FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
113
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 249

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 09 apr 2023, 12:14

Virtu4l je napisao/la:
09 apr 2023, 06:36
delinjo je napisao/la:
08 apr 2023, 23:34
Virtu4l je napisao/la:
08 apr 2023, 22:06
Otpustiti trenera u ovako delikatnoj fazi oba takmičenja mogu samo najveće ublehe i fudbalske neznalice, kao i ovi stručnjaci koji su to prizivali.

Sa Edisom bi se sigurno plasirali u Evropu, ovako slijedi raspad sistema.
Sta li se sa tobom desava ccc
Sad ću ti objasniti šta se dešava.

Koji je ovo trener po redu kojeg tjerate? Šta ste dobili? Mudo Marjanovo kao i uvijek.

Čovjek je bio u polufinalu kupa i četvrti na tabeli sa tri ozbiljna igrača i hrpom amatera i penzionera na zalasku karijere. Nekad smo igrali dobro, nekad loše, ali bili smo tu u vrhu i na mjestu koje vodi u Evropu što je bio jedini cilj. Od večeras je to završena priča jer je neka fudbalska neznalica odlučila da uradi najgori mogući potez u ovoj fazi oba takmičenja.

Klub se već godinama raspada, dužni milione, ugrožena je imovina kluba, igračima kasne plate, licence se čekaju do posljednjeg dana, ali Edis je kriv?

Šta je sad rješenje? Dovesti nekog rekonvalescenta tipa Adžem, ili Bekrića, pa sve ispočetka? Pa ćete onda njega ponovo tjerati jer je, gle čuda, izgubio utakmicu u gostima.

Koji je cilj otpuštanja Edisa Mulalića? Evropa? Pozitivan šok? Jesu li imali spremnu zamjenu? Devet kola prije kraja sezone? Ne postoji cilj, samo glupost da se eto kao nešto uradi.
Oovo za zamjenu i kasno reagovanje se slazem,da su uradili bez cilja i to se slazem,ali slozit ces se i ti da Zelji kojeg zelimo treba bolji tener,doduse i bolja uprava,bolji igraci,moze se o tome danima :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 09 apr 2023, 12:15

Cocalić je trenutno van forme ovo proljeće, zadnje tri utakmice, zadnja tri poraza. Galić nikad nije ni bio u formi, to je najveća prevara na desnom beku ikad.
Prvi greška protiv Leotara, umjesto da izbije loptu u korner, on je pušta prema Benderu i lopta završava u golu. 1 - 0 za Leotar
Druga greška Anđušić ga izbaci petom ko da je Ronaldinho, Šikalo njegov igrač i čovjek zabija gol 1 - 0 za Velež.
Treća situacija sinoć, Karić stoji sam, Cocalić ni da krene na njega, ali ovdje stručnjaci vidjeli grešku Drine. 0-1 za Tuzlu. Mislim strašna forma Cocalića za protivničke ekipe.

E čuj stabilna ekipa na 6 mjestu, Mulalić zatekao 8 igrača u klubu, za licencu jedva skupili i kaže stabilan klub bio.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 09 apr 2023, 12:18

LjoZee je napisao/la:
09 apr 2023, 12:08
sanjinlego je napisao/la:
09 apr 2023, 12:01
Hahaha .. joj joj .. jesi stručnjak, nema šta. Pogledaj utakmicu ponovno, ponovi je jedno 5-6 puta, da vidiš da je Cocalić osim greške na početku odigrao brutalno dobru utakmicu! Drina jeste, pao u formi .. Galić je također jučer odigrao dosta solidno, dok je onaj Benjo traljav samo tako .. izbiji, nabiji, 0% inteligencije ..

Dođi uživo, pogledaj, pa da vidiš koliko je Cocalić jučer bio dobar, a ne da padaš pod pritisak “velikog” komentatora Adnana Ploce haha Galić također, on i Štila su gotovo jedini ulazili u sukobe sa igračima Tuzle koji su se valjali, kao i sa sudijom ..

Eh moj Bože .. jasno mi je sve, jedan moderator ne poznaje fudbal, drugi lažni insajder joj joj ..
S obzirom da sam bio na sjeveru ocekujem izvinjenje za ovaj dio da dodjem uzivo. Cim se kome ne svidja post ide ono standardno 'dodji uzivo' kao da samo dvojica sa teme dolaze.

