Finn je napisao/la: ↑09 mar 2023, 12:43
bodi123 je napisao/la: ↑09 mar 2023, 12:38
Finn je napisao/la: ↑09 mar 2023, 12:34
Neka hvala, imamo Gomeza.
Ok je Laporte bez zeze, do one teške povrede koljena je bio u pričama za ponajboljeg štopera lige, odlično igrao, nažalost od povrede nikako da se dozove, izgubio je mjesto startera pa je teško i vratiti formu u takvim okolnostima i razlaz je najbolja opcija. Kod Kloppa bi sigurno procvjetao uz Van Dajka. A neće bit ni preskup, PSG npr da ima mozga sutra trebaju poslati ponudu.
Od loših i prosječnih igrača gori su mi još samo injury-prone igrači, ali oni teški slučajevi. Konate je world class level stopera, ali ne može uvezati 10 tekmi bez povrede. Laporte je još gori. I šta ti imaš od takvog igrača, ne možeš na duge staze računati na njega, uvijek se povrijedi u nevakat, a ta je pozicija još takva da ti treba i neki period da se uklopiš u defanzivnu shemu i uhvatiš formu i stabilnost. Da sam trener, ja bih ekspresno rasprodavao sve igrače za koje nakon dvije sezone vidim kuda to vodi u smislu povreda. Bolje imati prosječnog igrača koji će ti igrati haman cijelu sezonu, nego vrhunskog injury-pronea koji jedva skupi 15-20. Zato kažem neka hvala, nije Laporte loš igrač.
Nema Laporte povreda već dvije sezone, zdrav je lik potpuno, nije injury prone. Ovo ljeto otišao dobrovoljno na pauzi odradio zahvat na koljenu da ga izliječi do kraja da može igrati bez bolova, sredio se, propustio samo početak sezone i to je to. Prošlu odigrao standardno bez ijednog izostanka, a i pretprošle slično. Garantujem da bi vama bio strašan fit uz VVD-a, jer je odličan i u buildupu, najbolji Cityev štoper u tom segmentu recimo.
Evo ti zadnje 3 sezone,
SMR187 je napisao/la: ↑09 mar 2023, 12:46
I ja gledam, jedan dan se bukvalno nudi Pepu, drugi dan kaze kako ce ostati u Newcastleu jos dugo dugo, jer vjeruje da mogu u buducnosti osvojiti ligu
Pa polete tako pa im izleti nešto, pa onda klub reaguje i promjene priču, standardna procedura
Ko da ne bi sutra pješke došao u Mančester da ga ovi puste...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase