FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pa ima istine posebno kad gostujemo velezu, slobodi, širokom igraju s drugim žarom u odnosu kad igraju s drugim protivnicima. Ahmetovic je to rekao kod Bahe da ne moze da objasni al da protiv Sarajeva svi grizu ko da im je zadnja u zivotu i to je istina.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Borac igrao 7 dana nakon prosivanja, Sarajevo i Sloboda moraju po mjesec cekati
#samokazem
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
citavu sezonu igramo kao gosti. Kad skontas i dobri smo na tabeli
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- Shategabri
- Kontakt:
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Ma samo da se nakane ovi holanđani da prošiju teren. Inače ovo je 213. dan otkad se radi teren a inace je maksimalno 60 dana za novi teren, 150 dana gore dole.
Jedino gore od ovog sto nam rade je sto mirvic i aylic nisu ni u jednom trenutku podigli glas ni lupili sakom od sto i rekli pa dobro je li dosta vise! Tako da im ocito ovo ne smeta, i nemamo se pravo nista buniti kad nasoj vladajucoj strukturi odgovara ova situacija. Ali znaci nije posteno kriviti vicu i savez, jer je klub dosad mogao tuziti do strazbura ove smecare, naplatiti milion odstete i sam napraviti teren. Sve ostalo je suplja prica i zamazivanje ociju navijacima kojima je ocito jedinim stalo.
-
- Kontakt:
Problem je sto mi ne igramo sa 100% svojih mogucnosti i sto ne ginemo na terenu, jer im je to posao.bordobijeli je napisao/la: ↑10 mar 2023, 08:32Pa ima istine posebno kad gostujemo velezu, slobodi, širokom igraju s drugim žarom u odnosu kad igraju s drugim protivnicima. Ahmetovic je to rekao kod Bahe da ne moze da objasni al da protiv Sarajeva svi grizu ko da im je zadnja u zivotu i to je istina.
Toliko sam se razovarao zbog derbija, sve su mi zgadili. Ja fkt ne znam da li imaju stida ovi igraci, obje ekipe. Pogledaju li oni ponovno tekme, gledaju li svoje ponasanje. Citav zivot trcis, znojis se i ti kad tekma dodje igras ko da na ledjima 4 tone uglja nosis...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Totalno pogrešno jer je nemoguće, koga i šta da tužiš? Koševo nije u vlasništvu FK Sarajevo! Da pokušamo uraditi bilo šta od ovoga što si napisao mi bi se izblamirali samo tako. Jedino što neko iz kluba može uraditi je taj pritisak i razgovor. Izvođači radova su krivi za ovo stanje, savezu to nije teško palo, mi se ne pitamo a općina je imala neke sastanke sa savezom ali nema neke fajde.spezial je napisao/la: ↑10 mar 2023, 09:09Jedino gore od ovog sto nam rade je sto mirvic i aylic nisu ni u jednom trenutku podigli glas ni lupili sakom od sto i rekli pa dobro je li dosta vise! Tako da im ocito ovo ne smeta, i nemamo se pravo nista buniti kad nasoj vladajucoj strukturi odgovara ova situacija. Ali znaci nije posteno kriviti vicu i savez, jer je klub dosad mogao tuziti do strazbura ove smecare, naplatiti milion odstete i sam napraviti teren. Sve ostalo je suplja prica i zamazivanje ociju navijacima kojima je ocito jedinim stalo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
A čija je to zasluga? Mi smo davno trebali preuzet stadion i sam Kapetanović je rekao da je bio ok ugovor za obje strane ali da Aylich nije htjela iz nekog razloga. Kad premotaš film ispočetka uvijek shvatis da su u klubu zasrali i zbog tog smo u ****.MortemHz je napisao/la: ↑10 mar 2023, 09:18Totalno pogrešno jer je nemoguće, koga i šta da tužiš? Koševo nije u vlasništvu FK Sarajevo! Da pokušamo uraditi bilo šta od ovoga što si napisao mi bi se izblamirali samo tako. Jedino što neko iz kluba može uraditi je taj pritisak i razgovor. Izvođači radova su krivi za ovo stanje, savezu to nije teško palo, mi se ne pitamo a općina je imala neke sastanke sa savezom ali nema neke fajde.spezial je napisao/la: ↑10 mar 2023, 09:09Jedino gore od ovog sto nam rade je sto mirvic i aylic nisu ni u jednom trenutku podigli glas ni lupili sakom od sto i rekli pa dobro je li dosta vise! Tako da im ocito ovo ne smeta, i nemamo se pravo nista buniti kad nasoj vladajucoj strukturi odgovara ova situacija. Ali znaci nije posteno kriviti vicu i savez, jer je klub dosad mogao tuziti do strazbura ove smecare, naplatiti milion odstete i sam napraviti teren. Sve ostalo je suplja prica i zamazivanje ociju navijacima kojima je ocito jedinim stalo.
