Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Hvala Sandru za 2 gola. Kreten
Mislim da Celik igra bolji fudbal od nas i ima vise zivota u sebi
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Svaki dan duze retrogradnog i biveg uspješnog trenera na klupi vodi ovaj klub u propast.
Govedo Sandro, samo ga ovaj bivsi trener gleda ocima iz 2015 godine kada je bio fudbaler. Klaun od igrača.
Sva suština mandata Allegria je kada ti devetka izlazi u 63 minuti.
Govedo Sandro, samo ga ovaj bivsi trener gleda ocima iz 2015 godine kada je bio fudbaler. Klaun od igrača.
Sva suština mandata Allegria je kada ti devetka izlazi u 63 minuti.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- BuffonGigi
- Kontakt:
Nije on kreten, on je najbolji lijevi bek ovog kluba od Zambrotte, legenda kluba. Ali on je svoje dao, lik je potrosen i fer je bilo da mu se zahvalimo prije 2 godine, ili da ga se ostavi kao backup na lijevom boku, nikako na stoperu.
Kreten je ovaj koji ga forsira, koji ga hoce tu i iduce sezone, koji ne zna da postavi igru ni da spremi igrace, to je jedini kreten ovdje.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
A koji mu je izbor? Ko da igra?BuffonGigi je napisao/la: ↑08 apr 2023, 22:25Nije on kreten, on je najbolji lijevi bek ovog kluba od Zambrotte, legenda kluba. Ali on je svoje dao, lik je potrosen i fer je bilo da mu se zahvalimo prije 2 godine, ili da ga se ostavi kao backup na lijevom boku, nikako na stoperu.
Kreten je ovaj koji ga forsira, koji ga hoce tu i iduce sezone, koji ne zna da postavi igru ni da spremi igrace, to je jedini kreten ovdje.
Sve gori od goreg!
-
- Kontakt:
Neko mora krivično odgovarati za ovih 87minuta Fagolia na terenu. Uzas! Dobro mi i izgledamo s obzirom da bez bekova igramo cijelu sezonu. Gati se pretvorio u nekog boljeg, pametnijeg igraca, bravo decko! Federico se opet drzi za koljeno? Tuga! Pogba nam je potrebnan pod hitno!!!!
Max Allegri
- BuffonGigi
- Kontakt:
Niciji napredak ni nazadovanje ne treba uzimati zdravo za gotovo, sve dok nemamo trenera u klubu. Ostane li ovaj ublehas tu i naredne sezone, mnogi ce se Bernardeskiji izroditi.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Steta bunkera prvo poluvrijeme i gluposti Sandra moglo je ovo mnogo bolje, ali morao je doci i taj poraz, iako ponovo protiv direktnog konkurenta za top 4.
Ovi zadnji par minuta je bilo tragikomicno, cim se ispada iz zacrtanog sablona ne zna se ko sta radi.
Chiesa ubio od kako je usao, samo ovako po pola sata nema potrebe za forsiranje.
Ovi zadnji par minuta je bilo tragikomicno, cim se ispada iz zacrtanog sablona ne zna se ko sta radi.
Chiesa ubio od kako je usao, samo ovako po pola sata nema potrebe za forsiranje.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- Burberry46
- Kontakt:
Ocajno i zasluzen poraz. Igraci nisu dosli na utakmicu. Prvo poluvrijeme tanko staticno.
Prespavas skoro citavu utakmicu i onda zadnjih 10 minuta kao ganjas nesto, neshvatljivo skroz.
Niko nije zasluzio prolaznu ocjenu.
Prespavas skoro citavu utakmicu i onda zadnjih 10 minuta kao ganjas nesto, neshvatljivo skroz.
Niko nije zasluzio prolaznu ocjenu.
1946
- tuzlak1987
- Kontakt:
Istina ili laz? Rabiot je jedina svjetska klasa u ekipi Juventusa 

Mi smo i zvanicno postali jedan obican, prosječan, osrednji klub, u kojem su plate treneru i igračima debelo iznad prosjeka.
Hoću da vjerujem da je samo splet okolnosti (sranje oko capital gain-a i drugih stvari) gdje su druge teme preuzele primat kod donošenja odluka.
A da to sve se nije desilo da bi ovaj stručni štab već odavno bio bivši.
Jel moguće, što neko reče na prethodnoj stranici, mislim tuzlak1987, da svaka ekipa koja nam izađe na teren izgleda brže, opasnije, agilnije, spontanije...
