FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Na kolko li cemo stadiona igrat u proljetnom dijelu... predlazem da se okusamo i u rs-u negdje, mozda nam bude sretno
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Bitno je da je Ivaylo redovno zvao Pirića
01:08:00 momak sve objasnio, al ne samo je čekao poziv Srbije
01:08:00 momak sve objasnio, al ne samo je čekao poziv Srbije

Teorija ili ne to ti je realnost. Igrači koji odu iz Sarajeva su rasterećeni u novoj sredini i deru. U Sarajevu moraju davati duplo više sebe i nek moraju, a i trebaju. Bordo dres je težak i samo rijetki pojedinci uspiju ostaviti dubok trag, tipa Rahman, Cimirot, Djokanovic ...Turković, Benko.., uglavnom na 100 igrača 10 plafon.JVVVST je napisao/la: ↑10 mar 2023, 02:29Nema gluplje teorije u fudbalu. I nek "zapnu", i trebaju da zapnu, i **** svaku pobjedu u kojoj protivnici ne "zapnu" do krajnjih granica, jer nije zasluzena.Amcho1 je napisao/la: ↑10 mar 2023, 00:14Nema to veze sa ligom nego sa FKS, protiv Sarajeva svi zapnu kao sivonje i povežu redove, igraju koda im je zadnja u životu, te iz tog razloga mnogi igrači su se ugušili u FKS. Imaš mnogo primjera gdje igrači koji se nisu vidjeli u Sarajevu odu recimo u Zrinjski ili slično, i melju sve pred sobom, pretvore se u haubice i postanu nosioci igre, te trpaju sve redom.unitarista je napisao/la: ↑10 mar 2023, 00:02Velkoski 20 utakmica u sjevernomakedonskoj ligi - 7 golova, 5 asistencija. Čovjek je bio godinama žestoka panjina kod nas. U prvom mandatu bio fenomenalan. Je li realno da je tolika razlika u kvaliteti naše i njihove lige?
Podsjeca me na netrpeljivost kmelje i Veleza godinama, samo zato sto im Velez nije pustio pobjedu za titulu prije 10ak godina.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Amcho1 je napisao/la: ↑10 mar 2023, 22:22Teorija ili ne to ti je realnost. Igrači koji odu iz Sarajeva su rasterećeni u novoj sredini i deru. U Sarajevu moraju davati duplo više sebe i nek moraju, a i trebaju. Bordo dres je težak i samo rijetki pojedinci uspiju ostaviti dubok trag, tipa Rahman, Cimirot, Djokanovic ...Turković, Benko.., uglavnom na 100 igrača 10 plafon.JVVVST je napisao/la: ↑10 mar 2023, 02:29Nema gluplje teorije u fudbalu. I nek "zapnu", i trebaju da zapnu, i **** svaku pobjedu u kojoj protivnici ne "zapnu" do krajnjih granica, jer nije zasluzena.Amcho1 je napisao/la: ↑10 mar 2023, 00:14
Nema to veze sa ligom nego sa FKS, protiv Sarajeva svi zapnu kao sivonje i povežu redove, igraju koda im je zadnja u životu, te iz tog razloga mnogi igrači su se ugušili u FKS. Imaš mnogo primjera gdje igrači koji se nisu vidjeli u Sarajevu odu recimo u Zrinjski ili slično, i melju sve pred sobom, pretvore se u haubice i postanu nosioci igre, te trpaju sve redom.
Podsjeca me na netrpeljivost kmelje i Veleza godinama, samo zato sto im Velez nije pustio pobjedu za titulu prije 10ak godina.
Normalno da protivnicki igraci imaju veci motiv i zelju pobijediti Sarajevo. Mnogo je razloga.
A nema ih puno koji shvate sta znaci igrati za Sarajevo i sta to podrazumijeva.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Ajax, PSV, Bayern, Celtic, Glasgow, Porto, Benfica, Real, Barcelona, Juventus, PSG, Dynamo Kiev, Shaktar itd itd
Sve "manje" ekipe zapunu protiv ovih ekipa bas kao sto zapnu kako kazete protiv nas pa ove gore nabrojane ekipe redovno tamburaju sve te ekipe.
Neko ce reci imaju jacu ekipu od tih drugih, pa zar i mi nemamo 5x jacu ekipu od vise od pola klubova u ligi.
