FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

Herson

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Herson » 06 mar 2023, 18:22

Svasta ce se procitati na ovom forumu, pa i to da se ne moze "ucuvati" hebeni Santos. Kao da je rijec o Mbappeu, a ne o igracu koji za polusezonu ima go i asistenciju.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 mar 2023, 18:26

Dalara > Avramovski

xfarex
Kontakt:

Post Postao/la xfarex » 06 mar 2023, 18:27

nokee je napisao/la:
06 mar 2023, 17:06
[url]https://www.****/vijest/odrastao-sam-u-zagrebu-raspitivali-su-se-iz-hrvatske-ali-za-mene-je-bih-jedna-i-jedina/191988[/url] Anes Krdzalic
Ovog momka ne mogu prezaliti sto nismo doveli na DM. Mislim da se pokusalo, al neuspjesno. Kako bi legao na Baltino mjesto. Cini mi se andy bara da brine za njegovu karijeru..
Steta jeste za njega, s obzirom da se sad gore dobro pokazao.
Ne znam sta je sa Amarom Begicem, isao je na neke probe u Karlsruhe ali cini mi se da je jos slobodan. Trebalo ga je dovesti i nek trenira sa ekipom i na ljeto imas jednog sa BH papirima koji moze konkurisati na DM, a relativno je i mlad.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 mar 2023, 18:28

Fudbalski klub Sarajevo neće se vraćati na Koševo prije aprila, što su jako loše vijesti za Bordo tim u jeku borbe za izlazak u Evropu, a koji praktično kompletnu sezonu igra van svog stadiona. Podatak da su ove sezone kao domaćini igrali na četiri različita stadiona (računajući i idući meč protiv Željezničara) vjerovatno je presedan u svijetu nogometa i za rubriku "vjerovali ili ne".

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem i selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nogometu Faruka Hadžibegića.
Na sastanku je između ostalog razgovarano o završetku projekta rekonstrukcije travnjaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase" čiju realizaciju finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75% ukupne vrijednosti projekta, dok je preostalih 25% obezbijeđeno u budžetu Općine Centar.

Ukupna vrijednost projekta je 2.487.405 KM, dok Fudbalski klub Sarajevo ugovorom preuzima sve troškove održavanja terena u periodu od deset godina.

Iz Nogometnog saveza BiH su istakli da su svi infrastrukturni radovi završeni, a da okončanje realizacije projekta isključivo zavisi od klimatskih prilika koje su preduslov za puštanje u funkciju obnovljenog travnjaka, te bi teren trebao biti spreman tek u aprilu.

Na taj način nastavljena je agonija koševskog ligaša koji je na svom stadionu odigrao samo dvije utakmice na startu sezone, nakon čega su zbog rekonstrukcije terena prešli na zeničko Bilino polje.

Nedavnu ligašku utakmicu protiv Zrinjskog igrali su kao domaćini na stadionu Veleža u Mostaru, a u naredna dva susreta "ugostit" će Željezničar i Velež u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Još od 9. augusta prošle godine FK Sarajevo čeka na završetak radova i povratak na stadion "Asim Ferhatović Hase". Prvobitno je rok za postavljanje terena bio kraj oktobra, zatim početak marta, ali sada je sve prolongirano za april.

Sarajevo je tako direktno oštećno i rezultatski i finansijski, te iako je jasno da je u pitanju dugoročna investicija, pitanje je da li će se klubu s Koševa isplatiti, pogotovo ako ostanu bez plasmana u Evropu.

U tom slučaju izgubljena finansijska sredstva bit će gotovo jednaka vrijednosti projekta rekonstrukcije Koševa, a izgubljeno povjerenje navijača i rezultatska katastrofa teško bi se mogli nadoknaditi i imali bi duboke posljedice.

Čelnici kluba s Koševa zbog prvobitne račnunice na račun Saveza "mudro" šute i ni u jednom trenutku nisu digli glas protiv, sada već, potpuno neregularne sezone u Premijer ligi, gdje je Bordo klub platio najveću cijenu "projekta rekonstrukcije travnjaka" koji je slavodobitno najavljen, a ispostavio se kao potpuni fijasko
.

Ja cu odma reci da nevjerujem ni za ovaj april(cak i ne spominju hibrid više),ali svakako nije ni bitno više,ispali smo magarci sa ovim i tu nema povratka nit ko moze ispraviti stetu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 06 mar 2023, 18:56

mikimaus je napisao/la:
06 mar 2023, 18:11
Kako sad ovi govore da su svi infrastrukturnu radovi na terenu zavrseni , jel to nece prosivati kod nas ??
Hoce, moraju. Ugovorom je to definisano i potpisano, zato se i cekaju "pogodniji" vremenski uvjeti.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 06 mar 2023, 19:04

Jako fina atmosfera pred derbi, nakon dugo vremena malo radosti. Mislim da ćemo ih razvaliti.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 06 mar 2023, 19:34

slika
Sarajevo ljubavi moja.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 mar 2023, 19:36

