Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 mar 2023, 18:25

Rosicky je napisao/la:
15 mar 2023, 17:42
rio_Ferdy88 je napisao/la:
15 mar 2023, 14:54
Rosicky je napisao/la:
15 mar 2023, 14:46

Pa evolucija je pridonijela tome da konflikte na rješavaš borbom ali postulati reakcije na ponižavanje su oduvijek ostali isti :D
Poenta je da nisu isti kod svih, evo ovaj gore je ubio čovjeka zbog šamara i zbog toga leži u zatvoru, a neko to prijavi policiji i ide dalje, a to i jest dio evolucije, da nismo više primitivni pećinski ljudi nego civilizovani i ne doživljavamo svi te stvari na isti način.
Koliko si se puta našao u situaciji da si ponižavan na ovaj način ? Da li je tada tvoju reakciju spriječilo to što si civiliziran ili to što se bojiš uzvratiti?
To sto sam civiliziran, i ne koristim se nasiljem, snaga argumenta umjesto argumenta snage :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 mar 2023, 18:36

15 mar 2023, 18:25
Rosicky je napisao/la:

Poenta je da nisu isti kod svih, evo ovaj gore je ubio čovjeka zbog šamara i zbog toga leži u zatvoru, a neko to prijavi policiji i ide dalje, a to i jest dio evolucije, da nismo više primitivni pećinski ljudi nego civilizovani i ne doživljavamo svi te stvari na isti način.
Koliko si se puta našao u situaciji da si ponižavan na ovaj način ? Da li je tada tvoju reakciju spriječilo to što si civiliziran ili to što se bojiš uzvratiti?
To sto sam civiliziran, i ne koristim se nasiljem, snaga argumenta umjesto argumenta snage :mrgreen:
Jeste civilizovano dok neko ne digne ruku na tebe, kad neko digne ruku imas apsolutno puno pravo da se branis. Zbaci argumentivano je metoda dok traje, kad taj neko promjeni metodu i prenese je na fizicku, ti imas pravo da se branis

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 mar 2023, 18:51

baboedindzeko09 je napisao/la:
15 mar 2023, 17:51
kraljttbvb je napisao/la:
15 mar 2023, 16:03
Fakat ko su ovi (jesu li neki manje poznati političari ili šta) i što ovaj ovoga šamara?
Predsjednik NiP-a USK i jedan od osnivača stranke (ovaj što šamara) Halil Bajramović i Sulejman Samardžić (ovaj što prima šamare), savjetnik premijera USK (NES).
Ovaj Halil je sigurno u SDA bio, pa kao Kifla preko noci postao zagovarac gradjanske BiH. :rol:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 15 mar 2023, 19:25

alemsa je napisao/la:
15 mar 2023, 18:36
Rosicky je napisao/la:

Jeste civilizovano dok neko ne digne ruku na tebe, kad neko digne ruku imas apsolutno puno pravo da se branis. Zbaci argumentivano je metoda dok traje, kad taj neko promjeni metodu i prenese je na fizicku, ti imas pravo da se branis
I kada dođeš "uživo" on te ubjedi argumentima. :mrgreen:
Ti nemaš srca onda drugačije reagovati

Ovaj samardžija imao tanke argumente i zato je samo pomilovan
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 15 mar 2023, 20:03

Staged a.f
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 15 mar 2023, 20:25

Arvid je napisao/la:
15 mar 2023, 15:52
Šta da mislim o sebi kad svaki put isklikam ove tvoje spoilere.
Isto :rol:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 15 mar 2023, 20:30

Rosicky je napisao/la:

Dobro evo recimo da svi to mogu,imam drugi primjer s kojim sam se ja susretao često.

Cura/žena ti je negdje vani sa prijateljicama i dođu neki ljudi koji su nasrtni i napadni i unatoč ignoriranju ili slično počinju dirati,udarati po guzici itd neke od cura za stolom ili tvoju lično ?

Da li dođeš i snagom argumenata mu objasniš to onoliko put koliko mu treba da prestane ? :mrgreen:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 mar 2023, 20:33

Od ovog Milkosovog Kefira je ostala samo ambalaža.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 mar 2023, 20:34

Država ti ne da da se ideš liječiti, pa jel ovo normalno ljudi moji. Čuj sačekaj kraj je godine, pa sve ti yebem nema curs običnu prehladu već leukemiju

https://studomat.ba/jeneta-sabic-kako-m ... ampaign=FB

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 15 mar 2023, 20:52

Arvid je napisao/la:
15 mar 2023, 20:33
Samo Vindija 0,9%
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 mar 2023, 21:14

Rosicky je napisao/la:
15 mar 2023, 20:30
Rosicky je napisao/la:

Dobro evo recimo da svi to mogu,imam drugi primjer s kojim sam se ja susretao često.

Cura/žena ti je negdje vani sa prijateljicama i dođu neki ljudi koji su nasrtni i napadni i unatoč ignoriranju ili slično počinju dirati,udarati po guzici itd neke od cura za stolom ili tvoju lično ?

