AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

OldFashioned
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la OldFashioned » 04 apr 2023, 00:20

Kod nas je situacija da su nam ove utakmice koje su na papiru "lakše" ustvari mnogo teže od onih stvarnih teških utakmica.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 04 apr 2023, 07:50

Bolje je uzet svih 6p vs Napoli,Juve,Inter pa 0p vs Salernitana,Udinese,Torino. Jednostavno si oduzeo bitne poene direktnim konkurentima, a na sličan način su i osvojili veliki Scudetto ☆

U januaru je Empoli već odnjeo sve 3 bobe sa San Sira, biće svega u petak. Očekivam manje rotacije, jer u ovih 16 dana nakon pauze imaju 5 utakmica, od toga 3 vs Napolija. Spalletiju će narast rogovi od šamaranja Piolija, ima da prime još 3 na San Siru :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 apr 2023, 13:02

S obzirom na gužvu u vrhu i činjenicu da se i otpisani Juventus vratio u utrku za top 4 (i koju će sigurno izboriti, dajem ruku u vatru), mi do kraja nećemo uopšte imati prava na kikseve i vjerovatno će nam trebati minimum 7/10 pobjeda do kraja. I to je ceh koji će se platiti radi onog kobnog januara, sad opet slijedi igra živaca do kraja sezone. :lolno:

Utakmice protiv direktnih konkurenata su super bitne, tu nemaš druge opcije osim 3 boda. Sve drugo bi moglo biti pogubno.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 apr 2023, 15:11

LegendKiller je napisao/la:
03 apr 2023, 18:30
Eh kada bi Diaz mogao uhvatiti kakvog kontinutiteta u narednim utakmicama, imali bi se čemu nadati. Jednostavno u napadu ovoj ekipi fali desetka i desno krilo. Čim imaš desetku koji razigrava odmah ima i prostora za Lea. Kada nema desetke i Lea lako zaustave. Desno krilo svakako nemamo ko god da igra, ovo par bljeskova ne računam. Kada god je Diaz odigrao dobru utakmicu kao sinoć mi smo dobili. On baš ima problem sa kontinuitetom, a samim time i mi kao ekipa.
Diaz se očigledno bolje snalazi kao krilo nego kao desetka, iako je činjenica da on nije uopšte pravo okomito krilo za kakvim mi vapimo na toj desnoj strani već deset godina.

Pisali su ovdje, ima više razloga što je bolji desno nego na u sredini, po mom mišljenju je najveći taj što za protivnika ima bekove koji su konstitucijom blizu njemu i ne mogu ga baš tako lako raznijeti u duelu za razliku od protivničkih stopera ili (defanzivnih) veznjaka sa kojima se Diaz nikako ne može hrvati kada igra na toj poziciji desetke.

Jer njegova najveća boljka je ta duel igra i zabadanje glave u pod kad trči sa loptom. Da je to popravio ne bi on ni vidio Milana već bi redovno igrao za City ili RM.

Po meni mu je ovo najbolja sezona od kada je stigao u Milan. Daleko je to od nekog kontinuiteta ali je činjenica da se ove sezone pojavljuje sa vremena na vrijeme i to obično u bitnim i velikim utakmicama.

Prošlih sezona on odigra dobro august i septembar i onda se ugasi do kraja sezone, sada je situacija nešto drugačija jer evo davao je neke znakove života od Nove godine do danas.

E sad, ja opet nisam siguran koliko bi dobar potez bio da ga otkupimo od Reala na ljeto za tih 20-ak miliona jer sam mišljenja da je možda ipak te pare bolje preusmjeriti za pravo desno krilo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 04 apr 2023, 17:58

Meni Diaz ničim u ovih nekoliko godina nije zaslužio da ga otkupimo i da bude naša standardna desetka/krilo.
A tu onda imaš i uzalud potrošene (za sada) pare na Belgijanca za istu poziciju i onda znaš da si u teškoj banani.
Dvije ključne pozicije u Piolijevom napadačkom sistemu su nam prosjek, a i napadači odavno nisu u cvijetu mladosti.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 apr 2023, 19:17

Stoji da bi nam trebala puno bolja destka/krilo od Diaza, ali nemamo, on je najbolje sto imamo na toj poziciji za sad. Ako se moze uzeti za tih 20tak miliona onda je ok, kad vidis kakvi sve parmaci kostaju 35+ onda Diaz i nije losa solucija, mlad je ima jos vremena za napredak kao sto bi se ovdje reklo :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 04 apr 2023, 20:20

Neće on ostat i da hoće. Neda njega Real ispod 30 mil., hoće da ga vrate i da ga onda prodaju odmah za veću cifru ili da ostane sezonu kod njih pa da vide jel može šta sa njim, jer njima ide Hazard i Asensio, pa im treba neko na krilima. Dosta puta se to spominjalo i čak su nekoliko puta i sami to izjavili.
Ja mislim da će se i tražit neka varijanta za CDK, jer kolko vidim dosta igrača se spominje na 10-ci i na desnom krilu. On jedino može da se pomiri sa klupom ili da ide na posudbu ili prodaja odmah. Nisam uvjeren da će on biti bolji slijedeće godine.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 apr 2023, 20:28