E jbg, vjerujem da si u pravu, ali mora biti neka pravna poluga kad te levate i za 6-7 mjeseci probijaju rokove... morao se praviti bar medijski pritisak, pa eto onda se udruziti sa opcinom da oni pokusaju tuziti ili sta god vec se moze uraditi. Ali trenutno stanje je bas zacarani krug, a ne vidim da se nazire izlaz.MortemHz je napisao/la: ↑10 mar 2023, 09:18Totalno pogrešno jer je nemoguće, koga i šta da tužiš? Koševo nije u vlasništvu FK Sarajevo! Da pokušamo uraditi bilo šta od ovoga što si napisao mi bi se izblamirali samo tako. Jedino što neko iz kluba može uraditi je taj pritisak i razgovor. Izvođači radova su krivi za ovo stanje, savezu to nije teško palo, mi se ne pitamo a općina je imala neke sastanke sa savezom ali nema neke fajde.spezial je napisao/la: ↑10 mar 2023, 09:09Jedino gore od ovog sto nam rade je sto mirvic i aylic nisu ni u jednom trenutku podigli glas ni lupili sakom od sto i rekli pa dobro je li dosta vise! Tako da im ocito ovo ne smeta, i nemamo se pravo nista buniti kad nasoj vladajucoj strukturi odgovara ova situacija. Ali znaci nije posteno kriviti vicu i savez, jer je klub dosad mogao tuziti do strazbura ove smecare, naplatiti milion odstete i sam napraviti teren. Sve ostalo je suplja prica i zamazivanje ociju navijacima kojima je ocito jedinim stalo.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Postoji ali kod Općine Centar, ovdje se i savez u jednu ruku ogradio jer oni finansiraju 75% radova pa je sve u fazonu ''ma sve je ok, bitno je da će završiti''spezial je napisao/la: ↑10 mar 2023, 09:25E jbg, vjerujem da si u pravu, ali mora biti neka pravna poluga kad te levate i za 6-7 mjeseci probijaju rokove... morao se praviti bar medijski pritisak, pa eto onda se udruziti sa opcinom da oni pokusaju tuziti ili sta god vec se moze uraditi. Ali trenutno stanje je bas zacarani krug, a ne vidim da se nazire izlaz.MortemHz je napisao/la: ↑10 mar 2023, 09:18Totalno pogrešno jer je nemoguće, koga i šta da tužiš? Koševo nije u vlasništvu FK Sarajevo! Da pokušamo uraditi bilo šta od ovoga što si napisao mi bi se izblamirali samo tako. Jedino što neko iz kluba može uraditi je taj pritisak i razgovor. Izvođači radova su krivi za ovo stanje, savezu to nije teško palo, mi se ne pitamo a općina je imala neke sastanke sa savezom ali nema neke fajde.spezial je napisao/la: ↑10 mar 2023, 09:09Jedino gore od ovog sto nam rade je sto mirvic i aylic nisu ni u jednom trenutku podigli glas ni lupili sakom od sto i rekli pa dobro je li dosta vise! Tako da im ocito ovo ne smeta, i nemamo se pravo nista buniti kad nasoj vladajucoj strukturi odgovara ova situacija. Ali znaci nije posteno kriviti vicu i savez, jer je klub dosad mogao tuziti do strazbura ove smecare, naplatiti milion odstete i sam napraviti teren. Sve ostalo je suplja prica i zamazivanje ociju navijacima kojima je ocito jedinim stalo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Sabrina, vrati seeee 

Mogu oni lupiti od sto ali u Mandicevom uredu jedino. Sta mi kao podstanari mozemo uraditi da ti neki savez nesta ubrza itd. Nikakva prava mi tu nemamo. Suplja prica je jedino ovo sto si ti napisao, jer ako iole razmislis u kakvoj smo poziciji sa tim stadionom, skontas da su ti ruke svezane i tu je kraj price. Bilo kakve tuzbe za probijanje rokova itd sa nase strane su smijesne. Jedino moguce je da opstina Centar tuzi i nesto zahtjeva, a znas sto ih zaboli sto mi igramo po kaknjima. Mi s pravne strane tu nemamo sta traziti.spezial je napisao/la: ↑10 mar 2023, 09:09Jedino gore od ovog sto nam rade je sto mirvic i aylic nisu ni u jednom trenutku podigli glas ni lupili sakom od sto i rekli pa dobro je li dosta vise! Tako da im ocito ovo ne smeta, i nemamo se pravo nista buniti kad nasoj vladajucoj strukturi odgovara ova situacija. Ali znaci nije posteno kriviti vicu i savez, jer je klub dosad mogao tuziti do strazbura ove smecare, naplatiti milion odstete i sam napraviti teren. Sve ostalo je suplja prica i zamazivanje ociju navijacima kojima je ocito jedinim stalo.