Mi možemo i pobjediti narednih 5 utakmica, ali prvi put kad nam bude trebalo (benfica, napoli, lazio, psg....) kad iole ozbiljnije ekipe izađu ,jednostavno nas pojedu za užinu.
Šteta.
Hoću da vjerujem da je samo splet okolnosti (sranje oko capital gain-a i drugih stvari) gdje su druge teme preuzele primat kod donošenja odluka.
A da to sve se nije desilo da bi ovaj stručni štab već odavno bio bivši.
Jel moguće, što neko reče na prethodnoj stranici, mislim tuzlak1987, da svaka ekipa koja nam izađe na teren izgleda brže, opasnije, agilnije, spontanije...
Mi možemo i pobjediti narednih 5 utakmica, ali prvi put kad nam bude trebalo (benfica, napoli, lazio, psg....) kad iole ozbiljnije ekipe izađu ,jednostavno nas pojedu za užinu.
Šteta.
Zadnja izmjena: dinoo, dana/u 08 apr 2023, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.
Sta je, skoluje nas Sarri. 3-5-2
Hvala, dovidjenja i prijatno.

Hvala, dovidjenja i prijatno.
Mijenjaj potpis čovječe
Samo preko teletexta se ovaj klub treba pratit
Samo preko teletexta se ovaj klub treba pratit
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Nije losa utakmica, napadalo se i igralo, ali treba biti fer i posten pa priznati kada neko odradi bolje/uspjesnije utakmicu od nas. Sa ovakvim skartom se jako cesto izvlaci daleko vise od realnog maksimuma. Ovo je bila jedna fina utakmica za primjer kako izgleda kada imas igrace koji istinski znaju igrati fudbal i igraju ga, sto pokazuje mjesto na tabeli. Citav nas koncept sa ovim mediokritetom od ekipe se gradi na tome da se sa jakom defanzivom izgradi utakmica koja ce na ovaj ili onaj nacin rezultirati postignutim golom. Kada primis ovakav/ovakve pacerske golove na pocetku utakmice, naravno da taj sistem pada i onda moras u direktni kostac ici bez taktike - sa objektivno jacim sastavima.
Ne moze se ovakva utakmica pripisati niti Fagioliju koji nije uradio neki impakt, niti Miretiju ciji je svaki dodir bio gubitak lopte, ovakve utakmice idu na teret lidera. Godinama unazad poslujemo u dobitku gdje prodajemo najbolje igrace, a u tim dovodimo polovnjake da bi napravili ustede. Jedna od rijetkih investicija je bio Dusan oko kojeg smo krenuli praviti centar projekta. Neka mi neko navede jednu situaciju iz ove utakmice, a komotno mozemo uci i u komplet set utakmica u posljednja 2-3 mjeseca, gdje je Dusan DIREKNO necemu doprinjeo. Imas jbenu vasku u napadu koja nicemu ne doprinosi i naravno da je tesko "ofanzivno" se fajtati sa ekipama koje u napadu zapravo imaju igrace koji igraju.
- Najaktivniji igrac ofanzive je Cuadrado
- Najveca zvijezda i nosilac igrace je Di Marija
- Najbolji strijelac je Rabiot
- Najbolji napadac je Milik
- Najbolji bek je ? (A. Sandro, Cuadrado, MDS ili)
Ali nista to nije problem, jer nista od ovog ne bi bilo tako da imamo kakvog kvalitetnijeg trenera
Jos kad Chiesine ligamente stavljaju u kontekst Allegrijevog unistavanja 
Proces rebuildinga je dugorocna stvar koja se ne moze ostvariti sa nekim kratkorocnim ciljevima i akcijama. Sto duze traje faza obnove ekipe, to je na duze staze kvalitetnije za nasu ekipu. Cak i ovi veto na transfere su po meni pozitivna stvar jer ce sutra izroditi licnim kvalitetima poput Miretija, Fagiolija, Gatija i koga sve jos u buducnosti. Dok oni kratkorocni efekti koji su pokusavali da rezultiraju brzim promjenama su uglavnom u vidu Amaruija, Diega, Mela i slicnih panjeva koji te pokopaju jos dublje. Posljednji kvalitetni upgrade ekipe je bio onaj transfer Higuain i Pjanic koji su doveli do vecih rezultata, ali ta se ekipa cijedila sve do 2021/2022, pa cak i danas pojedini iz te generacije igraju (Cuadrado, Sandro, Bonucci). Nakon toga nismo imali nijedan rok gdje se uradio neki kompletniji rebuild (sto je bila odlika Beppea), vec se pravile fiktivne promjene u ekipi koju su iznosili senatori. Naravno da ce trebati godina i godina da se ponovo napravi jedan BBC (koji je na svom pocetku bio predmet sprdnje i bas te godine rezultirao najlosijom sezonom u historiji kluba), ili da se kreiraju ratnici na terenu kakvi su bili Vucinic, Mandzukic, Pepe, Cuadrado, Lichtsteiner i sl. Npr. Kostic i Gati imaju dobre predispozicije da postanu takvi igraci, a sjetit cemo se rado tog famoznog Pepea sa cijim smo se transferom sprdali u prvoj sezoni. Vrijeme.
