AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 apr 2023, 13:49

To je ono što Milan dijeli trenutno od elite, i na čemu mora da se još radi i uči. Ekipe poput Reala, Citya, Bayerna i njima slični, bi bez ikakvog premišljanja protivnika maksimalno stisnuli i tražili bi taj drugi gol. Pioli kao klasični Italijan kao da se uplašio prilike, pa je maksimalno usporio igru i čuvao 1-0. Da li je to dovoljno vidjet ćemo za 7 dana. A bit će teško i to baš teško. Dobiti Napoli dva puta u 10 dana je bio težak zadatak, a izaći sa dobrim rezultatom treći put je još za jedan korak teže. Ali vjerujemo i nadamo se da će momci uspjeti ostvariti cilj.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 apr 2023, 14:30

Nema iskustva tog na visokom nivou, odnosno rutine kao neki treneri koji vode top klubove. Nema on taj osjecaj kad treba stisnut a kad treba zatvorit u ovakvim utakmicama. On se sinoc toliko prepo da je bukvalno zatvaro utakmicu sa 11 igraca samo da ocuva rezultat, nije da je limitiran, nego je to strah i neiskustvo. Napoli je sinoc bio zreo da primi gol u zadnjih 10 minuta da se ode u revans sa jos vecom prednoscu. Poznavajuci njega on ce odigrati nesto slicno kao protiv Tottenhama, zatvoriti sve i na kontre, igrati na 0:0.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 13 apr 2023, 15:08

Ostaje zal sto se nije dao jos jedan gol, ali ne mozemo ih kriviti, jednostavno drugaciji je ovo nivo od serie A. Momci su ginuli citavu utakmicu, ismu je izveo jer vise nije mogao, Rebic je podbacio ali isto tako Sale je mogao uduplati vodstvo, sve je to sad sta bi bilo da je bilo. Da su nam ponudili 1:0 prije pocetka vjerujem da bi svi prihvatili, ne treba biti nezadovoljan, uostalom ko garantuje Napoliu da ce nas dobiti u uzvratu, uz ovakvu borbu nasu momaka i jedan remi i puna kapa 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 apr 2023, 15:16

Skoro pa svi oni koji podržavaju Napoli se uzdaju samo u jednog čovjeka što se revanša tiče. A to je Osimhen koji se vraća nakon 4 sedmice, i kao takav je opet upitno koliko može. Napoli će sa njim biti opasniji to je sigurno, ali ako Milan odigra kao u ova dva meča, nemaju se čega plašiti.

Više me brine Bologna nego Napoli trenutno. Tri boda su prioritet u subotu. A i to neće lahko biti.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 apr 2023, 15:53

Ja ne znam kako pojedinci dozivljavaju igrace koji se vracaju nakon sitnije povrede/odsustva, ono povrijedjen si i jucer se oporavio i danas utakmica?
Cuj "ne znam kakav je nakon 4 sedmice". Kakav ce biti, fantastican napadac, zvijer, nakon povrede tim ljekara ga pripremio, kondicioni odradio svoj posao, trener vratio na treninge s ekipom i uigrava ga, nema se tu sta plaho razmisljati. Da li ce imati svoju noc, to samo dragi Allah zna. Nadajmo se da nece.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 apr 2023, 16:18

Ne mora značiti da to tako ide. Skoro svi igrači nakon dužeg odsustva trebaju meč ili dva/tri da uhvate takmičarski ritam ponovno. Jer za profesionalca kad ne igra skoro mjesec dana nije baš sitnica.

Naravno ima igrača poput Messija ili Ronalda, Haalanda za koje to ne važi. Ali to su čudesni igrači. Mašine koje se često ne kvare.

Milan mora da usmjeri fokus na Bolognu, a o Napoliju razmišljati tek od 20h u subotu. Prije toga ništa.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 apr 2023, 18:32

Mike, Theo-Thiaw-Kalulu-Florenzi, Pobega-Tonali, Leao-CdK-Sale, Origi. Navodno postava za subotu. Opet puno promjena.

