FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
112
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 248

Simi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Simi » 08 apr 2023, 22:16

:thumbup: Ma ne treba se nadat vise nicemu. Zrinjski nam je klempa, listica max x, a u BL ne treba ni ici. Svaka godine sve nade u aprilu u vodu padaju. Nek ide sve u 3 lijepe
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 apr 2023, 22:16

Manijakalnost99 je napisao/la:
08 apr 2023, 22:15
Realno ako smo mi lose tekmu odigrali sta je onda tuzla
Ljudi osutali jednom u okvir gola i mi autogol zabili
Imali smo 10 suteva u okvir gola 60% posjeda
Al dzabe sve je skido **** sve svoje bradato
Gore mi je protiv leotara poraz paoc gdje nismo osutali na go nego ovaj
To je to.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 08 apr 2023, 22:17

Corcaigh je napisao/la:
08 apr 2023, 22:09
U ovoj utakmici se sve reklo o Edisu. Napravili smo vise nego u svim utakmicama skupa na proljece. Igraci su ovo odigrali na svoju ruku, sto se vidjelo po neuigranosti akcija i ocito je da je Edis izgubio svlacionicu i da ljudi nisu htjeli igrati za njega.

Ovaj Karic primi 16 hiljada golova, ali protiv Zelje na Grbavici se povampiri uvijek, to je nevjerovatno. Dodao bi samo, svaka cast Bosnjakovicu na izjavi poslije utakmice, bas gospodski, kaze covjek cist crveni sve regularno, a ruku na srce onaj start nije bio za drugi zuti.

Totalno nesretan poraz, zabili nam gol iz nicega i uz puno srece i povukli se totalno u odbranu. Mi smo odigrali jako dobro obzirom na okolnosti, Fejzic ih je vadio nenormalno i to je to.

Od ove ekipe bi moja baba koja pojma o fudbalu nema napravila prvaka ili u najmanju ruku ih dovela do borbe za titulu. Trenutno, ko god da dodje sa malo znanja i iskustva sve mu je servirano na tacni.

Bravo Zeljo, bez obzira na poraz! BAS JE DOBRO VIDJETI TE OPET!

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ovoj ekipi sigurno ovo nije limit. Pogledaj malo kakvu ekipu ima Velež, jedan od glavnih igrača im Anđušić, lik koji je igrao u Čeliku i Mladosti i ponekad kod kona, pa opet ljudi imaju odličnu atmosferu i igrači jako dobro igraju, pogotovo onaj Haskić.

Ti imaš u ekipi jednog od tri najefikasnija igrača u PL, Štilića, odlično brza krila, imaš bivše reprezentativce Cocalića, Hodžića, imaš mlađeg Armina, takva ekipa da je samo bolje posložena i kondiciono bolje pripremljena, uigrana bila bi bez problema iza Zrinjskog.

Ja sam za da se počnu opet sljedeće sezone u početku igrati one utakmice srijedom protiv niželigaša, kao što je bio slučaj prije 4 godine kod Amara, tad smo bili najuigraniji i jedan Zajmović sa klupe ti je donosio bodove.
Zadnja izmjena: Lynx, dana/u 08 apr 2023, 22:18, ukupno mijenjano 1 put.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 08 apr 2023, 22:17

Ekipa je totalno ubijena u pojam i tesko da se bilo sta moze oktrenuti.. 90% igraca totalno van forme i bez samopouzdanja.. Sporost i bezidejnost.. Atmosfera u ekipi uzasna.. Tacno se osjeti neka depresija i anksioznost medju njima.. Puno neke nervoze i negativne energije.. Uspjeli su otjerati i publiku.. I vecina nas na tribinama kao i igraci.. Totalno ubijeni u pojam.. Bojim se da je i ova sezona gotova za nas.. Ovo mi pocinje liciti na onu polusezonu u koroni kad nikoga nismo mogli dobiti.. Postali smo bas teske luzercine.. Na hajr..
Pročepit će negdje.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 08 apr 2023, 22:18

Sta ste potonuli **** vas dan mi smo zeljovci
Ne smijemo glave spustati
ni da smo zadnji na tabeli
Sta ste vi gledali
ako mislite da smo lose odigrali
Vi pojma nemate
Rezultat jeste katasforfa ali da smo lose odigrali nismo
Vise smo prilika ovaj mec imali nego zadnja tri
Zadnja izmjena: Manijakalnost99, dana/u 08 apr 2023, 22:21, ukupno mijenjano 1 put.

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 08 apr 2023, 22:20

08 apr 2023, 22:18
Sta ste potonuli **** vas dan mi smo zeljovci
Ne smijemo glave spustati
ni da smo zadnji na tabeli
Sta ste vi gledali
ako mislite da smo lose odigrali
Vi pojma nemate
Rezultat jeste katasforfa ali da smo lose odigrali nismo
Nisi lose odigro nego prelose

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 08 apr 2023, 22:21

Ne slazem se ja mislim da smo ovaj mec bolje odigrali i vise sansi stvorili nego zadnja tri meca zajedno
Vidi se Curic da je prste upleo
Nemam sta misliti to su cinjenice
Ovaj mec vise sansi smo napravili nego zadnja tri meca zajedno

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 08 apr 2023, 22:23

Što prije dovesti nekog trenera, iole da valja

Velid Spaho

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 08 apr 2023, 22:23

godrina je napisao/la:
08 apr 2023, 22:09
zeljovolimte je napisao/la:
08 apr 2023, 22:04
godrina je napisao/la:
08 apr 2023, 22:02
A kakvu smo ptiliku imali zakuhati to od 2. do 4.mjesta. U sustini nije bukvalno sve izgubljeno ali je sad raspored havarija tezak, potuc se redom protiv svih konkurenata.
Ko god dodje na klupu neka mu je Bog na pomoci, ovaj luzerski mentalitet popravit bgm sizifov posao.
A i Fejzic yebo sebe.
Navijaci su sami od sebe postali luzeri. Ovo je nevjerovatno kakav je kukavicki mentalitet razvijen oko kluba a i u samom klubu.
Igraci, a i navijaci ne postuju nikog zivog i to ti se vrati kad tad..
Sta su navijaci krivi za "igre" na terenu. Ja sam sebe lozim "nije losa ekipa, mogu bolje, ne mogu se ponovit 3 lose utakmice..." i onda dobijamo ovo.
Sta su radili na pripremama koji qurac. Cjelo proljece igraju na nivou kantonalne lige a realno nimalo losa ekipa. Ili su bas pic.ke sve do jednog ili ih je onaj unakazio nekako necim.
Metaforicki sam mislio. Toliko su svi ojadili klub, da i navijaci ne vjeruju kad se pobjedi.
Ljudi dragi pripreme odradjene na relaciji Konjic-Sarajevo jer za Medjugorja nije bilo para. Toliko neprofesionalno Krpic i Ara se prikljucili pred Leotar, to su banalne stvari koje svaki iole profesionalni klub mora ispostovati.
A ocekivati da klub neke druge stvari ispostuje.

Ali ovo godinama vise postaje kao bolest u ovom periodu.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 08 apr 2023, 22:24

Bojudaosinebu je napisao/la:
08 apr 2023, 22:12
Mozemo mi pricati sta hocemo forma, nije forma, trener, teren, sudija, ovdje nema kvaliteta i tu je kraj svake rasprave. Igraci su limitirani i to maksimalno neki fizicki da nisu u stanju ni ovu ligu igrati a vecina fudbalski i svakako drugacije. Mi smo veceras izgubili publiku na Grbavici a tu je kraj nase sezone. Ova 2.3 standardna vec idu na kraju sezone to se zna poslije Trebinja, ne vidim potrebe da igraju do kraja sad kad je sve izgubljeno. Pokusati sa par mladjih igraca da bar osjete fudbal i ligu a ne ubacivati igrace sa 22 godine prvi put u igru i prozivati ih talentima. Ovima sto su fosli na polusezoni se zahvaliti i pozeliti srecu, žestoko su nas pogurali, golmana i odbranu isto tako, siguran sam da gori ne kogu biti kakvi god da dodju i odakle.god. svaki prelazak preko centra ka nasem.golu je pola gola. To je bruka.
Izvini ali ne bih se slozio u potpunosti. Ova je utakmica bas pokazala ko ima a ko nema individualni kvalitet, ali to samo po sebi nije dovoljno. Treba neka taktika, uigrane akcije, treba se taj talenat razviti a kvalitet iskoristiti. Puno smo mi stagnirali u tom smislu, i jos gore, nemamo izmjene.

Sa tim za mlade igrace se slazem apsolutno, ali se ne slazem s tim da je sezona gotova. Borac kiksao, gube kiksale, Siroki moze na +4 (a ne mora). Sve ove ekipe osim Zrinje mogu dobiti svakoga i izgubiti od svakoga. Da je samo jedna od ovih ekipa bila stabilna bar na proljece, drugo mjesto bi joj vec bilo osigurano.

Da dodam, slazem se da ako nastavimo sa ovakvim toplo-hladno-hladno rezultatima, sve je izgubljeno vec sad

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 08 apr 2023, 22:25

Milion drugi stvari ne fukcionise u klubu
Ovaj zeljo volim te je objasnio neke
To se sve odrazava na ostatak kluba
Pogledajte tribine sjever ugasen
moramo stediti struju
To dovoljno toga govori
Zadnja izmjena: Manijakalnost99, dana/u 08 apr 2023, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 08 apr 2023, 22:26

Cunami87 je napisao/la:
08 apr 2023, 22:07
Ne valja “football”,vidi onaj gore sve.
Sta ce sad pametnjakovici?

slika
Umalo nas ne ostavi bez licence

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 08 apr 2023, 22:28

Jednostavno to je to. Očekivano Haris nastavio gdje je završio Edis. Nema ama baš nikakve uigranosti. Mi uvijek imamo problem ganjati rezultat na Grbavici. Što se tiče uigranosti vidi se najbolje kad čopta dođe do Santosa, Šehić u drugom poluvremenu nijednom nije pokuša nešto izigrati na toj strani. Sa druge strane imamo stopere koji znaju lopte i stoje na centru, dok su ispred njih Štilić/Mekić i Armin, između linija odbrana vezni TC nema nikog. I kad uspijemo probiti stranu u 16 je često samo Krpić, dok je drugo krilo kod aut linije. Treba nam ozbiljan trener da ovo uigra. Utakmica sezone je Velež, a oni igraju jako dobro. Dati sve od sebe i pokušati proći Veleža. Dodatni je problem što nam Armin ne igra u kupu. Evidentno je da su napadači totalno van forme i najiskrenije sam očekivao Haračića danas, jer sa ovom dvojicom jednostavno ne ide. Očajno se krećemo u trećini pred protivničkim golom, niko se ne nudi niti se vezni pridodaju, nema pasova u dubinu između dva igrača. Galić koliko god ga ovdje prozivali 3,4 puta bi pokušao gurnuti lopti Drlji, ali ovaj ima očajnu kretnju u prostor. Zalaganje je bilo na nivou i to je jedino što smo imali. E da je ušla jedna od onih 5 vjerovatno bi drugačija priča bila sad.. idemo dalje, dobit Zrinjskog :) nemamo šta izgubiti...

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 08 apr 2023, 22:28

Do zadnje tekme nista nije gotovo
Valjda smo to naucili na svojim greskama
Dje smo ispustali titule nakon 10+ bodova u prednosti

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 08 apr 2023, 22:29

Trebas ganjati rezultat ubacujes napadaca bez datog gola

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 08 apr 2023, 22:30

Corcaigh je napisao/la:
08 apr 2023, 22:13
08 apr 2023, 22:12
Fejzic roki nije Karic
Karic je nas golman, a i Karic je Tuzlin fellaini zadnji vezni
Samo na kup se fokusirat
Dobro smo igrali al dzabe nece u go i nece
Treba biti realan da je van der sar na golu bio
Ma Fejzic **** mu ja sve, nego Karicu spominjem potomke cijelu utakmiicu pa me prenijelo, i bas govorim kad je izlazio da mu je Fellaini mamu opalio ocito
Da ti ne citiram post.
Oni nisu ljudi, to su picketine.
Ne igraju za Edisa, igraju za Zeljeznicar.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 08 apr 2023, 22:31

Više je Vučenović pokazao od Krpića
Kakva krampa od igrača
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 08 apr 2023, 22:31

Cunami87 je napisao/la:
08 apr 2023, 22:07
Ne valja “football”,vidi onaj gore sve.
Sta ce sad pametnjakovici?

slika
koliko je dug ostavio iza sebe i koliko ono utakmica nije mogao nikoga dobiti , boje vas on navijaci i pusikurci amara a ne navijaci kluba

a o vecerasnjoj tekmi i rak bi ljudima lakse pao od ove patnje u kojoj smo

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 08 apr 2023, 22:33

slika

Karim Benzema za ove napadače

Velid Spaho

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 apr 2023, 22:37

braco je napisao/la:
07 apr 2023, 20:20
LjoZee je napisao/la:
07 apr 2023, 18:24
slika

@braco, gubimo znaci :mrgreen:
Selam, ništa se ne sekiraj za sutra, sutra Bekrić kandžija Bošnjakovića :kafa:

slika
:kafa: :kafa: :kafa: :kafa:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, Bing [Bot], Hansestadt, Paromlinac i 33 gosta.