FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

armando
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la armando » 15 apr 2023, 21:04

Strašne stvari se desiše u kratkom roku. Ako se pucalo na LP i DfB pokal onda su trebali trenera ostaviti da se vidi šta će uraditi.

Ponovo su od sebe napravili komediju i lakrdiju. I treba da im se smije cijeli sportski svijet. I raduje njihovim neuspjesima.
Čak je ultra neutralna UEFA sbijala šale na njihov račun nakon meča u Engleskoj.

Jeste li vi gledali govor Kahna na banketu poslije meča u ligi prvaka? Horor. Nije to isti čovjek koji je bio na terenu, to smo odavno znali. I dok je igrao, privatno je bio fiiiin :mrgreen: osim ponekih ljubavnih avanturica bez kojih Švabe ne mogu da žive.

Bolno ali istinito, jedino sto bi bilo dobro za Bajern jeste da zijani prvenstvo. Onda bi možda neki remont došao. Onaj malo veći.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 15 apr 2023, 22:13

Saurman je napisao/la:
15 apr 2023, 20:34
Do neki dan među tri favorita za CL i u borbi za sve trofeje a sad odjednom preko noći ništa ne valja.
Jok, problemi se vuku odavno, a Bayern je već godinama favorit u CL dok ne naleti na favorita, onda je exit do sljedeće godine. Po novome su uveli ispadanja od VIllareala.
Saurman je napisao/la:
Bayern je u velikoj krizi jer su smjenili trenera u finišu sezone iz njima poznatih razloga što je ekipu devastiralo na psihičkom planu.
Je, grogirali se od straha da će izgubiti privilegije stalnog igranja ili ne treniranja...Šta su oni radili na zmskim pripremama nitko ne zna, ali ne mogu trčati duže od 60tak minuta.
Saurman je napisao/la:
Hasan i Kahn su vukli pogrešne poteze i sad dolazi sve na naplatu od slučaja Lewandowski i nama ne treba novi napadač do otkaza za JN.
Da dođe ne znam koji napadač, to neće pomoći dok je pristup igrača prema igri ovakav.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 15 apr 2023, 23:41

Sommer
Pavard - Upamecano - De Ligt - Davies
Kimmich - Cancelo
Coman - Müller - Sané
Tel

Ovih 11 protiv Citya.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 16 apr 2023, 10:01

Cinjenica je da cemo i sljedece sezone gledati ovaj isti tim sa par promjena max,jer nemozes za jedno ljeto prodati 6-7 igraca i dovesti isto toliko...ili vise.
Drugo gdje da prodas ove igrace.
Ganabry
Ko ce za njega dati 50-60 mil.niko.Mozda Totenhem i to je to.
A da i on zeli preci u taj tim,da dobije platu 20 mil itd.
Sane neide nigdje jer ga Tuchel ocigledno gotivi bas,a i realno bolji je od Ganabrya dosta.
Osim da ne dodje Real ili neko slican po njega.
Goretzka i da ga prodas morao bi jos vise para dati za zamjenu tako da ne dolazi u obzir,jer ces dati za napadaca sigurno izmedju 80-100 mil.
Ostaju Coman,Musiala,Muller,eto jerovatno Sane..tako da ti ostaje cjeli napadacki dio i veza ista.
Odbrana jedina opcija odlaska je Pavard mada iskreno covjek igra dobro i bolje bi bilo da ostane.
Cancelo tesko da ce biti kupljen bar za te pare 70 mil.
Mazraui realno covjek igrao solidno do povrede sad sta misli Tuchel vidjecemo.
Tako da ti ostaje isti tim plus napadac...i to je pitanje kako ce izgledati.
Muani je upitnik ima 24 god jednu odlicnu sezonu i to nije dao 20 golova.
Osmihen kostao bi jos vise i da li bi se uklopio,odlican napadac ali za razliku od Napolija kod nas se igra na postavljenu odbranu protiv 90 posto protivnika
I neznam Hojlund 1.92 20 godina ali nije ni blizu dokazan koliko nama.treba prava zvjer u napadu
I sta ocekivati onda ko god da dodje ostaje ti istih 9-10igraca plus napadac i eto mozda jos jedan igrac.
A tu je i dalje Mane...sta onda da ocekujemo da Tuchel nekom magijom vrati muda ovim igracima...i donese onaj mentalitet koji je Bayern proslavio,i donio svebove trofeje do sada.
Nesto sumnjam.
Ali hajde da bar pobjedimo City u srijedu da malo spasimi obraz.
Jer jos jedan poraz bi bio zaista ubijanje u pojam i onako labilne ekipe.
Bundesliga koliko god bilo bitno osvojiti nece oprati ovaj gorak ukus koji su nam priredili svim ovim sranjima u mjesec dana.
Jednostavno ovo nije Bayern koji znamo.
Izgubiti mozes uvjek desi se ali mentalitet borba nestalo skroz.
Ja nevidim kako ovo meozemo okrenuti za jedno ljeto.
Mislim da nas ceka par godina trazenja i vracanja na ovo do nedavno

