AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 apr 2023, 23:24

Jednostavno ovaj tim ima problema sa igrama protiv bunkera i to nikako da Pioli riješi. Na sve to ostavlja na terenu 70 minuta dva amatera. Koji više nisu ni za Serie B. Kako stvari stoje zasad, izgleda da ćemo LPa sljedeće godine gledati ali bez Milana. Osim ako čudesno sad ne dobiju 7 od 9 mečeva.

Možda je lik uvjeren da može do finala i titule u LPa. Pa zato ovo sve. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 07 apr 2023, 23:24

CDK nije fudbaler.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 apr 2023, 23:33

Pioli, Pobega, Toure, Origi, Rebić, Bakayoko, Zlatan, Dest, Tatarusanu, sve otjerati bez povratka. CDK i Adli na posudbu. I zaroviti kvalitetno u Mercato i tražiti prava riješenja. Realno treba nam 7-8 igrača a ako dovedu 5 to je premija.

Kostur ekipe je dobar. Ali treba popuniti poziciji gdje je tim slab.

Mike, Kalulu, Tomori, Theo, Bennacer, Tonali, Leao su stub ovog tima. Desno krilo, desetka, stoper, devetka su neophodni ako žele Milan u vrhu lige pa i dobre predstave u Evropi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 apr 2023, 23:40

Joj brate al ga i ti pretjeruješ, baš ideš iz krajnosti u krajnost. Već nas otpisujes iako smo 3. Al nije da nismo navikli od tebe :)
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 apr 2023, 23:43

muxa je napisao/la:
07 apr 2023, 23:40
Joj brate al ga i ti pretjeruješ, baš ideš iz krajnosti u krajnost. Već nas otpisujes iako smo 3. Al nije da nismo navikli od tebe :)
Nisam nas otpisao. Već samo 7-8 beskorisnih osoba iz ekipe. Jednostavno ne donose ništa ekipi. Neke su pregazile godine a neke nekvalitet.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 apr 2023, 23:51

Gdje nestade onaj pozitivni, kvalitetni forumas Romagnoli. 😁

Istina, ne znamo iliti ne mozemo igrati protiv zatvorenih ekipa koje u startu podcijenimo. Uzasno se priprema i motivise ekipa. Ocajna sezona za nas, toliko "laganih" utakmica smo profulali gdje smo vec sad trebali osigurati LP, a ovako ces sad strepiti do zadnjeg kola i gledati kako igra konkurencija.

Mislim da bi bilo fer sa obje strane, trener-Uprava, da se na kraju sezone sporazumno rijese Piolija i na ovaj kostur ekipe dovede i kvalitetniji trener, uz par pojacanja, a ne prinova.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 apr 2023, 23:55

Romagnoli13 je napisao/la:
07 apr 2023, 23:24
Jednostavno ovaj tim ima problema sa igrama protiv bunkera i to nikako da Pioli riješi. Na sve to ostavlja na terenu 70 minuta dva amatera. Koji više nisu ni za Serie B. Kako stvari stoje zasad, izgleda da ćemo LPa sljedeće godine gledati ali bez Milana. Osim ako čudesno sad ne dobiju 7 od 9 mečeva.

Možda je lik uvjeren da može do finala i titule u LPa. Pa zato ovo sve. :mrgreen:
Haman da me oči ne varaju :)
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 apr 2023, 23:58

muxa je napisao/la:
07 apr 2023, 23:55
Romagnoli13 je napisao/la:
07 apr 2023, 23:24

Haman da me oči ne varaju :)
Ako Roma sutra dobije eto ih ispred Milana. A kad vrate bodove Juventusu Milan je van top 4. Tako da nisam puno promašio.

Puno je ovo izgubljenih bodova protiv bezveznih protivnika brate mili, da bi se dočepali LPa. Ali hajde izgurat ćemo nekako još ovih 10ak mečeva pa ćemo da vidimo.

Nadam se da će prva promjena biti na trenerskoj poziciji. Pa onda ostalo. Toliko od mene do daljnjeg. Allah vas čuvao!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 apr 2023, 23:59

Gledam na tabelu i trazim nas negdje oko 12-13 mjesta citajuci Roma, covjek bi rekao kasnimo barem 10tak bodova za LP mjestom, a vidi ono jos smo tu, egal sa ostalim timovima, nije idealno to stoji, ali nije nista ni izgubljeno, doduse za njeg jeste :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 08 apr 2023, 00:09

Radovali ste se kazni Juventusu za capital gain...januarski prelazni rok bio truba za sve talijane...osjeti se, zar ne? ;)

Valja izdrzati cijelu sezonu...idu utakmice svaka 3-4 dana...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 apr 2023, 01:02

Juventinisimo je napisao/la:
08 apr 2023, 00:09
Radovali ste se kazni Juventusu za capital gain...januarski prelazni rok bio truba za sve talijane...osjeti se, zar ne? ;)

