Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Veoma gadno vrijeme.
Izrael i Hezbollah na pragu rata.
Samo još nam i Kinezi trebaju.
Izrael i Hezbollah na pragu rata.
Samo još nam i Kinezi trebaju.
-
- Kontakt:
- numanumaye22
- Kontakt:
Da, zato kazem. Mnogo vise i stranih firmi je tamo. A imas prednosti i mane uvijek, kod velikog grada sanse vece za biranje posla, dok su kirije skuplje, pa ono izaberi. Za familijarnog covjeka mozda bolje manji grad, a ko voli provod, onda veci i to je to.ASD je napisao/la: ↑09 apr 2023, 11:59Zato što je velik grad.numanumaye22 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 11:43Sarajevo drzava u drzavi jer su sve pare tamo. Kad bi imali bar jos jedan grad takav, bilo bi puno bolje za sve. Jedino se tamo povecao broj stanovnika, svugdje ostalo se smanjilo, to sve govori.
Sela svugdje gube stanovištvo. Čak i u Austriji i Njemačkoj, a kod nas pogotovo.
Kad bi imali jedan takav manje koji glumi da je drzava u drzavi mozda bi ostatak drzave bio na boljem nivou. Da imamo jos jedan u FBiH koji glumi da je drzava, ostatak bi bio ispod nivoa Ruande.numanumaye22 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 11:43Sarajevo drzava u drzavi jer su sve pare tamo. Kad bi imali bar jos jedan grad takav, bilo bi puno bolje za sve. Jedino se tamo povecao broj stanovnika, svugdje ostalo se smanjilo, to sve govori.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- numanumaye22
- Kontakt:
Slazem se i za to. Pare su bas neravnomjerno rasporedjene. Logicno je da u najveci i glavni grad treba ici najvise, ali ovo ostalo je totalno nerazvijeno. Nenormalno je recimo da nemas kino dvoranu u nekim ne tako malim gradovima, bazene da ne govorim. Desavanja nula.harden je napisao/la: ↑09 apr 2023, 13:17Kad bi imali jedan takav manje koji glumi da je drzava u drzavi mozda bi ostatak drzave bio na boljem nivou. Da imamo jos jedan u FBiH koji glumi da je drzava, ostatak bi bio ispod nivoa Ruande.numanumaye22 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 11:43Sarajevo drzava u drzavi jer su sve pare tamo. Kad bi imali bar jos jedan grad takav, bilo bi puno bolje za sve. Jedino se tamo povecao broj stanovnika, svugdje ostalo se smanjilo, to sve govori.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
-
- Kontakt:
- ASD
- Kontakt:
Da smo pametni da im damo komad zemlje na 100 godina, nek seb izgrade grad.Ado1922 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 14:11Nijemci bujrum u BiH
https://www.klix.ba/biznis/finansije/sv ... /230409032

Krajina svakako pusta.
Ma i vrijedi, pekara, apoteka, bingo, teretana, hotel tuzla (jos imas onaj red kafica pored hotela tuzle), pizzeria, sve pjeske u 5 minuta, (i u onaj shopping centar mos pjehe), a square 5 minuta autom.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 04:08Ma sad je katastrofa, saobraćaj tu i tamo (malo mu fali do katastrofe), ali da ima previše vozila ima. Zgrade i to da ne pričam, nema se više gdje ni kiosk postaviti kamoli nova zgrada graditi + cijene kvadrata kao da je NYK. Stupine su svakako najbolje za živjeti (općenito gornji dio grada od Stupina pa do Slavinovića), ali tu svijet pumpa cijenu kvadrata još više, skoro se prodavao stan na piku odma pored hotela nova zgrada, stavio čovjek 6000 cijenu kvadrata i haman je neko kupio.alemsa je napisao/la: ↑09 apr 2023, 01:25E ne znam meni nije djelovalo prenatrpano, sto si tice saobracaja, ljudi, restorana itd. Rento sam stan na Stupinama (Murex zgrada cini mi se, odma preko puta hotel Tuzle), top mi bilo, ujutru ustanem samo predjem ulicu na dorucak u hotel Tuzlu i kafu. Najveci mi problem bio naci berbera u Tz, i nadjem slucajno, top lik sisa k'o berberi u Usa, fade sve zivo, ima radnju odma poslje buvljaka prva ulica desno (Ismeta Mujezinovica se zove cini mi se), s desne strane nakon lezecih, mojih godina, iso sam mu svako 7 dana.![]()
Da dodam i da je noćni život jako, jako loš, Lukavac čak ima bolji od nas.
Amar predpostavljam, ćelav s bradom?![]()
Meni tenis dovoljan za nocni zivot, diskoteke/klubovi me ne interesuju u ovim godinama.
Nije imo bradu niti bio celav:

