AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
Re: AC Milan
a valjda nije još dovoljno spreman, tek je nekoliko treninga odradio poslije ozljede
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
šta fali abateu? zar ne igra konstantno odlično desnog beka već godinu dana? zambrotti je prirodna pozicija uvijek bila desno krilo, čak je i par sezona u juventusu igrao na desnom krilu. lippi ga je 'konvertovao' u desnog beka i bio je uz cafua najbolji bek u seriji a dugo godina. čak i sad u pozamašnim godinama iako nema više te brzine igra odlično na poziciji beka bez obzira lijevog ili desnog. uzmi npr. pirla, on je ofanzivni vezni ali ga je ancelotti forsirao da igra zadnjeg veznog i to veoma uspješno. sličnih primjera je milion.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- tony-mortale
- Kontakt:
abateu fali dosta toga i ne igra odlično već čisto solidno, a solidno nije dovoljno dobro za milan
evo da ne idemo previše unazad pogledaj sam gol koji je milan primio od chieva i pogledaj gdje on stoji kod centaršuta constanta i sve ti je jasno da se on baš ne snalazi najbolje na beku, plus mu je što je brz ali nemože on biti prvi desni bek u milanu ako hoće da budu top tim, eventualno back up ili za beka ili u veznom redu.
vrijeme zambrote je prošlo i to je činjenica, a on je najmanje sporan ali je često ozljeđen jbg, ali oddo koji je takođe najbolje partije davno odigrao da bude lijevi bek u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni je žalosno.

evo da ne idemo previše unazad pogledaj sam gol koji je milan primio od chieva i pogledaj gdje on stoji kod centaršuta constanta i sve ti je jasno da se on baš ne snalazi najbolje na beku, plus mu je što je brz ali nemože on biti prvi desni bek u milanu ako hoće da budu top tim, eventualno back up ili za beka ili u veznom redu.
vrijeme zambrote je prošlo i to je činjenica, a on je najmanje sporan ali je često ozljeđen jbg, ali oddo koji je takođe najbolje partije davno odigrao da bude lijevi bek u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni je žalosno.
-
- Kontakt:
Sta je sa onim lijevim bocnim sto je dosao iz espanjola??
- tony-mortale
- Kontakt:
hehe, ma ništa, nedaju mu ni na klupu eto šta je, kao i mnogi prije njega on je doveden iz nekih nepoznatih razloga, a ne da bi igrao za milanshevchenko 88 je napisao/la:Sta je sa onim lijevim bocnim sto je dosao iz espanjola??
@Tony za gol chieva jedini krivac je oddo. pogledaj malo ocjene nakon te tekme i sve će ti biti jasno. abate je napravio ogroman napredak zadnju sezonu. uostalom i da je abate kriv pa šta, dešava se svi igrači griješe. ja se ne sjećam da je nešto griješio zadnju sezonu. npr. antonini svaku drugu utakmicu napravi kiks koji košta milan primljenog gola. nije klasa maicona i cafua ali isto tako momak igra sve bolje i bolje. ofanzivno je uvijek bio opasan, brz je i ima fin centaršut. pošto je riječ o momku koji je pravi milanista trudi se iz petnih žila to se vidi na svakoj utakmici da daje maksimu stoga je naučio i da se bolje brani. prisjeti se kako je igrao odlično protiv jednog cristiana ronalda ili eta koje je uspio da zaustavi. s vremenom će dobiti na iskustvu i ojačati i bit će to pravi desni bek. vidiš da je i sam menadžment milana prestao da traži desnog beka jer vjeruju u produkt svoje škole.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- tony-mortale
- Kontakt:
nisi me skonto, ne kažem ja da ga trebaju otjerati iz kluba, ali jednostavno od nema kvalitete da igra desnog beka u bilo kojem vrhunskom klubu, ono frajer je solidan i ništa više od toga, a ima 24 godine i ako do sada nije naučio teško će ikad. ofanzivno je puno bolji to stoji i onda je bolje da mu šansu daju u veznom redu, jer u odbrani je rupabaresi#6 je napisao/la:@Tony za gol chieva jedini krivac je oddo. pogledaj malo ocjene nakon te tekme i sve će ti biti jasno. abate je napravio ogroman napredak zadnju sezonu. uostalom i da je abate kriv pa šta, dešava se svi igrači griješe. ja se ne sjećam da je nešto griješio zadnju sezonu. npr. antonini svaku drugu utakmicu napravi kiks koji košta milan primljenog gola. nije klasa maicona i cafua ali isto tako momak igra sve bolje i bolje. ofanzivno je uvijek bio opasan, brz je i ima fin centaršut. pošto je riječ o momku koji je pravi milanista trudi se iz petnih žila to se vidi na svakoj utakmici da daje maksimu stoga je naučio i da se bolje brani. prisjeti se kako je igrao odlično protiv jednog cristiana ronalda ili eta koje je uspio da zaustavi. s vremenom će dobiti na iskustvu i ojačati i bit će to pravi desni bek. vidiš da je i sam menadžment milana prestao da traži desnog beka jer vjeruju u produkt svoje škole.
a antonini je još gori to smo svi već sto puta konstatovali, isto se i on trudi nema tu zamjerke ali dečko nezna i sve zamjerke koje imam za abatea kod njega su puta 2
i kad vidiš da se u nekoliko godina sa bekovskog para cafu-maldini prešlo na abate-antonini to je tuga golema

