FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlanskinacin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla - RIP Probisvjet

Post Postao/la tuzlanskinacin » 09 apr 2023, 13:54

DeZerbi je napisao/la:
09 apr 2023, 13:19
tuzlanskinacin je napisao/la:
09 apr 2023, 12:01
Ok je postaviti cilj i opstanak al treba imati plan kako do njega doći a ne totalno bez plana raditi. Ekipa se sastavljala usput kad je sezona i počela, spominjali se mnogi treneri pred sezonu dolazi ovaj pa onaj i na kraju došao Jaha dobro je i on prihvatio kakva je tad situacija bila ekipe uopste nije bilo ni u tragovima, Grado bio spremao ekipu i to juniore. Sada se opet taj opstanak nekako traži iako me već ne bi iznenadilo da ispadnemo iako o tome ne želim razmišljati jer ako ovako nastave i da ispadnemo za 10 godina bi se vratili. Valjda na kraju Pranjić spasi što se spasiti da, ako ne uspije pokušati ga sačuvati jer on sigurno nije kriv za ovu situaciju, čak mi se čini kao neko ko bi bio odličan trener za nasu ligu da ima uslove.
Sve je ok ako imas plan, realne ciljeve i bez laganja.
Nije problem ni ispasti ali i to da bude planski pa se vratis ekspresno sa vec upola izgradjenom i spremnom ekipom za PL.
Samo sto je za nas to sve naucna fantastika, ovaj UO odlazi sad ostali ili ispali iz lige.
Slažemo se sve, a garantujem da je bilo imalo plana zadnje 4 godine uvijek bi imali na vrijeme obezbijeđen opstanak.

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 09 apr 2023, 13:59

Ma nije nikakva tajna, mislim da je Sabrina isto radila i u Sarajevu (nisam siguran), dovode igrače preko svojih veza i uzimaju dio keša za sebe. Tako isto bi trebali imati i dio keša od eventualnih izlaznih transfera ukoliko ih bude.

Eh sad, pitanje je kako će to ko da shvati, pošto moj drug Beduin zna da Elmira niko od igrača koje kontaktira kako bi ih doveo neće ni da sluša a ne razmišlja o Slobodi, zato Amer radi kao neki savjetnik, a ustvari je to sportski direktor. I sad, naravno, sve što dovedu, oni se ugrađuju, ako je 100k maraka u klubu a juniori na terenu bolje od ove ekipe koja koliko toliko i valja čemu uz tih 50k eura Ameru i Sabrini...
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 09 apr 2023, 14:30

Jasmin Osmić najlošiji desni bek lige :puke:
075

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 apr 2023, 15:16

simonknows je napisao/la:
09 apr 2023, 13:59
Ma nije nikakva tajna, mislim da je Sabrina isto radila i u Sarajevu (nisam siguran), dovode igrače preko svojih veza i uzimaju dio keša za sebe. Tako isto bi trebali imati i dio keša od eventualnih izlaznih transfera ukoliko ih bude.

Eh sad, pitanje je kako će to ko da shvati, pošto moj drug Beduin zna da Elmira niko od igrača koje kontaktira kako bi ih doveo neće ni da sluša a ne razmišlja o Slobodi, zato Amer radi kao neki savjetnik, a ustvari je to sportski direktor. I sad, naravno, sve što dovedu, oni se ugrađuju, ako je 100k maraka u klubu a juniori na terenu bolje od ove ekipe koja koliko toliko i valja čemu uz tih 50k eura Ameru i Sabrini...
:thumbup:
Sky mislio da te prozivam, a ustvari samo znam da ti znas pa da nam obznanis javno, da i drugima budu jasne one parole, a ne samo meni ili tebi. A bolje ti da napises, nego ja, da ti ne kvarimo insajderski ugled. 😁 salim se, naravno.

De im samo jos reci preko koga se ugradila za "pedešana", igraca ili novog trenera? Da i to otklonimo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 apr 2023, 15:18

TzBulevar87 je napisao/la:
09 apr 2023, 14:30
Jasmin Osmić najlošiji desni bek lige :puke:
Ne sjecam se nekog igraca da je vise obecavao, a s ovom minutazom ovoliko nazadovao.

075 ❤

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 09 apr 2023, 15:22

Ja mislim da je on više za krila. I to za krila kad igramo na kontre. Beka ne bi smio više igrati.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 09 apr 2023, 16:05

Beduin je napisao/la:
09 apr 2023, 15:16
09 apr 2023, 13:59

:thumbup:
Sky mislio da te prozivam, a ustvari samo znam da ti znas pa da nam obznanis javno, da i drugima budu jasne one parole, a ne samo meni ili tebi. A bolje ti da napises, nego ja, da ti ne kvarimo insajderski ugled. 😁 salim se, naravno.