Ne moze se ovakva utakmica pripisati niti Fagioliju koji nije uradio neki impakt, niti Miretiju ciji je svaki dodir bio gubitak lopte, ovakve utakmice idu na teret lidera. Godinama unazad poslujemo u dobitku gdje prodajemo najbolje igrace, a u tim dovodimo polovnjake da bi napravili ustede. Jedna od rijetkih investicija je bio Dusan oko kojeg smo krenuli praviti centar projekta. Neka mi neko navede jednu situaciju iz ove utakmice, a komotno mozemo uci i u komplet set utakmica u posljednja 2-3 mjeseca, gdje je Dusan DIREKNO necemu doprinjeo. Imas jbenu vasku u napadu koja nicemu ne doprinosi i naravno da je tesko "ofanzivno" se fajtati sa ekipama koje u napadu zapravo imaju igrace koji igraju.
Mi smo ovo vec godinama, samo sto je tesko ljudima percipirati sta je to Juventus danas zapravo.Mi smo i zvanicno postali jedan obican, prosječan, osrednji klub, u kojem su plate treneru i igračima debelo iznad prosjeka.
- Najaktivniji igrac ofanzive je Cuadrado
- Najveca zvijezda i nosilac igrace je Di Marija
- Najbolji strijelac je Rabiot
- Najbolji napadac je Milik
- Najbolji bek je ? (A. Sandro, Cuadrado, MDS ili)
Ali nista to nije problem, jer nista od ovog ne bi bilo tako da imamo kakvog kvalitetnijeg trenera

Proces rebuildinga je dugorocna stvar koja se ne moze ostvariti sa nekim kratkorocnim ciljevima i akcijama. Sto duze traje faza obnove ekipe, to je na duze staze kvalitetnije za nasu ekipu. Cak i ovi veto na transfere su po meni pozitivna stvar jer ce sutra izroditi licnim kvalitetima poput Miretija, Fagiolija, Gatija i koga sve jos u buducnosti. Dok oni kratkorocni efekti koji su pokusavali da rezultiraju brzim promjenama su uglavnom u vidu Amaruija, Diega, Mela i slicnih panjeva koji te pokopaju jos dublje. Posljednji kvalitetni upgrade ekipe je bio onaj transfer Higuain i Pjanic koji su doveli do vecih rezultata, ali ta se ekipa cijedila sve do 2021/2022, pa cak i danas pojedini iz te generacije igraju (Cuadrado, Sandro, Bonucci). Nakon toga nismo imali nijedan rok gdje se uradio neki kompletniji rebuild (sto je bila odlika Beppea), vec se pravile fiktivne promjene u ekipi koju su iznosili senatori. Naravno da ce trebati godina i godina da se ponovo napravi jedan BBC (koji je na svom pocetku bio predmet sprdnje i bas te godine rezultirao najlosijom sezonom u historiji kluba), ili da se kreiraju ratnici na terenu kakvi su bili Vucinic, Mandzukic, Pepe, Cuadrado, Lichtsteiner i sl. Npr. Kostic i Gati imaju dobre predispozicije da postanu takvi igraci, a sjetit cemo se rado tog famoznog Pepea sa cijim smo se transferom sprdali u prvoj sezoni. Vrijeme.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Nevezano za trenera gdje je većina ovdje saglasna, ovo je neka lista igrača koji po mom mišljenju moraju otici i na njihova mjesta doći pojacanja:
- Bonnuci, Sandro, Rugani, De Sciglio, Miretti, Kean
Ovo je minimum. Uz to eventualno i Juan (kojeg bih zadrzao jos sezonu) i ako Rabiot odluči da ode. A naravno i budućnost Dusana je neizvjesna.
