pa sto i mirzu ne poveede bolanMortemHz je napisao/la: ↑07 mar 2023, 12:12Bordo tim pun samopouzdanja dočekuje ljutog rivala sa Grbavice, a ovaj meč mogao bi biti posljednji za dvojicu trenera iz stručnog štaba bordo kluba.
Naime, trener golmana Adi Adilović i video analitičar Admir Kozlić prema svemu sudeći pojačat će stručni štab bugarskog Ludogoretsa.
Na klupu Ludogoretsa već danas ili sutra vraća se Ivaylo Petev, bivši selektor naše nogometne reprezentacije. Petev je već radio sa Adilovićem i Kozlićem u reprezentaciji naše zemlje i sada će prema svemu sudeći ponovo sarađivati, no očekuje se i zvanična potvrda u narednim danima.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Svaka da si u pravu, ali zato postoji akademija. Naravno da je iluzorno očekivati da ti svake godine izbaci 11 igrača, ali ove godine dvojicu, iduće jednog, treće pet... i za max 5god. imaš uhodan sistem. Uz prethodno navedeni kostur od pet visokoprofiliranih stranih profesionalaca, imaš tim za narednih deset godina najmanje. A i djeci će biti posebno drago, jer znaju da će ih radom i zalaganjem kad-tad čekati mjesto u timu. To što mi radimo stihijski, odnosno što nemaš adekvatne ljude na pravim mjestima, ne znači da je to nedostižan cilj. Lakše je dugoročno imenovati 4 kvalitetna stručnjaka koji će raditi svoj posao, nego svake godine; ruši, majstore, odmah do temelja, menadžerima vazda berićeta i veselja.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 09:34To nije realno,ako imas 2 il 3 igraca iz svog pogona u 11 to je ogroman uspjeh. Od stotine njih jedannili dva ako budu solidni igraci je uspjeh. Izleti neki domaci igrac koji je kvalitet,naravno da ces ga zaganjati tipa Vrancic a ne gurati nekog poput DalaVenamaHrabrih je napisao/la: ↑07 mar 2023, 09:08Ma nema se tu šta bit' oprezan ili neoprezan. Po meni su stvari vrlo jednostavne. Max. 5 igrača stranaca, žestokih profesionalaca, kojima ne smeta taj famozni pritisak, a ostalo sve iz našeg pogona. Mlađi stasaju uz profesionalce, imaš lepezu proizvoda i samo povremeno dopunjavaš stanje. Ako smo već najbogatiji i najorganizovaniju klub, neko bi rekao i najbolji, čemu onda dovoditi igrače iz drugih klubova koji su po definiciji slabiji od tebe? Valjda zato akademija i postoji.michplatini je napisao/la: ↑07 mar 2023, 08:55
Malo ljudi prati omladinske lige pa i Premijer ,a vrlo lako je primjetiti razvojni put nekih igrača.
Taj Amar Begić je i kupljen u Borac sa ciljem guranja U-21 igrača u rosteru i reprezentaciju.On je tako i postao reprezentativac(u mladjim kategorijama ima bar 5-6 igrača koji su u Borac dovedeni sa ovjerenom kartom u mladjim selekcijama reprezentacije).U našoj Akademiji stasava generacija 2004/05 koja ima potencijala na tim pozicijama a vidjecemo da li kvaliteta.
Sad što se tiče Durakovića,sasvim korektan bek u mladjim kategorijama Želje i Zrinjskog i ništa više od toga.Nije uspio da se nametne i odigra za seniorske timova pa ni TZ City.Ova sezona odličn u Igmanu.E sad,znam mnogo igrača koji odigraju u ekipama bez pritiska i tenzije Al nisu igraci za klubove sa armijom navijača i gdje se svaka mjeri.Zbog njegovog staza u ta 2 kluba koja imaju pritisak gdje nije uspio da odgovori tome,treba tu biti oprezan,imali smo primjer u bližoj prošlosti.
Evo, ovaj Giuliashvili... Po meni najbolje pojačanje koje smo doveli. Nadam se da će ga povrede zaobići. E sad, imaš jednog Giulija, Avrama, Ziljkića (mada ga ja nešto ne limvo), Vrančića i recimo Musu. Tu pribereš Šahinovića, Jovaševića, Mulalića, Čatakovića, Ališaha, Ramića, Pramenkovića, Bijelonju, Lamadžemu... i eto ti već, mada to pregordo zvuči, bosanskog Ajaxa.
