English Premier League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: English Premier League
E lijepa dana za imat oči, al se ismijah lijepo Allahu dragi
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Mi znamo da je United izdigao Ferguson, covjek je od anonimusa pravio igrace za sistem, nije trosio gomilu naftaskih para da bi napravio sampionsku ekipu.
Wenger je nepobjedljive sklepao za smiješne pare, krenuo u izgradnju stadiona i sa limitiranim financijama pravio ekipu. Ne da Arsenal nije bio konkurentan da dovodi igrace koji su mu prioritet nego se mučio da sacuva one najbolje sto ima.
I onda se dopusti bradatim spodobama da preko noci financijski se izdignu iznad klubova koji su dvije decenije gradili klub, planirali i sistemski jacali brend kroz sirenje navijacke baze s ciljem privlačenja boljih sponzorskih ugovora.
City je sve to preskočio i preko noci postao financijski najjači klub u drzavi, dakle nije moguće to bilo izvesti bez da se prave lazni sponzorski ugovori i da se upumpavaju pare koje imaju lazno pokrice.
Kad, tad, City ce se vratiti na fabricke postavke i sve njihove prevare ce izaci na vidjelo i onda ce ovakvi poput Emira traziti novi klub za kojeg ce navijati.
Wenger je nepobjedljive sklepao za smiješne pare, krenuo u izgradnju stadiona i sa limitiranim financijama pravio ekipu. Ne da Arsenal nije bio konkurentan da dovodi igrace koji su mu prioritet nego se mučio da sacuva one najbolje sto ima.
I onda se dopusti bradatim spodobama da preko noci financijski se izdignu iznad klubova koji su dvije decenije gradili klub, planirali i sistemski jacali brend kroz sirenje navijacke baze s ciljem privlačenja boljih sponzorskih ugovora.
City je sve to preskočio i preko noci postao financijski najjači klub u drzavi, dakle nije moguće to bilo izvesti bez da se prave lazni sponzorski ugovori i da se upumpavaju pare koje imaju lazno pokrice.
Kad, tad, City ce se vratiti na fabricke postavke i sve njihove prevare ce izaci na vidjelo i onda ce ovakvi poput Emira traziti novi klub za kojeg ce navijati.
Opet glupost. Ferguson nabijao rekorde sa transferima. Ronney, Ferdinand….
Realno ima tu malo rasizma. Bradate spodobe i tako to.
Imas dubljih problema decko.
Realno ima tu malo rasizma. Bradate spodobe i tako to.
Imas dubljih problema decko.
4-IN-A-ROW
Naveo si dva primjera u dvije decenije Fergusona, svaka čast

Ne razumijes ili ne zelis da razumijes, United je trosio i trosi pare koje je klub kroz poslovanje zaradio. Logicno je da ako klub poput Uniteda koji vjerovatno ima deset puta vecu bazu navijaca u Engleskoj i svijetu imati daleko bolje i jace sponzorske ugovore od City-a. Ja nisam neki stručnjak za ekonomiju i marketing ali ima mi to neke logike.
To su bajke u koje ti zelis da vjerujes i ja tu ne mogu nista. 10x vecu bazu navijaca je glupost godine. Bez dalje diskusije sama pomisao na to da niko drugi nema pravo da investira i postigne uspjeh govori koliko si u zabludi. A u stvari je samo dio tvoje percepcije dok si odrastao. Tvoje percepcije.chily-rz je napisao/la: ↑17 apr 2023, 20:53Naveo si dva primjera u dvije decenije Fergusona, svaka čast![]()
Ne razumijes ili ne zelis da razumijes, United je trosio i trosi pare koje je klub kroz poslovanje zaradio. Logicno je da ako klub poput Uniteda koji vjerovatno ima deset puta vecu bazu navijaca u Engleskoj i svijetu imati daleko bolje i jace sponzorske ugovore od City-a. Ja nisam neki stručnjak za ekonomiju i marketing ali ima mi to neke logike.
A transferi:
Berbatov, Van Persie, Veron…
Ferguson spent £268 million in a five-year period between 2002 and 2007, as he tried to add to his argument.
Carrick's transfer fee was £24 million at the time but would be nearly £85 million in the current climate, while you're looking at a figure comparable to a whopping £119 million for an 18-year-old Rooney.
Andy Cole's transfer from Newcastle United in 1995 stands at £122 million with inflation.
Staggeringly, the deal that took Ferdinand from Leeds to United would be worth a eye-watering £158 million - a world record fee for a defender by quite some distance.
4-IN-A-ROW
Eto, pogledaj posjećenost ove sezone i vidjeces da je tvoj City i dalje na dnu i pored dominacije u proteklom periodu.
Onaj City koje prije pojave naftaskih para da i ne komentarisem.
Ja ti kažem da je jedan Arsenal na kredit napravio novi stadion kako bi dugoročno ostvario veca primanja, to je sistemsko planiranje u kojem se moralo odreci dosta toga.
I onda dodju bradate spodobe i ulazu naftaske pare kroz lazne ugovore i postaju financijski jaci od tog istog Arsenala u toj mjeri da im otimaju najbolje igrače. To je po tebi posteno?
Onaj City koje prije pojave naftaskih para da i ne komentarisem.
Ja ti kažem da je jedan Arsenal na kredit napravio novi stadion kako bi dugoročno ostvario veca primanja, to je sistemsko planiranje u kojem se moralo odreci dosta toga.
I onda dodju bradate spodobe i ulazu naftaske pare kroz lazne ugovore i postaju financijski jaci od tog istog Arsenala u toj mjeri da im otimaju najbolje igrače. To je po tebi posteno?
Hahaha, čitati kako se prepiru simpatizeri klubovi čiji su vlasnici odreda šeici, rusi, amerikanci i ko zna kakvi oligarhi.
Utvrdite konačno čije pare manje smrde

