FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kad je Jakir dosao zrinjski je bio 1-2 boda iza evrope i relativno lehak raspored u prva 3 kola. Covjek na kraju ispusio evropu, ljudi u zrinjskom dalimu podrsku produzili ugovor covjek doveo par igraca oar otjero pomeo ligu. Nama da se desilo to **** mu Joker i njemu slicni sve i proglasilibi ga ublehom blitvarskom..
Mirza je dosad pokazao da je bolji od Fedje vasovskog i treba pustiti covjek da pokusa spasit sezonu jer smo u situaci da to mozemo..
Mi jesmo trebali izgledat mnogo bolje protiv zrinjskog al utakmica protiv ubica i zelje su uvjek teske posebno one u sb..
Takodje zrinjski i zeljo imaju ekipu na okupu 3-4 godine nivo koji zeljo sb velez imaju sad to je maksimum koji su oni dotakli mi smo napocetku tako reci od nule krecemo i trebace vremena da igramo lijepo i isvajamo bodove ali tesko koce ovu ekipu uzet bez sudiske pogreske
Nemamo povrijdjenihbigraca
Nedobijemo puno zuti nema ni crveni
Dobili smo igraca ispod 21 sto je vrlo vazno u pl bh radi pravila
Mirza je dosad pokazao da je bolji od Fedje vasovskog i treba pustiti covjek da pokusa spasit sezonu jer smo u situaci da to mozemo..
Mi jesmo trebali izgledat mnogo bolje protiv zrinjskog al utakmica protiv ubica i zelje su uvjek teske posebno one u sb..
Takodje zrinjski i zeljo imaju ekipu na okupu 3-4 godine nivo koji zeljo sb velez imaju sad to je maksimum koji su oni dotakli mi smo napocetku tako reci od nule krecemo i trebace vremena da igramo lijepo i isvajamo bodove ali tesko koce ovu ekipu uzet bez sudiske pogreske
joker90 je napisao/la: ↑08 mar 2023, 22:57A s Dalarom prsti sve od tranzicije, trcimo kontre ko Murinjov Real. Spusti glavu ko konj i samo vidi loptu u nogama i mozes zaboraviti dobar pas u prostor.harixs je napisao/la: ↑08 mar 2023, 22:48Zavisi o kojem napretku govorimo, sa Avramom dobijemo mirnoću i pasove ali onda sve sporo ide u tranziciji i brzim kontrama.spezial je napisao/la: ↑08 mar 2023, 21:40Jel realno da ljudi ne vide napredak koji dobijemo kad avramovski udje u igru umjesto mladunceta?! Pa ona podvaljena lopta iza odbrane ziljkicu (ili tomasevicu, ne sjecam se sad i nije ni bitno) je vrijednija od ukupnog ucinka dala varesanovica u ove tri utakmice zajedno
Rahman je za naše uslove imao obadvije osobine
Zato sam i naveo Rahmana.
Nisam siguran za Avrama i Vrančića zajedno nikako, jednostavno imaju previše zajedničkih osobina a još nesigurniji sa ovim sto se pokušava sa Dalom.
Išlo je to nešto u prvom polu sa Širokim ali slabo..
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Pitar6785 je napisao/la: ↑08 mar 2023, 23:31Kad je Jakir dosao zrinjski je bio 1-2 boda iza evrope i relativno lehak raspored u prva 3 kola. Covjek na kraju ispusio evropu, ljudi u zrinjskom dalimu podrsku produzili ugovor covjek doveo par igraca oar otjero pomeo ligu. Nama da se desilo to **** mu Joker i njemu slicni sve i proglasilibi ga ublehom blitvarskom..
Mirza spasio ne spasio sezonu je tu do kraja. Jasno je to svima. I jasno je svima isto tako guranje neke ideje koja je glupa ili glupo smisljena totalno. Ko god je slagao upravu da Dal treba biti taj nosioc igre jer ce tako on najvise pokazati i da ce tako najbolje Sarajevo izgledati je mino raiola rahmetli.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
-
- Kontakt:
mnon46 je napisao/la: ↑08 mar 2023, 20:54zato što se tvoje viđenje fudbala zasniva na golu i asistenciji, nije ti dalje ni trebao pisati.Antikloc je napisao/la: ↑08 mar 2023, 20:49Pantelija je napisao/la: ↑08 mar 2023, 20:43
druze, tvoje gledanje fudbala se zasniva na golu i asistenciji, meni ne. Otkad je usao Avram, mi smo povezali sredinu, vrancic poceo da se vidi, avram dolazi cak na nasu polovinu i prenosi loptu, ako ne znas koje tri sanse, na sanse se ne misli bukvalno sanse nego je otvorio prostor da se uradi nesto kao ona dva pasa kroz odbranu, pas kroz sredinu kad je izbacio vezni red zeljane.
Covjek povezuje vezu i napad, i odmah se zeljo morao povuci na 40 metara od gola, dok je dal igrao visili su na presingu.![]()
![]()
![]()
Odavno vecu hrpu gluposti nisam procitao![]()
![]()
![]()

- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Koje su im zajednicke osobine? Sto znaju lopte?harixs je napisao/la: ↑08 mar 2023, 23:35
Zato sam i naveo Rahmana.
Nisam siguran za Avrama i Vrančića zajedno nikako, jednostavno imaju previše zajedničkih osobina a još nesigurniji sa ovim sto se pokušava sa Dalom.
Išlo je to nešto u prvom polu sa Širokim ali slabo..
Jedan je malo vise defanzivno orijentisan a drugi ofanzivniji. Svakako oba igraca koja ako zelis mozes programirati sta da rade. Hoces reci da xavi i iniesta su previse slicni pa ne trebaju igrati skupa. Kao sto je glupost da ne mogu skupa miske pjanic itd
- 1 9 4 6 -
Vjerujem da su i odnosi u ekipi loši. Kad mi preko ekrana vidimo koliko Avramovski znači našoj igri i koliko je Dal los, kako je onda momcima gledati da se 3 utakmice zaredom stavlja na mjesto najboljeg igraca, trenerov sin koji evo trecu utakmicu nije uradio NIJEDAN dobar potez. Nek mi neko nađe i kaže da je makar dao finu loptu u prostor, predriblao nekog, uradio neki defanzivni zadatak. Dijete zuji na najboljoj poziciji, bez ikakvih defanzivnih obaveza, i 3 utakmice ne radi ništa bukvalno. I počet ce i u nedjelju. I nekad ce dat' gol nekoj slobodi, leotaru (jer i corava koka ubode zrno) i tek ga tad niko neće istjerati iz prvih 11.
-
- Kontakt:
Nije fakat da pehiram al pravo ruzan osjecaj imam za Avrama, strasan je, presiguran na lopti ali bojim se kad uveze dvije,tri utakmice po 70ak minuta da ga necemo gledat mjesec, dva...
Dok mi Dal izgleda kao zivotinja naspram njega, zilav i agilan, steta sto ga ne znaju bolje iskoristiti i pametnije mu minute rasporediti.
On sljedecu mora uci zadnjih 20ak minuta pa ako zabije ili asistira iducu da pocne, a mozda je i tu pametnije zadnjih pola sata jer bi mogao nabiti statistiku koliko toliko pa da nam svane svima na ljeto jer definitivno zelimo da ode sto prije!
Ekipu sacuvati na okupu,dovesti strasnog ofanzivog veznog, treba misliti na igrace poput Dulje,Jajala, Amara,Mihojevica jer tu nema fule!
Nadam se da cemo izboriti europu ali da popucale glasne zice od drogice svakako nogu dobije!
Dok mi Dal izgleda kao zivotinja naspram njega, zilav i agilan, steta sto ga ne znaju bolje iskoristiti i pametnije mu minute rasporediti.
On sljedecu mora uci zadnjih 20ak minuta pa ako zabije ili asistira iducu da pocne, a mozda je i tu pametnije zadnjih pola sata jer bi mogao nabiti statistiku koliko toliko pa da nam svane svima na ljeto jer definitivno zelimo da ode sto prije!
Ekipu sacuvati na okupu,dovesti strasnog ofanzivog veznog, treba misliti na igrace poput Dulje,Jajala, Amara,Mihojevica jer tu nema fule!
Nadam se da cemo izboriti europu ali da popucale glasne zice od drogice svakako nogu dobije!
Zadnja izmjena: Ahmoveliki, dana/u 09 mar 2023, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
Osobine sto su obadvojica dizelaši koji znaju igrati lopte. Sta cemo kad su krila daleko a napadač zatvoren, kome podvući loptu u prostor?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑08 mar 2023, 23:53Koje su im zajednicke osobine? Sto znaju lopte?
