RŠD Velež Mostar

aimar21
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la aimar21 » 11 apr 2023, 08:43

nekoIzMostara je napisao/la:
11 apr 2023, 08:15
aimar21 je napisao/la:
11 apr 2023, 07:44
Deco je napisao/la:
11 apr 2023, 01:38
RAja, kakvog ste vi stajalista za uzvrat na Grbavici?
Bas sam nesto pesimistican, nemam neko objasnjenje, al mislim da ce im novi trener donijeti pozitivni sok, velika je vaznost utakmice, bice cigana barem 10 milja, uzavrela atmosfera, koliko ce nasi biti spremni da to izguraju!?

Ali ipak imamo petak utakmicu, tu sam iz nekog razloga optimistican, nova tri bod ako Bog da. SVI U TUZLU, kad nismo u stanju bili u subotu napuniti arenu protiv Leotara.
Smatram da će prvih 20 minuta i naša postavka u tom periodu biti jako bitni. Oni će pokušati sve na početni hype, svježinu, tribine da nam zabiju na početku pa da se onda igramo. Ako odbranimo taj prvi udar, puno više nam se prostora otvara naprijed jer će onda sigurno sve baciti u napad. Ja bi počeo sa Nemanjom radi dobre igre u odbrani i pomaganja lijevom beku, ali ako zadržimo poluvrijeme 0:0 ili povedemo, odmah bi na poluvremenu uveo Wallace-a radi kontri. Svi znamo da je Nemanja praktično neupotrebljiv nakon 50-60 minuta igre. Postava uglavnom standarna kao i u prvoj utakmici. Zeljković na desnom beku da pokrije Santosa, Tarik i Dino kao osiguranje na Štiliću i praktično su odsječeni, jer im se napad uglavnom svodi na ovu dvojicu. Nadam se da će Feja to pametno odraditi, kao i većinu utakmica do sada. Izgleda mi taktički puno pismenije nego pod Feđom ili Amarom. Tim ima baš dobar balans odbrane i napada. Kao što Haskić reče, odbrana počinje od njega, a napad od golmana.
Ovo se sada mijenja, novi trener, sigurno ce pokusati neku drugu ideju, drugi nacin napada. Cisto sumnjam da ce se Basic drzati iste koncepcije kao i Mulalic.
Jeste novi trener, ali šta može usaditi igračima za par dana treninga? Mislim da nije dovoljno da usvoje neki mehanizam ili njegovu ideju. Vjerovatno će pokušati da se osloni na poznate kvalitete, a to su mu jedino Santos i Štilić. Eventualno mogu imati malo veći voljni momenat zbog promjena koje se dešavaju. Ne znam kakav je kao motivator i koliko može na tu kartu igrati... Smatram da imamo baš veliku šansu ako umrtvimo utakmicu. Nisam veliki fan taktiziranja i igre na rezultat, ali moramo biti svjesni da nas i neriješeno vodi dalje. Ako bi uspjeli rano dati gol, mislim da ih onda imamo na siguricu, jer teško da nam mogu dati tri gola nakon toga.
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 11 apr 2023, 08:59

Promjena trenera u većini slučajeva djeluje pozitivno na ekipu, zbog toga će biti potreban dodatni oprez.
Vjerovatno će novom treneru Želje prva utakmica biti protiv nas.
Ipak, prvo trebamo odraditi petak, jer je svaki bod prevažan. Široki u Željo su u blagom padu, ali je Sarajevo u nekom naletu.
Mislim da će Sarajevo protutnjati u Trebinju i osvojiti puni plijen. Bolje igraju na strani nego na "domaćem" terenu.
Zbog toga moramo tražiti puni plijen u Tuzli, iako će biti teško. Pobjedom na Grbavici, Tuzla će imati manji pritisak, te će igrati rasterećenije. Blaga prednost je na našoj strani zahvaljujući izostanku trojice važnih igrača kod njih.
Mi smo takođe oslabljeni komandantom obrane.