realno gledajući pravi bekovi sazrijevaju u kasnim 20-im i početkom 30-ih. gdje je maicon bio sa 24 godine? je li ko čuo za njega prije 4-5 godina? ili cafua kojeg već spominješ, on je u tim godinama tavorio u brazilskim ligama a kada je došao u milan i osvojio ligu prvaka sve je bilo bajno i sjajno a malo prije nego je došao u milan tražio je angažman u nakim japanskim klubovima... maldini je priča za sebe i najbolji je lijevi bek svih vremena. ja ti kažem abate pokazuje ogroman napredak i vidim želju da još više uči. uostalom vrijeme će pokazati da li je igrač kakvim ga ja ali i uprava milana smatra.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Absolutno se slazem brate , koliko je klinac abate napredovao za ne punu godinu i to na poziciji koju je tek poceo igrati pa to je strasno ,samo oni koji mrze milan mogu reci suprostno.forza abate forza Milanbaresi#6 je napisao/la:realno gledajući pravi bekovi sazrijevaju u kasnim 20-im i početkom 30-ih. gdje je maicon bio sa 24 godine? je li ko čuo za njega prije 4-5 godina? ili cafua kojeg već spominješ, on je u tim godinama tavorio u brazilskim ligama a kada je došao u milan i osvojio ligu prvaka sve je bilo bajno i sjajno a malo prije nego je došao u milan tražio je angažman u nakim japanskim klubovima... maldini je priča za sebe i najbolji je lijevi bek svih vremena. ja ti kažem abate pokazuje ogroman napredak i vidim želju da još više uči. uostalom vrijeme će pokazati da li je igrač kakvim ga ja ali i uprava milana smatra.
Cafu je sa 24 godine igrao u finalu Mundijala 94. i bio svetski prvak sa Sao Paulom. Dakle, tavorio je.baresi#6 je napisao/la:realno gledajući pravi bekovi sazrijevaju u kasnim 20-im i početkom 30-ih. gdje je maicon bio sa 24 godine? je li ko čuo za njega prije 4-5 godina? ili cafua kojeg već spominješ, on je u tim godinama tavorio u brazilskim ligama a kada je došao u milan i osvojio ligu prvaka sve je bilo bajno i sjajno a malo prije nego je došao u milan tražio je angažman u nakim japanskim klubovima... maldini je priča za sebe i najbolji je lijevi bek svih vremena. ja ti kažem abate pokazuje ogroman napredak i vidim želju da još više uči. uostalom vrijeme će pokazati da li je igrač kakvim ga ja ali i uprava milana smatra.

