Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Sreca, zubi su povezani sa mnogim srcanim bolestima, prije su se tako gledali robovi, sto bolji zubi znaci da ce zivjeti duze, i nece biti puno bolestan.
HAHAHAHAH ne vjerujem sta covjek napisa
Sta? To ti je ziva istina, Americkim robovima se gledali zubi, pa kad su ih i krizali gledali su zube, uzmu visoku snaznu crkinju obavezno sa dobrim zubima, tako i crnca i pravili super slave.
Gleda se konjima ali nije given (mozda je ovaj stevie tako razumio), mos ti uzeti konja sa perfektnim zubima a da ti umre za 2 mjeseca, no , ide se po tome. Bez obzira imati zdrave zube je vrlo bitno za zdravlje covjeka.kraljttbvb je napisao/la: ↑09 apr 2023, 23:41Ja znam da se konjima gleda u zube.
Valjda što su mu bolji zubi, bolji je i konj...
Ja bi tuzio zubara/icu, bez ikakve dileme.Rosicky je napisao/la: ↑10 apr 2023, 03:20Moja cura je do prije 2mjeseca imala perfektne zube i tijekom jela odlomi joj se dio ali tako da je nakon zatvaranja plombom bolio živac.
Zubarica skine plombu i stavi otrov/lijek u zub i kaže da dođe za 14 dana.
U naredna 4 dana sam je dva put vozio na hitnu zbog mučnina,nesvjestice i raznih stvari i nije ni doktorima bilo jasno o čemu se radi dok jedan dan meso oko zuba nije pocrnilo.
Otišli smo najboljem zubaru u kraju da bi ustanovio kako je otrov otišao u kost i raširio se po tijelu pa je zato imala tih problema ali što je gore kost koja je krenula ubrzano truniti mora biti osječena i život je svakim satom ugrožen.
Ne mogu vam opisat zahvat gdje 2 ljudi drži glavu osobe kojoj nekom verzijom pile sijeku meso i kost a da je ta osoba pri svjesti.
3mjeseca traje oporavak i ta kost ponovno raste..sigurno tjedan dana nije spavala od bolova koji ne prestaju ničim legalnim što je dobijala u bolnici a rupa u ustima i zubi koji su morali vani će sigurno psihicki odraditi svoje kada se oporavi.
Pažljivo birajte zubare.
Sve ti je stvar prakse, ja brijem glavu i bradu preko 20 godina (doduse imam bradicu ko ovaj sa avatara), al vjeruj obrijem i glavu i bradu za 4-5 minuta maximalno. Koristim onaj Gillete Proglide
Lako, ne drzim macku u kuciTheWeekndXO je napisao/la: ↑10 apr 2023, 08:47Vi mačkoljubitelji, kako se borite sa dlakama? Imam 2 macka, jednom dlaka skroz malo opada a drugom koliko god da ga cesljam opada ko luda. Svoju sobu veliku oni imaju, uredjenu za njih, igracke, drvo itd. Ali volio bih da mogu sa njima zivjeti i u ostatku kuce. Dlake su mi najveci problem
Ma ne bih ih izbacio nikad iz kuce, nisu nikad ni bili napolju. Tako isto je i meni, cesljam, nova hrana, sve al dzaba. Bukvalno sam planirao da odem veterinaru da vidim sta se moze uraditi, da ga osisam ili nestoenobarca je napisao/la: ↑10 apr 2023, 09:34Lako, ne drzim macku u kuciTheWeekndXO je napisao/la: ↑10 apr 2023, 08:47Vi mačkoljubitelji, kako se borite sa dlakama? Imam 2 macka, jednom dlaka skroz malo opada a drugom koliko god da ga cesljam opada ko luda. Svoju sobu veliku oni imaju, uredjenu za njih, igracke, drvo itd. Ali volio bih da mogu sa njima zivjeti i u ostatku kuce. Dlake su mi najveci problemimao sam dosad sigurno desetak macaka, sve osim ove zadnje sam pustao u kucu cesto, ovu u kotlovnicu pustim navece. Nisam u zivotu vidio macku da joj vise dlake opadaju, to nije normalno, i pored svakodnevnog cesljanja dlaka joj opada uvijek, kad je dirnem puna ruka dlaka ostane, tako je otkad je imam, nebitno koje doba godine. Probavao sam sa nekim vitaminima, kvalitetna prehrana, svasta nesto, ma dzaba.
Gledali u zube isto kao što su gledali u nokte i slične stvari jer nisu imali bolje opcije
A svako ih konzumira
Trenutno korisnika/ca: chelsea358 i 12 gostiju.