Marsal je napisao/la: ↑29 mar 2023, 17:53
Arvid je napisao/la: ↑29 mar 2023, 16:22
Moj je amidža sa Hidrogradnjom obigrao pola svijeta, do Meksika čak dobacio.
Moj dajdža vozio za Špediciju Bugojno, ture u Irak, Iran, Siriju, Kuvajt, Saudijsku Arabiju, Jordan itd su bile svakodnevnica. Zli jezici bi rekli da je morao tamo jer nije mogao u Jugoslaviji nać' posla
Dedo rahmetli s jednom platom sa željeznice odgojio i odškolovao troje djece i napravio prelijepu kuću bez da je ikad ikome išta zafalilo.
Al' haj bolje je danas jbg.
Napravio je jer je dobio nepovratni kredit k'o i svako, s toga aspekta jeste bilo bolje, znaci imo si platu i dobijes stan, kucu da napravis dzabalame a zivis od plate, ti danas od 1200 km ne mozes to uraditi, jer ti je rata 500-600km a ne mos jesti piti oblaciti se sa preostalim parama. Naravno danas imas vise sanse da se probijes privatlukom, a to je za taj region relativno malo vremena proslo, tek ste prva generacija u novom sistemu, jos vam Bog dao da se politicirama otvorila dizna za lovu. Ali isto tako moras uzeti u obzir, da tad su i potrebe bile manje, kad bi gkedali generalno vecina ih je nosila jedne cipele dok ih ne izderu, nisu ih interesovale nike adidas itd. Svijet se u zadnjih 100 godina promjenio u nerealnom toku, otisli smo sa konja u auto, avion, mobiteli itd. Sto je 3 hiljade godina normalne ljudske evolucije nama se izdesavalo u 100 i ne staje. I u Americi su 60ih, 70ih zivjeli od jedne plate normalno, danas im to Boga mi nije slucaj.