De im samo jos reci preko koga se ugradila za "pedešana", igraca ili novog trenera? Da i to otklonimo.
Najmanje trener košta što se tiče plate, on i njegova 2 čovjeka. A nisu ni plate igračima Bog zna šta, Vranješ ima oko 2,5k.

A ovo što se priča 50k, priča se za trenera.

Eto sad je sve svima jasno :)
I treba da se zna, čist račun duga ljubav :)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 apr 2023, 16:10

Da prevedemo: Sabrina&CO uzeli pare od trenera kako bi nas ovaj vodio, jelde? ;)
Ako je ovo istina, a tako se prica, onda to dovodi u pitanje samu strucnost vodjenja ekipe u ovom teskom momentu, kao i samu namjeru Uprave prema Slobodi. A sve to onda dovodi i do zakljucka da je treneru bilo najbitnije voditi ekipu iz PL radi CV-a i buducih licenci i ostalih fazona koje treba dobiti.
Sve zanimljivije oko kluba, reklo bi se.

075 ❤

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 09 apr 2023, 16:21

Beduin je napisao/la:
09 apr 2023, 16:10
Da prevedemo: Sabrina&CO uzeli pare od trenera kako bi nas ovaj vodio, jelde? ;)
Ako je ovo istina, a tako se prica, onda to dovodi u pitanje samu strucnost vodjenja ekipe u ovom teskom momentu, kao i samu namjeru Uprave prema Slobodi. A sve to onda dovodi i do zakljucka da je treneru bilo najbitnije voditi ekipu iz PL radi CV-a i buducih licenci i ostalih fazona koje treba dobiti.
Sve zanimljivije oko kluba, reklo bi se.
Upravo tako, s tim da ćemo se svi složiti kako je Pranja dobar izbor na duže staze. :)
Daleko da je to opravdanje, ali nije on baš ni neki levat.

Pitanje je samo bilo kad će se ugraditi za sve ove igrače što su doveli jer je uprava nesposobna, tako da nema im se šta reći opet, jer bi nam sad juniori igrali i bili bi već u federalnoj.

Saltboy075
Kontakt:

Post Postao/la Saltboy075 » 09 apr 2023, 16:40

Sada kad brod tone ka dnu,Sabrinica otisla na Havaje,Amer nestao u magli,ljudi si zaradili nellkoliko 10000k,pola igraca ce nspustiti Slobodu,vecina njih ce da tuzi Slobodu ako im se ne isplate plate,znam vec 10 igraca koji ih boli neka stvar za Slobodom,ista prica vec 20 godina.Ova stranacka bagra u upravi ce se kao obicno sakriti u misiju rupu,uzeli su pare iz budzeta rastalili se lagano,dobilo para preko igraca.itd.itd
Jedino mi koji volimo svoj klub bez interesa cemo kao obicno biti demolarisani,utuceni,ici opet na one glepe skupstine i traziti krivce a ovi ce se lagano po kafanama,ljetovanjima opustati.Jedini krivici ovog kluba su Secerbegovic i ta sugava klapa,koja sjede u klubu i izvlace pare,nece niko odg jer je sve po zakonu stranacki.
Opet ce se cekati neko kao Azmir(samo dajem pr) da mu izvuku kes,al ovaj nije bio glup samo je vratio svoje pare.

Nije im stalo do kluba vjerujte ljudi bgm da jest bili bi u borbi za Europu ovo je fakat klub sastaveljen za porodicne veze i njima ovo pase iz 1000 razloga.

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 09 apr 2023, 16:45

Saltboy075 je napisao/la:
09 apr 2023, 16:40
Sada kad brod tone ka dnu,Sabrinica otisla na Havaje,Amer nestao u magli,ljudi si zaradili nellkoliko 10000k,pola igraca ce nspustiti Slobodu,vecina njih ce da tuzi Slobodu ako im se ne isplate plate,znam vec 10 igraca koji ih boli neka stvar za Slobodom,ista prica vec 20 godina.Ova stranacka bagra u upravi ce se kao obicno sakriti u misiju rupu,uzeli su pare iz budzeta rastalili se lagano,dobilo para preko igraca.itd.itd
Jedino mi koji volimo svoj klub bez interesa cemo kao obicno biti demolarisani,utuceni,ici opet na one glepe skupstine i traziti krivce a ovi ce se lagano po kafanama,ljetovanjima opustati.Jedini krivici ovog kluba su Secerbegovic i ta sugava klapa,koja sjede u klubu i izvlace pare,nece niko odg jer je sve po zakonu stranacki.
Opet ce se cekati neko kao Azmir(samo dajem pr) da mu izvuku kes,al ovaj nije bio glup samo je vratio svoje pare.