Za ovaj boldirani dio - sta su oni fudbaleri ili MMA borci? Stilic zna da ima dva zuta i sve vrijeme kolje se sa sudijom, igracima Tuzle i na kraju naravno popusi zuti i nema ga protiv Zrinjskog. Mislim vidio sam da je bio neobicno nervozan, ali i to je dokaz da rade sta hoce. Niko da ga smiri. Da on nije imao dva zuta pa hajde.

Ljudi jednom napali za 90 minuta i pokazali da je cijela odbrana raspad.
Pretpostavljam da je Krpić podigao formu, ušao, odmah žuti karton, neki startovi, neka svađanja, utakmica sezone za Krpića, nema veze što je jednom dirnuo loptu.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 09 apr 2023, 12:24

bhsport je napisao/la:
09 apr 2023, 10:48
Stvarno mi je vise pun klinac spinovanja od strane dokazanih neznalica koji spinuju preko 10 godina po forumu.
Edis Mulalic je preuzeo stabilnu ekipu na 6. mjestu bez opasnosti da ispadne iz lige, to su mu omogućili ljudi koji su vodili najslabiju ekipu Zelje u istoriji, slabiju od one postartne kada su nas Rudari i Zmajevi tamburali.
Nosioci i najbolji igrači te ekipe su bili Mujezinović i Subasic, potpomognuti Bojom i Juricicem. Tada juniori Beca i Drina su pokazali zavidan napredak, kuci smo uz pomoć publike ostvarili dobre rezultate dok smo u gostima bili loši. Pored Bece i Drine poziv u B reprezentaciju dobijaju Vrhovac i Mekic. U momentu preuzimanja takve ekipe nudjeno je i Edisu koji nas je odbio i došao 6 mjeseci kasnije.
U prvoj polusezoni gura svoje Vucenovica, Kosorica, Bekrica, Resica, Cerimagica... Ekipa je pojacana Štilicem i Cocalicem, u napad stavlja Armina Hodzica veznog igrača. U prvih par utakmica dobivamo Sarajevo i Velez na motivaciju Sarajevo a Velez na srecu Becinim golom. Od početka marta do kraja sezone smo dobili samo jednu utakmicu pred kraj, uspio je usrati oprostaj od Ivice Osima svojim neznanjem i kompleksima cuvajuci igrace za utakmicu sa Ivkovicem.
Na ljeto ga uprava ostavlja iako mi se morao dati otkaz nakon utakmice sa Radnikom, pojacava mu se ekipa sa Santosom i Amoahom najboljim parom krila u ligi.
Počinjemo remijem sa Leotarom koji se jedva skupio, direktni krivac Edis, zatim sretno dobijamo Zrinjski u Mostaru i dalje igramo toplo hladno, igraci ne napreduju nego nazaduju i jedino od igre sto imamo je odbrana gdje utakmice dobijamo 1-0 na individualni kvalitet Stlica i skokove Hodzica.
Na zimu mu se dovode dva klasna spica za ovu ligu i tu pucamo, odbrane više nema napad šteka, uigranih akcija nema, igraci nazaduju, nema rotacije, Santos zakucan za klupu na pripremama, Drljo se forsira maksimalno, Amoah je standardno krilo.
Pocinje prvenstvo i Drljo mu spašava guzicu protiv Leotara u kupu sa dva igraca više golom u 90 minuti.
Santosa Vraca u ekipu i on mu kao o cijelu jesen vuce ekipu na individualni kvalitet, dok standardno krilo Amoaha zapostavlja.
U vezi puno toga ne štima, odbrana u rasulu a napadači nisu dobili 10 upotrebljivih lopti od početka polusezone.
Kulminacija je nakon reprezentativne pauze da u dvije utakmice nemamo nikakvih prilika, Drljo gubi lopte kao na traci ali je zasticen kao polarni medvjed dok juniore i mladje igrace ponizava na utakmicama.
Stručni štab je napunio neznalicama sa vječitim ugljenom Alihodzicem i bibliotekarom Bogicevicem.
Svu nemoc na terenu pravda patetikom , plakanjem na klupi, objasnjavanjem mravima po atletskoj stazi u Trebinju.
Ekipa koja je realno po imenima u prvih 5 u situaciji kada ti direktni konkurenti za evropu igraju van svojih stadiona (Borac, Velez, Sarajevo) uspio je srozati ekipu na nivo prve federalne lige, promovisao nula igraca i unaprijedio nula.
Trener realnih kapaciteta za Doboj Kakanj i Dečič...
Ako me sjećanje služi,pred Leotar je predsjednik kluba izjavio da smo u igri za Evropu zahvaljujući Edisu Mulaliću,njegovom stručnom štabu,Bekriću,Štiliću,Kosoriću,Cocaliću….
Pred sezonu se Evropa nije ni spominjala nego da se napravi pomak prema gore.Kako je sezona odmicala počelo se stihijski pričati o Evropi da bi početkom zimskih priprema klub postavio cilj a to je plasman u evropska takmičenja,e pa gospodo ne ide se u evropska takmičenja sa plastike u Konjicu.
Nisu osnovni preduslov ispoštovali,tako da mi ne pada na pamet pljuvati po Edisu.
Znam ja da je on ograničen trener,a vjerovatno i među najjeftinijim u PL.
E pa nek sad nađu tog koji će ispuniti zadani sportski cilj,a neka oni nama ispune obećanje-Strateški partner i prestanu pričati o šarenim lažama.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 apr 2023, 12:29