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 16 apr 2023, 11:16

Samo da napomenem, i dalje smo u igri za dva trofeja. Toliko. :kafa: Btw, gospon Benžiju Pavardu dati dugotrajni ugovor i bolju platu. Ako može kuhar Serž uzimati šakom i pregačom može i Pavard. :wave:
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 16 apr 2023, 11:48

bavaraccccc je napisao/la:
16 apr 2023, 11:16
Samo da napomenem, i dalje smo u igri za dva trofeja. Toliko. :kafa: Btw, gospon Benžiju Pavardu dati dugotrajni ugovor i bolju platu. Ako može kuhar Serž uzimati šakom i pregačom može i Pavard. :wave:
Jesmo,treba samo City dobiti 4-0,i eto ga LP nasa.
Sanse 1 posto.
Ovo u Bundesligi s Dortmundom ma mislim da sve izgubimo do kraja da bi i oni isto napravili tako da da imamo ozbiljnog konkurenta nebi mi bili u igri nizasto

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 apr 2023, 12:32

Dovodjenje Nagelsmanna ce uci u historiju kao jedan od najvecih failova svih vremena. Jako podsjeca na onaj period pod Klinsmannom ali on je barem imao duplo slabiju ekipu od ove.

Ekipa je psihicki i fizicki u kanalu. Sad ce neki Julianov fanboy opet odgovoriti "8-0 u LP" blablabla a realnost je da su nas protiv propale Barce (neki dan ljudi primise 4 komada od Reala na svom terenu) i nikad goreg PSGa nosale vile.

Letargicni Gnabry i onaj Ballack za siromasne Goretzka vise nemaju sta traziti u ovom klubu a sve vise mi se cini da je Tuchel doveden da napravi cistku poslije sezone.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 16 apr 2023, 12:56

Protiv koga su vas nosale vile, kakve lik nebuloze pise :urnebes: Rutinski izbacili PSG a o utakmicama protiv Barcelone nema smisla pisati, na moju zalost vec 5,6 godina Barcelona protiv Bayerna skine gace 10 dana prije utakmice a tako je bilo i ove sezone.Dzaba pokusavas na sve nacine opravdati otkaz Nagelsmanu, to je potez debila i ko god je odgovoran za to bi nakon blamaza u kupu i Ligi prvaka trebao odstupiti sam ako ima imalo obraza.Otkaz se ne daje neposredno prije osmine finala LPa, jos jednom kazem debilan potez i odavno debilniji potez nisam vidio kad su top klubovi u pitanju.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 16 apr 2023, 13:35

Jedino logično, da se trener otpusti u pola sezone (koji je btw dobro gur'o na svim frontovima) je to da im je možda Tuchel rek'o: "E ako ne dodjem sad, neću nikad, idem u Real, Chelsea, Inter" itd.

Ne branim Zubija, nisam njegov fan, ali daleko da je on kriv za sve.

Bayern ima druge, strukturne probleme, i trener nije medju glavnim krivcima.

Naši su se previše uzdali u naš ofanzivni potencijal i poneki bljesak Čupe Motinga. Sad svi vidimo da su grohnuli. Možda je bolje da sve zijanimo pa neki ozbiljan restart.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 16 apr 2023, 13:41

enobarca je napisao/la:
16 apr 2023, 12:56
Protiv koga su vas nosale vile, kakve lik nebuloze pise :urnebes: Rutinski izbacili PSG a o utakmicama protiv Barcelone nema smisla pisati, na moju zalost vec 5,6 godina Barcelona protiv Bayerna skine gace 10 dana prije utakmice a tako je bilo i ove sezone.Dzaba pokusavas na sve nacine opravdati otkaz Nagelsmanu, to je potez debila i ko god je odgovoran za to bi nakon blamaza u kupu i Ligi prvaka trebao odstupiti sam ako ima imalo obraza.Otkaz se ne daje neposredno prije osmine finala LPa, jos jednom kazem debilan potez i odavno debilniji potez nisam vidio kad su top klubovi u pitanju.
Bez konkurencije najdebilniji potez ikad u historiji svih uprava top klubova... ovaj bayernov potez pa deset praznih mjesta... prekrsen je glavni zakon u sportu a to je:"Never change a winning team"

Cinjenica je da je bayernov team bio winning team sve dok nije dosao tuchel, u oba kupa smo pobjedjivali, a u ligi bili prvi 5 bodova iza... kakvi god da smo bili, bili smo winning team, a sad smo sprdnja, najveca greska u povijesti kluba je bila dat otkaz treneru 2 tjedna prije Lige Prvaka

A da ne kazem o odluci uprave kluba da ne dovedu devetku na zimskoj pauzi, a pazi ovo nudio se Cristiano Ronaldo, dakle CR7 je mogao doci besplatno na zimu, na pola godine da nam rjesi problem devetke i to su kretencine nase takodje se popisali po tome... CR7 je za Chupu i sve one nase ofanzivne igrace i sa 38 godina svemirski brod, al ajd...