Ako nemas sta napisati na temi milana o milanu, a ne provocirati pisi na temi seria a, nemas potrebe ovdje

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 08 apr 2023, 01:52

ronaldo99 je napisao/la:
08 apr 2023, 01:02
Juventinisimo je napisao/la:
08 apr 2023, 00:09

Ako nemas sta napisati na temi milana o milanu, a ne provocirati pisi na temi seria a, nemas potrebe ovdje
Daleko od toga da su provokacije...saljivim tonom da... :mrgreen:

Pa zar nije tako? Cim su kaznili Juventus, januarski prelazni rok je bio 0 za sve talijanske klubove...sacekacemo i ljetni...ne vidim neke zvucne transfere..cak ocekujem i prodaju igraca u ovim vecim klubovima...Ne bi me iznenadilo da Leao ode...FIGC ga je dobro svima zapaprio, ne samo Juventusu..

Gledao sam danas Inter, Napoli i Milan...umor se osjeti...Napoli je jos trebao izgubiti..Lecce ih je izdominirao, bez obzira sto statistika kaze drugacije..da su bili malo prisebniji lako su mogi i pobjediti..poklonise im gol...Inter i Milan jalovom nadmoci i nisu bas "odigrali" kako treba...svjezine nije bilo, niti "ostrice'..ova dva mjeseca ce biti "paklena" za sve timove..
Ocekivao sam da ce se Milan i Napoli(kad smo vec mi bili u banani zajedno sa Interom) pojacati sa par igraca, cisto radi svjezine u timu...to se nije desilo...
Allegri zna(barem je znao) dobro rotirati igrace, jos smo imali povreda, oni se vracaju "svjezi", tako da u nastavku sezone ulazimo svjeziji u borbu za CL nego nasi konkurenti..
Ako nam vrate bodove, vi bi mogli izvisiti za CL...dobro vam Romagnoli govori...imate teskih utakmica do kraja sezone..a i nama dolazite.. :mrgreen:

Uostalom, pogledaj rezultate Intera i Milana nakon oduzimanja bodova Juventusu...neshvatljiv pad, kao da je neko nesto "presjekao"... :hmmmmm:

Sve ce se ovo osjetiti na talijansku ligu...zivi bili pa vidjeli..

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 apr 2023, 02:27

Milanu se od starta sezone nešto "presjeklo", samo što je od januara eskaliralo. :zzz:

Kombinacija lošeg merkata i prosječnog trenera kojem se posrećilo da jednom u karijeri nadmaši sam sebe.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 08 apr 2023, 07:34

Pioli pokazuje i dalje da je prosječni trener, jer ne može da uspostavi konstantu ekipe, neshvatljivim rotacijima, istom taktikom ko god bio protivnik (ili bez plana protiv bunkeraša) i lošim odlukama. Ovo pod rotacijama mislim da lik izmjeni komplet napad, ne kontam, 2 izmjene maksimalno, ali sve, pa to ni na menadžeru ne možeš.
Piso sam i ooet ću, tipični italijanski old school trener, koji je naučio samo da se brani i igra na kontre, kad treba napasti i taktizirati ofanzivno, on to nema i ne zna. Kad treba napasti protivnika kao Empoli, Salernitana ili Torino, tu je već kraj. Samo na kontre zna lik, ništa drugo, provalili ga ljudi i ove manje ekipe na San Siru svi igraju na isti način i donosi im rezultat.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 apr 2023, 10:22

Kakav lik, sve povezuje sa Juventusom, eto mi smo kao losi jer su ih kaznili, pa pogledaj i prosli Januar koga smo doveli dok niste bili kaznjeni. Isto skoro nikoga nema to veze sa kaznom.
Kaze radovali smo se oduzimanju bodova, pa normalno da cemo se radovati, sta smo trebali tugovati mozda jel, ajde bogati....
Zadnja izmjena: milanist, dana/u 08 apr 2023, 17:41, ukupno mijenjano 1 put.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 08 apr 2023, 17:39

Bod je bod!!!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 08 apr 2023, 17:43

Ako ti farsopoli nije najbolje pokazao sta se desilo sa talijanskim fudbalom...nece ni ovo..do duse, ovo ga nece toliko "ubiti"...ipak se radi o "manjem" problemu...ali budi siguran da ce se odraziti, pa vec se vidi..

Valjda znas da talijanski fudbal "vuku" Juventus, Milan i Inter....bez jakih big3, slabo ce da bude sta od serie A...ostali su samo prolaznici u jednoj od 20 godina kad ih "prosere"...
Koliko god jedan od big 3 bude slab, toliko druga dva nece biti jaka..pa valjda si svjestan koliko su ova tri kluba vukli i ostale prije 20/30 godina...da je jedna Parma bila "sila" u to vrijeme...