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 10 mar 2023, 10:21, ukupno mijenjano 2 puta.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Lijepo. Kosevo prije maja nista. Prelijepo, nasankani smo to je divota. Idemo dalje sto bi rekli, mislim u kakve se vi opcine uzdate? Mogu nam samo trakom Kosevo ograditi i da skupa gledamo kako trava nice.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Ugovor za stadion nije štetan po klub
"Osnovni princip u pregovorima u skladu s odlukom Općinskog Vijeća Općine Centar kao vlasnikom stadiona je bio zaključenje ugovora o dugoročnom zakupu samog stadiona, odnosno takozvanog prstena stadiona. Poslije punih osam mjeseci pregovora i analize svakog detalja definisan je tekst ugovora o dugoročnom zakupu stadiona 'Asim Ferhatović Hase' prihvatljiv za obje ugovorne strane. Same odredbe ugovora definišu komercijalnu cijenu zakupa koja je povoljnija od trenutne cijene uz davanje prava klubu kao zakupodavcu na podzakup, i naravno uz preuzimanje održavanja i troškova vezanih za sam stadion i obavezu Sarajeva na investiciju da u roku od 10 godina stadion ispunjava uslove za kategoriju 4. stadionske infrastrukture UEFA-e. Iskreno, stvarno mi nije jasna nedavna, nadam se nesmotrena, a ne nestručna izjava direktorice kluba Alimanović da je ugovor za stadion 'štetan', što apsolutno ne odgovara istini. Eventualna šteta za klub mogla bi nastupiti samo u slučaju 'odlaska' kluba sa stadiona obzirom na preuzete finansijske obaveze shodno ugovoru o rekonstrukciji terena zaključenim s NS BiH", otkrio je Kapetanović pa dodao:
"Sarajevo i nadležni organi Općine Centar kao vlasnika stadiona mogu se dogovoriti i o drugom modelu samog ugovora o stadionu ukoliko postoji mogućnost u skladu s pozitivnim zakonskim propisima. Iskreno se nadam da će doći do dogovora s nadležnim organima Općine Centar, a u interesu kluba, navijača i većinskih vlasnika upravljačkih prava u Skupštini Tana i Mirvića kao investitora u klub."
"Osnovni princip u pregovorima u skladu s odlukom Općinskog Vijeća Općine Centar kao vlasnikom stadiona je bio zaključenje ugovora o dugoročnom zakupu samog stadiona, odnosno takozvanog prstena stadiona. Poslije punih osam mjeseci pregovora i analize svakog detalja definisan je tekst ugovora o dugoročnom zakupu stadiona 'Asim Ferhatović Hase' prihvatljiv za obje ugovorne strane. Same odredbe ugovora definišu komercijalnu cijenu zakupa koja je povoljnija od trenutne cijene uz davanje prava klubu kao zakupodavcu na podzakup, i naravno uz preuzimanje održavanja i troškova vezanih za sam stadion i obavezu Sarajeva na investiciju da u roku od 10 godina stadion ispunjava uslove za kategoriju 4. stadionske infrastrukture UEFA-e. Iskreno, stvarno mi nije jasna nedavna, nadam se nesmotrena, a ne nestručna izjava direktorice kluba Alimanović da je ugovor za stadion 'štetan', što apsolutno ne odgovara istini. Eventualna šteta za klub mogla bi nastupiti samo u slučaju 'odlaska' kluba sa stadiona obzirom na preuzete finansijske obaveze shodno ugovoru o rekonstrukciji terena zaključenim s NS BiH", otkrio je Kapetanović pa dodao:
"Sarajevo i nadležni organi Općine Centar kao vlasnika stadiona mogu se dogovoriti i o drugom modelu samog ugovora o stadionu ukoliko postoji mogućnost u skladu s pozitivnim zakonskim propisima. Iskreno se nadam da će doći do dogovora s nadležnim organima Općine Centar, a u interesu kluba, navijača i većinskih vlasnika upravljačkih prava u Skupštini Tana i Mirvića kao investitora u klub."
I vi se nervirate, kao da je influenserima u cilju da se vratimo na Kosevo.
Evo ok, ne mozes mozda pravno, ali izdaj neko saopstenje, pritisni medijski bar Savez i Opcinu. Reci da je sezona na granici regularnosti... Bar nesto jbt. A ne, da sutimo ko mulci !!!
Dodusa, aylah je prozborila da se kasni iz objektivnih razloga (samo ona zna kojih)...
Evo ok, ne mozes mozda pravno, ali izdaj neko saopstenje, pritisni medijski bar Savez i Opcinu. Reci da je sezona na granici regularnosti... Bar nesto jbt. A ne, da sutimo ko mulci !!!
Dodusa, aylah je prozborila da se kasni iz objektivnih razloga (samo ona zna kojih)...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
Mora se uraditi atletska staza. Nece se pustiti stadion dok se ne uradi prilaz travnjaku.
Koji model ce se izabrati privremeni ili trajni to cemo tek da vidimo
Koji model ce se izabrati privremeni ili trajni to cemo tek da vidimo
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!