Kako to mi ne mozemo da tamburamo kao ovi gore???
Sve "manje" ekipe zapunu protiv ovih ekipa bas kao sto zapnu kako kazete protiv nas pa ove gore nabrojane ekipe redovno tamburaju sve te ekipe.
Neko ce reci imaju jacu ekipu od tih drugih, pa zar i mi nemamo 5x jacu ekipu od vise od pola klubova u ligi.
Kako to mi ne mozemo da tamburamo kao ovi gore???
- napoleon72
- Kontakt:
Nabroj mi ko sve "dere" osim Bilbije, i et moozda Kadusica. Ko je otisao u drugi klub u ligi i ostvario nesta mnogo zapazenije nego u FKS? Eto pet igraca koji su toliko procvjetali u drugim klubovima da kazemo "e majstori su al mi nismo imali strpljenja". Evo redom iz glave: Dupovac, Hebibovic, Todorovic, Handzic, Tatar, Lazic, Barbaric, Bekic, Husejinovic, Resic, Pavlovic, Baric, Puzigaca, Stojcev, Jukic, Kobiljar, Belosevic, Scepanovic, Hadzic, Stanojevic... ko je bio bolji u drugom klubu poslije nas?Amcho1 je napisao/la: ↑10 mar 2023, 22:22Teorija ili ne to ti je realnost. Igrači koji odu iz Sarajeva su rasterećeni u novoj sredini i deru. U Sarajevu moraju davati duplo više sebe i nek moraju, a i trebaju. Bordo dres je težak i samo rijetki pojedinci uspiju ostaviti dubok trag, tipa Rahman, Cimirot, Djokanovic ...Turković, Benko.., uglavnom na 100 igrača 10 plafon.JVVVST je napisao/la: ↑10 mar 2023, 02:29Nema gluplje teorije u fudbalu. I nek "zapnu", i trebaju da zapnu, i **** svaku pobjedu u kojoj protivnici ne "zapnu" do krajnjih granica, jer nije zasluzena.Amcho1 je napisao/la: ↑10 mar 2023, 00:14
Nema to veze sa ligom nego sa FKS, protiv Sarajeva svi zapnu kao sivonje i povežu redove, igraju koda im je zadnja u životu, te iz tog razloga mnogi igrači su se ugušili u FKS. Imaš mnogo primjera gdje igrači koji se nisu vidjeli u Sarajevu odu recimo u Zrinjski ili slično, i melju sve pred sobom, pretvore se u haubice i postanu nosioci igre, te trpaju sve redom.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Kad vec treba u goste, bolje derbi u gostima nego neku drugu. Ostane neko drugi za domacu.xfarex je napisao/la: ↑10 mar 2023, 19:02Bolje da uzmemo bod u nedelju i budemo 6 mjesto. Prvih 5 kola sa ekipama od 7 do 11 mjesta... derbi bi igrali kuci. Mislim da nam je tako laksi raspored nego ako dobijemo Veleza pa budemo peti, ali je problem zato sto evropa moze otici na 9 bodova razlike.FKSDoGroba je napisao/la: ↑10 mar 2023, 18:07Treba sačekat vikend pa će se znat ko s kim igra do kraja
gledaj ih kako razdvajaju gostujuce i domace a mi domace nismo 6 mjeseci igrali i necemo jos 6 

NEMA NAZAD
Hebibovic, Todorović, Jukić, Kadusic, Handzic, Pavlović, Bilbija, it'd pa i onaj mrtvi Coudado nam ga zabi kad je igrao u Travniku. Ne kažem da nismo imali strpljenja , nemoj da mi dodajes riječi, samo kažem da je bordo dres težak i da samo pojedinci ostave trag. Lp
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
- napoleon72
- Kontakt:
Jedan gol Kouadija koji nije ni minute odigrao za nas znaci da je "derao" nakon odlaska? Kako znas da li bi ga kod nas pritisak pojeo ili ne kad lik nije ni debitovao ako se ne varam? Hebibovic bolji sad nego sto je bio kod nas? Jukic, Handzic, na osnovu cega??? 2-3 dobre utakmice? Pavlovic tu i tamo, iako se kod nas posmatra kroz prizmu 8 komada od Atalante i srednjaka, sem toga sasvim dobar golman i kod nas. Trazio sam da mi nabrojis te koji su "rastereceni i deru", a "deranje" nije tri dobro odigrane utakmice.Amcho1 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:00Hebibovic, Todorović, Jukić, Kadusic, Handzic, Pavlović, Bilbija, it'd pa i onaj mrtvi Coudado nam ga zabi kad je igrao u Travniku. Ne kažem da nismo imali strpljenja , nemoj da mi dodajes riječi, samo kažem da je bordo dres težak i da samo pojedinci ostave trag. Lp