Jedan je malo vise defanzivno orijentisan a drugi ofanzivniji. Svakako oba igraca koja ako zelis mozes programirati sta da rade. Hoces reci da xavi i iniesta su previse slicni pa ne trebaju igrati skupa. Kao sto je glupost da ne mogu skupa miske pjanic itd
Pa mi ne možemo odstupit od jedne te iste formacija a da programiramo igrače..
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
harixs je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:11Osobine sto su obadvojica dizelaši koji znaju igrati lopte. Sta cemo kad su krila daleko a napadač zatvoren, kome podvući loptu u prostor?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑08 mar 2023, 23:53Koje su im zajednicke osobine? Sto znaju lopte?
Eksplozivnost i ubrzanje ima i tomasevic. I ta krila po defaultu ne bi trebala biti staticna. Trebaju valjda imati neke kretnje. Samo u kantonu gdje ljudi cugaju drogiraju bekovi idu do centra i krila stoje zabijana po aut linijama. Bez kretanja svih igraci kao i napadaca ili staticnosti normalno da ces biti zatvoren i bez rjesenja. Zato je potrebna kretnja kretnja kretnja.
- 1 9 4 6 -
harixs je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:11Osobine sto su obadvojica dizelaši koji znaju igrati lopte. Sta cemo kad su krila daleko a napadač zatvoren, kome podvući loptu u prostor?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑08 mar 2023, 23:53Koje su im zajednicke osobine? Sto znaju lopte?
E jbg
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Sto se tice Dala jabi opet poceo sanjim u nedelju a avramovskog bi ubacio u 55 minuti…
Govorilo se ovde da Mirza nece dat prostor Avramovskom dobio je u ove 3 tekme oko 80 minuta i u sb je nakon malo jacek starta skoro se povrijedio, takodje se govorilo da Mirza nece dat sansu Mulalicu jer bi to znacilo da moze Avramovski igrat radi pravila pa evo igra djete.. govorilo se kako ce “mladunce”tuc penal pa u SB Ziljkic puco..
Protiv zrinjskog vrapcici protiv zelje kamp ns bh protiv veleza travnik.. a sve domace utakmice..NARAVNO KRIVI SABRINA MIRVIC A NEKRIVISE SAVEZ OPSTINA ITD ITD..Takodje savez kaze nemogu gostujuci navijaci pa kasnije ni domaci 7 dana posle velez protiv istog protivnika (gradski rivali) stadion rasprodan
Svi igraci koji su dosli u ovom prelaznom roku su u ove 3 utakmice pokazali dovoljno da su bolji od predhodnika..sto takodje govori da i one sto smo otjerali da su otjerani radi boljih..
Varesanovic Avramovski trebaju da se bore dobili su obica prostora da igraju nije ko Mulalic stilica uveo u 93 armina u 90 minuti avram je dobio 40 minuta u sb a danas 30 sto nije malo..
Kone konstatuju da je lopta presla liniju cist go al trebali koristit ENGLESKU TEHNOLOGIJU dabi utvrdili i ponjima bi to sudija trebao da vidi..
TAKODJE START KOSORICA JE CRVENI KARTON JER JE DIGAO NOGU U VISINI GLAVE IGRACA OD 1,87 i to djonom.. kazu nije to ni fau natrcao DAL NA NJEG, DZON NA GLAVU I KAZE NI FAUL NIJE BIO
E to je bosnjo
Govorilo se ovde da Mirza nece dat prostor Avramovskom dobio je u ove 3 tekme oko 80 minuta i u sb je nakon malo jacek starta skoro se povrijedio, takodje se govorilo da Mirza nece dat sansu Mulalicu jer bi to znacilo da moze Avramovski igrat radi pravila pa evo igra djete.. govorilo se kako ce “mladunce”tuc penal pa u SB Ziljkic puco..
Protiv zrinjskog vrapcici protiv zelje kamp ns bh protiv veleza travnik.. a sve domace utakmice..NARAVNO KRIVI SABRINA MIRVIC A NEKRIVISE SAVEZ OPSTINA ITD ITD..Takodje savez kaze nemogu gostujuci navijaci pa kasnije ni domaci 7 dana posle velez protiv istog protivnika (gradski rivali) stadion rasprodan
Svi igraci koji su dosli u ovom prelaznom roku su u ove 3 utakmice pokazali dovoljno da su bolji od predhodnika..sto takodje govori da i one sto smo otjerali da su otjerani radi boljih..
Varesanovic Avramovski trebaju da se bore dobili su obica prostora da igraju nije ko Mulalic stilica uveo u 93 armina u 90 minuti avram je dobio 40 minuta u sb a danas 30 sto nije malo..
Kone konstatuju da je lopta presla liniju cist go al trebali koristit ENGLESKU TEHNOLOGIJU dabi utvrdili i ponjima bi to sudija trebao da vidi..
TAKODJE START KOSORICA JE CRVENI KARTON JER JE DIGAO NOGU U VISINI GLAVE IGRACA OD 1,87 i to djonom.. kazu nije to ni fau natrcao DAL NA NJEG, DZON NA GLAVU I KAZE NI FAUL NIJE BIO
E to je bosnjo
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 09 mar 2023, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.
- napoleon72
- Kontakt:
De ne ofiraj se, frajer do juce u Championshipu igrao, najzahtjevnijoj ligi na svijetu, kakav dizelas? Lafo, mogao u Stokeu sa Powellom, a ne moze u Sarajevu sa Avramovskim.harixs je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:11Osobine sto su obadvojica dizelaši koji znaju igrati lopte. Sta cemo kad su krila daleko a napadač zatvoren, kome podvući loptu u prostor?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑08 mar 2023, 23:53Koje su im zajednicke osobine? Sto znaju lopte?

Jajalo i Stojcev su bili jos jedan par "dizelasa koji znaju lopte" pa su nam donijeli kup 2014. i razbijali skupa. Mi smo sami stvorili mit da na svakoj poziciji moras imat Bolta. Cirjak - Vrancic - Avramovski je najbolja kombinacija u sredini koju mozemo napravit.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
-
- Kontakt:
Veća je mogućnost da stignemo Zrinjski nego da ovaj trio izađe (nažalost).napoleon72 je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:59De ne ofiraj se, frajer do juce u Championshipu igrao, najzahtjevnijoj ligi na svijetu, kakav dizelas? Lafo, mogao u Stokeu sa Powellom, a ne moze u Sarajevu sa Avramovskim.harixs je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:11Osobine sto su obadvojica dizelaši koji znaju igrati lopte. Sta cemo kad su krila daleko a napadač zatvoren, kome podvući loptu u prostor?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑08 mar 2023, 23:53
Koje su im zajednicke osobine? Sto znaju lopte?
Pa mi ne možemo odstupit od jedne te iste formacija a da programiramo igrače..Ako nije eksplozivan ne znaci da je nepokretan, da su brzina i trka najvaznije, Englezi bi uzimali svako veliko takmicenje.
Jajalo i Stojcev su bili jos jedan par "dizelasa koji znaju lopte" pa su nam donijeli kup 2014. i razbijali skupa. Mi smo sami stvorili mit da na svakoj poziciji moras imat Bolta. Cirjak - Vrancic - Avramovski je najbolja kombinacija u sredini koju mozemo napravit.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Vrancic ce jednostavno zna uvaliti igracu zagraditi loptu prostor. Sto nekom igracu trebaju 2-3 dodira on to rijesi jednim.. samo ne mozes ocekivati da bude kante, takvog igraca smo prodali, zato sad imamo nekog “javi martineza” kao zadnjeg veznog.napoleon72 je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:59De ne ofiraj se, frajer do juce u Championshipu igrao, najzahtjevnijoj ligi na svijetu, kakav dizelas? Lafo, mogao u Stokeu sa Powellom, a ne moze u Sarajevu sa Avramovskim.harixs je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:11Osobine sto su obadvojica dizelaši koji znaju igrati lopte. Sta cemo kad su krila daleko a napadač zatvoren, kome podvući loptu u prostor?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑08 mar 2023, 23:53
Pa mi ne možemo odstupit od jedne te iste formacija a da programiramo igrače..Ako nije eksplozivan ne znaci da je nepokretan, da su brzina i trka najvaznije, Englezi bi uzimali svako veliko takmicenje.
- 1 9 4 6 -
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑09 mar 2023, 01:12Veća je mogućnost da stignemo Zrinjski nego da ovaj trio izađe (nažalost).napoleon72 je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:59De ne ofiraj se, frajer do juce u Championshipu igrao, najzahtjevnijoj ligi na svijetu, kakav dizelas? Lafo, mogao u Stokeu sa Powellom, a ne moze u Sarajevu sa Avramovskim.Ako nije eksplozivan ne znaci da je nepokretan, da su brzina i trka najvaznije, Englezi bi uzimali svako veliko takmicenje.
