RŠD Velež Mostar

aimar21
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la aimar21 » 14 apr 2023, 21:00

VictoriasFikret je napisao/la:
14 apr 2023, 20:50
Sve je u malim detaljima. I Kup je osvojen na malim detaljima. Neko to, kasnije, interpretira kao sreću. Ja bih prije rekao "veća posvećenost zadatku".
Slažem se 100%. Meni ovo što Feja radi ima nekog smisla. Možda nije baš najljepše za oko, ali ekipa ima glavu i rep. Ima tu dosta nekvaliteta, ali izgleda da je on toga svjestan i pokušava to zamaskirati najbolje što može. U svemu tome ga prati i sreća, ali cijela ekipa igra odbranu, a naprijed ono što stvorimo - zabijemo (iako u napadu imamo samo Haskića koji je uglavnom odsječen). Po meni je on trener kojem treba dati šansu na malo duže staze. Poznaje klub, zna tradiciju. Školovan je trener i ako mu se dopusti kontinuitet, mislim da nas fine stvari čekaju. Uz sve to, Uprava treba da isprati uslove i mislim da smo na stabilnim nogama. Ova sezona je svakako nakaradna, i šta god da izvučemo na kraju, dobro je. Bukvalno su svi od drugog do šestog mjesta u igri za Europu i samo treba ići tekmu po tekmu. Al haj da prvo Grbavicu riješimo, pa ćemo dalje...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 14 apr 2023, 21:01

mostar_mo je napisao/la:
14 apr 2023, 20:58
Lijep potez Pantelica da ne slavi gol , nije ko Duduk kad je poceo skakat ko orangutan u Gabeli kad je Sarajevo dalo gol.
Momak je svršavao kad je potpisao za nas, vidiš da nije ona ublehaška priča veliki klub i to.
Sigurno sve bilo od srca.
Sretno Đole u karijeri
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 14 apr 2023, 21:05

Ma bice ovo dobro tek smo poceli :bih:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 14 apr 2023, 21:08

O kakvoj ljepoti i igri vi sanjate kad nemamo bukvalno veznog igrača??? Blagojević, Haliović povrijeđeni,Pršeš na nivou Bajramskog turnira!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 14 apr 2023, 21:10

aimar21 je napisao/la:
14 apr 2023, 21:00
Sve je u malim detaljima. I Kup je osvojen na malim detaljima. Neko to, kasnije, interpretira kao sreću. Ja bih prije rekao "veća posvećenost zadatku".
Slažem se 100%. Meni ovo što Feja radi ima nekog smisla. Možda nije baš najljepše za oko, ali ekipa ima glavu i rep. Ima tu dosta nekvaliteta, ali izgleda da je on toga svjestan i pokušava to zamaskirati najbolje što može. U svemu tome ga prati i sreća, ali cijela ekipa igra odbranu, a naprijed ono što stvorimo - zabijemo (iako u napadu imamo samo Haskića koji je uglavnom odsječen). Po meni je on trener kojem treba dati šansu na malo duže staze. Poznaje klub, zna tradiciju. Školovan je trener i ako mu se dopusti kontinuitet, mislim da nas fine stvari čekaju. Uz sve to, Uprava treba da isprati uslove i mislim da smo na stabilnim nogama. Ova sezona je svakako nakaradna, i šta god da izvučemo na kraju, dobro je. Bukvalno su svi od drugog do šestog mjesta u igri za Europu i samo treba ići tekmu po tekmu. Al haj da prvo Grbavicu riješimo, pa ćemo dalje...
+1 ukrade mi riječ sa tastature

Feja je svjestan limitiranosti ekipe i izvlači 120% iz svega. Došao je na polusezoni, treba ga pustiti da odradi prelazni rok kako on zamišlja.
Sreća je tu ali i nju treba zaslužiti.
Dudić je imao kvalitetniji igrački kadar (osim tog jednog stopera) a već sada u ovom dijelu sezone smo na tri boda u odnosu na prošlogodišnji učinak (41 - 44) što znači da ćemo ga prebaciti i to je uspjeh sigurno.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 14 apr 2023, 21:13

tersnakvadrat je napisao/la:
14 apr 2023, 20:45
14 apr 2023, 20:43
14 apr 2023, 20:31
Ko se ovome nadao nakon Osima, ovo je top trenutno. Opet, cinjenica je da su rezultati puno bolji od igre. Pitanje je do kad ce nas fortuna pratiti.
Nekad sreću treba znati izazvati, da bi se desila. Feja to, očito, zna uraditi.
Daj Boze, ja ipak volim vise na kvalitet se osloniti. Vidjet cemo, tu je sigurno do kraja sezone taman da je sve naopako. Volio bih neki njegov potpis u igri. Ovo do sad i nije najuvjerljivije po meni.
Nije uvjerljivo 9-2-1. Gol razlika 19-4 od čega smo primali golove u samo 2 utakmice.

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 14 apr 2023, 21:28

JimmyPage je napisao/la:
14 apr 2023, 21:10
aimar21 je napisao/la:
14 apr 2023, 21:00
+1 ukrade mi riječ sa tastature

Feja je svjestan limitiranosti ekipe i izvlači 120% iz svega. Došao je na polusezoni, treba ga pustiti da odradi prelazni rok kako on zamišlja.
Sreća je tu ali i nju treba zaslužiti.
Dudić je imao kvalitetniji igrački kadar (osim tog jednog stopera) a već sada u ovom dijelu sezone smo na tri boda u odnosu na prošlogodišnji učinak (41 - 44) što znači da ćemo ga prebaciti i to je uspjeh sigurno.
Smatram da klub treba prije kraja sezone produžiti ugovore sa Hadžikićem, Hrkaćem, Laušom i Haskićem. Time bi se osigurala stabilna linija koju onda u prelaznom roku treba dopuniti kvalitetnim rješenjima. Od postojećeg rostera očistiti nezadovoljne, nekvalitetne i prezasićene, a ostaviti one koji stvarno žele raditi i staviti se u službu kluba. Od ovoga svega bi izostavio Ovčinu, njega bi ostavio na tribinama do kraja ugovora, pa neka karijeru nastavi u Famosu, ako mu se bude dalo...

Neutralan77
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan77 » 14 apr 2023, 21:30

fudbalfudbal je napisao/la:
14 apr 2023, 19:49
Ne znam što odlazak Radovca pripisujete ovoj upravi.

Dženis i Džemil su prije dolaska ove uprave raskinule ugovor sa Samirom i to je to.
Zadnja izmjena: Neutralan77, dana/u 15 apr 2023, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 14 apr 2023, 21:43

Sa Fejom je ugovor do kraja iduće sezone.
Hrkač, Hadzikic Haskić isto tako plus klub ima mogućnost da produži još na godinu.
Sa Dinom i Muminovićem isto tako napravljeno novi ugovori.
Očito je da se već sklapa tim za iduću sezonu i da je to i bio plan od početka.
Za Lauša mislim da će ostati,ne vjerujem da će u Hajduku računati na njega.Oni najavljuju neka mega pojačanja i napad na titulu iduće godine.
Uz još par kvalitetnih pojačanja, tek iduće sezone će se vidjeti rezultati sigurno.

Jel iko upratio gdje onaj N dao završi jel mu to ime,senegalac?
Zadnja izmjena: Espiritosanto, dana/u 14 apr 2023, 21:46, ukupno mijenjano 1 put.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

SuperPippo
Kontakt:

Post Postao/la SuperPippo » 14 apr 2023, 21:46

Ado1922 je napisao/la:
14 apr 2023, 17:05
Espiritosanto je napisao/la:
14 apr 2023, 16:56
Možeš zamisliti u kakvoj su formi i kakav kvalitet imaju Hadžić i Walace kad Sijamija ima prednosti u odnosu na njih
Hadžić je možda i najveći promašaj od ovih što su dobili priliku da igraju od zimskog prelaznog roka. Nadam se da će popraviti igru,ali nisam optimist.
Hadzic je od ovih svih na klupi dobio najmanju minutazu osim poluvremena protiv Sloge nije ni igrao. On i Wallace moraju vecu minutazu dobijati. Ovaj Leai osnove fudbalske igre ne zna. A o ovim ostalim je suvisno i pricati, kako i na osnovu cega pojedinci igraju konstatno nece mi biti jasno...

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 14 apr 2023, 22:01

Ja isto smatram da Hadžić ima potencijal. Nije toliko star, bio je među najboljim strijelcima lige, nemoguće da je zaboravio igrati lopte... Treba malo vidjeti u čemu je problem, da li je to psiha, fizička spremnost ili nešto treće. Trebalo bi ga staviti u poziciju da se osjeća ugodno i mislim da je više nego dostojna zamjena Haskiću. Ne vjerujem da je toliko skup i sljedeće sezone može biti fino rješenje kao rezervni špic. Jednostavno je ova sezona prečudna u svakom smislu. Prvi dio sezone sve remi do remija. Sada se čupa Europa na nekoliko strana, a u međuvremenu se uradila reorganizacija svega. Samo lud čovjek može imati neka velika očekivanja...

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 14 apr 2023, 22:01

Neutralan77 je napisao/la:
14 apr 2023, 21:30
fudbalfudbal je napisao/la:
14 apr 2023, 19:49
Ne znam što odlazak Radovca pripisujete ovoj upravi.

Dženis i Džemil su prije dolaska ove uprave raskinule ugovor sa Samirom i to je to.

Cujem pricu da ce uprava sve od sebe dati da njega i radovica vrati. Sad koliko je to tacno :think:
Radovic se nudio prije Sarajeva ali nisu mu mogli ponuditi platu koju je trazio. Spominjala se cifra oko 8k mjesecno a s obzirom da smo vec imali Pavica u timu, te da je Cukovic vec bio dogovoren, bilo bi smijesno da imamo 3 lijeva beka u ekipi a skripi na ostalim pozicijama plus si smanjio plate ostalim igracima.

Za Radovca je Feja rekao da ga nikad ne bi otjerao i da bi volio da ga ima u ekipi ali da je glupo da ga vraca u klub 2-3 mjeseca nakon sto je dobio raskid ugovora. Malo bi neozbiljno izgledalo, ali nije iskljuceno da ga nece pokusati vratiti na ljeto dok mu istekne ugovor u Novom Pazaru.

Sto se mene tice, Pavic se pokazao kao fino pojacanje prije povrede, zamijenio je Radovica vise nego uspjesno dok za Radovca iz prve sezone jos nismo nasli zamjenu. U drugoj sezoni je bio los pravo, na prste jedne ruke se mogu nabrojati utakmice u kojima je bio dobar ali bi definitivno valjao da ga imamo u ekipi.

Ima li iko da zna sta ce biti sa Zeljkovicem, ide li na kraju sezone?

Nadam se da nece produziti ugovor Dejanovicu, Prsesu, Blagojevicu, Plicanicu, Mucaju i Karamarku.

Slobodne papire ponuditi Hadzicu, Sijamiji i mozda Wallacu, vidjet cemo kakav bude do kraja sezone ali ovo do sad ne obecava. Leai je mlad i ima malu platu, pruzio bih mu priliku do nove godine dok se jos malo adaptira pa ako ne bude ni od njega nista poslati ga nazad kuci.

Vrijeme je da se rijesimo otpada, uvijek imamo nekoliko pacijenata u ekipi koji ne mogu dobiti minute ni kada fali pola ekipe.

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 14 apr 2023, 22:16

ra1981 je napisao/la:
14 apr 2023, 21:13
14 apr 2023, 20:45
14 apr 2023, 20:43

Nekad sreću treba znati izazvati, da bi se desila. Feja to, očito, zna uraditi.
Daj Boze, ja ipak volim vise na kvalitet se osloniti. Vidjet cemo, tu je sigurno do kraja sezone taman da je sve naopako. Volio bih neki njegov potpis u igri. Ovo do sad i nije najuvjerljivije po meni.
Nije uvjerljivo 9-2-1. Gol razlika 19-4 od čega smo primali golove u samo 2 utakmice.
O igri pricam brate.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 14 apr 2023, 22:45

Sretan rođendan AR BiH
slikaupload images for free
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 14 apr 2023, 22:58

Nadam se da igrači neće spavati u Sarajevu noć prije utakmice sa Željom, da ne bi bili buđeni vatrometom.

salmy

Post Postao/la salmy » 14 apr 2023, 23:06

Mislim da ćemo Želju u srijedu dobiti za jedan go više, jer ono što su danas pokazali protiv Zrinjskog je toliko jadno i ponižavajuće. U pola sata su ljudi primili tako 2 naivna gola, a mogli su do kraja utakmice primiti još dva. Totalno pogubljeni, nepovezani i ako mi budemo dali maksimum, a vjerujem da hoćemo, abd bićemo finalisti Kupa 2023. Forzaaaa.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 14 apr 2023, 23:13

Petak 16:00 :salut:

Next stop: Grbavica
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 14 apr 2023, 23:30

DzananMusa11 je napisao/la:
14 apr 2023, 07:26
1981ultra je napisao/la:
14 apr 2023, 03:54
mozak je napisao/la:
13 apr 2023, 17:35
Da ga ne ureknem, Njegomirović je solidan sudija.
Zadnji put nam je sudio protiv Sloge u kupu (0-3).
Nije tendeciozan u suđenju i mislim da ćemo imati fer utakmicu što se toga tiče.
Nikakvo odmaranje igrača ne dolazi u obzir.
U najačem mogućem sastavu sutra i bez kalkulacija.