Kakvi poznavaoci fudbala ovde bitisu.

Samo @tony-mortale gleda na stvari ispravno - Milan nema bekove.
ali i dalje je klub sa najmanje primljenih golova u Seriji AMaGiCa je napisao/la:Cafu je sa 24 godine igrao u finalu Mundijala 94. i bio svetski prvak sa Sao Paulom. Dakle, tavorio je.baresi#6 je napisao/la:realno gledajući pravi bekovi sazrijevaju u kasnim 20-im i početkom 30-ih. gdje je maicon bio sa 24 godine? je li ko čuo za njega prije 4-5 godina? ili cafua kojeg već spominješ, on je u tim godinama tavorio u brazilskim ligama a kada je došao u milan i osvojio ligu prvaka sve je bilo bajno i sjajno a malo prije nego je došao u milan tražio je angažman u nakim japanskim klubovima... maldini je priča za sebe i najbolji je lijevi bek svih vremena. ja ti kažem abate pokazuje ogroman napredak i vidim želju da još više uči. uostalom vrijeme će pokazati da li je igrač kakvim ga ja ali i uprava milana smatra.![]()
Kakvi poznavaoci fudbala ovde bitisu.![]()
Samo @tony-mortale gleda na stvari ispravno - Milan nema bekove.

Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
@Magica svako ovdje zna koristiti google a i ko je i šta je cafu i šta je radio '94. ja govorim i KLUPSKOM fudbalu. i ne možeš mjeriti sao paolo sa europskim velikanima kada je kvalitet u pitanju. primjer superkup europe milan-boca 4:1 s pola snage prije par godina. ja koliko znam ako se igrač pokaže u brazilskoj ligi on ide u europu zar ne? nešto se ne sjećam kad je igrač iz lige petice u svome naponu snage otišao da igra u brazil? i btw brazil bi osvojio svjetsko '94 sa abateom na desnom beku u to sam siguran. ne poredite cafua koji je možda i najbolji desni bek zadnjih 20 godina sa abateom. karembeu je osvojio sa francuskom i euro i svjetsko, čini li ga to vrhunskim igračem? ovdje niko ne spori da milan nema problema s bekovima ali da abate ne napreduje veoma brzo i da ne pokazuje da ima potencijal to me niko ne može ubijediti. uostalom možda je galliani idiot i zato ne traži desnog beka, možda je Magica pametniji od njega i ima ovdje bolji uvid. ovo nije football manager na pc-u svako zna za maicona ili alvesa ali jedno su želje drugo su realne mogućnosti.
ontopic. sutra derbi. ako se dobro sjećam inter je napoliu utrpao 5 komada. mogao bi i milan 2 s tim da ne prime gol.
evo kako je to nekad izgledalo:
[youtube][/youtube]
sastavi za sutrašnji superderbi:

dakle kako izgleda janku bi mogao igrati lijevog beka pa će maggio imati prostora na tom desnom boku što će boateng i družina morati zatvoriti. za cavanija se zna da je veoma opasan ali ne treba ni zaboraviti slovaka hamšika koji sa distance itekako može ugroziti abbiatija. posebnu pažnju treba dati i starom liscu mascari.
usput kad su god silva i nesta igrali zajedno u odbrani milan nije izgubio nijednu ligašku utakmicu.
ontopic. sutra derbi. ako se dobro sjećam inter je napoliu utrpao 5 komada. mogao bi i milan 2 s tim da ne prime gol.
evo kako je to nekad izgledalo:

[youtube][/youtube]
sastavi za sutrašnji superderbi:

dakle kako izgleda janku bi mogao igrati lijevog beka pa će maggio imati prostora na tom desnom boku što će boateng i družina morati zatvoriti. za cavanija se zna da je veoma opasan ali ne treba ni zaboraviti slovaka hamšika koji sa distance itekako može ugroziti abbiatija. posebnu pažnju treba dati i starom liscu mascari.
usput kad su god silva i nesta igrali zajedno u odbrani milan nije izgubio nijednu ligašku utakmicu.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Svako zna da koristi google, ali neko ima finale SP1994 na VHSu, a nekome su to samo prepricavali. Neko je gledao taj Milan sa pocetka 90ih, a neko je samo procitao o njemu. Neko zna da se nekad igralo sa tri stranca i da nisu svi top Brazilci igrali isli u Evropu sa 18-20 godina kao sto sad to rade, a neko je sad tek cuo za to...
To da Milan nema bekove, je valjda jasno svakome ko ozbiljno gleda fudbal.
To da je Abate prosecan igrac i da od njega nikada nece biti top klasa - je jos jasnije.
Za kraj, da znas da su se derbiji Milana i Napolija cesto zavrsavali tragicno po severnjake.
[youtube][/youtube]
Ako ne pobedite u ponedeljak - gubite scudetto.
PS. Taj isti Sao Paulo je oprao Milana i Barcelonu u Toyota Cupu 92 i 93e.
To da Milan nema bekove, je valjda jasno svakome ko ozbiljno gleda fudbal.
To da je Abate prosecan igrac i da od njega nikada nece biti top klasa - je jos jasnije.
Za kraj, da znas da su se derbiji Milana i Napolija cesto zavrsavali tragicno po severnjake.
[youtube][/youtube]
Ako ne pobedite u ponedeljak - gubite scudetto.
PS. Taj isti Sao Paulo je oprao Milana i Barcelonu u Toyota Cupu 92 i 93e.
Cafu je bio najbolji desni bek na svijetu i prije dolaska u Milan, valjda ti je poznato da je igrao u Romi sa kojom je bio prvak ? Mislim da je u Romi pruzao najbolje partije u karijeri, u Milan je dosao vec sa 33 godineili cafua kojeg već spominješ, on je u tim godinama tavorio u brazilskim ligama a kada je došao u milan i osvojio ligu prvaka sve je bilo bajno i sjajno a malo prije nego je došao u milan tražio je angažman u nakim japanskim klubovima.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Oct 25, 2010 Napoli 1 - Milan 2
Mar 21, 2010 Milan 1 - Napoli 1
Oct 28, 2009 Napoli 2 - Milan 2
Mar 22, 2009 Napoli 0 - Milan 0
Nov 2, 2008 Milan 1 - Napoli 0

- senad_flamin
- Kontakt:
BIt ce tesko sa Cavaniem..mislim da ga nije bilo u prvoj utakmici Napolia-Milana ?
-RIVALDO-
A pre toga 3-1 za Napoli na San Paolu.robovi88 je napisao/la:Oct 25, 2010 Napoli 1 - Milan 2
Ako ne pobedi Milan, gubi scudetto.

Samo se ti tjesi da nece pobijeditMaGiCa je napisao/la:A pre toga 3-1 za Napoli na San Paolu.robovi88 je napisao/la:Oct 25, 2010 Napoli 1 - Milan 2
Ako ne pobedi Milan, gubi scudetto.

i kad prije toga ???

- dr.feelgood
- Kontakt:
Oddo je na proslom gostovanju u Napulju upisao dvije asistencije,
mozda mu se opet posreci
mozda mu se opet posreci

- tony-mortale
- Kontakt:
fakatdr.feelgood je napisao/la:Oddo je na proslom gostovanju u Napulju upisao dvije asistencije,
mozda mu se opet posreci

al tad je igrao po desnoj strani, teško da će on po lijevoj ikako ići u napad frajeru lijeva noga samo smeta

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.