FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Zrnić je bijesan zbog prazne koverte", "Zrnić mrzi Želju", "Zrnić nas godinama uništava", "Zrnić nam zlostavlja igrače"... Otprilike, to je ono o čemu trener Željezničara Simo Krunića priča nakon meča u Laktašima - piše danas "San".
Simo Krunić, inače, od starta sezone priča o svemu više nego o tome kako mu ekipa igra. Nakon poraza od Slobode je sažalijevao navijače, nakon remija protiv Veleža, najlošije ekipe prvenstva (uz fantastično suđenje), opet je sažalijevao navijače. Nakon domaće pobjede nad Modričom, ostvarene "nazor", bez ikakve igre, u svom stilu je ponavljao kako ne zamjera ništa igračima. Nakon Laktaša priča samo o sucu Siniši Zrniću.
Od svog dolaska na Grbavicu Krunić kao trener nikada nije pobjedio u gostima. Ima doduše još takvih stručnjaka u BiH, s tim da oni sjede na klupama nekih drugih klubova, a ne najtrofejnijeg bh. kluba.
Vratimo li se malo unazad, tačnije do perioda kada je Krunić stigao na Grbavicu shvatit ćemo zašto strateg Želje izbjegava pričati o igri, taktici, igračima...
Kada smo već kod igrača, sjeća li se iko Romea Filipovića, Adisa Jahovića, Edis Osmanovića, Kerima Kadrića, Neila Wooda...?
Svi igrači koje smo nabrojali, u "plavom salonu" su zimus predstavljeni kao pojačanja! Filipović je "preotet" rumunskoj Univerzitatei, Jahović zeničkom Čeliku, Osmanović dobio epitet novog Sušića, Kadrić pojačanje u veznom redu, Wood univerzalac koji samo na golu nije stajao u svojoj karijeri....
Nijedan od pomenutih igrača više nije na Grbavici. Svi su otišli, a Željezničar od njihovog odlaska nije dobio ni jednog jedinog feninga!
Krunić o toj klasičnoj masi igračkih promašaja nikad ne priča. A sve ih je hvalio, a pogotovo one koji su imali toliko fudbalskog znanja i mudrosti da pomenute "majstore" dovedu na Grbavicu!
Ljetos je na Grbavicu stiglo pregršt novih igrača, Sanel Borić, Delimir Bajić, Vlado Hrkač, Admir Softić, Predrag Šimić, Emir Borić, Sead Bučan, Branko Šešlija, Feđa Dudić, Samir Haznadar, Almedin Branković, Emir Zeba... Svaki, ili skoro svaki, od pomenutih igrača pompezno je predstavljen u "plavom salonu", uz širenje Željinog dresa u društvu Krunićevog omiljenog direktora.
S tim igračima Željo je u četiri utakmice uspio dati dva gola, uz vjerovatno najgoru igru "plavih" poslije rata naovamo. O tome Krunić malo ili nimalo priča! Krunić radije priča o Siniši Zrniću!
Simo Krunić, inače, od starta sezone priča o svemu više nego o tome kako mu ekipa igra. Nakon poraza od Slobode je sažalijevao navijače, nakon remija protiv Veleža, najlošije ekipe prvenstva (uz fantastično suđenje), opet je sažalijevao navijače. Nakon domaće pobjede nad Modričom, ostvarene "nazor", bez ikakve igre, u svom stilu je ponavljao kako ne zamjera ništa igračima. Nakon Laktaša priča samo o sucu Siniši Zrniću.
Od svog dolaska na Grbavicu Krunić kao trener nikada nije pobjedio u gostima. Ima doduše još takvih stručnjaka u BiH, s tim da oni sjede na klupama nekih drugih klubova, a ne najtrofejnijeg bh. kluba.
Vratimo li se malo unazad, tačnije do perioda kada je Krunić stigao na Grbavicu shvatit ćemo zašto strateg Želje izbjegava pričati o igri, taktici, igračima...
Kada smo već kod igrača, sjeća li se iko Romea Filipovića, Adisa Jahovića, Edis Osmanovića, Kerima Kadrića, Neila Wooda...?
Svi igrači koje smo nabrojali, u "plavom salonu" su zimus predstavljeni kao pojačanja! Filipović je "preotet" rumunskoj Univerzitatei, Jahović zeničkom Čeliku, Osmanović dobio epitet novog Sušića, Kadrić pojačanje u veznom redu, Wood univerzalac koji samo na golu nije stajao u svojoj karijeri....
Nijedan od pomenutih igrača više nije na Grbavici. Svi su otišli, a Željezničar od njihovog odlaska nije dobio ni jednog jedinog feninga!
Krunić o toj klasičnoj masi igračkih promašaja nikad ne priča. A sve ih je hvalio, a pogotovo one koji su imali toliko fudbalskog znanja i mudrosti da pomenute "majstore" dovedu na Grbavicu!