Zbog Bilbije ste stvorili mit da svaki igrac koji ode iz FKS napravi karijeru i dobije svoju najbolju verziju a da su kod nas svi u grcu radi nekog famoznog pritiska.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Slucajno.uleti.na vas pdf pa mi privuce paznju tvoj komentar...Izgleda da se ovi nasi iz Tuzle, pogotovo ako su jos igrali za Slobodu najbrze naviknu na taj vas pritisak, jos ostave dubok trag i budu vasi ljubimciAmcho1 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:00Hebibovic, Todorović, Jukić, Kadusic, Handzic, Pavlović, Bilbija, it'd pa i onaj mrtvi Coudado nam ga zabi kad je igrao u Travniku. Ne kažem da nismo imali strpljenja , nemoj da mi dodajes riječi, samo kažem da je bordo dres težak i da samo pojedinci ostave trag. Lp

Od Dede, Osmanhodzica, do Saida, Rahmanovica, Ahmetovica....Pa i.Bekici su imali dobre role.
Meni pada na pamet Kovačević, kod nas nije bio ništa specijalno, pretežno treći stoper bio a poslije nas napredovao do Ferencvarošanapoleon72 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:18Jedan gol Kouadija koji nije ni minute odigrao za nas znaci da je "derao" nakon odlaska? Kako znas da li bi ga kod nas pritisak pojeo ili ne kad lik nije ni debitovao ako se ne varam? Hebibovic bolji sad nego sto je bio kod nas? Jukic, Handzic, na osnovu cega??? 2-3 dobre utakmice? Pavlovic tu i tamo, iako se kod nas posmatra kroz prizmu 8 komada od Atalante i srednjaka, sem toga sasvim dobar golman i kod nas. Trazio sam da mi nabrojis te koji su "rastereceni i deru", a "deranje" nije tri dobro odigrane utakmice.Amcho1 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:00Hebibovic, Todorović, Jukić, Kadusic, Handzic, Pavlović, Bilbija, it'd pa i onaj mrtvi Coudado nam ga zabi kad je igrao u Travniku. Ne kažem da nismo imali strpljenja , nemoj da mi dodajes riječi, samo kažem da je bordo dres težak i da samo pojedinci ostave trag. Lp
Zbog Bilbije ste stvorili mit da svaki igrac koji ode iz FKS napravi karijeru i dobije svoju najbolju verziju a da su kod nas svi u grcu radi nekog famoznog pritiska.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma dobro, bilo je tih sto odu vani i pokazu se. Kovacevic, Mustafic, Letic... Ja sam se referisao na ove koji su ostali u ovoj ligi ili se ekspresno vratili u nju poslije epizode vani (Tatar npr). Nijedan nije nista aman bolji negdje drugo nego ovdje sto je bio. Losiji ili isti, neki eto za nijansu bolji al nista toliko osjetno. Bilbija i Kadusic jedini napravili karijeru nakon nas.pitara je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:36Meni pada na pamet Kovačević, kod nas nije bio ništa specijalno, pretežno treći stoper bio a poslije nas napredovao do Ferencvarošanapoleon72 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:18Jedan gol Kouadija koji nije ni minute odigrao za nas znaci da je "derao" nakon odlaska? Kako znas da li bi ga kod nas pritisak pojeo ili ne kad lik nije ni debitovao ako se ne varam? Hebibovic bolji sad nego sto je bio kod nas? Jukic, Handzic, na osnovu cega??? 2-3 dobre utakmice? Pavlovic tu i tamo, iako se kod nas posmatra kroz prizmu 8 komada od Atalante i srednjaka, sem toga sasvim dobar golman i kod nas. Trazio sam da mi nabrojis te koji su "rastereceni i deru", a "deranje" nije tri dobro odigrane utakmice.Amcho1 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:00Hebibovic, Todorović, Jukić, Kadusic, Handzic, Pavlović, Bilbija, it'd pa i onaj mrtvi Coudado nam ga zabi kad je igrao u Travniku. Ne kažem da nismo imali strpljenja , nemoj da mi dodajes riječi, samo kažem da je bordo dres težak i da samo pojedinci ostave trag. Lp