Edis Mulalic nije mogao preuzeti tu ekipu (**** vas Dzezvar) jer je vodio Decic u Evropi. Edis ce opet preuzeti kad zatreba, tj.kad niko ne bude htio biti trener.
Drina nije igrao tu polusezonu, igrali su Vrhovac i Kosoric.
Stilic im je bio nepozeljan, Cocalic penzioner i oni su dosli su na edisov obraz.
Tu istu stabilnu ekipu napustaju: Vrhovac, Blazevic, Bojo, Juricic, Mujezinovic, Zdunic, Crncevic 7/11. Ostali Bender, Kosoric, Malic, Subasic i Mekic.
Tu polusezonu je bilo jasno da su svi favoriti protiv nas. Sam Ivkovic pricao da klub ne postoji, da nss Zrinski rasturi kao bugarsku skupstinu..
Nikakav Beca, Kocevic (tad trebao igrati), Drina nisu igrali, na momente da ali nisu bili u ozbiljnim kombinacijama. Sarajevo, Zrinski nismo bili uopste konkurentni u utakmicama.

Stabilna 6 pozicija, blize borbi za opstanak nego borbi za bilo kakva takmicenja, klub kojem su navijaci skupili pare da bi nastavio takmicenje. Taj derbi na otvaranju bi bio izgubljen da je bilo ko drugi bio trener.
Pojacanja nije dovodio Edis kao prije toga Ivkovic koji nas je svojim dogovaranjem zavalio para (menadzerski igraci).
Pojacanja su dolazila preko Bekrica i dijelom njega. Igraci Cerimagic, Stilic, Cocalic to su edisovi jer ih je znao od ranije, a Resic, Hodzic dosli preko tucetove varijante kao i Vucenovic (slican igrac nudjen ove zime, treba igrati za dz), Fatai.. toliko smo bili u mogucnosti.

Sta kaze Zrinski dobili sretno, tamo neku utakmicu zahvaljujuci Stilicu, a kiksali sa Leotarom kuci zbog Edisa. Kakav je to arsin.
A nismo zbog ovih invalida koji od deset suteva deset upute po sredini gola. I onda im se kao golman razbranio. Ali gdje ce biti Stilic ili Santos krivi. Lik ulazi evo dvije utakmice zaredom u situaciju jedan na jedan sa golmanom i ne osuta na gol, nego je zakaci vrhom kopacke. I u Vrapcicima i sinoc fulamo vodstvo na otvaranju utakmice.

Drljo igra zbog U21 pravila, Amoah udje obicni na poluvremenu pa nista ne uradi kao ni Drljo.

Klasni spicevi Ara igrao zadnji put 2021, Krpic u tri godine sest klubova. Klasa ali u nasim glavama. Pati se od imena, nesto kao sto je i Edis patio.. Krizevac je zapostavljen zbog ovih maloumnika.

Istina kao klub smo napredovali, vise nije moljenje za clanske (20 km) sad je poziv 2,6 KM koliko vec.
I igracki smo napredovali. Santos-Resic, Vucenovic-Hodzic.

Edis je otjeran u teskoj situaciji, mozda da se proba taj sok dobiti. Ali sta ako je ovo maksimum?

Otjerali smo ga i prosli put i tada smo bili ubjedjeni da imamo najjacu ekipu u ligi. Pa su nam njegovi nasljednici Kostic i Petrovic dokazali da bas i nije sve do njega bilo. I da je to mozda i maksimum bio. Tad je bio u pravu za Zerica i Mujagica (jedan od razloga otkaza).