Prije da će Milan "vratiti" Diaza u Madrid, a put Milana bi mogao Asensio. I onako je želja Maldinija još od početka njegove ere.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 apr 2023, 20:48

S obzirom da nema jasno izraženu poziciju na terenu i da je previše nekonstantan, na kraju sezone mu se svakako treba zahvaliti i poslati nazad u Madrid. Koštao bi nas skoro pola budžeta (ili trećinu, ako budemo te sreće), a mislim da je to i odgovor na ovo pitanje. :zzz:

Za te pare bi se trebao naći bolji igrač, znači neko ko je isključivo ili veznjak ili desno krilo, ne trebaju nam više ovi hibridi.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 apr 2023, 21:12

rope11 je napisao/la:
04 apr 2023, 20:48
S obzirom da nema jasno izraženu poziciju na terenu i da je previše nekonstantan, na kraju sezone mu se svakako treba zahvaliti i poslati nazad u Madrid. Koštao bi nas skoro pola budžeta (ili trećinu, ako budemo te sreće), a mislim da je to i odgovor na ovo pitanje. :zzz:

Za te pare bi se trebao naći bolji igrač, znači neko ko je isključivo ili veznjak ili desno krilo, ne trebaju nam više ovi hibridi.
Budzet ide na Zaniola. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 apr 2023, 21:15

Rope, koji bolji igrac za 20 i kusur miliona? kad smo znali za panja dati 35, moze i za Diaza 22 koji je duplo bolji igrac.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 04 apr 2023, 21:26

Ni Diaz ni Belgijanac nemaju šta tražiti u Milanu. Hajde ovaj hadalj razumijem da će mu dati još sezonu za dokazivanje jer su ga pun qurac platili a bio sam prvi koji se najviše žalio na cifru, ali sumnjam u njegove kvalitete. Ali Diaz je tu dovoljno dugo i previše je nekonstantan za startera u ekipi. To što nemamo boljeg od njega nije razlog da on ostane.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 apr 2023, 21:27

milanist je napisao/la:
04 apr 2023, 21:15
Rope, koji bolji igrac za 20 i kusur miliona? kad smo znali za panja dati 35, moze i za Diaza 22 koji je duplo bolji igrac.
Citiraj me početkom ljeta kad nas budu najviše povezivali sa Zaniolom i Asensiom za tu poziciju. :mrgreen:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 apr 2023, 21:40

Romagnoli13 je napisao/la:
04 apr 2023, 21:27
milanist je napisao/la:
04 apr 2023, 21:15
Citiraj me početkom ljeta kad nas budu najviše povezivali sa Zaniolom i Asensiom za tu poziciju. :mrgreen:
Nista novo, povezuju oni nas preko godinu dana sa tim igracima :mrgreen:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 apr 2023, 21:42

Jedan od njih bi i mogao doći. Jer i Maldini ih želi sigurno. Nisu ta povezivanja slučajna.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 apr 2023, 21:43

Iskopati će Moncada nekog francuzića za desetak miliona. :kafa:

Ma joj, ne bi bio problem ni platiti da znaš da će ga Pioli ograničiti na krilne pozicije i da ćemo nastaviti igrati sa tri veznjaka, al' ko da gledam da će narednu utakmicu opet osvanuti Diaz ili Ketelar na desetci. :roll:

Što se desetke tiče, onaj mali Baldanzi iz Empolija je fizički sličan Brahimu, ali je dosta kreativniji i brže se rješava lopte što je ovom najveća mana. Skroz zanimljiv igrač, a još i italijan što je poželjno. Baš u petak da ga bolje vidimo, taman se povezuje sa nama.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 apr 2023, 21:44

rope11 je napisao/la:
04 apr 2023, 21:43
Iskopati će Moncada nekog francuzića za desetak miliona. :kafa:
Adli :urnebes:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 apr 2023, 22:03

Adli odličan igrač, samo što to vide svi osim Piolija. :kafa:

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 apr 2023, 22:04

Dobar za Spezije :D

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 04 apr 2023, 22:15

Asensio bi bio odličan. Onakav tip igrača bi na desnom krilu bio veliko pojačanje. Meni nikako nije jasno što taj lik ne igra više, kad god igra postigne gol ili asistencija.
Za Zaniola ne znam, nisam optimističan. Više bi volio nekog iskusnijeg. Meni je onaj Zaccagni iz Lazia strašan. Samo znam da će ovo ljeto ciljati dosta italijanskih igrača, jer nemaju reprezentativaca osim Tonalija i povremeno Calabrije.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.