Nije im stalo do kluba vjerujte ljudi bgm da jest bili bi u borbi za Europu ovo je fakat klub sastaveljen za porodicne veze i njima ovo pase iz 1000 razloga.
Stojan Vranješ i Nikola Komazec žele produžiti ugovore. Većina igrača želi ostati, samo ako opstanemo u PL.

To da im nije stalo, nije, a i da jeste, nemaju oni znanja da vode ovaj klub.

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 09 apr 2023, 16:46

Igrači kažu sve na vrijeme i redovno, ništa im ne fali što. su dogovorili. A odjednom ova patka izlazi odnekle uzela Uprava pare, zanimljivo pred odlučujuće bitke našeg kluba.

Tako da nije sjajno iz više razloga, ali vi mislite da bi Nino koji je uložio bruku para, kockao se sa svime. Kao što vam Simon napisa ljudi mi imamo za.smjesne plate što isplacujemo.i to je to.

Ko je kriv šta je kriv treba kasnije. Amer je tu svi su tu, a ovo mi je nevjerojatan spin samo maliciozne osobe
Sloboda je moja nacija

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 09 apr 2023, 16:50

09 apr 2023, 16:45
Stojan Vranješ i Nikola Komazec žele produžiti ugovore. Većina igrača želi ostati, samo ako opstanemo u PL.

To da im nije stalo, nije, a i da jeste, nemaju oni znanja da vode ovaj klub.
:clap:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 09 apr 2023, 16:51

Sunderland je napisao/la:
09 apr 2023, 16:46
Igrači kažu sve na vrijeme i redovno, ništa im ne fali što. su dogovorili. A odjednom ova patka izlazi odnekle uzela Uprava pare, zanimljivo pred odlučujuće bitke našeg kluba.

Tako da nije sjajno iz više razloga, ali vi mislite da bi Nino koji je uložio bruku para, kockao se sa svime. Kao što vam Simon napisa ljudi mi imamo za.smjesne plate što isplacujemo.i to je to.

Ko je kriv šta je kriv treba kasnije. Amer je tu svi su tu, a ovo mi je nevjerojatan spin samo maliciozne osobe
Fakat zanimljivo da se sad pokreće ova priča, kad nam najmanje treba. ;)
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 09 apr 2023, 16:57

Sky9 je napisao/la:
09 apr 2023, 16:51
09 apr 2023, 16:46

Fakat zanimljivo da se sad pokreće ova priča, kad nam najmanje treba. ;)
Ma i budali jasno da neko podmeće, ko god misli drugačije je smiješno. Pa dva igrača Sarajeva zarađuju 13 k i 12 k mjesečno mi možemo čitav klub plaćati. A naša najveća plata 3 k maraka u vrh glave i to je upitno.
Sloboda je moja nacija

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 apr 2023, 17:00

Mi polako, ali sigurno, postajemo isto što je i OKK sa Aidom. Najgora poslijeratna uprava daleko.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 09 apr 2023, 17:02

Nek je Bog na pomoci nama navijacima, nista drugo. Hoce li ovaj klub ikad normalno funkcionisati i imat zdravu atmosferu, a da mi svake godine ne skrati zivot za par godina.
Volim tebe, više od sebe

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 09 apr 2023, 17:03

baboedindzeko09 je napisao/la:
09 apr 2023, 17:00
Mi polako, ali sigurno, postajemo isto što je i OKK sa Aidom. Najgora poslijeratna uprava daleko.
Onda si ti jako mlad ako ti je ovo najgora uprava.
Sloboda je moja nacija

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 apr 2023, 17:04

09 apr 2023, 17:03
Onda si ti jako mlad ako ti je ovo najgora uprava.
Nisam mlad baš toliko, ali ovo vodi u samo gore i gore iz čega će izaći istinitom ova konstatacija. Samo laži, laži, laži i laži u medijima, spinovi, prebacivanje loptice odgovornosti na druge ljude, pa i na nas građane i navijače. Apsolutno ništa, ali ništa dobrog.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 09 apr 2023, 17:05

antisisoja1919 je napisao/la:
09 apr 2023, 17:02
Nek je Bog na pomoci nama navijacima, nista drugo. Hoce li ovaj klub ikad normalno funkcionisati i imat zdravu atmosferu, a da mi svake godine ne skrati zivot za par godina.
Nažalost hoće kada nas grad i njegovi oci puste, a ovo što mi je život skratilo kao što ti kažeš razboli se čovjek.

Definitivno još ova godina i moracu odmoriti ne može više
Sloboda je moja nacija

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.