Tad niko nije odgovarao osim njega, hoce li sad ako se ne izbori evropa?

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 09 apr 2023, 12:50

Nije sve do igraca

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 09 apr 2023, 12:54

Mamba21 je napisao/la:
09 apr 2023, 12:15
Cocalić je trenutno van forme ovo proljeće, zadnje tri utakmice, zadnja tri poraza. Galić nikad nije ni bio u formi, to je najveća prevara na desnom beku ikad.
Prvi greška protiv Leotara, umjesto da izbije loptu u korner, on je pušta prema Benderu i lopta završava u golu. 1 - 0 za Leotar
Druga greška Anđušić ga izbaci petom ko da je Ronaldinho, Šikalo njegov igrač i čovjek zabija gol 1 - 0 za Velež.
Treća situacija sinoć, Karić stoji sam, Cocalić ni da krene na njega, ali ovdje stručnjaci vidjeli grešku Drine. 0-1 za Tuzlu. Mislim strašna forma Cocalića za protivničke ekipe.

E čuj stabilna ekipa na 6 mjestu, Mulalić zatekao 8 igrača u klubu, za licencu jedva skupili i kaže stabilan klub bio.
Odjavi se također. Cocalić i Galić jučer najbolji!

Cocalić dosta situacija lagano završavao, dok Galića nisu jedanput ili dva puta prošli .. uz to borbenost na 200% na svaku loptu.

Čudno mi je da vašeg velikog meku mekića bordo dukserica niko ne spominje? Sta je kreativac jucer napravio? Vrati nazad, a kad treba gurnuti u for loptu ide na okretanje oko sebe, proturanje kroz noge ..

Ponavljam, Uprava je sramotna!!! Na istok se jučer ulazilo BEZ KARTI I BEZ PREGLEDA .. uz to, bahato osiguranje!

Sjever poluprazan. Zar to ne govori dosta? Posjeta bas pada u posljednje vrijeme.

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 09 apr 2023, 12:57

09 apr 2023, 12:54
Mamba21 je napisao/la:

Cocalić dosta situacija lagano završavao, dok Galića nisu jedanput ili dva puta prošli .. uz to borbenost na 200% na svaku loptu.

Čudno mi je da vašeg velikog meku mekića bordo dukserica niko ne spominje? Sta je kreativac jucer napravio? Vrati nazad, a kad treba gurnuti u for loptu ide na okretanje oko sebe, proturanje kroz noge ..

Ponavljam, Uprava je sramotna!!! Na istok se jučer ulazilo BEZ KARTI I BEZ PREGLEDA .. uz to, bahato osiguranje!

Sjever poluprazan. Zar to ne govori dosta? Posjeta bas pada u posljednje vrijeme.
To prvo prijaviti klubu ako je istina.
A posjeta odlicna s obzirom na vrijeme i da se igralo pola sata poslije iftara.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 09 apr 2023, 12:59

Otkaz cist ko suza. Zelio sam mu uspjeh, dalo mu se sasvim dovoljno vremena, ali kako je kolo odmicalo nije imao igre i rezultata. Lopta je okrugla, moze se desiti da igras dobro i izgubis bodove i tad bi ga branio, ali igra pristup u igri, fokus, kreiranje nekih prilika, to je definitivno falilo protiv slabijih protivnika. Ne mozes kao trener dopustiti sebi da onako lose svaki put udjes u utakmicu. I normalno u tim okolnostima moras nesto pokusati, jer sve je izgledanije ako nastavis na isti nacin da necemo imati rezultata. Ako promjenis trenera, naravno da postoji isto tako sansa da cemo imati slicne rezultate, ali si barem nesto pokusao. Evo izgubio si protiv Tuzle na svom terenu, ali barem si kreirao neke sanse, vidis omjer udaraca i po svim parametrima da smo zasluzili bodove, medjutim kod Mulalica se cesto desilo da nista ne stvorimo citavu utakmicu, i to je nekako veci razloga nego samo gubljenje bodova.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 09 apr 2023, 13:00

Posjeta je loša iz nekoliko razloga, vrijeme početka utakmice, tanka igra, mini serija loših rezultata, puno to utiče na navijače, ali opet će se naći neki bolesnici koji su uvijek tu ili kao onaj momak iz Bugojna.
Rodjeni su pitarske picke!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 09 apr 2023, 13:02