Da li dođeš i snagom argumenata mu objasniš to onoliko put koliko mu treba da prestane ? :mrgreen:
Pa realno ne bih nasrnuo na njega, rekao bi mu da prestane i da ne radi to, nikad ne znas kakva je budala koja to radi, necu se tuci niti sam ikad to radio, ako nista izasao bih iz takvog objekta ili trazio da njega izbace. U takvim situacijama nikad ne znas kakva je budala koja to radi, koliko je popio, kakav je kad je pijan, ima li nesto kod sebe od oruzja itd..
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 15 mar 2023, 21:25

Arvid je napisao/la:
Nažalost , a bio ubjedljivo najjači ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 15 mar 2023, 22:04

bombaysaphire je napisao/la:
15 mar 2023, 21:25
Arvid je napisao/la:

slika

jesi vidio da su napolitanke u bingu 1.30 na akciji :opaopa: :opaopa: vrh su punjenje iz stapica i hrskavi vafl :tokralju:

i jesi li uspio ono namjestiti

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 15 mar 2023, 22:12

Robust je napisao/la:
15 mar 2023, 22:04
Arvid je napisao/la:

slika

jesi vidio da su napolitanke u bingu 1.30 na akciji :opaopa: :opaopa: vrh su punjenje iz stapica i hrskavi vafl :tokralju:

Ne pamtim kad sam u Bingu bio , u zadnje vrijeme stalno neka frka . U B-Fazi u Mercatoru već par dana
nema štapića sa bijelom čokoladom :|

Nešto zamišljam kako bi bilo da imaju Lastini štapići punjeni Mazom , auuuuuuu kakva bi to perverzija bila :tokralju:

Misliš na aplikacije što si mi poslao ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 mar 2023, 22:27

Umro Draškić iz Kafe Zale :shock: :cry: :o
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 15 mar 2023, 22:31

15 mar 2023, 22:12
Robust je napisao/la:
15 mar 2023, 22:04

slika

Ne pamtim kad sam u Bingu bio , u zadnje vrijeme stalno neka frka . U B-Fazi u Mercatoru već par dana
nema štapića sa bijelom čokoladom :|

Nešto zamišljam kako bi bilo da imaju Lastini štapići punjeni Mazom , auuuuuuu kakva bi to perverzija bila :tokralju:

Misliš na aplikacije što si mi poslao ?
i ja slučajno udjoh u bingo kad snizenje sa 2.70 na 1.30 moralo se uzeti a tih bijelih nema odavno uz one od kafe najjace su bile

ma ja na aplikacije jesi li uspio namjestiti

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 15 mar 2023, 22:37

15 mar 2023, 21:14
Rosicky je napisao/la:
15 mar 2023, 20:30

Pa realno ne bih nasrnuo na njega, rekao bi mu da prestane i da ne radi to, nikad ne znas kakva je budala koja to radi, necu se tuci niti sam ikad to radio, ako nista izasao bih iz takvog objekta ili trazio da njega izbace. U takvim situacijama nikad ne znas kakva je budala koja to radi, koliko je popio, kakav je kad je pijan, ima li nesto kod sebe od oruzja itd..
Ne znam koliko si se u životu mogao naći u tim situacijama ali djelim tvoj način razmišljanja da je sila zadnja po srijedi ali sam toliko puta bio naprimjer u navedenoj situaciji da je nekad nemoguće izbjeći fizički sukob iako si ultra defenzivan.

Osoba koju ti moraš opomenuti,ona ne prestaje,zoveš osiguranje ili slično je jednosmjerna karta za obračun.
Situacija u kojoj društvo ide kući jer nisi u stanju da osiguraš situaciju je isto tako dvosjekli mač za tebe i tvoj ego jer i dalje živimo u društvu gdje mora postojati alfa mužjak koji štiti svoj teritorij (barem svako žensko će očekivati to od tebe)
Ovo je ogromna tema koja se ne svodi na seljačko-egoistični obračun gdje se dokazuješ drugima i nije to poanta.Situacije koje se mogu spriječiti normalniim pristupom uvijek su češće ali iskustvo i kroz poslove koje sam radio u klubovima,izlasci i slično često budu takve da je izlaz surov.

Jednostavno nikada društvo neće ići prema tom smjeru nego upravo zbog raznih kompleksa i života kojeg gledaju na instagramu mladi ljudi su više frustrirani i pribjegavaju nasilnim metodama.
Cure su u zadnje vrijeme krenule jako :D

matanisunje
Kontakt:

Post Postao/la matanisunje » 15 mar 2023, 23:12

dajte mi jedno Skopsko, pa da uživam uz Elvanu, Radu i ostale

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 15 mar 2023, 23:52

Sulejman Samardžić je završio medresu i nakon toga islamski fakultet. Allah mu je dao sabur, a sabur je pola imana. Amin.
it's football day

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 mar 2023, 23:57

alan_kardec je napisao/la:
15 mar 2023, 22:27
Umro Draškić iz Kafe Zale :shock: :cry: :o
Sinoc udjem na zadnju epizodu vidim dva dana nema klipova kad pisu to da je umro,bas sam se sjebo :cry:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.