Otidji nes se pokajati, britva radi s bradom.
- numanumaye22
- Kontakt:
U BiH kirija cca 300 KM, plata 600 KM, pravo ce im dobro bit.Ado1922 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 14:11Nijemci bujrum u BiH
https://www.klix.ba/biznis/finansije/sv ... /230409032

-
- Kontakt:
Ma Tz je top grad za bh prilike. Mi Tuzlaci ne znamo svoje dovoljno da cijenimo...alemsa je napisao/la: ↑09 apr 2023, 14:41Ma i vrijedi, pekara, apoteka, bingo, teretana, hotel tuzla (jos imas onaj red kafica pored hotela tuzle), pizzeria, sve pjeske u 5 minuta, (i u onaj shopping centar mos pjehe), a square 5 minuta autom.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 04:08Ma sad je katastrofa, saobraćaj tu i tamo (malo mu fali do katastrofe), ali da ima previše vozila ima. Zgrade i to da ne pričam, nema se više gdje ni kiosk postaviti kamoli nova zgrada graditi + cijene kvadrata kao da je NYK. Stupine su svakako najbolje za živjeti (općenito gornji dio grada od Stupina pa do Slavinovića), ali tu svijet pumpa cijenu kvadrata još više, skoro se prodavao stan na piku odma pored hotela nova zgrada, stavio čovjek 6000 cijenu kvadrata i haman je neko kupio.alemsa je napisao/la: ↑09 apr 2023, 01:25E ne znam meni nije djelovalo prenatrpano, sto si tice saobracaja, ljudi, restorana itd. Rento sam stan na Stupinama (Murex zgrada cini mi se, odma preko puta hotel Tuzle), top mi bilo, ujutru ustanem samo predjem ulicu na dorucak u hotel Tuzlu i kafu. Najveci mi problem bio naci berbera u Tz, i nadjem slucajno, top lik sisa k'o berberi u Usa, fade sve zivo, ima radnju odma poslje buvljaka prva ulica desno (Ismeta Mujezinovica se zove cini mi se), s desne strane nakon lezecih, mojih godina, iso sam mu svako 7 dana.![]()
Meni tenis dovoljan za nocni zivot, diskoteke/klubovi me ne interesuju u ovim godinama.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
- Kontakt:
"u njoj nešto ima, dopada se svima, svima pa i meni, ima nešto u toj ženi..."

Ne znam vala više nikog ko radi za 600 KM. Sad ti je 800 KM minimum minimuma+ onaj dio što ide na ruke.numanumaye22 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 14:52U BiH kirija cca 300 KM, plata 600 KM, pravo ce im dobro bit.Ado1922 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 14:11Nijemci bujrum u BiH
https://www.klix.ba/biznis/finansije/sv ... /230409032![]()
Mogu raditi online svoje poslove ako se bave zanimanjima koja imaju tu mogućnost

Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
-
- Kontakt:
RollMan je napisao/la: ↑07 apr 2023, 21:56Vraćam se u velikom stilu ,poslije 7 dana hlađenja
rank najboljih Kantona u federaciji za život - lista iz prve ruke, poslije silnih iskustava
1. Zapadno-hercegovacki kanton - oaza uvoza u BiH , od 90% najjacih firmi koje se bave uvozom ,distribucijom i trgovinom , stanuje u ovom kantonu. Blizina mora , mediteranska klima, zime bez zagađenja zraka ,kojima pogoduje sto dobra klima ,sto reljef te samim tim manja mogucnost od raka pluća. Najzdraviji zivot te najvece plate mimo tajkuna i pljačkaša , kod obicnog radnika npr radnik u Violeti u ZHK izlazi oko 2k. U Sarajevskom kantonu 1600 vrh.
2. Hercegovacko neretvanski kanton
Slična situacija kao pod brojem 1. Solidna ekonomija juzno od mostara , i ljepsa priroda nego kod prvih , uz USK vjerovatno najljepsi pejzaži u BiH. Minus žestoka ljeta (al ko je naucio svejedno mu je ) plus blage zime (osim bure). Pogodan za zdrav život
3. Livanjski kanton
Kanton na nebesima. Jednom sam vozio od Prozora ka Tomislavgradu i sve sto vidis su dobre ceste, voznja kroz oblake , kamenje i pokraj konja. Ko ne voli puno socijalne interakcije idealan je za njega , mirni krajolici ,rijetko naseljeni. Klimatski zdravi opet je bitno ponovit, finansijski stabilini , sto sami od sebe , sto zbog blizine EU i kantona južno
4. Srednjo-Bosanski kanton , da ima dva Viteza u sebi bio bi najjači. Izuzetno poduzetnicki nastrojeni , od Kaonika do Doca na Lašvi visi firma na firmi. Tamo posla nema samo ko ne zeli da radi. Minus mu je cestovna povezanost , lasvanska magistrala je stravična na momente, po N.Travniku , Travniku,Biloj radari non stop ne mozes bit opusten. Klima nako meh na momente ,nije zagađeno moze se disat ,al nekad udari neko sivilo , treperi ti pred očima. Živahano je.
5.Tuzlanski.
Mimo Tuzle koja zna biti zagađena i crna ,ostalo je podnosljivo i dobro. Zdravo. Finansijski stabilno.
6.USK
O njima najmanje znam. Idealne uslove imaju za zivot, da nema migranata vjerovatno bi ga i živjeli.
7. Posavski kanton
Ravan je i blizu EU.
8. BPK
Nesto najotuđenije sto sam vidio u zivotu. Dok dođeš do Foče vec osjetiš sunovrat civilzacije , a ovi su još dalje. Onako nije loše samo po sebi, ali geografija im nikako ne ide na ruku, skoro dva sata voznje do prve civilizacije , uzasni Rogoj, krivincuge mrtve tačke i vratolomije do tamo. Nema nista sto bi te zdrave svjesti privuklo sebi osim mozda ekstremnog turzima i sportova na ivici razuma.
9. ZDK
Mrtva trka za talog pozicije je bila izmedju dva najgora kantona. Ali ovaj ipak ima mjesta koja ga izvlače pa nije na samom dnu. Žepče i Tešanj su među ponajboljim mjestima za živjet u BiH kada bi gledali samo gradove , sjajan odnos dobrih plata i ne tako basnoslovno skupih cijena od nekretnina pa dalje. Mjesta koja stalno napreduju i kao da su zalutali u ZDK.
Ali isti ovaj kanton ima Zenicu, Vareš i Olovo kojih bi se i černobil postidio. Vareš apoklapisa civilizacije ,ono ne mozes vjerovati da postoji, duhovi se češu od tebe kada prolaziš. A sta tek reći za Zenicu najzagađeniji grad poslije Delhia vjerovatno u svijetu. Kada se spuštaš sa novih naplatnih pa gledaš u dimnjake željezare i čestice koje izlaze u zrak kojd vjerovatno nisu ni hemiji poznate dobiješ napade panike. Najbolesniji grad za zivjet. Vecina stanovnika ima bolesti pluca za koje i ne zna. Mozda su vec stekli i imunitet. Zayebano je ko dođe sa strane.
10. Sarajevski
Najprecijeneniji glavni grad europe. Najgori omjer primanja vs troškova u svijetu. Grad u kome su plate Banovićke,a troskovi u levelu Zuricha. Ovdje se misli na 90% raje koja je stvarno radno aktivna i koja se pati , ne na onu manjinu koja je na raznim budzetima ,Nvo , sa strancima i koja daje laznu sliku idiličnosti. Nezdrav zivot ne treba ni spominjati ,malo manje su štetni od Zenice zimi, za dlaku, ali dovoljno da te ubije. Saobracaj najgori u juznoj europi, previse auta ,premalo cesti , uzasna regulisanost itd itd . Na jednu pozitivnu stvar dođe 10 negativnih.
Meni je bilo top uvijek, nijedne primjedbe nemam niti sam dozivio neugodnu situaciju. I kao mali sam provodio raspuste tamo (tetka mi zivjela kod teniskog igralista), igro gore lopte na Partizanu, i onda nisam dugo bio, pa sam od 2017e poceo ici intenzivnije.Sky9 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 15:03Ma Tz je top grad za bh prilike. Mi Tuzlaci ne znamo svoje dovoljno da cijenimo...alemsa je napisao/la: ↑09 apr 2023, 14:41Ma i vrijedi, pekara, apoteka, bingo, teretana, hotel tuzla (jos imas onaj red kafica pored hotela tuzle), pizzeria, sve pjeske u 5 minuta, (i u onaj shopping centar mos pjehe), a square 5 minuta autom.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 04:08
Ma sad je katastrofa, saobraćaj tu i tamo (malo mu fali do katastrofe), ali da ima previše vozila ima. Zgrade i to da ne pričam, nema se više gdje ni kiosk postaviti kamoli nova zgrada graditi + cijene kvadrata kao da je NYK. Stupine su svakako najbolje za živjeti (općenito gornji dio grada od Stupina pa do Slavinovića), ali tu svijet pumpa cijenu kvadrata još više, skoro se prodavao stan na piku odma pored hotela nova zgrada, stavio čovjek 6000 cijenu kvadrata i haman je neko kupio.![]()
[img]https://i.img
Sad za 600KM rade samo zadnji levati, al mislim da je takvi bas malo i da su sami sebi krivi sto ne smiju promijeniti poslodavca.numanumaye22 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 14:52U BiH kirija cca 300 KM, plata 600 KM, pravo ce im dobro bit.Ado1922 je napisao/la: ↑09 apr 2023, 14:11Nijemci bujrum u BiH
https://www.klix.ba/biznis/finansije/sv ... /230409032![]()
U Bingu sad radnice na kasi, konobari, skladistari imaju preko milju sa toplim i dodacima.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.