Nego, kad smo već kod djece, zna li se išta za malog Buljubašića? Zadnje što sam čuo jest da mu je fibula slomljena. Obzirom kad je bila povreda, do sada je mogla nova narast.
Jel sutra igramo bez igraca ili smo bez navijaca??

Procitaj dobro prije nego sto odgovoriš… napisao sam da ga ne podržavam i da je moje misljenje da ih može motivisati. To ne znaci da se sve zaboravilo.NazorUso je napisao/la: ↑07 mar 2023, 11:41Hoce li im reci i da je sudija nas 12. igrac ?tabba77 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 09:28Koliko god zvučalo čudno, i koliko god ne podržavam Mirzu na klupi, mislim da će znati naše momke dobro pripremiti prije svega psihički i motivacijski. Ako bilo ko može, može neko ko zna šta znači derbi.. Taktički ne treba ništa specijalno mijenjati za razliku od tekme sa lišticom, osim možda rotacije 1-2 igrača max.
Hoce li im reci da iza njih stoji 100 000 navijaca ?
Manite patetiku, nakon jedne pobjede sve zaboravite... Masnokosi mora letiti, cim prije !!!
Tačno nekim ljudima ovdje moras crtati i obojiti…
Zadnja izmjena: tabba77, dana/u 07 mar 2023, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kazes dobro motivisati i psihicki pripremiti. Pa zato pitam hoce li sa ovim gore izjavama ili je nesto drugo smislio ? Tacno vi crtate i bojite od kako ste tu, ali uzalud sarate...tabba77 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 12:47Procitaj dobro prije nego sto odgovoriš… napisao sam da ga ne podržavam i da je moje misljenje da ih može motivisati. To ne znaci da se sve zaboravilo.NazorUso je napisao/la: ↑07 mar 2023, 11:41Hoce li im reci i da je sudija nas 12. igrac ?tabba77 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 09:28Koliko god zvučalo čudno, i koliko god ne podržavam Mirzu na klupi, mislim da će znati naše momke dobro pripremiti prije svega psihički i motivacijski. Ako bilo ko može, može neko ko zna šta znači derbi.. Taktički ne treba ništa specijalno mijenjati za razliku od tekme sa lišticom, osim možda rotacije 1-2 igrača max.
Hoce li im reci da iza njih stoji 100 000 navijaca ?
Manite patetiku, nakon jedne pobjede sve zaboravite... Masnokosi mora letiti, cim prije !!!
Tačno nekim ljudima ovdje moras crtati i obojiti…

Edit: Cuj on zna sta znaci derbi
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
“Nije da se pravdam, ali protiv Zrinjskog naš plan nije bio najbolji."
Kreiranje plana je iskljuciva odgovornost trenera tako da je nemoguce da se amnestira odgovornost trenera za los plan. Apsurdna recenica.
Nisam siguran da nas trener razumije sta je njegova odgovornost. Kao sto je odgovornost vrha klupske administracije da stite interese kluba.
Samo reci PonosnaDoNeba ne pomaze u tom smjeru nego konkretni potezi. Klupsko finansiranje putovanja za sebe i svoju familiju takodje ne pomazu klubu ni najmanje. Dalje davati beneficije ovim trolovima koji su prijavljeni u zadnjih 9 mjeseci da "brane upravu" svim sredstvima na forumu, ne pomaze klubu nego samo toj upravi (kao sto je i Sabra imala svoje zastitnike od kojih se se neki opet aktivirali).
Nasa je sreca da je Djokanovic "finansirao" dobrim dijelom ova pojacanja da pokusamo izvuci Evropu inace bi bilo jako kriticno.
Licno ne ocekujem da hop-hop taktika donese neke dobre rezultate ali individualni potezi Hamze, Ziljkica i Avrama mogu nas gurati naprijed i dati sansu za Evropu. Bolje da vuk vodi krdo ovaca nego obrnuto. Nadati se najboljem jer sve zavisi od naseg copora.
Kreiranje plana je iskljuciva odgovornost trenera tako da je nemoguce da se amnestira odgovornost trenera za los plan. Apsurdna recenica.
Nisam siguran da nas trener razumije sta je njegova odgovornost. Kao sto je odgovornost vrha klupske administracije da stite interese kluba.
Samo reci PonosnaDoNeba ne pomaze u tom smjeru nego konkretni potezi. Klupsko finansiranje putovanja za sebe i svoju familiju takodje ne pomazu klubu ni najmanje. Dalje davati beneficije ovim trolovima koji su prijavljeni u zadnjih 9 mjeseci da "brane upravu" svim sredstvima na forumu, ne pomaze klubu nego samo toj upravi (kao sto je i Sabra imala svoje zastitnike od kojih se se neki opet aktivirali).
Nasa je sreca da je Djokanovic "finansirao" dobrim dijelom ova pojacanja da pokusamo izvuci Evropu inace bi bilo jako kriticno.
Licno ne ocekujem da hop-hop taktika donese neke dobre rezultate ali individualni potezi Hamze, Ziljkica i Avrama mogu nas gurati naprijed i dati sansu za Evropu. Bolje da vuk vodi krdo ovaca nego obrnuto. Nadati se najboljem jer sve zavisi od naseg copora.
Nek ih motiviše i tako ako ćemo pobjediti. Opet naglašavam da ne podržavam trenutnu upravu ni Mirzu kao ŠSŠ.NazorUso je napisao/la: ↑07 mar 2023, 12:54Kazes dobro motivisati i psihicki pripremiti. Pa zato pitam hoce li sa ovim gore izjavama ili je nesto drugo smislio ? Tacno vi crtate i bojite od kako ste tu, ali uzalud sarate...
Edit: Cuj on zna sta znaci derbijel znas koliko je utakmica Mirza odigrao za Sarajevo ukupno ???
Ne znam čemu to potenciranje koliko je neko na forumu, kao da je to nešto relevantno...
22 ??? Koliko utakmica je potrebno da bi znao šta je derbi?
Koliko utakmica smo mi kao navijači trebali gledati da bi znali šta je derbi? Po tome, niko od nas ne zna šta je derbi u Sarajevu.
Pa ti rece da zna sta je derbi. Odigrao 45 utakmica. Sam sebe demantujes majstore. Onda i Radan Sunjevaric zna sta je derbi, i Dzenaldin Hamzagic. Svi imaju po 3 4 derbija. Zato pitam sta je mjerilo, broj utakmica, ili da je neko mahalac oa zna...tabba77 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 13:48Nek ih motiviše i tako ako ćemo pobjediti. Opet naglašavam da ne podržavam trenutnu upravu ni Mirzu kao ŠSŠ.NazorUso je napisao/la: ↑07 mar 2023, 12:54Kazes dobro motivisati i psihicki pripremiti. Pa zato pitam hoce li sa ovim gore izjavama ili je nesto drugo smislio ? Tacno vi crtate i bojite od kako ste tu, ali uzalud sarate...
Edit: Cuj on zna sta znaci derbijel znas koliko je utakmica Mirza odigrao za Sarajevo ukupno ???
Ne znam čemu to potenciranje koliko je neko na forumu, kao da je to nešto relevantno...
Koliko utakmica smo mi kao navijači trebali gledati da bi znali šta je derbi? Po tome, niko od nas ne zna šta je derbi u Sarajevu.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
-
- Kontakt:
Nadam se dobrom izboru igrača. Prije svega igrača koji znaju sta znači derbi i koliko je to važno. Nadam se takođe da je Mirza naučio da ovo Sarajevo, u ovoj fazi, ne može igrati atraktivan fudbal, nego se mora malo krkljanca ubaciti u igru kako bi se pobijeđivalo. Odličan primjer prošle 2 utakmice. Protiv Zrinjskog smo spuštali stalno loptu stoperima, pokušavali igrati, ljudi nas sačekali i rutinski dobili. A protiv Širokog, gdje se nismo libili ispucati loptu, osvojiti drugu pa napasti, udarati na kontre, pobijedili smo glat. Šta vise mogli smo ih poniziti, imali smo još 3 stopostotne šanse za gol, ali bilo bi previše da smo i to zabili, treba biti skroman
. (Hamza u prvom poluvremenu, sa Ziljkićem 2 na 1, zakomplikovali; Guliashvili stativa; Ziljkić kontra na kraju). Valjda je razumio da trebamo malo sačekati protivnika, stati u srednji blok, a ne jurcati ko muhe bez glave naprijed samo jer je to danas trend i jer se atraktivnim smatraš ako igras visoki presing. 
Čataković
Ziljkić - Varešanović - Avramovski
Čirjak - Vrančić
Radović - Martinović - Šerbečić - Vršajević
Šahinović
Ako je Radović povrijeđen nadam se Salčinu. Tomašević je u Lištici potvrdio da se radi o prvoklasnom konju doratu, koji nas je koštao kroz sezonu - rijetko neinteligentan igrač, a pritom tehnika nula velika!
Ako je Dalara povrijeđen nadam se nekom Ramiću ili Mustafiću, pa nešto mijenjati u 1-4-3-3 ili slično. Obavezno izbjeći ove "nove strance" u prvoj postavi! Naš derbi je specifičan gdje puno više uticaja ima glava nego noge!
2-0 sutra...
Čataković
Ziljkić - Varešanović - Avramovski
Čirjak - Vrančić
Radović - Martinović - Šerbečić - Vršajević
Šahinović
Ako je Radović povrijeđen nadam se Salčinu. Tomašević je u Lištici potvrdio da se radi o prvoklasnom konju doratu, koji nas je koštao kroz sezonu - rijetko neinteligentan igrač, a pritom tehnika nula velika!
Ako je Dalara povrijeđen nadam se nekom Ramiću ili Mustafiću, pa nešto mijenjati u 1-4-3-3 ili slično. Obavezno izbjeći ove "nove strance" u prvoj postavi! Naš derbi je specifičan gdje puno više uticaja ima glava nego noge!
2-0 sutra...
-
- Kontakt:
Nije to baš tako u stvarnosti,ni sa strancima potrebnog kvaliteta niti sa dijecom i njihovim kvalitetom.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑07 mar 2023, 12:29Svaka da si u pravu, ali zato postoji akademija. Naravno da je iluzorno očekivati da ti svake godine izbaci 11 igrača, ali ove godine dvojicu, iduće jednog, treće pet... i za max 5god. imaš uhodan sistem. Uz prethodno navedeni kostur od pet visokoprofiliranih stranih profesionalaca, imaš tim za narednih deset godina najmanje. A i djeci će biti posebno drago, jer znaju da će ih radom i zalaganjem kad-tad čekati mjesto u timu. To što mi radimo stihijski, odnosno što nemaš adekvatne ljude na pravim mjestima, ne znači da je to nedostižan cilj. Lakše je dugoročno imenovati 4 kvalitetna stručnjaka koji će raditi svoj posao, nego svake godine; ruši, majstore, odmah do temelja, menadžerima vazda berićeta i veselja.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 09:34To nije realno,ako imas 2 il 3 igraca iz svog pogona u 11 to je ogroman uspjeh. Od stotine njih jedannili dva ako budu solidni igraci je uspjeh. Izleti neki domaci igrac koji je kvalitet,naravno da ces ga zaganjati tipa Vrancic a ne gurati nekog poput DalaVenamaHrabrih je napisao/la: ↑07 mar 2023, 09:08
Ma nema se tu šta bit' oprezan ili neoprezan. Po meni su stvari vrlo jednostavne. Max. 5 igrača stranaca, žestokih profesionalaca, kojima ne smeta taj famozni pritisak, a ostalo sve iz našeg pogona. Mlađi stasaju uz profesionalce, imaš lepezu proizvoda i samo povremeno dopunjavaš stanje. Ako smo već najbogatiji i najorganizovaniju klub, neko bi rekao i najbolji, čemu onda dovoditi igrače iz drugih klubova koji su po definiciji slabiji od tebe? Valjda zato akademija i postoji.
Evo, ovaj Giuliashvili... Po meni najbolje pojačanje koje smo doveli. Nadam se da će ga povrede zaobići. E sad, imaš jednog Giulija, Avrama, Ziljkića (mada ga ja nešto ne limvo), Vrančića i recimo Musu. Tu pribereš Šahinovića, Jovaševića, Mulalića, Čatakovića, Ališaha, Ramića, Pramenkovića, Bijelonju, Lamadžemu... i eto ti već, mada to pregordo zvuči, bosanskog Ajaxa.
Nego, kad smo već kod djece, zna li se išta za malog Buljubašića? Zadnje što sam čuo jest da mu je fibula slomljena. Obzirom kad je bila povreda, do sada je mogla nova narast.
Buljubašić je ipak složeniji oporavak nego što se mislilo.
Odlazi go.vno zalizano! Taman da dobijemo 7:0 ostaćeš go.vno i nećemo zaboraviti!!!
Uprava ćao yebemo vam sve!!!
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Tomasevic i Dal ne smiju poceti derbi !!! Prvi je poglup i napravit ce penal, drugi osim sto veze o zivotu nema, prilicno je nadrkan i glumi kabadahijicu (idealan za isprovocirati ga).