Utvrdite konačno čije pare manje smrde

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Pa sto ne spomenes tri boda na old trafordu koje je City trebao uzeti? Presmijesan penal koji vas je trebao vratiti u zivot protiv Citya, opet muk?chily-rz je napisao/la: ↑17 apr 2023, 18:21Niko nije spominjao da je City zbog sudija tu gdje jeste nego zbog arapskih naftaskih para su tu gdje jesu.
City je zasluženo tu gdje jest ove sezone samo je Arsenal trebao imati minimalno 4 boda vise nego sto ima al et, bar su dobili sluzbeno izvinjenje, i to je nesto.
Apsolutno sam uvjeren da sam spomenuo bar pet puta od te utakmice da je City pokraden i da je ono jedna od najsmješnijih odluka u historiji VAR sistema. Arsenal je takodjer zavaljen na Old Trafoldu pa to ne racunam ni jednim ni drugim.
Ono sto je fakt i cinjenica da je Arsenal fakat dobio dva izvinjenja ove sezone od celave prevare i da je liga praktički priznala da je pokraden. Ne tražim alibi u eventualnom "neuspjehu" Arsenala ove sezone ali ova prica je ista ona priča o devedesetim na Balkanu : " svi su pravili zločine".
Stavi na vagu sve, Arsenal je debelo ostecen ove sezone i to ko god zeli objektivno rezimirati od starta sezone moze primjetiti.
Ma da, lakse je govoriti da su to teorije zavjere i zmiriti na ocigledno namještanje prvenstva. Ne kazem da je konkretno cilj da se City napravi prvakom nego da isto bude zanimljivo. Nikom ne treba vise sezona gdje Liverpul u aksam osvoji titulu a dugo do jacije.

Liverpool ponovo u igri. Liverpool sve dobije do kraja (a mogu lagano), idu sa 71 bod. To je historijski gledano uglavnom bilo dovoljno za LP.
Ako budu imali sreće da Newcastle ne dobije Spurse za vikend, mislim da mogu stići u Top4 do kraja.
Stvari se komplikuju i za Arsenal, jer će Newcastle i protiv njih igrati na nož utakmicu.
Ako budu imali sreće da Newcastle ne dobije Spurse za vikend, mislim da mogu stići u Top4 do kraja.
Stvari se komplikuju i za Arsenal, jer će Newcastle i protiv njih igrati na nož utakmicu.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Ma za Arsenal je i bolje da su pod pritiskom tu utakmicu. Prosle sezone im nije trebalo ni za sta pa su praktički odgodili ligu prvaka na Emiratesu do iduće sezone.AlanSmith14 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 22:43Liverpool ponovo u igri. Liverpool sve dobije do kraja (a mogu lagano), idu sa 71 bod. To je historijski gledano uglavnom bilo dovoljno za LP.
Ko o cemu AllanSmith o Arsenalu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Malo se olako ide sa ovim ‚ako dobiju sve do kraja‘ pa makar bilo vezano za City, Arsenal ili nekog treceg. Nece niko dobiti sve do kraja.AlanSmith14 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 22:43Liverpool ponovo u igri. Liverpool sve dobije do kraja (a mogu lagano), idu sa 71 bod. To je historijski gledano uglavnom bilo dovoljno za LP.
4-IN-A-ROW
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
I brokula je united isto tako

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Lijepo se odlijepiti od Brentforda.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Moram priznati da trenerski posao ne lezi najbolje IQu. Ocigledno je da igraci nisu intelektualno sposobni da procesuiraju njegove zamisli.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