Balta umjesto cirjaka samo.
- 1 9 4 6 -
U kojoj formaciji genijalac i sa kakvim igračima.napoleon72 je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:59De ne ofiraj se, frajer do juce u Championshipu igrao, najzahtjevnijoj ligi na svijetu, kakav dizelas? Lafo, mogao u Stokeu sa Powellom, a ne moze u Sarajevu sa Avramovskim.harixs je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:11Osobine sto su obadvojica dizelaši koji znaju igrati lopte. Sta cemo kad su krila daleko a napadač zatvoren, kome podvući loptu u prostor?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑08 mar 2023, 23:53
Vas par standardnih ovdje se ufati jedne te iste mantre i udri.
- BordoBBoja
- Kontakt:
**** ti dalaru ustaharixs je napisao/la: ↑09 mar 2023, 01:24U kojoj formaciji genijalac i sa kakvim igračima.napoleon72 je napisao/la: ↑09 mar 2023, 00:59De ne ofiraj se, frajer do juce u Championshipu igrao, najzahtjevnijoj ligi na svijetu, kakav dizelas? Lafo, mogao u Stokeu sa Powellom, a ne moze u Sarajevu sa Avramovskim.Ako nije eksplozivan ne znaci da je nepokretan, da su brzina i trka najvaznije, Englezi bi uzimali svako veliko takmicenje.
Vas par standardnih ovdje se ufati jedne te iste mantre i udri.
I narkomanciny mu od oca
-
- Kontakt:
Što je najgore potrošit ćeš Maria zbog malog. Evo danas prvi ja sam bio nezadovoljan i komentarisao Maria na poluvremenu kako je alibi igrač i ne preuzima odgovornost. U zadnjih 20 minuta kad je Avram ušao, Mario se pretvori u mašinu. Dobi čovjek i sigurnost i brzinu i tačnost u pasovima i agresivnost u duelima.
Mislim da bi sa veznim redom Avram, Mario i Balta (ako nastavi sa ovom formom kao danas) prekucali svaku ekipu, možda Zrinjski tu i tamo ne bi jer su stvarno čvrsta i kompaktna ekipa. Plus naprijed Ziljkić, Renan i Gulaš.
Previše je tu individualnog kvaliteta da ne dođe do izražaja, nema veze što je zalizani na klupi.
Ovo što se radi nama navijačima i samom Avramu je genocid u najmanju ruku. Do sad je bilo opravdanje u21, evo sada je tu i Enedin i šta smo dobili ? Qrac.
Mislim da bi sa veznim redom Avram, Mario i Balta (ako nastavi sa ovom formom kao danas) prekucali svaku ekipu, možda Zrinjski tu i tamo ne bi jer su stvarno čvrsta i kompaktna ekipa. Plus naprijed Ziljkić, Renan i Gulaš.
Previše je tu individualnog kvaliteta da ne dođe do izražaja, nema veze što je zalizani na klupi.
Ovo što se radi nama navijačima i samom Avramu je genocid u najmanju ruku. Do sad je bilo opravdanje u21, evo sada je tu i Enedin i šta smo dobili ? Qrac.
Avramovski je igrao u sve tri utakmice 0 asistencija 0 golova,,
Al da bi igrao 90 minuta moras fizicki bit spreman i zdrav sto nevidim da je Avramovski
Al da bi igrao 90 minuta moras fizicki bit spreman i zdrav sto nevidim da je Avramovski
Čovjek kad kaže Europa, pomisli obično na bogatstvo, kulturu, mogućnosti, prilike, rad, sigurnost, znanje..., a onda se osvrne i vidi jednog Mirzu Varešanovića koji liči na prosječnog ciganskog konjokradicu, ili u najboljem slučaju na vlasnika vašarske tezge "đe se puca na limene zecove". I takva individua treba da te povede u Europu?!?! Sa takvim mi nećemo ni do Izačića.