Na Grbavici očekujem svašta.
Nadam se da će suditi Bilbija ili Njegomirović, jer bi bio apsurd da sudi Peljto npr.
Pritisak od strane željine klupe će biti od prve minute i ako tu sudija podlegne, šanse će nam biti umanjene.
Izbjegavati provokacije od njihovih igrača jer su namazani ciganlukom. To je ta željina škola koja se pokazala nedavno oko famozne tribine. Jednostavno izbjegavati sve osim zacrtanog na zelenom terenu.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 11 apr 2023, 09:07

mozak je napisao/la:
11 apr 2023, 08:59
Promjena trenera u većini slučajeva djeluje pozitivno na ekipu, zbog toga će biti potreban dodatni oprez.
Vjerovatno će novom treneru Želje prva utakmica biti protiv nas.
Ipak, prvo trebamo odraditi petak, jer je svaki bod prevažan. Široki u Željo su u blagom padu, ali je Sarajevo u nekom naletu.
Mislim da će Sarajevo protutnjati u Trebinju i osvojiti puni plijen. Bolje igraju na strani nego na "domaćem" terenu.
Zbog toga moramo tražiti puni plijen u Tuzli, iako će biti teško. Pobjedom na Grbavici, Tuzla će imati manji pritisak, te će igrati rasterećenije. Blaga prednost je na našoj strani zahvaljujući izostanku trojice važnih igrača kod njih.
Mi smo takođe oslabljeni komandantom obrane.

Na Grbavici očekujem svašta.
Nadam se da će suditi Bilbija ili Njegomirović, jer bi bio apsurd da sudi Peljto npr.
Pritisak od strane željine klupe će biti od prve minute i ako tu sudija podlegne, šanse će nam biti umanjene.
Izbjegavati provokacije od njihovih igrača jer su namazani ciganlukom. To je ta željina škola koja se pokazala nedavno oko famozne tribine. Jednostavno izbjegavati sve osim zacrtanog na zelenom terenu.
Apsolutno se slažem za sve, pogotovo ovaj dio oko tekme sa Željom. Što se prvenstva tiče, iako mi nije tako izgledalo na polusezoni, veće šanse za Europu su nam preko prvenstva. Pokušati sve da se domognemo tog trećeg mjesta. međugorci su realno za klasu jači od svih ekipa u ligi i ako budemo mi i oni u finalu Kupa, onda gotovo sigurno i četvrto mjesto vodi u Europu. Ipak, mislim da smo kvalitetniji i od Širokog i od Želje. Borac će vjerovatno biti poguran do drugog mjesta, a Sarajevo će se sigurno uključiti u borbu. Nemoguće je da ljudi konstantno prave 3-4 zicera po utakmici i promašuju. Dobro za nas je što im je atmosfera usrana i na svakoj utakmici mogu kiksati. Kup je prestiž i tu se potruditi da odemo do kraja, ali prvo treba Želju riješiti.

Ipak, prije svega Tuzla. Dosta dobro nam leže, znamo kako ih dobiti, teren odličan. Samo pametno i strpljivo.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 11 apr 2023, 09:25

Bazinga12345 je napisao/la:
11 apr 2023, 08:23
nekoIzMostara je napisao/la:
11 apr 2023, 08:15

Ovo se sada mijenja, novi trener, sigurno ce pokusati neku drugu ideju, drugi nacin napada. Cisto sumnjam da ce se Basic drzati iste koncepcije kao i Mulalic.
Kako će uigrati nešto novo sa svega par treninga? :D
Nisam rekao da ce uspjeti uograti, al et nesto drugacije od Mulalica, malo izmjesati karte. Ako se bude drzao Mulaliceve taktike sumnjam da ce uspjeti previse uraditi, moraju rizikovati jer su u rezultatskom deficitu. Msm da ce pokusati mozda sa 3 napadaca i slicne stvari. Vidicemo nadamo se najboljem :thumbup:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Espiritosanto
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Espiritosanto » 11 apr 2023, 09:30

Ado1922 je napisao/la:
11 apr 2023, 08:20
Sjevernokorejskipas je napisao/la:
28 avg 2022, 11:29
GG3 je napisao/la:
28 avg 2022, 11:10
Cekati da Nermin Basic dobije otkaz u Radomlju i onda njega dovest 😎
Prije će ga Feđa dobiti, možda već ove hefte.... :)
Nekad se Bašić priželjkivao i za našu klupu :kafa:
I Lalatović je :yawn:
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Reds93
Kontakt:

Post Postao/la Reds93 » 11 apr 2023, 09:33

Mislim da Sarajevo čeka teška utakmica u Trebinju, Leotar je prava domaćinska ekipa s domaćinski suđenjem i katastrofalnim terenom na kojem je svakako teško igrati. A vidjeli ste da igrači Leotar ne oklijevaju da udaraju. Mislim da će se Sarajevo namučiti i ne bi me čudilo da kiksaju.