Ljetos je na Grbavicu stiglo pregršt novih igrača, Sanel Borić, Delimir Bajić, Vlado Hrkač, Admir Softić, Predrag Šimić, Emir Borić, Sead Bučan, Branko Šešlija, Feđa Dudić, Samir Haznadar, Almedin Branković, Emir Zeba... Svaki, ili skoro svaki, od pomenutih igrača pompezno je predstavljen u "plavom salonu", uz širenje Željinog dresa u društvu Krunićevog omiljenog direktora.
S tim igračima Željo je u četiri utakmice uspio dati dva gola, uz vjerovatno najgoru igru "plavih" poslije rata naovamo. O tome Krunić malo ili nimalo priča! Krunić radije priča o Siniši Zrniću!
Ovo je onaj Filipović koji je se rodio u Njemačkoj što je rekao da je od svih bh klubova čuo jedino za Široki Brijeg.
Toliko o nekim veličinam i sl. Treba raditi SUSTAVNO,a toga u Želji odavno nema. Bez uvrede!

Al cuo za Siroki zbog Stanka Bubala, jer su se znali ''odnekle'', valjda igrali negdje zajedno ili sl.Marin je napisao/la:Ovo je onaj Filipović koji je se rodio u Njemačkoj što je rekao da je od svih bh klubova čuo jedino za Široki Brijeg.![]()
![]()
Toliko o nekim veličinam i sl. Treba raditi SUSTAVNO,a toga u Želji odavno nema. Bez uvrede!
I ti sad na osnovu toga kazes, ''toliko o nekim velicinama''

et ja odgovorih umjesto timija, ali sam na neki nacin osjetio potrebu da odgovorim

Pa dobro vidiš da sam stavio
. Znači bila je zajebancija i naravno da nije Široki veći klub od Želje ali željo stagnira i priča o prošlim vremenima,a Široki se probija i grabi naprijed. Stvara sebi ime i rezultate iz lige uglavnom ovjeri i u Europi.

poziv za sve navijace željeznicara da svrate na http://www.navijacizelje.com.ba
@Marin
Slažem se s tobom, Željo je veličina u našoj državi, a bio je i u Yugi, međutim ako ovako nastavi ova sadašnja uprava, i ako nastave rušiti ugled kluba mogli bi veoma lahko izgubiti autoritet (ako ga još imamo). Do prije 2-3 godine Željo je bio strah i trepet na BH livadama, a danas se niko ne boji Želje. Al nadam se uz Božiju pomoć da će se Željo vratiti na staze stare slave, zbog cjelokupne dobiti BH fudbala.
Slažem se s tobom, Željo je veličina u našoj državi, a bio je i u Yugi, međutim ako ovako nastavi ova sadašnja uprava, i ako nastave rušiti ugled kluba mogli bi veoma lahko izgubiti autoritet (ako ga još imamo). Do prije 2-3 godine Željo je bio strah i trepet na BH livadama, a danas se niko ne boji Želje. Al nadam se uz Božiju pomoć da će se Željo vratiti na staze stare slave, zbog cjelokupne dobiti BH fudbala.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Do prije dvije tri godine niste strah i trepet bili,jer u evropi vas nema 7 godina vec duzi period se vas niko neboji!
Nedim Halilović moguće pojačanje Želje
Nekadašnji nogometaš Slobode, Varteksa, švedskog Orebra, te Rijeke, Nedim Halilović mogao bi uskoro ponijeti dres Željezničara.
Naime, Riječani su naprasno prekinuli ugovor sa ovim napadačem, zbog, kako je navedeno u hrvatskim medijima, nediscipline.
Ma to je glupost. Trener me odavno imao na piku i samo je čekao sitnica da se dogodi. Zatekao me je na plaži i to je bila kao nedisciplina, s tim što nisam bio sam na toj plaži, kaže Halilović, koji je već obavio razgovor sa direktorom Želje Samirom Ahmedbegovićem.
Priznao je da mu godi interesovanje Želje, jer...
Željo je ipak veliki klub i zaista sam sretan zbog ponude. Međutim, u ovom trenutku imam jednu ponudu iz Belgije. Nisam još ništa potpisao, a jasniju sliku imat ću do petka. Ukoliko to propadne, obećao sam se javiti Željezničaru kako bismo sjeli i dogovorili uslove transfera. Dakle, sve je otvoreno, kazao je Halilović za Oslobođenje.
Halilović je odigrao blizu 20 utakmica za A selekciju BiH, a sakupio je i 30-ak nastupa za U21 reprezentaciju.
Ukoliko dođe na Grbavicu, Halilović bi bio 15 igrač ovog ljeta koji je potpisao sa Željezničarom, ali i najveće pojačanje, barem prema rejtingu koji je do sada imao.
Nekadašnji nogometaš Slobode, Varteksa, švedskog Orebra, te Rijeke, Nedim Halilović mogao bi uskoro ponijeti dres Željezničara.
Naime, Riječani su naprasno prekinuli ugovor sa ovim napadačem, zbog, kako je navedeno u hrvatskim medijima, nediscipline.
Ma to je glupost. Trener me odavno imao na piku i samo je čekao sitnica da se dogodi. Zatekao me je na plaži i to je bila kao nedisciplina, s tim što nisam bio sam na toj plaži, kaže Halilović, koji je već obavio razgovor sa direktorom Želje Samirom Ahmedbegovićem.
Priznao je da mu godi interesovanje Želje, jer...
Željo je ipak veliki klub i zaista sam sretan zbog ponude. Međutim, u ovom trenutku imam jednu ponudu iz Belgije. Nisam još ništa potpisao, a jasniju sliku imat ću do petka. Ukoliko to propadne, obećao sam se javiti Željezničaru kako bismo sjeli i dogovorili uslove transfera. Dakle, sve je otvoreno, kazao je Halilović za Oslobođenje.
Halilović je odigrao blizu 20 utakmica za A selekciju BiH, a sakupio je i 30-ak nastupa za U21 reprezentaciju.
Ukoliko dođe na Grbavicu, Halilović bi bio 15 igrač ovog ljeta koji je potpisao sa Željezničarom, ali i najveće pojačanje, barem prema rejtingu koji je do sada imao.
Zeljo zivi samo od imena koje ovi polako srozavaju sve vise i vise,svako realan ce reci kada se sve sagleda da je zeljo i8mao najacu ekipu koja je igrala u BIH poslije rata i ko god kaze da nsimo laze(Kruzik,Mulaosmanovic,Joldic,Alihodzic,Mulalic,Kurt,Buki,Zera,Muharemovic,Muratovic,Beslija)koja je superiorno osvojila ligu ili ona ekipa sljedece godine koja je dosla do treveg predkola(jedna od jacih ekipa bila je i ona sarajeva 99 ali nista nije uradila) ali ne zivi se od toga i moramo pod hitno uraditi nesto hitno da krenemo naprijed jer dugo godina zadovoljavamo se prosjekom i tapkamo u mjestu.
AMAR OSIM!!!
Decko nemoj pisati gluposti i ne istine,ako si ne upucen ne pisi,ili se raspitaj pa onda nesto napisi.Svako malo upuceniji zna kad je zeljo igrao u evropi zadnji put, a to je 2004 zadnji put.Ne znam sta zelis postici ovakvim postovima.anonimus je napisao/la:Do prije dvije tri godine niste strah i trepet bili,jer u evropi vas nema 7 godina vec duzi period se vas niko neboji!
AMAR OSIM!!!
Igor Radovanić, nekadašnji fudbaler Slavije i rumunskog Pandurija potpisao je dvogodišnji ugovor sa FK Željezničar.
On je tako postao 13 novi igrač tima sa Grbavice u ovoj sezoni, a Uprava sarajevskih plavih pred dogovorom je i sa Nedimom Halilovićem, kako bi pojačao konkurenciju u napadu, pišu danas dnevne bh. novine.
Od angažmana Senada Tignja iz Slovenije neće biti ništa, jer se sa čelnicima kluba iz Sarajeva nije uspio dogovoriti oko uslova potpisivanja ugovora.
On je tako postao 13 novi igrač tima sa Grbavice u ovoj sezoni, a Uprava sarajevskih plavih pred dogovorom je i sa Nedimom Halilovićem, kako bi pojačao konkurenciju u napadu, pišu danas dnevne bh. novine.
Od angažmana Senada Tignja iz Slovenije neće biti ništa, jer se sa čelnicima kluba iz Sarajeva nije uspio dogovoriti oko uslova potpisivanja ugovora.
Eto nerjeseno igrali ste i ova vam je sezona propala!
- Zeher-Mali
- Kontakt:
csh je napisao/la:Ovako ne znam sta ima u tome lose sto sam rekao decko.Nisam te ni jednom recenicom uvrijedio da bi ti kenjao ovako.Respect za to sto ides na tekme,to se cijeni, nebi da naglabamo o rezulatima jer nema svrhe,i nikada se necemo sloziti.I postuj malo druge jer prepotentnim postovima ne vidim cilj.Mislim da sam ja korektan post napisao i zato necu odgovorati na ovo balavac i slicno jer ne znas me a ne znam ni ja tebe.
ok jarane,uredu je respect i za ovaj tvoj,post nema sta svaka cast,nije mi bilo u cilju da te napadam,ali ne volim da mi neko kaze decko,nisam ti ja vise malo dijete...sve ostalo je ok!
