vise ovi 12.igraci, vjerni navijaci i ostali nece zaliti kako daju pare, a ne dobijaju ni kvalitetan stream za uzvrat.
Celik!3,2,2.

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 18 apr 2023, 09:56

Dobra odluka. Navijači NA STADION !

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 18 apr 2023, 09:58

Korektno u vezi streama, nadat je se da ce Arena sport prenositi utakmice makar sa BP jer za to imaju najbolje uslove
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 18 apr 2023, 10:21

Za Prvu Federalnu aBd samo pripremiti tekstualni prijenos.

Meni se ne sviđa sto je uopste Arena uzela prava, kad nemas za sezonu 5 utakmica u direktnom prijenosu, cista glupost. Eto ako i mi uđemo, i recimo ispadne Sloboda dodatno ce ta liga dobiti na gledanosti a prijenosa nigdje..

Tekstualni prijenos protiv Borca je super bio. Detaljan, kratak i jasan. Redovno izvjestavali, a ne kao protiv Bosne, tri poruke za 45 minuta. Mislim da se moze osigurati taj tekstualni sljedecu sezonu, super bi doslo za one koji nisu iz Zenice i koji ne ide na svaku domaću ili gostujuću tekmu. Moze se lijepo odraditi to, a jos ako se doda i neka posebna grafika uz to, mislim da bi bila lijepa prica.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 18 apr 2023, 10:43

AllGunsBlazing je napisao/la:
18 apr 2023, 09:55
Pametna odluka kluba. Svima koji su bili ukljuceni u projekt jedno veliko hvala za sve sto je do sad odradjeno.

Sad nam se vise ovi 12.igraci, vjerni navijaci i ostali nece zaliti kako daju pare, a ne dobijaju ni kvalitetan stream za uzvrat.
Nema streama, nema ni 12tog igraca :kafa:

Edit: Mene bi bilo stid momaka iz svedske koji su donirali preko 15k sigurno ili ti ga u prevodu ko vas dole 5 utakmica sa ulaznicama na zapadu. Puno je tu donatora vani, sigurno 50%. Moralo se izgurati sa obrazom do kraja sezone, od federalne znamo svi sta nas ceka.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 18 apr 2023, 11:14

Eto sto ste tražili i dobili ste,ljudi se trudili radili ali Bosnji ništa ne valja sad lijepo prati rezultat na fb to je to.
A sto se tice prenosa utakmica u 1 ligi FBiH Arena ti prenosi samo kad je reprezetativna pauza tj.3-4 utakmice u sezoni i to je to i jos ako sloboda bude u 1 ligi biti biti će 2 nase tekme u sezoni u prenosu i cao.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 18 apr 2023, 11:17

Ne trebamo se svađati ni dijeliti, svi smo na kraju ludi za Čelikom i želimo mu dobro. Mislim da se moglo izdržati još ovih 8 kola i onda završiti ova priča oko strama. Vjerovatno je do opreme, svakako na gostovanjima Azotu i Kolini ne bi imali streama. Svaka čast momcima i curama njih 3-4 radilo je to volonterski po kišu, snijegu, livadama, blatu u Kantonalnoj ligi, pa sada i dvije godine u Drugoj ligi Centar. Ono što je već neko spomenuo teksutalni prenos kao protiv Borca u Jelahu sa dobrom grafikom, eventualno nekim kratkim video klipovima sigurno da ne bi bilo loše.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 18 apr 2023, 11:30

"Fudbalski savez BiH poziva sve zainteresovane pravne subjekte da dostave pismo namjere do 6. aprila, za preuzimanje dokumentacije za ustupanje TV prenosa/emitovanja i eksploatacije sadržaja utakmica Premijer lige BiH i Kupa BiH od 1. jula 2023. do 30. juna 2028. godine, odnosno pet takmičarskih sezona.

Svi zainteresirani pravni subjekti, prilikom dostavljanja pisma namjere moraju dostaviti dokaz da posjeduju iskustvo u prenosima nacionalnih prvenstava u najmanje dvije gpodine, odnosno takmičarske sezone", navedeno je u Pozivu Fudbalskog saveza BiH.

"Nogometni savez Federacije BiH je potpisao ugovor sa kompanijom m:tel isključivo u interesu klubova Prve lige FBiH jer je cjelokupan iznos ugovoren sponzorskim ugovorom namijenjen za klubove Prve lige FBiH"

Dakle M:tel-u istice ugovor sto se tice Premier lige.Sto se tice 1.FL ne znam koliko traje to je u nadleznosti NSFBiH.
Zadnja izmjena: Celicni, dana/u 18 apr 2023, 11:41, ukupno mijenjano 1 put.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 18 apr 2023, 11:35

Truhlo je napisao/la:
18 apr 2023, 10:43

Edit: Mene bi bilo stid momaka iz svedske koji su donirali preko 15k sigurno ili ti ga u prevodu ko vas dole 5 utakmica sa ulaznicama na zapadu. Puno je tu donatora vani, sigurno 50%. Moralo se izgurati sa obrazom do kraja sezone, od federalne znamo svi sta nas ceka.

slika

Racionalna odluka. Svako ko je ušao u link i pročitao shvatit će da se strim završio zbog finansijskih sredstava i održavanja kvaliteta, a ne zbog uvreda pojedinaca koji nemaju dva zuba u ustima.