Naravno, apsolutno se ne smije ekipa praviti na konceptu 3-5-2 jer bi to bilo tragično.
Dakle, za iduću sezonu ako mene pitate treba:
- Desni bek prvotimac + Juan kao rezerva po cijeloj strani
- Lijevi bek prvotimac (recimo Grimaldo) + rezerva. Recimo mali Cambiasso je već nas kao rezerva.
- Stoper prvotimac (Pau Torres i slični) plus jedan iz next gena tj Huijsen oko kog se priča da je big thing. A cujem i da je De Winter bas napredovao u Empoliu na moje iznenađenje jer nije se nazirao neki talenat.
- btb veznjak prvotimac nevezano za Rabiota i zdravlje Pogbe. Najbitnija pozicija ako se planira ići na 433. Uz to posudba Mirettia i na njegovo mjesto Rovella ili neko još bolji. Ako Rabiot ode doveo bih Rovellu i jos 2 btb veznjaka. Samo tako se moze podići kvalitet veze. Tu treba 100 M eura hladno.
- napad je enigma. Ako Dusan i Angel ostanu fali tu jedan napadac sposoban igrati fudbal i vezati vezu i napad, neki profil seconda punte ili krila jer u 4-3-3 je svakako samo jedna spica.
Dusan-Angel-Milik-Chiesa-X. Oduševljen sam Chukwuezeom iz Villareala.
Od prodaja nemamo nista, za Keana bi se moglo uzeti 20 milki mozda i jos 5 za Rugania. Tako da ne gine prodaja jedinog koji.ima.mercato, a to je DV9.
Za ovo sto sam naveo treba budzet od preko 200 M. U suprotnom idu copy-paste ove sezone.
- Bonnuci, Sandro, Rugani, De Sciglio, Miretti, Kean
Ovo je minimum. Uz to eventualno i Juan (kojeg bih zadrzao jos sezonu) i ako Rabiot odluči da ode. A naravno i budućnost Dusana je neizvjesna.
Naravno, apsolutno se ne smije ekipa praviti na konceptu 3-5-2 jer bi to bilo tragično.
Dakle, za iduću sezonu ako mene pitate treba:
- Desni bek prvotimac + Juan kao rezerva po cijeloj strani
- Lijevi bek prvotimac (recimo Grimaldo) + rezerva. Recimo mali Cambiasso je već nas kao rezerva.
- Stoper prvotimac (Pau Torres i slični) plus jedan iz next gena tj Huijsen oko kog se priča da je big thing. A cujem i da je De Winter bas napredovao u Empoliu na moje iznenađenje jer nije se nazirao neki talenat.
- btb veznjak prvotimac nevezano za Rabiota i zdravlje Pogbe. Najbitnija pozicija ako se planira ići na 433. Uz to posudba Mirettia i na njegovo mjesto Rovella ili neko još bolji. Ako Rabiot ode doveo bih Rovellu i jos 2 btb veznjaka. Samo tako se moze podići kvalitet veze. Tu treba 100 M eura hladno.
- napad je enigma. Ako Dusan i Angel ostanu fali tu jedan napadac sposoban igrati fudbal i vezati vezu i napad, neki profil seconda punte ili krila jer u 4-3-3 je svakako samo jedna spica.
Dusan-Angel-Milik-Chiesa-X. Oduševljen sam Chukwuezeom iz Villareala.
Od prodaja nemamo nista, za Keana bi se moglo uzeti 20 milki mozda i jos 5 za Rugania. Tako da ne gine prodaja jedinog koji.ima.mercato, a to je DV9.
Za ovo sto sam naveo treba budzet od preko 200 M. U suprotnom idu copy-paste ove sezone.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Zaboravio si najvaznije,treba nam trener
Ljudski celavi odron je 60% svoh problrma Juventusa kao kluba
Ljudski celavi odron je 60% svoh problrma Juventusa kao kluba
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- Juventinisimo
- Kontakt:
Znaci Mirettija, koji tek treba napuniti 20 godina(4 mjeseca) treba odbaciti? Pa ima li u njemu to nesto ili nema? On je 2-2.5 godina mladji od Fagiolija i Rovelle...treba istrpiti tog momka...osim ako u njemu nema nista...barem se tako pise ovdje po forumu..