Zeher-Mali voli,sebe i svoje jarane!!!!!!!
Volim te BiH takvu kakva si!!!!
Volim te BiH takvu kakva si!!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
POlako se mora naci put kako izaci iz krize danas bi mogao jos jedan igrac potpisat,vidjecemo.....
Simo ide tu nema dileme on jeste gospodin ali nema rezultate...
Faruk ostaje naravno i to je sasvim ok....
VOLIM TE ŽELJO....
Simo ide tu nema dileme on jeste gospodin ali nema rezultate...
Faruk ostaje naravno i to je sasvim ok....
VOLIM TE ŽELJO....
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- bistrikboy
- Kontakt:
KUP BIH:
Zvijezda Gradacac-ŽELJEZNICAR,jednokruzni kup sistem igra se 24.9. u 16.30h ja idem 100% ne znam za vas
Zvijezda Gradacac-ŽELJEZNICAR,jednokruzni kup sistem igra se 24.9. u 16.30h ja idem 100% ne znam za vas

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Mislim da je Zeljo dobio teskog protivnika! Daj Boze da prodje al tesko jer Zvijezda je stvarno jaka. Zeljo me je ove sezone negativno iznenadio. Ostaje nam samo da se nadamo da cemo nesto uciniti u kupu jer prvenstvo je vec na startu porazom od Slobode izgubljeno
Zeljo je lose otvorio sezonu i to stoji ali isto je tako cinjenica da imamo dobru ekipu nesto kao Siroki prosle godine jako los start u nastavku buum veliki broj novih igraca tako da nije jos nista izgubljeno zvjezdu ce mo ZGAZITI ...
nakon katastrofalnog početka sezone,teško je za očekivati da momci sa grbavice mogu proći dalje
Tesko ce biti zvijezda je fakat dobra ekipa,i to ce vidjeti svi kada budu igrali sa njom.Zeljo tesko da ce proci ali nikada se nezna mozda i nama ocepi ali dabogda.
AMAR OSIM!!!
moj omiljeni domaci klub, FK ZELJEZNICAR, ili ima nekog bolesnog i nenormalnog sportskog direktora, ili fakat nema para za dovodjenje kvalitetnih pojacanja????? pa ljudi, prodali smo SEMIRA STILICA, SANELA JAHICA, I BOUBACARA DIALIBU!! gdje su te pare??? sta se desava??? nisam toliko upucen, ali dobro znam da u klubu vlada losa politika sto se dovodjenja igraca tice!!! dok sarajevo dovodi extra igrace poput belosevica, nikitovica, docija, maksumica, pa i ovih magaraca iz nigerije, zeljo nesto glumi sa nekim likom koji je igrao u cork cityju, pa i sa onim englezom koji nista nije napravio... pa i jednog od najboljih igraca, edina dudu prodaju najvecem konkurentu i rivalu, sarajevu!!! ok, postujem, i Branko Seslija i Fedja Dudic su dobri napadaci i bice extrea kad se uigraju, ali zar se moze ocekivat od jednog isfuranog PREDRAGA SIMICA da naslijedi i nastavi tamo gdje je Štilić stao??? ma nema sanse ljudi!!! zasto ne bace oko na ove igrace: ALEKSANDAR KOSORIC (slavija), KENAN CEJVANOVIC (sloboda), pa zatim i onaj FENAN SALCINOVIC iz celika??? **** ga, ja naravno zelim sve najbolje ZELJEZNICARU, ali dok je tako losa politika u klubu, tesko ce ista ici nabolje... poredim ih s valencijom, mojim najdrazim klubom na svijetu, jer i ovi su prethodnih godina imali uzasnu politiku oko transfera. evo samo jedan primjer: na ljeto 2007 godine, amadeo carboni, tadasnji sportski direktor je 97% dogovorio dolaske WESLEYA SNEIJDERA I DAVIDA TREZEGUETA (provjerene informacije). i taman kad su ovi trebali doci, carboni je dobio otkaz zbog neke vise sile koja je htjela da bude najpametnija, i tako su dosli nikola zigic (fuj, odvratan, los, sve najgore) i manuel fernandes koji jos nije za taj klub...
vratimo se na FK ZELJO!!! jenostavno, nema toliko kvaliteta u momcadi ZELJE, i moraju se dovest adekvatna pojacanja, a SENAD TIGANJ SIGURNO NIJE JEDAN OD TAKVIH!!! POZDRAV SVIM MANIJACIMA!!!!!!
vratimo se na FK ZELJO!!! jenostavno, nema toliko kvaliteta u momcadi ZELJE, i moraju se dovest adekvatna pojacanja, a SENAD TIGANJ SIGURNO NIJE JEDAN OD TAKVIH!!! POZDRAV SVIM MANIJACIMA!!!!!!
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah
Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer, Levin, Lynx i 53 gosta.