09 apr 2023, 12:54
Mamba21 je napisao/la:

Naravno da su najbolji, zato nismo go primili :mrgreen:

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 09 apr 2023, 13:04

Dejavu jesi tu volio bih da ti nekad nesto kazes za ovo sve sto se desavaa

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 09 apr 2023, 13:06

Ma Santos i Hodzic garant nece potpisat ako ne izborimo Evropu to je očigledno, moramo izborit finale kako umijemo i znamo nek nas vodi Munja iz OP meni je vise svejedno. Samo nek igraju kao juce i nek ne primaju debilne golove, samo da
Prodjemo kako god umijemo
Samo tooooo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 apr 2023, 13:21

delinjo je napisao/la:
09 apr 2023, 12:14
Oovo za zamjenu i kasno reagovanje se slazem,da su uradili bez cilja i to se slazem,ali slozit ces se i ti da Zelji kojeg zelimo treba bolji tener,doduse i bolja uprava,bolji igraci,moze se o tome danima :mrgreen:
Ma da, mi zaslužujemo Anćelotija i Murinja iz najboljih dana, ali nas prca to što ne možemo priuštiti ni drugoligaškog trenera iz Hrvatske ili Srbije.

Edis Mulalić je najbolje rješenje za ovakvog Želju, dužnog četiri miliona maraka, koji ne zna gdje će biti za tri mjeseca a kamoli za pola godine ili neki dugoročni plan.

Niko na planeti ne otpušta trenera a da nema bar neku ideju ko će ga zamijeniti, to radimo samo mi i pitari, ekipe koje imaju desetine agitatora i kvazi-stručnjaka blizu kluba koji samo rovare.

Oporavak kluba iliti reset je trebao davno početi, sa pravim ljudima, ali mi još uvijek tonemo u bunar i trener je najmanji krivac za sve što se dešava. Naprotiv, neke situacije smo izvukli samo zahvaljujući njemu, na ho-ruk i njegov autoritet, prije svega među igračima.

Nema nikakvog rezona ni logike otjerati trenera u trenutnoj situaciji, pred četiri paklene utakmice koje će nam odrediti sezonu. Jednostavno nemamo zamjenu koja nam garantuje dobar rezultat u narednih mjesec dana, zato je Edis trebao i morao odraditi taj dio sezone.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 09 apr 2023, 13:21

Kako sad 4 milke :wtf:

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 09 apr 2023, 13:28

Cocalic igrac utakmice,odigrao odlicno. Šta se ovdje mora čitati majko mila.

Uprava Napolje!

Lagali narod za investitora godinu dana

Pomozi.ba jedina uprava koja je imala humanitarni broj.

Lažu da nemaju isplatiti dug, da bi svog dzamijskog sda kadra digli u nebesa,jer zamisli posudio im 130k .

Uništili teren. Istok ograđen armaturom. Stadion niko ne održava.

Hoće da se bave fudbalom a ne znaju dalje od sda politike i kriminala.

UPRAVA NAPOLjE
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 09 apr 2023, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 apr 2023, 13:31

Manijakalnost99 je napisao/la:
09 apr 2023, 13:21
To je samo dug prema Poreznoj upravi FBiH, ostalo ko zna koliko smo još dužni, prije svega dobavljačima i igračima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 09 apr 2023, 13:33

Virtu4l je napisao/la:
09 apr 2023, 13:31
Manijakalnost99 je napisao/la:
09 apr 2023, 13:21
To je samo dug prema Poreznoj upravi FBiH, ostalo ko zna koliko smo još dužni, prije svega dobavljačima i igračima.
Pa jesmo li mi ista para vratili

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 apr 2023, 13:33

Eto vas ko pitari , imamo ekipu snova jedina koja moze parirati Zrinjskom , samo nema ko to da posloži :urnebes:

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 09 apr 2023, 13:35

Ako je ovo istina mi smo budale teske
Nazor nesto pokusavamo da budemo u vrhu
Mani se te suplje vrati kes
Onda dovodi igrace
Sto se mene tice makar se za opstanak borili
Draze mi je da sve zdravo funkcionise
Nego ovako preko qurca
Sto se nisu prodali santos i hodzic kad su imali fine ponude
Za sta ih cuvamo?
Cuvamo ih da odu poslije dzabe?
Zadnja izmjena: Manijakalnost99, dana/u 09 apr 2023, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.