Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ReX
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ReX » 05 apr 2023, 12:38

How it started.

slika

How its going.

slika
@igrajlopte 🐦

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 apr 2023, 12:47

Unofficialpage je napisao/la:
05 apr 2023, 12:35
AlanSmith14 je napisao/la:
05 apr 2023, 10:24
Da me neko jučer pitao kako će biti, sve bih pogodio osim visine kazni.

Jasno je da je ovo politička prvostepena presuda. Jelka nije osuđena? :problem: Ili svi ili niko.

Ovo je prvostepena koja ima za cilj da se napravi alibi za intervenciju Schmita kako bi se formirala Federalna vlada. HDZ-ov kadar igrom slučaja nije osuđen. How yes no.

Sada će se desiti intervencija, Vlada FBiH će se formirati. Na drugostepenoj će biti oslobođeni ili će kazna biti uslovna.

Inače, cijeli proces oko respiratora je farsa. OSUĐEN mora biti samo i isključivo onaj (vjerovatno neko iz zdravstva) ko je rekao da kupljeni respiratori odgovaraju svrsi. Svi ostali su kolateralna šteta.
I ja da sam bio premijer dao bih pare i odobrenje da se nešto kupi u takvoj situaciji ako mi neko ''stručan'' kaže da je traženi uređaj adekvatan.
Upravo ovo, mi sad kao nešto likujemo, drago nam, pokrenulo se nešto a ono nema ništa od toga. Ovo je sklanjanje ljudi koji ti smetaju ili kažnjavanje jer im se može. Ovo nije pravda, pravda bi bila da su svi osuđeni a ne ovako.
Nisaaaaaam ezdeaaa, aliiii....
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2023, 12:49

Marsal je napisao/la:
05 apr 2023, 12:47
AlanSmith14 je napisao/la:
05 apr 2023, 10:24
Da me neko jučer pitao kako će biti, sve bih pogodio osim visine kazni.

Jasno je da je ovo politička prvostepena presuda. Jelka nije osuđena? :problem: Ili svi ili niko.

Ovo je prvostepena koja ima za cilj da se napravi alibi za intervenciju Schmita kako bi se formirala Federalna vlada. HDZ-ov kadar igrom slučaja nije osuđen. How yes no.

Sada će se desiti intervencija, Vlada FBiH će se formirati. Na drugostepenoj će biti oslobođeni ili će kazna biti uslovna.

Inače, cijeli proces oko respiratora je farsa. OSUĐEN mora biti samo i isključivo onaj (vjerovatno neko iz zdravstva) ko je rekao da kupljeni respiratori odgovaraju svrsi. Svi ostali su kolateralna šteta.
I ja da sam bio premijer dao bih pare i odobrenje da se nešto kupi u takvoj situaciji ako mi neko ''stručan'' kaže da je traženi uređaj adekvatan.
Upravo ovo, mi sad kao nešto likujemo, drago nam, pokrenulo se nešto a ono nema ništa od toga. Ovo je sklanjanje ljudi koji ti smetaju ili kažnjavanje jer im se može. Ovo nije pravda, pravda bi bila da su svi osuđeni a ne ovako.
A šta ćeš nismo svi isti, nekome je bitno da država ide naprijed a nekome da SDA propadne, znaš ono 100 ljudi 100 ćudi. :kafa:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 apr 2023, 12:49

Reality tv voditelj s Hajata otvori firmu za voce preko koje naruci i proda neispravne respiratore. Previse i za BiH. Medjutim, postavlja se pitanje: gdje su pare? 10M novca od naroda pokradeno, gdje je taj novac? Po ovim kaznama 200k, pa to je sitnica, gdje je 10M pokradenih?

@Unofficialpage, pa logicno da nema, ovo bi odmah trebalo tuzba protiv KCUS i Sebije i nastavit sa hapsenjem za ubistva, sto je mnogo ozbiljnije i za to se ne robija samo 5 godina koliko ja znam. Medjutim, to se nikad nece desiti. Duboko su se ukorjenili zeleni za ovih 30 godina.

Ali iz SDA su se prevarili, morali su bar nastaviti sjediti na 2 stolice prema Zapadu, kao sto radi npr Vucic, pa onda vagati. Otvoreno se okrenuti, ne znam da je iko prosao bez sankcija. Zapad je veoma mocan, kroz svoju demokratiju pogotovo. Uvijek u historiji su pobjedjivale mocnije i bogatije zemlje, to je logicno. Amerika, Njemacka, Britanija, Francuska. Imaju moc, novac i medije, pa time i narod. Pogledajte sta se sad Trumpu radi (koji je naravno debil i najgori predsjednik ikad). Ne mozes protiv nekog ko ti salje novac.