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Tuzlanska regija daje ubjedljivo najbolje fudbalere i košarkaše koji nažalost za samu Tuzlu nisu ništa uspjeli napraviti. Zaista je šteta što Sloboda u fudbalu i košarci, ne može da napravi sistem i postane gigant sa tako talentiranom djecom .Karambeu je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:34Slucajno.uleti.na vas pdf pa mi privuce paznju tvoj komentar...Izgleda da se ovi nasi iz Tuzle, pogotovo ako su jos igrali za Slobodu najbrze naviknu na taj vas pritisak, jos ostave dubok trag i budu vasi ljubimciAmcho1 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:00Hebibovic, Todorović, Jukić, Kadusic, Handzic, Pavlović, Bilbija, it'd pa i onaj mrtvi Coudado nam ga zabi kad je igrao u Travniku. Ne kažem da nismo imali strpljenja , nemoj da mi dodajes riječi, samo kažem da je bordo dres težak i da samo pojedinci ostave trag. Lp![]()
Od Dede, Osmanhodzica, do Saida, Rahmanovica, Ahmetovica....Pa i.Bekici su imali dobre role.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
U aprilu 2022 protiv Zrinjskog smo ganjali po terenu Jukića kao da je lovački ker, u Sarajevu ništa. Eto i taj Kovačević pljuvan i prozivan, napravio poslije karijeru. Kadušicu se ebavalo sve po spisku, dvije lijeve, Handzic u Leotaru 9 utakmica 6 golova i asistencija, u Sarajevu fulo sa pola metra čitav gol,. Todorović 28 golova i 30 asistencija za Zrinjski, kod nas cca desetak golova It'd da ne nabrajam. Nisam rekao da su svi postali perjanice, samo kažem da nije lahko nositi bordo dres i nije lahko kupiti navijače i da naravno uvijek je bio i uvijek će biti pritisak igrati za Sarajevo i tako treba da bude.napoleon72 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:51Ma dobro, bilo je tih sto odu vani i pokazu se. Kovacevic, Mustafic, Letic... Ja sam se referisao na ove koji su ostali u ovoj ligi ili se ekspresno vratili u nju poslije epizode vani (Tatar npr). Nijedan nije nista aman bolji negdje drugo nego ovdje sto je bio. Losiji ili isti, neki eto za nijansu bolji al nista toliko osjetno. Bilbija i Kadusic jedini napravili karijeru nakon nas.pitara je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:36Meni pada na pamet Kovačević, kod nas nije bio ništa specijalno, pretežno treći stoper bio a poslije nas napredovao do Ferencvarošanapoleon72 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:18
Jedan gol Kouadija koji nije ni minute odigrao za nas znaci da je "derao" nakon odlaska? Kako znas da li bi ga kod nas pritisak pojeo ili ne kad lik nije ni debitovao ako se ne varam? Hebibovic bolji sad nego sto je bio kod nas? Jukic, Handzic, na osnovu cega??? 2-3 dobre utakmice? Pavlovic tu i tamo, iako se kod nas posmatra kroz prizmu 8 komada od Atalante i srednjaka, sem toga sasvim dobar golman i kod nas. Trazio sam da mi nabrojis te koji su "rastereceni i deru", a "deranje" nije tri dobro odigrane utakmice.