Važno je da mi dobijemo Tuzlu, čeka nas pravo težak raspored. Svaka do kraja je finale, idemo jako 💪
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 11 apr 2023, 11:03

30. i 32. kolo će po mom mišljenju prelomiti situaciju u borbi za Evropu

06.05.23. 15:00 FK Željezničar - FK Velež
20.05.23. 15:00 FK Velež - FK Sarajevo

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 11 apr 2023, 11:37

JimmyPage je napisao/la:
11 apr 2023, 11:03

Ako prodjemo Zelju u kupu, mislim da finale ne mozemo izgubiti

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 11 apr 2023, 11:43

VR6_LION je napisao/la:
11 apr 2023, 11:37
JimmyPage je napisao/la:
11 apr 2023, 11:03

Ako prodjemo Zelju u kupu, mislim da finale ne mozemo izgubiti
Ja nisam pretjerani optimista jer su međugorci ove sezone stepenica iznad svih, mada finale je finale. Jedan penal ili crveni može prelomiti utakmicu.

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 11 apr 2023, 11:46

Navijacki bi volio da ih zgazimo, a realno su ljudi nivo iznad svih ostalih u ligi tako da ja ne ocekujem pozitivan rezultat ukoliko prodjemo u finale, zato se svim silama okrenuti na ligu i da obezbijedimo top4

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 11 apr 2023, 12:07

Mostarwolf1981 je napisao/la:
11 apr 2023, 11:46
Navijacki bi volio da ih zgazimo, a realno su ljudi nivo iznad svih ostalih u ligi tako da ja ne ocekujem pozitivan rezultat ukoliko prodjemo u finale, zato se svim silama okrenuti na ligu i da obezbijedimo top4
Previše se hvali šahovski klub iz Međugorja
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 11 apr 2023, 12:23

Ado1922 je napisao/la:
11 apr 2023, 12:07
Cinjenice. Na stranu nasa mrznja prema njima, dao Bog da se ugase odma danas, ali tako je kako je. U 3 poteza dodju od svog do protivnickog gola, dok neko kruzi 2min da bi uputio centarsut
Kako god trenutno je bitnije pobjedit TC i izborit finale, pa da onda razmisljamo sta ce i kako ce biti

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 11 apr 2023, 13:00

Ado1922 je napisao/la:
realnost je da su se izdigili iznad nase lise za vise kopalja....i morat ce se drugi pofino potrudit sa kvalitetnim pojacanjima da bi ih svrgnulo sa trona.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 11 apr 2023, 13:03

Ado1922 je napisao/la:
Previše se špota djelatnički klub.....
Juče smo bili pred gašenjem, danas bi LŠ.
Navijačima je mjesto na tribini a ne na trenerskoj klupi.

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 11 apr 2023, 13:34

Otprilike se slazem sa svima, idemo prvo u Tuzlu po 3 boda pa cemo gledati sta i kako dalje. MUSVDG

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 11 apr 2023, 13:40

To je to... Samo Tuzla pa od petka navečer Željo. Tuzlu bi baš bilo dobro uzeti... Opet su protivnicima nezgodne utakmice tako da bi se mogla fina zaliha praviti. Baš je puno do kraja i samo jednu po jednu rješavati.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 11 apr 2023, 14:57

Protiv Tuzla City-ja igramo jednu od najbitnijih utakmica u sezoni.

Fenomenalnim nastavkom sezone došli smo do mjesta koje vode u Evropu i sada to treba održati i ostati u utrci do kraja.

Ova utakmica je posebno kažem bitna i na neki način je prekretnica jer poslije nje dolazi revanš protiv Željezničara u polufinalu kupa , a onda i teži raspored u prvenstvu.

Malo me brine odsustvo Hrkača , ali ako bi birao izabrao bi opet da suspenziju odradi u toj utakmici.

Bod bi bio zadovoljavajući , ali vjerujem u pobjedu.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 11 apr 2023, 16:48

Hasanovic i muminovic produzili bravo uprava idemo jos jace :salut: :bih:

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 11 apr 2023, 16:55

Nesto sto mozda svima nama prolazi ispod radara jeste rad i trud direktora Alagica, do sad kapa do poda! :salut:
#musvdg

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.