Cuadrada ostaviti za rezervu je ok...ali sa kojom platom? On ima 5m neto, bruto 9,2m...da bude rezerva za te pare?
Rugani ima ugovor do ljeta 2024...tesko da ce njega iko uzeti sa platom od 3.5m neto.
Siljo nas ne kosta toliko da ostane i bude rezerva...1.5m neto...sto i nisu neke pare za rezervu(svejedno to jeste)..jos ima ugovor do 2025.
Sandru istice ugovor na ljeto..ne do Bog da mu produze..
Bonucci je problem, on ima 12m bruto/6.5 neto i ugovor do 2024
Igraci kojima istice ugovor: Sandro, Cuadrado, Paredes, Rabiot, Maria, Locatelli, Milik, Kean...bruto oko 60m plata, neto oko 40m + neki imaju i bonuse..
Locatelliju ce produziti ugovor, ima 3m neto, znaci sigurno ide do maksimalno 5/6m...
Rabiotu isto treba produziti...nema bas toliko igraca njegovih kvaliteta..gdje naci iskusnog igraca za neke manje pare?
Uz poboljsanje ugovora ovoj dvojici, i dalje smo u plusu sa platama oko 35m
Vratiti Rovellu, De Wintera, Cambiassa...
Nije mi sada jasno, cuo si da je De Winter napredovao, a odusevljen si igracem Villareala?...iz razloga sto je jucer zabio dva gola Realu? Ili ima nesto drugo? Jesi li gledao utakmicu Real-Villareal?
Zanimljivi free igraci na ljeto:
Guerreiro(LB) - Dortmund...plata bruto 3.5, manje od 2m neto...29 godina..odlican LB za te pare..i rijesen problem naredne 3-4 godine..
Grimaldo(LB) - Benfica...bruto 1.6m...27 godina...jos bolji LB, para ce biti da se bilo kojem od ove dvojice ponudi odlican ugovor..nije nemoguce..
Ne vidim razloga ne dati mu priblizno Sandrovu platu...
Asensio - 27 -zahvalan igrac, plata mu neto oko 5m...oko 6m mislim da bi bilo ok.
Gundogan - 32- povezivao se sa nama prije...ne bih o njemu ni razmisljao...plata velika, pocetkom sezone puni 33..
Firmino - 31 -igracina...plata malo manja od 6m neto...ugovor od 2-3 godine uz platu 6 do 7m..
Bamba - 27 - Lille...LW/RW...plata 800k neto...kolika mu je plata, odlican za rotacije..
Ndicka - 23 -CB, 650k neto...
Smalling, i on se povezivao sa nama...ne bi me cudilo da njega uzmemo..33 godine...valjda ga ne dovedemo..
Ima jos interesantnih igraca koji su free a mogu nam pomoci, spremda imamo problema sa financijama...jos ako nam udare kakvu zabranu na transfere..
Pau Torres ima 60m klauzu, igracina...samo...ima li se..prodati Vlahovica(meni sve vuce na to da ce otici), dovesti Firmina, Asensia i kupiti Torresa...
bilo bi top..
Uz jednog od dvojice LB gore navedenih...
Danilo-Bremer-Torres-Grimaldo bi bilo odlicno vidjeti u odbrani...
Chiesa-Firmino-Asensio u napadu..ovdje bi dobili novu dimenziju, puno brzi i agilniji napad..mada Allegri preferira nekog robuznog CF..
Okosnica veze- Loc,Pogba,Rabiot,Fagioli,Rovella, Miretti, jos je tu Barrenechea..mislim da bi bilo sasvim dovoljno i za iskustvo i za napredovanje ljadih..
Tielmansu iz Leicestera isto istice ugovor, 25 godina, plata malo vise od 1.5m neto...
Marija mi je poceo ici na zivce sa drzanjem lopte, majstor jeste, ali previse je previse...nisam pametan ako bi ga ostavio jos godinu..
Razumijem da mu je potrebna adaptacija u serie A, ali ima i godina...dobro razmisliti ako ce uzimati nekome mladjem minute..
Ako prodamo Vlahovica za 90m...uz ustedu plata(35-40m racunajuci i Vlahovica), sve se ovo moze napraviti..Dovesti Torresa, Potpisati na free transfer Asensio(6-7m plata), Firmino(6-7), Grimaldo(5-6), cak i Tielmans(5-6)...jos ce nam ostati..