Nadam se da pocinju :
Sahinovic
Muallic Besim Ilija Radovic
Balta
Vrancic Avramovski
Gulas Hamza Zilkic
Nadam se da pocinju :
Sahinovic
Muallic Besim Ilija Radovic
Balta
Vrancic Avramovski
Gulas Hamza Zilkic
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Liverpool na aparatima

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Je li prijenos na Areni???
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
100 posto brate. Unutar familije imas anamo onih. Oni kod nas najurednije igrali evropu citav zivot.JavierBosnia je napisao/la: ↑07 mar 2023, 14:10Da je hibrid vec vidim komentare na mjesto odigravanja - ulica Đenerala Draze Mihailovica
Ne znam sto se Grbavica toliko zaobilazi, Tuzla, Velez igrali evropu tu, Igman kup protiv nas, Zeljo je na Kosevu evropu igrao, stadion ko stadion iznajmi - plati, nemoj unistavati, zahvali se domacinu i daj nek mogu platit struju i vodu ovaj mjesec i cao
PS: Doduse ono je sad malo bolje krompiriste
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 07 mar 2023, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Bolje,onda igrati u Vrapcicima ili dati Velezu 0-3 bez borbe.JavierBosnia je napisao/la: ↑07 mar 2023, 14:10Da je hibrid vec vidim komentare na mjesto odigravanja - ulica Đenerala Draze Mihailovica
Ne znam sto se Grbavica toliko zaobilazi, Tuzla, Velez igrali evropu tu, Igman kup protiv nas, Zeljo je na Kosevu evropu igrao, stadion ko stadion iznajmi - plati, nemoj unistavati, zahvali se domacinu i daj nek mogu platit struju i vodu ovaj mjesec i cao
Mjerilo je da svaka osoba koja je rođena u Sarajevu i prati fudbal ili je trenirala u jednom od dva sarajevska kluba zna šta znači derbi. Jel ti sad malo jasnije? Broj utakmica u derbiju ti samo donosi iskustvo i smanji pritisak igranja istog.NazorUso je napisao/la: ↑07 mar 2023, 13:59Pa ti rece da zna sta je derbi. Odigrao 45 utakmica. Sam sebe demantujes majstore. Onda i Radan Sunjevaric zna sta je derbi, i Dzenaldin Hamzagic. Svi imaju po 3 4 derbija. Zato pitam sta je mjerilo, broj utakmica, ili da je neko mahalac oa zna...tabba77 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 13:48Nek ih motiviše i tako ako ćemo pobjediti. Opet naglašavam da ne podržavam trenutnu upravu ni Mirzu kao ŠSŠ.NazorUso je napisao/la: ↑07 mar 2023, 12:54
Kazes dobro motivisati i psihicki pripremiti. Pa zato pitam hoce li sa ovim gore izjavama ili je nesto drugo smislio ? Tacno vi crtate i bojite od kako ste tu, ali uzalud sarate...
Dovesti Bracu gumenu glavu nek nas onda motivise hahahahtabba77 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 14:12Mjerilo je da svaka osoba koja je rođena u Sarajevu i prati fudbal ili je trenirala u jednom od dva sarajevska kluba zna šta znači derbi. Jel ti sad malo jasnije? Broj utakmica u derbiju ti samo donosi iskustvo i smanji pritisak igranja istog.NazorUso je napisao/la: ↑07 mar 2023, 13:59Pa ti rece da zna sta je derbi. Odigrao 45 utakmica. Sam sebe demantujes majstore. Onda i Radan Sunjevaric zna sta je derbi, i Dzenaldin Hamzagic. Svi imaju po 3 4 derbija. Zato pitam sta je mjerilo, broj utakmica, ili da je neko mahalac oa zna...tabba77 je napisao/la: ↑07 mar 2023, 13:48
Nek ih motiviše i tako ako ćemo pobjediti. Opet naglašavam da ne podržavam trenutnu upravu ni Mirzu kao ŠSŠ.
Kakve veze ima sti je iz Sarajeva i sto je trenirao/igrao kad je karakterna nula, kad nema obraza, i kad je sljam ljudski. Rekoh ti kakve je izjave davao, kiga on moze da motivise

Sutra akoBogda pobjeda 2 ili više razlike, ne vidim zašto ne bi mogli...
gledajući zadnje utakmice štrumfova msilim da sve osim pobjede nam ne odgovara
gledajući zadnje utakmice štrumfova msilim da sve osim pobjede nam ne odgovara
Kad navečer oči sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..
Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..
Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!
Trenutno korisnika/ca: atomskaNavika, fera, kosevodom, MaroonWhite1946, skoJaa i 33 gosta.