Probati i sa tom pozicijom pa cemo vidjeti kako se snalazi. Igramo kuci protiv Natrona, Krivaje, Ilijasa tad se mogu malo pozicije eksperimentisati.dinodino2019 je napisao/la: ↑02 apr 2023, 10:17Nemojte se prosipati kakav Durmis i centarfor, momak moze igrati samo krilo i nista vise. Kad ce on ko centarfor zadrzati i odloziti loptu nikad s onakvom konstitucijom. Kolic i Sijerkic su trenutno u krizi, ali tako je bilo i proslu pokusezonu pa su ocepili kad je trebaloZenicanin988 je napisao/la: ↑02 apr 2023, 00:16Licno ne volim igrace tipa Mehica, one grubosti, udaranje, bez pregleda igre, Arezina tito sredine, kako lagano igra. Karalic, nije mi jasno da covjek i dalje igra al eto hajd, Duvnjak zna zasto. Po meni Durmis na centarfora a sivac na krilo, mislim da bi valjalo. Sve u svemu, nije neka igra, bolje to puno moze, kao da su opali sa kondicijom.
Konstitucija jeste bitna ali bilo je dosta igraca slicnih Durmišu na toj poziciji, ni Džeko nije izgledao bolje u tim godinama, Crouch...
Imam osjecaj da je ovaj sistem igre vec dao sve od sebe, svaka nasa "akcija" se unaprijed zna, Sivac prodire po strani i ako nekog ima pred golom njemu nabacuje, ako ne, dodaje Aliju u sredinu, isto tako i Davud dok je igrao. S tom igrom Karalic ti na terenu izgleda kao potpuno nebitan igrac, odnosno igrac višak na terenu. Budimo realni, momak nije pokazao nista, ali nista otkako je u klubu. Dobro ima nesto golova ali nije to to. I Međuseljac se nadavao golova do sada i to kakvih ali na svakoj tekmi pokaze kvalitet.
Probati nesto mijenjati na treninzima, eto Vardo je prebacen na stopera i ima jos uvijek oscilacija u igri, ali se snalazi po meni bolje od Muslica kojem je to primarna pozicija. Kao sto kazu ostali iznad, staviti Sivca jednu tekmu na krilo, a Karalica na beka, Durmis kao klasicni napadac pa da vidimo kako ce to izgledati.