Ma ljudi sve gledaju kroz prizmu tih najocitijih slucajeva pa im se cini da su u pravu. Ovo je mit koji se provlaci po ovom forumu kako su svi genijalci samo im istok ne da da igraju jer je eto pritisak. Svi vide Bilbiju koji je nakon odlaska stvarno postao jedan od najboljih igraca lige ikad u zrinjskom, a realnost je da mi godisnje tjeramo 10 igraca i 90 posto ih propadne samo tako. Sto nisu guzina, milanovic, aladin sisic, tatar, kapic dva puta, darko lazic, i jos milion slucajeva, postali igracine kad su otisli? Evo primjer lazica i tatara bi rekao da je bas obrnuto, da igraci ovdje dobro igraju, pa da postanu karne kad odu negdjenapoleon72 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:18Jedan gol Kouadija koji nije ni minute odigrao za nas znaci da je "derao" nakon odlaska? Kako znas da li bi ga kod nas pritisak pojeo ili ne kad lik nije ni debitovao ako se ne varam? Hebibovic bolji sad nego sto je bio kod nas? Jukic, Handzic, na osnovu cega??? 2-3 dobre utakmice? Pavlovic tu i tamo, iako se kod nas posmatra kroz prizmu 8 komada od Atalante i srednjaka, sem toga sasvim dobar golman i kod nas. Trazio sam da mi nabrojis te koji su "rastereceni i deru", a "deranje" nije tri dobro odigrane utakmice.Amcho1 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:00Hebibovic, Todorović, Jukić, Kadusic, Handzic, Pavlović, Bilbija, it'd pa i onaj mrtvi Coudado nam ga zabi kad je igrao u Travniku. Ne kažem da nismo imali strpljenja , nemoj da mi dodajes riječi, samo kažem da je bordo dres težak i da samo pojedinci ostave trag. Lp
Mislim da je najbolji primjer za ovu pricu oko igraca koji proigraju kada odu od nas Almir Bekic , kod nas nije mogao pogoditi sesnesterac kad je centrira u zrinjskom prosle sezone bio najbolji asistent kornere i slobodne izvodio .
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI
- napoleon72
- Kontakt:
Ti opet sve gledas kroz jednu utakmicu. Jukica ganjali tu jednu tekmu, i?? Ganjali su Hatebur i De Roon Sisica tamo po Mapeiu jednu utakmicu, jel to znaci da je klasa? Gdje je taj Jukic ove sezone, ili opcenito prosle, kakav je ucinak imao? Bio je vrhunski i na mecu protiv Nomadsa u LP u nasem dresu, i to je to. Bezveze igrac.Amcho1 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 01:38U aprilu 2022 protiv Zrinjskog smo ganjali po terenu Jukića kao da je lovački ker, u Sarajevu ništa. Eto i taj Kovačević pljuvan i prozivan, napravio poslije karijeru. Kadušicu se ebavalo sve po spisku, dvije lijeve, Handzic u Leotaru 9 utakmica 6 golova i asistencija, u Sarajevu fulo sa pola metra čitav gol,. Todorović 28 golova i 30 asistencija za Zrinjski, kod nas cca desetak golova It'd da ne nabrajam. Nisam rekao da su svi postali perjanice, samo kažem da nije lahko nositi bordo dres i nije lahko kupiti navijače i da naravno uvijek je bio i uvijek će biti pritisak igrati za Sarajevo i tako treba da bude.napoleon72 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 00:51Ma dobro, bilo je tih sto odu vani i pokazu se. Kovacevic, Mustafic, Letic... Ja sam se referisao na ove koji su ostali u ovoj ligi ili se ekspresno vratili u nju poslije epizode vani (Tatar npr). Nijedan nije nista aman bolji negdje drugo nego ovdje sto je bio. Losiji ili isti, neki eto za nijansu bolji al nista toliko osjetno. Bilbija i Kadusic jedini napravili karijeru nakon nas.i da dodam Velikoskog od kojeg je i počela rasprava, zadnjih par sezona nije se vidio, u rabotnickom već 6 golova i 5 asistencija
Kovacevicu se nije psovalo, nemoj izmisljat. Nama dosao kao jako mlad, nije bio nikad prvi izbor i to je to. Nadji mi dokaze da mu se psovalo. I to ne jedan komentar s foruma, nego da mu je stadion psovao kao Bilbiji.
Handzicev ucinak cemo mjerit malo kasnije, i kod nas je znao imat neki niz i onda uyebe sve, spic koji nikad nije u sezoni prebacio 7-8 golova.
Todorovic odigrao isto utakmica za Zrinjski i Sarajevo pa mjeris ucinak?

Mnogo, mnoogo je vise ovih koji su kod nas bili bolji nego u drugim klubovima. Tatar, Crnkic, Lazic, Gavric, Stojcev, Bekic, Barbaric, Milanovic, Sisic... Njih ne nabrajas?
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
- BordoBBoja
- Kontakt:
Dajte narkomanovom amchi vazelina, ne moze on izdrzat kako ga napolen penetrira