Od ove godine to i nije važno. Samo neka nosi onaj dres gore na slicifanatic je napisao/la:Ispravka Colic je Celikov igrac na posudbi u velezu
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: FK Velež
- Crveni_1922

Cilj je konačno napraviti stabilan klub
Koliko god grčevita bila borba za ostanak vođena posljednjih pola godine, u Veležu pod hitno moraju zaboraviti prošlu sezonu te se posvetiti sljedećoj. Prošle godine u ovo vrijeme Rođeni su bili u najvećoj organizacijskoj i financijskoj krizi u svojoj povijesti, i aktualna uprava ne smije dozvoliti da se to ponovi.
Ono što u svakom slučaju raduje jest podatak da sa završetkom sezone nije prestao rad u Titovoj 87, kako je to bio običaj ranijih sezona. Prvog čovjeka kluba Ćamila Zuhrića zatekli smo upravo u klupskim odajama, gdje se još radi na sumiranju situacije iz sada već završene sezone.
- Prije svega, želimo podvući crtu i ekonomski rečeno napraviti inventuru do sada učinjenog. Odmah smo nastavili s radom i počeli sa pripremama za sljedeću sezonu, kako bismo što spremnije dočekali početak rada ekipe, istaknuo je Zuhrić na početku razgovora za Dnevni list.
Kako na kraju svega u očima predsjednika kluba izgleda sezona koja je iza Veleža, te aktualna situacija?
- Iskreno mislim da smo napravili pravo malo čudo. Kada smo stigli u klub bilo je opće rasulo, a ispadanje je bilo gotovo zajamčeno. No, zasukali smo rukave i bez prestanka radili kako bismo stigli gdje smo sada. Ukupni dug kluba smo smanjili za 80 posto, vratili pozitivnu atmosferu, s igračima uspostavili korektan odnos, te postavili prave temelje za stvaranje jače organizacije kluba. Ono što je loše u svemu ovome jest da se jako malo ljudi posvetilo ozbiljnom radu u klubu. Jednostavno, ako želimo funkcionirati kao stabilan sportski kolektiv ne može se sve osloniti na samo tri čovjeka, kako je sada.
Nije se teško složiti s takvom konstatacijom, no kakav je plan za budućnost? Može li se uopće konačno ustrojiti stabilna i radišna uprava, te klub organizacijski dugoročno dovesti u red?
- Iskreno mislim da može. Sada je situacija višestruko bolja nego li je bila prije nekoliko mjeseci. Kada smo ostvarili ostanak u ligi, napravili smo najteži dio posla i vjerujem da će sada biti puno lakše stvarati uvjete za gornji dio tabele ili nastup u Europi, nego li je nama bilo ostati u ligi. Mi smo spremni raditi, ali pod uvjetom da se formira puno veća skupina ljudi koja će zajednički doprinositi ostvarivanju konačnog cilja, a to je jak Velež. Jednostavno, ja osobno više ne mogu prihvatiti da radim u uvjetima u kojima se Velež iz sezone u sezonu bori za ostanak u Premier ligi. Ili ćemo napraviti stvari kako treba, ili nećemo ni raditi. No, već smo u razgovorima s pojedinim ljudima, pokušavamo stvoriti što bolje uvjete i vjerujem da ćemo uskoro početi praviti konkretne planove za sljedeću sezonu.
Što u ovom trenutku znači “jako skoro” za Velež, ranija iskustva su pokazala da obično u takvim stvarima Rođeni na kraju debelo zakasne?
- Po mom mišljenju, već do 1. lipnja stvari moraju biti postavljene na svoje mjesto kada je u pitanju organizacija kluba, a potom krenuti u stvaranje i pripremanje momčadi za sljedeću sezonu. To znači da skupštinu kluba moramo održati u što skorijem roku, te na njoj osvježiti upravni odbor. Na prvom mjestu nam je angažiranje direktora te sportskog menadžera, koji bi bili profesionalci u klubu, a blizu smo dogovora s dvojicom nekadašnjih nogometaša Veleža. Moramo iskoristiti euforiju u finišu prvenstva i temelje koje smo postavili, te konačno dugoročno organizirati klub.
Naravno da bez toga ne vrijedi ni govoriti o ambicijama za sljedeću sezonu, no pitanja se ipak sama po sebi nameću. Trener Abdulah Ibraković rezultatima je zaslužio ostanak, koliko je blizu produženje njegovog ugovora?
- Svakako da smo jako zadovoljni Ibrakovićevim radom i učinit ćemo sve da on ostane u klubu. Već smo razgovarali s njim, i mislim da, ako se postave prave smjernice za sljedeću sezonu, da će i on ostati u Mostaru. Svima nam je prošla sezona bila izuzetno stresna, igračima, trenerima, navijačima i nama u upravi. Zato nitko ne želi i sljedećih godina biti u istim problemima i svi kao preduvjet postavljaju rad u zdravoj sredini i s puno većim ambicijama.
Na igračkom planu vjerojatno će doći do izvjesnih promjena. Većina igrača završila je ugovore, četvorica su bila na posudbi (Čolić, Jugo, Kurtanović, Stoilkov), tek je nekolicina mlađih igrača i dalje vezana uz Velež, kakav igrački kadar možemo očekivati sljedeće sezone?
- Mi smo od jučer krenuli u ozbiljne razgovore sa svim igračima i tu ćemo također jako skoro imati jasnu sliku. Većina njih i dalje želi ostati u klubu, s obzirom da smo stvorili odličnu atmosferu, ali i korektne odnose i pokušali ispoštovati sve dogovoreno. Nekoliko igrača će dobiti odriješene ruke, a čim završimo sa svim planiranim stvarima vezanim uz funkcioniranje kluba, krenut ćemo i u potragu za pravim pojačanjima, koja su potrebna ako želimo sljedeće sezone igrati važniju ulogu u prvenstvu.
Pred Rođenima je očito najodgovorniji zadatak u posljednje vrijeme. Na papiru planovi izgledaju dobro i realno, želja je stvoriti ekipu koja će dugoročno gledajući predstavljati bitan faktor u domaćim natjecanjima. No, oni će biti na papiru sve dok se konačno u upravu kluba ne uključe svi oni koji mogu i žele pomoći. Ako se to stvarno dogodi, u Titovoj 87 ne smiju se voditi instant uspjehom, nego stvaranjem dugoročnih planova, u kojima će Velež konačno prestati da se grca u problemima i iz sezone u sezonu bori za ostanak.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
Ne moze ga nosit kad ima jos godinu dana ugovora s celikomcarina je napisao/la:Od ove godine to i nije važno. Samo neka nosi onaj dres gore na slicifanatic je napisao/la:Ispravka Colic je Celikov igrac na posudbi u velezu