Uporno trpanje Dala Varešanovića u prvi tim, iako je svima jasno da dečko nije fudbaler, govori o puno složenijem problemu koji drma FKS, a Mirza je samo posljedica tog problema. Generalni problem Sarajeva je taj što investitor dovodi osoblje kojima može manipulisati i nametati im svoju volju, a ovi su samo poslušni klimoglavci. Tako dobijemo jedan nakaradni hibrid koji se odaziva na ime Dal Varešanović. No i Dal je samo posljedica problema. Kad poltronisanjem zaljevaš njivu - najbolje uspjevaju diktatori. A diktator je osoba koja sve zna i u sve se razumije i njegove odluke su neupitne, džaba što su pogrešne.
Mirvić mora znati da ne smije, bez obzira na investicije, birati trenere i uticati na njihove odluke. Nepotizam svake vrste sasjeći u korijenu. Iskorijeniti rođačko-komšijsko-jaranske odnose. Način na koji on vodi kllub više liči na bogatog nakupca, sumnjivog porijekla, koji "valja i uvaljuje" robu, gleda brzu zaradu i uzda se u kockarsku sreću.
Insistira se na Dalu Varešanoviću koji, evo treću godinu, ništa ne pokazuje, a na margini izrasta puno veći i bolji i ako hoćete, puno isplativiji projekat - Enedin Mulalić. I opet se vraćamo na još jedan permanentni problem. Nikad taj Mulalić ne bi zaigrao da Svršajević ima tri godine manje. E to je ta švercerska filozofija kluba - kupovanje i preprodavanje polovnjaka. Sitan šićar, brza, laka i kratkoročna zarada.
Koliko je enedina mulalića za koje nećemo ni saznati zbog dala varešanovića? Zašto klub to uporno radi i zašto to isto dozvoljava?
Zato, ako Mirvić želi dobro klubu i sebi, mora prestati sa ovakvom politikom i načinom rada. Dovedi stručnjaka koji će prepoznati igrača, a ne da igranje u prvom timu bude posljedica povrede, srednjeg prsta, isluženosti i štatijaznam čega...
Ono jučer je još jedna u nizu sramotnih predstava Dala Varešanovića. Još jedan dokaz da je klub talac neznanja i švercerske politike. Gledat Mirzu, a vidjet Europu ne može ni Stevie Wonder.
Uporno trpanje Dala Varešanovića u prvi tim, iako je svima jasno da dečko nije fudbaler, govori o puno složenijem problemu koji drma FKS, a Mirza je samo posljedica tog problema. Generalni problem Sarajeva je taj što investitor dovodi osoblje kojima može manipulisati i nametati im svoju volju, a ovi su samo poslušni klimoglavci. Tako dobijemo jedan nakaradni hibrid koji se odaziva na ime Dal Varešanović. No i Dal je samo posljedica problema. Kad poltronisanjem zaljevaš njivu - najbolje uspjevaju diktatori. A diktator je osoba koja sve zna i u sve se razumije i njegove odluke su neupitne, džaba što su pogrešne.
Mirvić mora znati da ne smije, bez obzira na investicije, birati trenere i uticati na njihove odluke. Nepotizam svake vrste sasjeći u korijenu. Iskorijeniti rođačko-komšijsko-jaranske odnose. Način na koji on vodi kllub više liči na bogatog nakupca, sumnjivog porijekla, koji "valja i uvaljuje" robu, gleda brzu zaradu i uzda se u kockarsku sreću.
Insistira se na Dalu Varešanoviću koji, evo treću godinu, ništa ne pokazuje, a na margini izrasta puno veći i bolji i ako hoćete, puno isplativiji projekat - Enedin Mulalić. I opet se vraćamo na još jedan permanentni problem. Nikad taj Mulalić ne bi zaigrao da Svršajević ima tri godine manje. E to je ta švercerska filozofija kluba - kupovanje i preprodavanje polovnjaka. Sitan šićar, brza, laka i kratkoročna zarada.
Koliko je enedina mulalića za koje nećemo ni saznati zbog dala varešanovića? Zašto klub to uporno radi i zašto to isto dozvoljava?
Zato, ako Mirvić želi dobro klubu i sebi, mora prestati sa ovakvom politikom i načinom rada. Dovedi stručnjaka koji će prepoznati igrača, a ne da igranje u prvom timu bude posljedica povrede, srednjeg prsta, isluženosti i štatijaznam čega...
Ono jučer je još jedna u nizu sramotnih predstava Dala Varešanovića. Još jedan dokaz da je klub talac neznanja i švercerske politike. Gledat Mirzu, a vidjet Europu ne može ni Stevie Wonder.