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 16 apr 2023, 14:07

Elber111 je napisao/la:
16 apr 2023, 10:01
jer nemozes za jedno ljeto prodati 6-7 igraca i dovesti isto toliko...ili vise.
Može se sve i mora, što gora situacija to jače i drastičnije mjere.
Elber111 je napisao/la:
Drugo gdje da prodas ove igrace.
Engleska, Rusija, koga briga, ako nemaš love daj što daš, kravu, građevinski materijal, kćer ako nije lijena, ako nitko neće magarce, torbe i izbaciš ih ispred vrata na kišu...
Elber111 je napisao/la:
Mazraui realno covjek igrao solidno do povrede sad sta misli Tuchel vidjecemo.
Mora gurati Pavarda i Cancela da potpišu ugovore ili da budu sretni :zviz:
Elber111 je napisao/la:
Mislim da nas ceka par godina trazenja i vracanja na ovo do nedavno
Tuchel kao da ne zna da treneri u Bayernu imaju godinu i pol dana prije nego dođe vrijeme za odlazak a medeni mjesec troši na blamiranja.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 apr 2023, 14:23

Mislim da se tu dosta pretjeruje.

Kad je došao Tuchel vi ste bili bod iza domuzara na tablici i čekali ste derbi da preokrenete. Ovdje se uzima pod normalno da bi Nagelsmann uzeo bundes, ali za to ne postoje nikakve garancije. Druga stvar, da su domuzari jučer i dobili, i to sa ne znam kakvom razlikom, opet bi vi bili ispred njih na tablici.

A to da je Tuchel došao sada da ga ne bi uzeo neko drugi je čudna tvrdnja, pa mogo se dogovorit sada da preuzme na kraju sezone, ko da njemu tih 2 mjeseca igraju neku ulogu, ionako je na ledu od rujna prošle godine.

Osobno mislim da bi i sa Nagelsmannom ispali i iz CL i iz kupa, ali da bi uzeli bundes ko što ćete uzeti s Tuchelom.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 16 apr 2023, 14:44

Brate sto se tice ovih prodaja nece to moci tako,Bayern je vec debelo u minusu sa Nagelsmanom,Mane isto ogromna plata ako ostane ovakav tri godine bice nam kao Realu sa Hazardom.
A na to sve svi koji odu treba i zamjenu dovesti.
A to je onda jos troskova bez pokrica a Bayern tako ne funkcionise.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 16 apr 2023, 14:52

ledar je napisao/la:
16 apr 2023, 14:23

Kad je došao Tuchel vi ste bili bod iza domuzara na tablici i čekali ste derbi da preokrenete. Ovdje se uzima pod normalno da bi Nagelsmann uzeo bundes, ali za to ne postoje nikakve garancije. Druga stvar, da su domuzari jučer i dobili, i to sa ne znam kakvom razlikom, opet bi vi bili ispred njih na tablici.

A to da je Tuchel došao sada da ga ne bi uzeo neko drugi je čudna tvrdnja, pa mogo se dogovorit sada da preuzme na kraju sezone, ko da njemu tih 2 mjeseca igraju neku ulogu, ionako je na ledu od rujna prošle godine.

Osobno mislim da bi i sa Nagelsmannom ispali i iz CL i iz kupa, ali da bi uzeli bundes ko što ćete uzeti s Tuchelom.
Mislim da ovdje niko ne zamjeri Tuchelu ni nacemu.
Mnogo vise s ekrive igraci i njihova letargicnost.
Niko nije pokazao napredak vec dvije godine sigurno.
Ovo malo vise golova nekih igraca je samo zato sto nema Lewe pa morao je neko zabiti.
Realno od Ganabrya sanea,Goretzke,pa i Kimicha koji drzi neki level ali niko nije napredovao sekunde.
Da ne govorim da mladji igraci ni ne igraju vise.
Waner ni ne postoji vise.
Slicno je i sa Ibrahimovicem itd.
Mane brate nula posebno nakon povrede.
Poraz od Citya da je bilo 2-1,ili tako nesto.
Da se pokazalo vise,pa i da ispadnes nebi niko pravio dramu igras protiv jakog protivnika.
Ovako najave,super tim,sve i onda u par sedmica dobijes sapunicu,otpustanje trenera koje je po meni imalo neke dublje razloge koje neznamo.,ispadanje iz kupa,ovaj poraz od Citya,pa remi na kraju u ligi.
Kao da nam igraju amateri jbt.
Da su bar djeca igrala da su neki talenti dobili priliku pa da kazes jbg igrali mladji al eto bar igraju skupljaju iskustvo itd.

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 16 apr 2023, 14:56

Elber111 je napisao/la:
16 apr 2023, 11:48
bavaraccccc je napisao/la:
16 apr 2023, 11:16
Jesmo,treba samo City dobiti 4-0,i eto ga LP nasa.
Sanse 1 posto.
Ovo u Bundesligi s Dortmundom ma mislim da sve izgubimo do kraja da bi i oni isto napravili tako da da imamo ozbiljnog konkurenta nebi mi bili u igri nizasto
..tehnički, treba nam tri razlike za produžetke. Koliko je to u postocima, iskreno ne znam, ali miriše na mnogo više od 1%..
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 16 apr 2023, 15:11

ledar je napisao/la:
16 apr 2023, 14:23
Po čemu, nikad jača imena, plaće, troškovi, nikad igrači u tako lošoj formi i nikad gora izdanja gdje ih doslovno vile nosaju u ligi, a u ostalim natjecanjima su izletjeli ili će. Boksač koji je nokautiran par puta i ne može više stajati na nogama nego se drži na konopcima i čeka kraj borbe dok ima ikakvu bodovnu prednost.
Elber111 je napisao/la:
16 apr 2023, 14:52
Mislim da ovdje niko ne zamjeri Tuchelu ni nacemu.
Evo ja zamjeram, ucjenio ih je i prodao im priču a kad se uhljebio, umjesto da krene jako, on mekši od pahuljice, luta sa taktikama, luta sa svime, ako se netko nada da će sljedeće sezone biti bolje, hoće početak kao i svaki put, i onda ide po običaju pad i **** ako ne bude ozbiljnih promjena.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 16 apr 2023, 15:32

Ma nije to taj klub više, nešto se izgubilo. Klub je pun pretplaćenih metrosexualaca koji su se zasitili fudbala sa 24-25 godina.
To nije samo u Bayernu toga će sve više biti, al kad vidim Sanea i Gnabrya koji prednjače u tom pede.rluku :puke: :puke:
Tako da za sve ovo su krivi igrači, nema uprave i trenera koji takve generacije može ispraviti.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 16 apr 2023, 16:02

Ja jos uvijek vjerujem u potencijal ove ekipe, i vjerujem da cemo u iducih 5 godina uzeti klempu, ali mora ekipa jos da sazrije. Ipak je glavesinama najvazniji taj dugorocni ekonomski prosperitet i stabilnost, i ponavljam ukoliko u narednih 5god uzmemo LP bice to solidno, pogotovo one godine kad se finale bude igralo u Munchenu.

A za uspjeh nam treba prava devetka, opet se ponavljam ali zamislite Halanda u ovoj ekipi. Ne moze nam golove donositi Sane i Sergija, drugaciji su to profili igraca, i ne moze svatko sve igrati, ne mozes Messija stavit na stopera i nadat se da ce odigrat kao na svojoj prirodnoj poziciji. Nama bi i Chupo valjao, al ustekla mu ledja, ni njega nigdje nema sad kad gori.

Pofajtat se u srijedu ako je moguce, onda privesti sezonu kraju i nadat se da su oni koji donose odluke shvatili neke stvari, bar je ova godina pokazala sta se moze a sta ne moze raditi na najvisem nivou

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 16 apr 2023, 16:40

Elber111 je napisao/la:
16 apr 2023, 14:44
Brate sto se tice ovih prodaja nece to moci tako,Bayern je vec debelo u minusu sa Nagelsmanom,Mane isto ogromna plata ako ostane ovakav tri godine bice nam kao Realu sa Hazardom.
A na to sve svi koji odu treba i zamjenu dovesti.
A to je onda jos troskova bez pokrica a Bayern tako ne funkcionise.

Sta se sekirate , tu je Telekom , Adidas , Audi , dace oni sakom i kapom !!
Sta ce ostali koji nemaju financijsku pomoc drzave!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 apr 2023, 16:44

eaglebvb09 je napisao/la:
16 apr 2023, 16:40
Sta se sekirate , tu je Telekom , Adidas , Audi , dace oni sakom i kapom !!
Sta ce ostali koji nemaju financijsku pomoc drzave!
Siguran sam da su u tvojoj glavi jucer Telekom i Adidas zabili golove za Stuttgart. Dajemo vam titulu vi je necete, nesposobni i gotovo, nemas sta koga drugog kriviti sem igrace Borussije.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.