Cuadrada ostaviti za rezervu je ok...ali sa kojom platom? On ima 5m neto, bruto 9,2m...da bude rezerva za te pare?
Rugani ima ugovor do ljeta 2024...tesko da ce njega iko uzeti sa platom od 3.5m neto.
Siljo nas ne kosta toliko da ostane i bude rezerva...1.5m neto...sto i nisu neke pare za rezervu(svejedno to jeste)..jos ima ugovor do 2025.
Sandru istice ugovor na ljeto..ne do Bog da mu produze..
Bonucci je problem, on ima 12m bruto/6.5 neto i ugovor do 2024
Igraci kojima istice ugovor: Sandro, Cuadrado, Paredes, Rabiot, Maria, Locatelli, Milik, Kean...bruto oko 60m plata, neto oko 40m + neki imaju i bonuse..
Locatelliju ce produziti ugovor, ima 3m neto, znaci sigurno ide do maksimalno 5/6m...
Rabiotu isto treba produziti...nema bas toliko igraca njegovih kvaliteta..gdje naci iskusnog igraca za neke manje pare?
Uz poboljsanje ugovora ovoj dvojici, i dalje smo u plusu sa platama oko 35m
Vratiti Rovellu, De Wintera, Cambiassa...
Nije mi sada jasno, cuo si da je De Winter napredovao, a odusevljen si igracem Villareala?...iz razloga sto je jucer zabio dva gola Realu? Ili ima nesto drugo? Jesi li gledao utakmicu Real-Villareal?
Zanimljivi free igraci na ljeto:
Guerreiro(LB) - Dortmund...plata bruto 3.5, manje od 2m neto...29 godina..odlican LB za te pare..i rijesen problem naredne 3-4 godine..
Grimaldo(LB) - Benfica...bruto 1.6m...27 godina...jos bolji LB, para ce biti da se bilo kojem od ove dvojice ponudi odlican ugovor..nije nemoguce..
Ne vidim razloga ne dati mu priblizno Sandrovu platu...

Asensio - 27 -zahvalan igrac, plata mu neto oko 5m...oko 6m mislim da bi bilo ok.
Gundogan - 32- povezivao se sa nama prije...ne bih o njemu ni razmisljao...plata velika, pocetkom sezone puni 33..
Firmino - 31 -igracina...plata malo manja od 6m neto...ugovor od 2-3 godine uz platu 6 do 7m..

Bamba - 27 - Lille...LW/RW...plata 800k neto...kolika mu je plata, odlican za rotacije..
Ndicka - 23 -CB, 650k neto...
Smalling, i on se povezivao sa nama...ne bi me cudilo da njega uzmemo..33 godine...valjda ga ne dovedemo..

Ima jos interesantnih igraca koji su free a mogu nam pomoci, spremda imamo problema sa financijama...jos ako nam udare kakvu zabranu na transfere..
Pau Torres ima 60m klauzu, igracina...samo...ima li se..prodati Vlahovica(meni sve vuce na to da ce otici), dovesti Firmina, Asensia i kupiti Torresa...

Uz jednog od dvojice LB gore navedenih...
Danilo-Bremer-Torres-Grimaldo bi bilo odlicno vidjeti u odbrani...
Chiesa-Firmino-Asensio u napadu..ovdje bi dobili novu dimenziju, puno brzi i agilniji napad..mada Allegri preferira nekog robuznog CF..
Okosnica veze- Loc,Pogba,Rabiot,Fagioli,Rovella, Miretti, jos je tu Barrenechea..mislim da bi bilo sasvim dovoljno i za iskustvo i za napredovanje ljadih..
Tielmansu iz Leicestera isto istice ugovor, 25 godina, plata malo vise od 1.5m neto...
Marija mi je poceo ici na zivce sa drzanjem lopte, majstor jeste, ali previse je previse...nisam pametan ako bi ga ostavio jos godinu..

Razumijem da mu je potrebna adaptacija u serie A, ali ima i godina...dobro razmisliti ako ce uzimati nekome mladjem minute..
Ako prodamo Vlahovica za 90m...uz ustedu plata(35-40m racunajuci i Vlahovica), sve se ovo moze napraviti..Dovesti Torresa, Potpisati na free transfer Asensio(6-7m plata), Firmino(6-7), Grimaldo(5-6), cak i Tielmans(5-6)...jos ce nam ostati..

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.