Edita: Ipak cijeli sastav se mijenja. Ako je to cijena koju treba platiti za polufinale, onda neka je halal. A svi mogu igrati samo Adli ne. :rol:

slika

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 13 apr 2023, 20:58

Ovaj sastav ako izadje ne treba ovo ni gledati, nema se vise zivaca za bacat :D ajde nek odmori 3 ili max 4 igraca, Rafu, Girouda, Thea i recimo Tonalia, a ne ovako sve :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 apr 2023, 21:01

Cirkus će bit ako izgube od Bolonje i ispadnu od Napolija :)
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 13 apr 2023, 21:07

De ne sluti :D

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 apr 2023, 21:14

Ako izgubi od Bologne pa ispadne od Napolia, sam sebi je presudio. Okej je odmoriti ove najstarije Girouda i Kjaera, pa Tonalia ili Bennacera, pa i Diaza. Ali mijenjati 10 igrača je amaterski potez. Ili će se ispostaviti kao genijalnost.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 apr 2023, 21:14

Ok ja kontam da se hoće što dalje u LP pa se odmaraju, miksa se sastav.
Ali koliko su nama bodova ove sezone donijeli Reba, Origi, Belgijanac i ekipa ?
Jesmo li sigurni bodovno za LP iduće sezone ? EXACTLY. Nadam se da ovaj sastav neće ni na treningu izaći, PIOLIO ozbiljno mora početi pobjeđivati u ligi, nema više smisla gubiti bodove od ovih "malih" protivnika. Ako se nekome da nek izračuna ali kladim se da smo jedno 20 bodova na tim klubovima izgubili.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 apr 2023, 21:32

Izgleda da je čovjek uvjeren da će uspjeti doći do polufinala i da ima vremena da popravi situaciju u ligi. U kojoj je jedan od konkurenata večeras izgubio najboljeg igrača i to čini se na duži period. Dybala se povrijedio i to ozbiljna povreda je u pitanju prema prvim informacijama.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 apr 2023, 22:09

Sve je to fino, ali džaba su krečili ako ne izbore LŠ i za narednu sezonu. :zzz:

Razumijem da sad svi razmišljaju o uzvratnom meču, ali ne treba zapostavljati ni ligu jer je i tu veliki ulog.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 apr 2023, 22:44

Ti Inter otpisao?
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 apr 2023, 23:08

muxa je napisao/la:
13 apr 2023, 22:44
Ti Inter otpisao?
Inter ima isti problem ko Milan. Sav fokus na LPa a prvenstvo trpi.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 13 apr 2023, 23:18

celikmilan je napisao/la:
13 apr 2023, 00:01
Nakon crvenog morali su još odlučnije krenuti po drugi gol ali nikad nismo ni znali igrati sa igračem više.

P.S. Ne znam na koga je Calabria bio onako ljut da je zbog toga i karton zaslužio.
Ovo je nešto najteže u fudbalu; 70min se držiš meč plana, imaš već povoljan rezultat, i onda odjednom prešaltati na nešto osmo, tipa ofanziva da još jedan zabiješ. Ko god je igrao na malo značajnijem nivou prepoznaće, a i potpisati ovo, to garantiram.

Calabria je podivljao jer im je defektan bio VAR, a vjerovatno je bio penal.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 14 apr 2023, 00:53

Meni još u glavi Bologna, čini mi se da ih je tada Miha još uvijek vodio kada smo imali dva igrača više. Sa 10 na terenu nas Bologna nadigravala, tek kad im je drugi igrač isključen, malo smo uzeli loptu i igrali sigurnije.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 14 apr 2023, 10:59

Zenga je napisao/la:
13 apr 2023, 23:18
celikmilan je napisao/la:
13 apr 2023, 00:01
Nakon crvenog morali su još odlučnije krenuti po drugi gol ali nikad nismo ni znali igrati sa igračem više.

P.S. Ne znam na koga je Calabria bio onako ljut da je zbog toga i karton zaslužio.
Ovo je nešto najteže u fudbalu; 70min se držiš meč plana, imaš već povoljan rezultat, i onda odjednom prešaltati na nešto osmo, tipa ofanziva da još jedan zabiješ. Ko god je igrao na malo značajnijem nivou prepoznaće, a i potpisati ovo, to garantiram.

Calabria je podivljao jer im je defektan bio VAR, a vjerovatno je bio penal.
Naravno da moze, ako ubaci 2 ofanzivna igraca i pomjeri igrace prema centru, stoperi da stoje visocije, automatski se vrsi pritisak na njihovu odbranu. Njima je igrac iskljucen u 75, tako da su imali najmanje 15 minuta vremena da se presaltaju kolko hoce puta, jer se igralo do 95 minute. To je sve do trenera.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 14 apr 2023, 11:09

Pa zato treba imati kapacitet, treba imati kvalitetne igrače na klupi koji će kada treba uz svježinu donijeti i kvalitet. A ne Origi i Rebić, šta od njih možeš očekivati, polumrtvi igrači. Ja kažem da Pioli radi odlično kako ima ograničen roster.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.