Zašto davati 5000KM na novu kameru, laptop, prenosivi internet, ako je preostalo još 8 kola do prvenstvaa ta oprema se neće iskoristiti u druge svrhe nakon završetka sezone.

Po meni korektno a u slučaju da bude postojala mogućnost streama naredne sezone, siguran sam da će klub to i učiniti.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 18 apr 2023, 11:43

Hvala svima koji su bili ukljuceni u ovaj projekat. Nadam se da ce se nastaviti raditi prilozi kao sto su ovi intervjui poslije utakmice i postavljati na yt kanal.

Sta ima sa fan shopom? Jel ponovo radi normalno?

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 18 apr 2023, 11:44

...ukoliko situacija bude dozvoljavala, prenositi utakmice voljenog kluba kroz outsourcing usluge.

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 18 apr 2023, 11:50

Ko dobije nova prava, obuhvatit će time i Federalnu, dakle, samo će se promijeniti (a možda ostati isti) vlasnik tv preva za prenos.

Ako ne možeš imati kvalitet, onda bolje nikako. Podrška za upravu na ovom potezu! Ipak mi trebamo gajiti mentalitet iznad prosjeka, a ne zadovoljavati se nekim ispodprosječnim mrvicama. Za sve zaražene bit će kvalitetan snimak dan poslije tekme.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 18 apr 2023, 13:08

Sto se tice tekstuelnog prijenosa, dobro bi bilo da klub barem to obezbjedi. Kad udjemo u prvu federalnu, mislim i da na sportsport.ba ima tekstuelni prijenos..

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 18 apr 2023, 13:22

SVI NA BILINO !!
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 apr 2023, 13:41

Truhlo je napisao/la:

Malo sutra bi ti iz Svedske bilo sta donirali da nije bilo tih 500 ljudi koji svaku utakmicu placaju kartu. I fulas poentu.
Celik!3,2,2.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 18 apr 2023, 13:42

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Nera1982
Kontakt:

Post Postao/la Nera1982 » 18 apr 2023, 13:44

Nista ljepse nema na forumu od truhla kako zajebava tuzlake

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 18 apr 2023, 13:50

18 apr 2023, 13:41
Truhlo je napisao/la:

Malo sutra bi ti iz Svedske bilo sta donirali da nije bilo tih 500 ljudi koji svaku utakmicu placaju kartu. I fulas poentu.
:urnebes: :urnebes:

Malo sutra bi bilo 500 da nije bilo donatora. Nemoj me tjerati da kopam po kantonalnom izvjestaju i proslosezonskom gdje je dijaspora duplo vise donirala, nego sto je bio prihod od ulaznica. Klub bi trebao paziti na ove stvari, ja ne zamjerim, prvi sam pisao ima mjesec dana nek ga rade kako treba ili ugase. Svaki covjek i izvor prihoda nam je bitan, ali eto ti se nasao pljuvati po ljudima kojim je stream jedina poveznica vikendom sa voljenim klubom.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 apr 2023, 14:07

Ja pljujem samo po onim sto misle kad doniraju 1200 KM da mogu sta god zele. Onima koji nisu svjesni sta je sve klub uradio da bi oni imali taj stream iako nigdje ne pise da je morao. Po onim ljudima koji su pljuvali volontere (posteno bi bilo od kluba da izadje sa konkretnim imenima ukoliko su oni saglasni s tim) koji su isli po raznim zabitima, propustali dane s porodicom kako bi neko imao taj stream, kakav takav, i onda i to nije dovoljno.

Druga pogreska, znas li kako je kad se utakmica lomi, a Robija grmi? I sad mi tu da poredimo koliko je ko dao, koliko ko nije, ko je gdje bio...

I opet se vracam na prvo, ne donira samo dijaspora. Robijasi su prosle godine skupili 12000 KM, kao grupa, a sta je sa individualnim donacijama? Ja izuzetno cijenim ono sto nama dijaspora donosi, to niko ne moze niti zeli osporiti, sto ne znaci da trud lokalnih ljudi nije vrijedan. Mozda nije novcano jednak (mada bi se i o tome dalo raspravljati) kao kod dijasporaca, ali pricamo o ljudima koji su ti odrzali klub u zivotu, a dijaspora onda pomogla da se taj klub postavi na zdrave noge.
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.