Naravno, ali meni se nikako ne bi svidio taj zivot, da sam zakovan negdje u firmu i da vozam stojadina, da mi citav zivot bude otic u Zaostrog na more.alemsa je napisao/la: ↑25 mar 2023, 14:51Danas je najbolje biti ziv u historiji covjecanstva, to uopste nije uptino, sve ti je dostupno i imas najvise mogucnosti. Ali ti je zivot prebrz, samo trka frka panika, nikad nemas vremena, tvoj stari, moj stari su zivjeli drugacije, imo je stojadina/ficu, poso, zenu, djecu, kucu i jednom da ode na more i vozdra, ti hoces kucu s bazenon, hoces bmw nes u Hrv, hos u Australiju na more, Tursku itd. E u tom svemu tvoj stari je imo vremena za sve, i poso, i zenu, i djecu, i kafanu, i jezero a ti bas i ne.numanumaye22 je napisao/la: ↑25 mar 2023, 14:12Naravno da je sve bolje, samo je svakom najbolje kad je bio mlad, a sad star i oronuo pa mu nista ne valja, omladina pogotovo.
A najbolje jos kad jugonostalgicari kazu da je dug Juge bio manji od ovih pojedinacnih drzava, a taj dug kad pretvoris u ovoj godini ispadne preko 200 milijardi eura.![]()
Bilo je najbolje jer nisu znali za bolje.
I to je jos jedan sterotip, sta to prije nisu bile osmosatne smjene? Pa on imao vremena a ja nemam. Ne kontam sta smatrate pod tim sto imate vremena? Imao sam ga i ja sa 16 kad nisam nigdje radio i pio kafu po vazdan. Ali zivot je vise nesto da bi ga tako potratio.
Najjace kad kazu nemas vremena sto eto radis 8 sati na dan, sa slobodnim vikendima. A ako odradis prekovremeno onda ti ili plate ili imas slobodne dane. Plus imas cirka 30 RADNIH dana godisnjeg, dakle to ti je 6 sedmica bajo moj.
A gdje su praznici, gdje bolovanja? Realno od 12 mjeseci, aktivno radim 9 kad se sve oduzme i naravno da imam vremena. Glupost, pa imamo 10 puta bolji i zanimljiviji zivot nego sto su imali roditelji. E sad ko kafenise, ne radi i dangubi po vazdan, logicno da mu je i tata imao zanimljiviji zivot.