Imat će dovoljno vremena da se odmore za kup.
Svaki bod u prvenstvu je zlata vrijedan.
Njegomirović je baš odano pašče Vice Zeljkovica i te neke sudijske komisije. Njegomirović, Kazlagić, Gigović, Deljković i ima onaj Zoran Grbić i još onaj Gedžić, Sivac i Topalović. Baš ološ teška a u u zadnje vrijeme i Luka Bilbija. Najamnje ofirni su Peljto, Dragan Petrović ,Antoni Bandić i Mateo Musa.
Ajde de malo mučnite glavom, radije će povalit Tuzlu jer se bore za opstanak nego nas. Šta imaju za derbi kartonirat kad kone imaju 20 bodova prednosti. Stvarno ja ne vjerujem šta ljudi pišu ovde . . .
Ti ne vjeruješ retaedinjo, nije poenta zrinjski nego Borac, mučni glavom i nabijem ti ja to "ne mogu vjerovati sta ljudi pisu" u pakaš taj frustriran.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 15 apr 2023, 01:29

MostarskiSin je napisao/la:
14 apr 2023, 22:01
Neutralan77 je napisao/la:
14 apr 2023, 21:30

Cujem pricu da ce uprava sve od sebe dati da njega i radovica vrati. Sad koliko je to tacno :think:
Radovic se nudio prije Sarajeva ali nisu mu mogli ponuditi platu koju je trazio. Spominjala se cifra oko 8k mjesecno a s obzirom da smo vec imali Pavica u timu, te da je Cukovic vec bio dogovoren, bilo bi smijesno da imamo 3 lijeva beka u ekipi a skripi na ostalim pozicijama plus si smanjio plate ostalim igracima.

Za Radovca je Feja rekao da ga nikad ne bi otjerao i da bi volio da ga ima u ekipi ali da je glupo da ga vraca u klub 2-3 mjeseca nakon sto je dobio raskid ugovora. Malo bi neozbiljno izgledalo, ali nije iskljuceno da ga nece pokusati vratiti na ljeto dok mu istekne ugovor u Novom Pazaru.

Sto se mene tice, Pavic se pokazao kao fino pojacanje prije povrede, zamijenio je Radovica vise nego uspjesno dok za Radovca iz prve sezone jos nismo nasli zamjenu. U drugoj sezoni je bio los pravo, na prste jedne ruke se mogu nabrojati utakmice u kojima je bio dobar ali bi definitivno valjao da ga imamo u ekipi.

Ima li iko da zna sta ce biti sa Zeljkovicem, ide li na kraju sezone?

Nadam se da nece produziti ugovor Dejanovicu, Prsesu, Blagojevicu, Plicanicu, Mucaju i Karamarku.

Slobodne papire ponuditi Hadzicu, Sijamiji i mozda Wallacu, vidjet cemo kakav bude do kraja sezone ali ovo do sad ne obecava. Leai je mlad i ima malu platu, pruzio bih mu priliku do nove godine dok se jos malo adaptira pa ako ne bude ni od njega nista poslati ga nazad kuci.

Vrijeme je da se rijesimo otpada, uvijek imamo nekoliko pacijenata u ekipi koji ne mogu dobiti minute ni kada fali pola ekipe.
Po meni Dejanović ima mjesta u timu kao neka bekap opcija. Nisam neki njegov fan ali iskreno dečko je radilica i ako nije teret za budžet neka ga mlad je još.
Danas je dobru kontru istrčao samo da je dao nekome loptu, tako da nađe se on često u nekim tako prilikama za asistenciju ili gol.
Rado bih da vidim u timu dva podjednako jaka desna beka/krila da se bore za prvo mjesto al mislim da nismo baš toliko dobri sa budžetom da to možemo istrpiti

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 15 apr 2023, 01:37

Koliko sam se iznervirao bRAco, da nisam pratio sport uopste od 18h danas, tek sada sam usao i prelistao nas forum, ne znam sta da kazem i sa kim od vas da se slozim. Svi ste upravu donekle. Rezultati fantasticni s obzirom kako lose i bezidejno izgledamo prilikom svake utakmice od pocetka polusezne. Jel primjeti neko od vas koliko mi lopti izbijemo u pm u toku jedne utakmice? Koliko igrac nas u sredini kad primi loptu, nema gdje s njom u 90 posto slucajeva i onda logicno napuca je negdje na pamet? Nismo u stanju citavu polusezonu da odigramo/povezemo nekoliko pasova u sredini,na malom prostoru pa da stvorimo sebi neki situaciju prema naprijed, pa da sirimo u prazan prostor prema naprijed. Pa hebem mu mater to se od pionira uci , a ne samo izbij nabij vako nako pa ako bude sta bude. Volimo mi svi Feju, radi svega prije i radi toga sto je naš Velezovac. Al nisam optimistican sto se tice nekog velikog uspjeha s njim. Nije taj kalibar jednostavno...
A sad mozemo i pricati o tome kako smo pehovi sa ozljedama, al moramo se malo i zapitati, dal je moguce da nam se sedmicno desava povreda nekog igraca i da je to eto samo tako, jel imamo nekog trenera kondicionog sto to prati, jel znamo da radimo neku regeneraciju poslije treninga/utakmica?
Sportski pozdrav.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.