Taman se serie A pocela "dizati"...a danas imamo da cak la liga podrzaje FIGC u namjeri da strusi Juventus, dok im je u avliji puno veci problem zvana Barcelona, zar ne?... :shock: Treba skontati zasto je to tako..
Hint: $$$€€€

Tri talijanska kluba u polufinalu CL se tek tako desilo?? Ne desava se nista za godinu/dvije...ovo je plod "jurnjave" za Juventusom zadnjih godina..koliko god tebi to bilo "glupo", to je tako...

Milanu tek dolaze problemi...

Uostalom, vrijeme je najbolji pokazatelj..zivi bili pa vidjeli... :kafa:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 apr 2023, 17:50

Puka nagadjanja i nista vise, ne sikiraj se za Milan i nase probleme, jer imate vi i svoji puno vise nego mi.
Mi se izvinjajemo sto ne mozemo da zalimo za kaznom Juventusu, vec eto ne znamo ni sami kako, ali drago nam je, valjda nam tako logicnije.
Zovi ti to Farsopoli ili kako hoces, valjda sve morate i izokrenuti, ali vi ste ti koji ste unistili Calcio, a ne svi ostali. I da, cudno mi nesto FIGC protiv vas, UEFA protiv vas, eto i La Liga proitv, vecina neutralni navijaca protiv, a vi se jos pitate zasto, i ubjedjujete 'nas' ostale kako je to sve hajka na Juventus.
Uostalom, nije ni mjesto da se o tome pise ovdje. :wave:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 apr 2023, 17:53

Inter kiksao, Atalanta na pragu kiksa, veceras da svoje kikseve prezentiraju Roma i Juve i onaj bod od sinoć neće biti baš čista katastrofa.

Sljedeće kolo sa Bolognom koja posjeduje kvalitet. I tu će biti izuzetno teško doći do bodova a moraju.

Ali hajde da se posvetimo LPa. Napoli sve izvjesni je bez Osimhena. Osim ako se sve ne promjeni u sljedeća 3 dana.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 08 apr 2023, 18:19

milanist je napisao/la:
08 apr 2023, 17:50
Puka nagadjanja i nista vise, ne sikiraj se za Milan i nase probleme, jer imate vi i svoji puno vise nego mi.
Mi se izvinjajemo sto ne mozemo da zalimo za kaznom Juventusu, vec eto ne znamo ni sami kako, ali drago nam je, valjda nam tako logicnije.
Zovi ti to Farsopoli ili kako hoces, valjda sve morate i izokrenuti, ali vi ste ti koji ste unistili Calcio, a ne svi ostali. I da, cudno mi nesto FIGC protiv vas, UEFA protiv vas, eto i La Liga proitv, vecina neutralni navijaca protiv, a vi se jos pitate zasto, i ubjedjujete 'nas' ostale kako je to sve hajka na Juventus.
Uostalom, nije ni mjesto da se o tome pise ovdje. :wave:
Pratis li ti ista ili samo "bubas" okolo??
Vi niste kaznjeni za farsopoli? Prelistaj malo milanove web sites i sta oni pisali o tome...ne gledaj nase... :kafa:
Postao sam dosta cinjenica u vezi capital gain na temi serie A...potpuno identicni transferi...ni mukajet..
Nisi upratio da nam je Ceferin iz UEFA nudio "pomoc" samo da zvanicno izadjemo iz superlige?
Nisi upratio da je la liga trazila kazne za Juventus, a najjace u svoj prici je transfer Pjanic/Arthur...koji je nekim cudom odradjen upravo sa klubom iz la lige?

:hmmmmm: Tebi izgleda smetaju cinjenice, ti volis da je onako kako se tebi svidja...pa neka bude... :thumbup:

Inace, ovaj nam nudi "pomoc" :kafa:
Aleksander Ceferin has been a busy man in recent weeks. With UEFA already investigating Juventus, European football’s governing body announced last month that they had open an investigation against Barcelona over Caso Negreira.

However, an investigation could well be coming Ceferin’s way, with Slovenian media outlet Prava (via Marca) claiming that UEFA’s President lied on his CV earlier in his career.

Ceferin’s CV states that he was on the board of directors at NK Olimpija Bezigrad, now known as NK Olimpija Ljubljana, between 2006 and 2011, but Prava alleged that this was not the case.

It is stated that this would have invalidated his chances of becoming UEFA President, which he did so in 2016. Relevant experience is required in order to take on the position of leader of European football’s governing body.

As of yet, that is the only research cited against Ceferin, but the situation having caused quite a stir. It remains to be seen what happens next.
Izvor football-espana.net

PS. sorry, nemam namjeru da "spamam" na ovom podforumu...tako da cu zavrsiti sa ovim..halalite ;)

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.