Ma bjerii tamo. Nije pravosnažan taj ugovor po članu 56 stav6 tačka 1657 Zakona o Obligacionim odnosima SFRJ. Ništa od toga heheheh- Ćuvajte vi Hadžića i Djekijafanatic je napisao/la:Ne moze ga nosit kad ima jos godinu dana ugovora s celikomcarina je napisao/la:Od ove godine to i nije važno. Samo neka nosi onaj dres gore na slicifanatic je napisao/la:Ispravka Colic je Celikov igrac na posudbi u velezu
- velezovac25
- Kontakt:
Mislim ipak da je Velez sa Celikom dogovorio da ako ispadne u prvu ligu da se Colic vraca u Celik. U protivnomn da ce se otkupit ugovor i da ce igrati za Velez i iduce sezone
Ako je tako onda u čelikovoj upravi sjede najgluplji ljudi u ligi.velezovac25 je napisao/la:Mislim ipak da je Velez sa Celikom dogovorio da ako ispadne u prvu ligu da se Colic vraca u Celik. U protivnomn da ce se otkupit ugovor i da ce igrati za Velez i iduce sezone

Ćolić je bio u nas na klupi. Jednostavno nije bio nikakav, nije navikao da živi i igra van Mostara. Bio je totalno van forme, nakav smušen, nostalgija ga je vukla nazad. Dobar je igrać ali neko ne može bez svoje kuće i prijatelja, nekome je teško to. Budimo realni živi tamo 24 godine i dođe u Zenicu, sam, bez ikoga, jbg takav karakter, ima takvih ljudi. Jedan je od najboljih igraća u Premier Ligi, ali niej jednostavno mogao da probije led u Čeliku. Sretno mu bilo, pa pogledajte našu ekipu još sa njim.....Imamo strašan tim ali jbg, uvijek postoji onoi ALI 