Strancima odgovara ovaj protektorat i dalje nazalost, oni bi za 10 dana mogli pohapsit tu rulju i preokrenut stvari na bolje u nasoj zemlji. Mislim, kako nece to moci da urade, kad ti oni kroz MMF daju penzije i plate? Zar stvarno mislite da oni ne znaju gdje idu milijarde koje oni licno salju njima ovdje? Bi li vi dali nekom evo 100k, redovno, svake godine a da ne znate gdje taj novac ide? Smijesno je misliti da tajne sluzbe, CIA u americi ne znaju kakvi su kriminalci iz nase vlasti. Nazalost, mislim da i dalje nismo toliko bitni, citav ovaj Balkan, da bi oni nesto htjeli da promijene. Zasto i bi, dok im gotovi proizvodi dolaze u njihove zemlje da rade, zemlje im jednostavno nisu potrebne u smislu da se zamaraju s tim.

Ko sto su rekli ljudi koji su prisustvovali razgovorima sa Tudjmanom, Milosevicem, Alijom, da kad amerikanci dodju na razgovore, sve je "Yes, yes, yes" sta oni kazu i to je to. Tvoje je samo da se slozis. U suprotnom, sankcije, izolacija, inflacija, po potrebi bombardovanje i padas s vlasti.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 apr 2023, 12:55

05 apr 2023, 12:49
Marsal je napisao/la:

A šta ćeš nismo svi isti, nekome je bitno da država ide naprijed a nekome da SDA propadne, znaš ono 100 ljudi 100 ćudi. :kafa:
Da ne znam ko ti je otac možda bih ti i povjerovao. Pošto to znam, znam onda šta je i tebi bitno a to sigurno nije da država ide naprijed.

Da ti je bitno da država ide naprijed podržao bi onda današnju presudu kojom su zatvorene osobe koje su zlouporabom položaja u smrt odvele desetine, a možda i stotine ljudi i jedina nepravda je što im se ne sudi za to.

A kao neko ko nije vjernik, nadam se da Allah, Sudnji dan i džennet/džehennem postoje samo zbog takvih poput tebe koji opravdavaju ovaj kriminal pod krinkom države ili tobože neke ugroženosti. I jedva čekam sa stanete pred Boga takvi licemjerni.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 apr 2023, 12:57

Svakoj imperiji, pa tako i američkoj, odgovara trajni konflikt.

Pogledaj samo Dejtonski sporazum i kako je skrojen. Niko nije sve dobio (od 3 strane) a niko nije sve izgubio.

Mada je moje mišljenje da smo mi mogli i bolje, al' neobrazovana i nesposobna delegacija nije tome bila dorasla.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 05 apr 2023, 13:03

Kajzer10 je napisao/la:
05 apr 2023, 12:33
MoodyHank je napisao/la:
05 apr 2023, 12:30
bombaysaphire je napisao/la:
05 apr 2023, 11:28
Mašala , lijepe vijesti .
E da vidimo hoće li se žaliti na presudu , jer za žalbom postoji mogućnost i povećanja kazne :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Ne može se povećati kazna po tvojoj žalbi, po je tzv. zabrana reformatio in peius.
To vrijedi ako se ulozi zalba samo u tvoju korist tj. kada bi se sad odbrana zalila, a Tuzilastvo ne.
Tako je bombay i napisao, bar sam tako ja shvatio. :mrgreen:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 apr 2023, 13:03

Centre forward je napisao/la:
05 apr 2023, 12:57

Pogledaj samo Dejtonski sporazum i kako je skrojen. Niko nije sve dobio (od 3 strane) a niko nije sve izgubio.

Mada je moje mišljenje da smo mi mogli i bolje, al' neobrazovana i nesposobna delegacija nije tome bila dorasla.
Najgore je sto se ratovalo, a isto bi dobili na kraju, i srbi i hrvati i mi bez rata. Alija odbio Kutiljerov plan, 200K ljudi poginulo, 500K raselilo i opet potpisao isti kuurac na kraju, cak i losiji mirovni sporazum, a zemlja vracena 100 godina unazad. Naivno je bilo misliti da ce BiH biti etnicki cista, sa sve tri strane, gubljenje vremena, novaca i zivota naravno. Zato sad ostavstinu imas iste one na vlasti koji su bili 1990, korupciju, privatizaciju, masovno raseljavanje, nezaposlenost, ma mozes do sutra nabrajat....

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 apr 2023, 13:05

Fadil Novalić se oglasio nakon presude: Ovo je samo prvo poluvrijeme

Današnja odluka, donesena preglasavanjem predsjednika Sudskog vijeća Branka Perića samo je nastavak političkog progona kojem sam izložen.

Ogroman pritisak javnosti i atmosfera linča prate ovaj proces od samog početka.

Borba se nastavlja i uvjeren sam u konačnu pobjedu pravde. Ovo je samo prvo poluvrijeme.

Prvostepena odluka samo potvrđuje ono što smo od početka govorili - da se radi o političkom obračunu, čiji je ishod bio poznat, a ne pravičnom procesu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2023, 13:05

Marsal je napisao/la:
05 apr 2023, 12:55
Marsal je napisao/la:

Da ne znam ko ti je otac možda bih ti i povjerovao. Pošto to znam, znam onda šta je i tebi bitno a to sigurno nije da država ide naprijed.

Da ti je bitno da država ide naprijed podržao bi onda današnju presudu kojom su zatvorene osobe koje su zlouporabom položaja u smrt odvele desetine, a možda i stotine ljudi i jedina nepravda je što im se ne sudi za to.

A kao neko ko nije vjernik, nadam se da Allah, Sudnji dan i džennet/džehennem postoje samo zbog takvih poput tebe koji opravdavaju ovaj kriminal pod krinkom države ili tobože neke ugroženosti. I jedva čekam sa stanete pred Boga takvi licemjerni.
Tvoj najveći problem je to što si zadojen mržnjom prema SDA da apsolutno ne možeš i nećeš da razumiješ o čemu se govori. Gdje ne podržavam presudu? Gdje sam napisao da oni ne zaslužuju kaznu? Naravno da presuda nije pravedna jer su morali svi biti osuđeni jer su radili isto. Nije problem što su oni osuđeni već je problem selektivna pravda. I na kraju krajeva nema od ove presude ništa jer će u drugostepenoj biti oslobođeni a sad su kažnjeni samo da se vlada uspostavi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 apr 2023, 13:06

Šteta što ova zmija iz HDZ-a nije pala, ali nećemo sad spinovati s pričom da je bolje svi ili niko jer eto ako ne možemo sav kriminal u potpunosti zaustaviti ne trebamo nikako jel

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 apr 2023, 13:09

numanumaye22 je napisao/la:
05 apr 2023, 13:03
Centre forward je napisao/la:
05 apr 2023, 12:57

Najgore je sto se ratovalo, a isto bi dobili na kraju, i srbi i hrvati i mi bez rata. Alija odbio Kutiljerov plan, 200K ljudi poginulo, 500K raselilo i opet potpisao isti kuurac na kraju, cak i losiji mirovni sporazum, a zemlja vracena 100 godina unazad. Naivno je bilo misliti da ce BiH biti etnicki cista, sa sve tri strane, gubljenje vremena, novaca i zivota naravno. Zato sad ostavstinu imas iste one na vlasti koji su bili 1990, korupciju, privatizaciju, masovno raseljavanje, nezaposlenost, ma mozes do sutra nabrajat....
Pa dobili bi više. Ne bi se razvalila država. Hajde kad se razvali država to se da popravit', opasno je kad se razvali društvo, e to je već belaj. Tipičan primjer ti je Njemačka poslije 2 rata.

"Naši" su dobili ponudu devedesete, 5 milijardi maraka i automatski ulazak u EU (tada EZ, čini mi se). Al' yok, ovdje svako selo hoće da bude država. Zato ti je danas, npr. Slovačka za nas Kalifornija, a bili su do prije 40 godina Honduras.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 05 apr 2023, 13:10

slika
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 apr 2023, 13:14

Blejzer10 je napisao/la:
05 apr 2023, 13:06
Šteta što ova zmija iz HDZ-a nije pala, ali nećemo sad spinovati s pričom da je bolje svi ili niko jer eto ako ne možemo sav kriminal u potpunosti zaustaviti ne trebamo nikako jel
sVe oVo jEr sMo BoŠnjAci :zviz:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 apr 2023, 13:16

Ukoliko ih oslobode u drugostepenoj, to ce bit zadnji ekser u lijes drzave BiH. Bit ce jos masovnija bjezanija mladog stanovnistva iz Bosne i Hercegovine. Pa to ce biti samo podsticaj ostalim kriminalcima da je bolje tako raditi. Kako sutra kad dijete budes imao da mu to objasnis? Da ti odrasta tu, gdje ako sutra oboli bude spojen na takve respiratore i umre, za sta kasnije niko ne odgovara? Pa to nema ni u africkim najvecim vukojjebinama.

Zamisli da sinu ispricas za 10 godina: Direktorica glavne bolnice u drzavi i profesorica (koja to nije), bez ikakve diplome spajala ljude na neispravne kineske respiratore, ubijajuci ih. Neispravni respiratori narucila profesorica bez diplome, angazirajuci premijera, preko poljoprivredne firme voca koji su placeni 10 puta vise.

Kako ovo zvuci? Maznuli pare i pobili ljude. Ja garantiram da nema ni u filmovima ovaj scenarij. Bi li sin ovo povjerovao? Bilo bi, tajo gdje me napravi, gdje se rodih. :rol:

matanisunje
Kontakt:

Post Postao/la matanisunje » 05 apr 2023, 13:17

jao kuku majko, opet o politici na ovoj temi, trebalo je zaključati i nikad više otključati

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 05 apr 2023, 13:18

Dugo nije bio jaci meme
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 05 apr 2023, 13:21

Država i ide naprijed kada se lopine kažnjavaju druškane!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 05 apr 2023, 13:40

OldFashioned je napisao/la:
05 apr 2023, 13:21

Država i ide naprijed kada se lopine kažnjavaju druškane!
Estagfirullah, oni su bosnjaci, vjernici, sda. Oni ne znaju krasti. Oni se samo sklanjanu jer smetaju.🤗

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.