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 26 maj 2009, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.
U drugom dijelu izjave stoji riječ OTKUPITI, što znači dati novac. Sve je na prodaju, pogotovo igrač sa kojim Čelik nije bio zadovoljan a za Velež igra srcem. Bez uvredeMarin je napisao/la:Ako je tako onda u čelikovoj upravi sjede najgluplji ljudi u ligi.velezovac25 je napisao/la:Mislim ipak da je Velez sa Celikom dogovorio da ako ispadne u prvu ligu da se Colic vraca u Celik. U protivnomn da ce se otkupit ugovor i da ce igrati za Velez i iduce sezone
- el-fighter
- Kontakt:
I ja sam negdje pročitao da će Čolić i sljedeće sezone nositi dres Veleža. U Čeliku se nije snašao dok je u Veležu jedan od ključnih igrača.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- velezovac25
- Kontakt:
Marine ne pravi se najpametniji na forumu, jer nisi. By the way, otkud ti da komentarises sta se desava u Velezu, idi proslavljaj tituluMarin je napisao/la:Ako je tako onda u čelikovoj upravi sjede najgluplji ljudi u ligi.velezovac25 je napisao/la:Mislim ipak da je Velez sa Celikom dogovorio da ako ispadne u prvu ligu da se Colic vraca u Celik. U protivnomn da ce se otkupit ugovor i da ce igrati za Velez i iduce sezone
- Stone Island
- Kontakt:
To je to !velezovac25 je napisao/la:Mislim ipak da je Velez sa Celikom dogovorio da ako ispadne u prvu ligu da se Colic vraca u Celik. U protivnomn da ce se otkupit ugovor i da ce igrati za Velez i iduce sezone
kako mislis masta??Komunikacija je napisao/la:Ej ostali jedva u ligi i vec planiraju evropu u iducoj,masta radi svasta,vidi se da ste neki klinci van svih zbivanja![]()
Zadnji put kad je velez vidio evropu vas pola nije bilo ni u planu
pa nismo valjda tako jaka liga da sa dna treba mnogo do vrha lige?
vrati se samo par sezona unazad, tacnije sezonu prije vase prve hajmo reci osvojene titule?
gdje ste bili i kako ste je zavrsili- ja cu ti reci 2-5 satro vas zeljo a vi opstanak izborili u zadnjim kolima!!!
sve se moze kada se samo malo potrudi- mi promjenu veliku mozemo napraviti-
pa evo samo u ovoj polusezoni smo sa ovim igrackim kadrom zavrsili kao treci-
znaci minus prvi dio sezone i mi bi smo bili u evropi jbg..

ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
- el-fighter
- Kontakt:
Pa kakva je naša liga nebi me čudilo da Velež sljedeće sezone igra u Evropi. Pa prošlogodišnji prvak se jedva izvuče ove godine.
Velež do groba života mi moga
kakvo iznenadjenje buraz- pa prije dvije sezone iz druge lige kada se Velez vratio u smijuriju-
po kvaliteti se imala ekipa za pozicije za izlazak u Evropu-
samo tada se znalo tacno ko ce i sa koje pozicije ici u EU..
za nas jednostavno nije bilo mjesta i ako smo pucali glavom kroz zid
-nismo imali dovoljno kesha za upad jbg bas kao i tuzlaci sada..
a zatim smo opaljeni tamo gdje nas je najvise zabolilo...
jos sebi dolazimo od posljedica..
po kvaliteti se imala ekipa za pozicije za izlazak u Evropu-
samo tada se znalo tacno ko ce i sa koje pozicije ici u EU..

za nas jednostavno nije bilo mjesta i ako smo pucali glavom kroz zid
-nismo imali dovoljno kesha za upad jbg bas kao i tuzlaci sada..
a zatim smo opaljeni tamo gdje nas je najvise zabolilo...
jos sebi dolazimo od posljedica..

ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
TANOVIĆ I KAJTAZ PONOVO U RUKOVODSTVU VELEŽA?
Mostar (RTM) - Mostarski premijerligaš Fudbalski klub (FK) Velež počeo je mnogo ozbiljnije slagati svoju ekipu za narednu sezonu, ali i postavljati čvrste osnove za budućnost.
Klub sa svijetlom tradicijom, koji se našao u teškoj situaciji, pritisnut brojnim problemima, ipak zahvaljujući svojim članovima Uprave prije svega predsjednikom Ćamilom Zuhrićem, članom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Samirom Ćemalovićem, te poduzetnikom Šefkom Vilom, te svi drugim simpatizerima i navijačima, uspio je prebroditi krizu i izboriti svoj premijerligaški statust i u narednoj sezoni.
Međutim, Uprava predvođena ovom trojicom entuzijasta, želi klub izdignuti i postaviti na prave noge, prije svega u organizacionom smislu.
Velež je već dugo bez direktora, tako da je Predsjedništvo već krenulo u potragu za novi direktorom kluba.
Nezvanično sazanajemo da se razmišlja da na vrući stolac direktora sjede Sedin Tanović, koji je već jednom obavljao ovu funkciju, dok bi na mjesto sportskog direktora trebao biti postavljen Sead Kajtaz, proslavljeni igrač mostarskog Veleža.
Ove inforamcije o novim ljudima u vrhu Uprave predsjednik Veleža Ćamil Zuhrić, danas nije mogao potvrditi, ali saznajemo da se uveliko privode razgovori oko imenovanja Tanovića i Kajtaza, za vrh operativaca u klubu.
Nakon postavljanja novog rukovdstva trebalo bi se mnogo brže krenuti i za eventualnim igračkim kadrom, te svim ostalim aktivnostima, kako bi klub, sa dugogodišnjom tradicijom, spremno dočekao novu sezonu.
Želja svih u Upravi kluba, prije svega ljudi o kojima se malo govori kada je Veležov uspjeh u pitanju, trojcu, Zuhriću, Ćemaloviću i Vili, da se svi trebaju uključiti u rad kluba sa jasnim i sa stvarnim zadacima, a ne da izbjegavaju svoje obaveze, te da se služe „ogovaranjima".
Novi potezi Predsjedništva zasigurno bude nadu, da se Velež vraća na tako željeni kolosijek, uspješne bosanskohercegovačke ekipe. (r.i.)
ne znam da li je vijest za radovanja ili pak..
Mostar (RTM) - Mostarski premijerligaš Fudbalski klub (FK) Velež počeo je mnogo ozbiljnije slagati svoju ekipu za narednu sezonu, ali i postavljati čvrste osnove za budućnost.
Klub sa svijetlom tradicijom, koji se našao u teškoj situaciji, pritisnut brojnim problemima, ipak zahvaljujući svojim članovima Uprave prije svega predsjednikom Ćamilom Zuhrićem, članom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Samirom Ćemalovićem, te poduzetnikom Šefkom Vilom, te svi drugim simpatizerima i navijačima, uspio je prebroditi krizu i izboriti svoj premijerligaški statust i u narednoj sezoni.
Međutim, Uprava predvođena ovom trojicom entuzijasta, želi klub izdignuti i postaviti na prave noge, prije svega u organizacionom smislu.
Velež je već dugo bez direktora, tako da je Predsjedništvo već krenulo u potragu za novi direktorom kluba.
Nezvanično sazanajemo da se razmišlja da na vrući stolac direktora sjede Sedin Tanović, koji je već jednom obavljao ovu funkciju, dok bi na mjesto sportskog direktora trebao biti postavljen Sead Kajtaz, proslavljeni igrač mostarskog Veleža.
Ove inforamcije o novim ljudima u vrhu Uprave predsjednik Veleža Ćamil Zuhrić, danas nije mogao potvrditi, ali saznajemo da se uveliko privode razgovori oko imenovanja Tanovića i Kajtaza, za vrh operativaca u klubu.
Nakon postavljanja novog rukovdstva trebalo bi se mnogo brže krenuti i za eventualnim igračkim kadrom, te svim ostalim aktivnostima, kako bi klub, sa dugogodišnjom tradicijom, spremno dočekao novu sezonu.
Želja svih u Upravi kluba, prije svega ljudi o kojima se malo govori kada je Veležov uspjeh u pitanju, trojcu, Zuhriću, Ćemaloviću i Vili, da se svi trebaju uključiti u rad kluba sa jasnim i sa stvarnim zadacima, a ne da izbjegavaju svoje obaveze, te da se služe „ogovaranjima".
Novi potezi Predsjedništva zasigurno bude nadu, da se Velež vraća na tako željeni kolosijek, uspješne bosanskohercegovačke ekipe. (r.i.)
ne znam da li je vijest za radovanja ili pak..

ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Radovanje. Ako je istina za Seju, i ako se Sejo odlučio stvarno angažovati, podržajem maksimalno.
hmm, haj dobro--
nadam se da ja grijesim ali bumo vidjeli..
nadam se da ja grijesim ali bumo vidjeli..

ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
- Stone Island
- Kontakt:
Nisam ni ja baš siguran da je ovo dobro ali eto nadam se da će biti dobro...
.. Pozdrav Velezovoj Upravi, uz pjesmu "Ostala Si Uvijek Ista"
Nadamo se, nadamo se ...

Nadamo se, nadamo se ...
Support Velez, It's logical! ★
- FK Sarajevo
- Kontakt:
slijedece sezona ce biti bolja evo sezone vas je zeznula nestbilnost kluba mnogo trenera se je promijenilo mnogo izmjena je bilo u upravi sretno slijedece sezoneMont0 je napisao/la:.. Pozdrav Velezovoj Upravi, uz pjesmu "Ostala Si Uvijek Ista"![]()
![]()
Nadamo se, nadamo se ...
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.