Benkara21 je napisao/la:
06 mar 2023, 19:04
Jako fina atmosfera pred derbi, nakon dugo vremena malo radosti. Mislim da ćemo ih razvaliti.
Toga se i bojim, derbi smo u finoj atmosferi dobili samo na Kosevu u sezoni duple krune, ono 2:1. Sve ostale pobjede u uzasnoj atmosferi. 2:0 sa Sablicem nakon tri uzastopne utakmice bez pobjede, ukljucujuci poraz od Leotara 0:1. Onaj 3:1 sa Vinkom nakon uzasnog niza od tri utakmice bez pobjede (dva poraza i remi sa Zrinjom). Onaj 0:3 na Grbavici dobili nakon dva uzastopna kiksa i kad nam je Zrinjski prisao na -4, pa se kone digle da ce nam izbit titulu a mi ih ohladili. Derbi s Calom kad smo mi njima izbili titulu posebna prica, nakon izgubljenog finala kupa i prijetnji Crnkicu i Rustemu, itd itd. Generalno bolje prolazimo u derbijima u koje udjemo sa losom atmosferom. Kad god se nafuramo i najavimo neko trpanje, ljudi nas ohlade. I sad me strah ovog ponizavanja Krpica i Hodzica, obicno nas takvi natrpaju, tako su nam Zec u bolnickoj pidzami, "izvikani" Stilic i "dedo" Bekric natrpali fine golcine.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 06 mar 2023, 19:36

miky_hz je napisao/la:
06 mar 2023, 18:28
Fudbalski klub Sarajevo neće se vraćati na Koševo prije aprila, što su jako loše vijesti za Bordo tim u jeku borbe za izlazak u Evropu, a koji praktično kompletnu sezonu igra van svog stadiona. Podatak da su ove sezone kao domaćini igrali na četiri različita stadiona (računajući i idući meč protiv Željezničara) vjerovatno je presedan u svijetu nogometa i za rubriku "vjerovali ili ne".

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem i selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nogometu Faruka Hadžibegića.
Na sastanku je između ostalog razgovarano o završetku projekta rekonstrukcije travnjaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase" čiju realizaciju finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75% ukupne vrijednosti projekta, dok je preostalih 25% obezbijeđeno u budžetu Općine Centar.

Ukupna vrijednost projekta je 2.487.405 KM, dok Fudbalski klub Sarajevo ugovorom preuzima sve troškove održavanja terena u periodu od deset godina.

Iz Nogometnog saveza BiH su istakli da su svi infrastrukturni radovi završeni, a da okončanje realizacije projekta isključivo zavisi od klimatskih prilika koje su preduslov za puštanje u funkciju obnovljenog travnjaka, te bi teren trebao biti spreman tek u aprilu.

Na taj način nastavljena je agonija koševskog ligaša koji je na svom stadionu odigrao samo dvije utakmice na startu sezone, nakon čega su zbog rekonstrukcije terena prešli na zeničko Bilino polje.

Nedavnu ligašku utakmicu protiv Zrinjskog igrali su kao domaćini na stadionu Veleža u Mostaru, a u naredna dva susreta "ugostit" će Željezničar i Velež u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Još od 9. augusta prošle godine FK Sarajevo čeka na završetak radova i povratak na stadion "Asim Ferhatović Hase". Prvobitno je rok za postavljanje terena bio kraj oktobra, zatim početak marta, ali sada je sve prolongirano za april.

Sarajevo je tako direktno oštećno i rezultatski i finansijski, te iako je jasno da je u pitanju dugoročna investicija, pitanje je da li će se klubu s Koševa isplatiti, pogotovo ako ostanu bez plasmana u Evropu.

U tom slučaju izgubljena finansijska sredstva bit će gotovo jednaka vrijednosti projekta rekonstrukcije Koševa, a izgubljeno povjerenje navijača i rezultatska katastrofa teško bi se mogli nadoknaditi i imali bi duboke posljedice.

Čelnici kluba s Koševa zbog prvobitne račnunice na račun Saveza "mudro" šute i ni u jednom trenutku nisu digli glas protiv, sada već, potpuno neregularne sezone u Premijer ligi, gdje je Bordo klub platio najveću cijenu "projekta rekonstrukcije travnjaka" koji je slavodobitno najavljen, a ispostavio se kao potpuni fijasko
.

Ja cu odma reci da nevjerujem ni za ovaj april(cak i ne spominju hibrid više),ali svakako nije ni bitno više,ispali smo magarci sa ovim i tu nema povratka nit ko moze ispraviti stetu.
Zamisli da ti imas u klubu sposobne ljude koji znaju kako se tuzi savez i Uefi i Fifi i CASu bukvalno svakoj organizaciji na svijetu jer ovo nema ni u Zambiji sta se uradilo na Kosevu. Klub izgubio stotine hiljada ako ne i preko milion maraka sto zbog karata, fan shopa, sponzorstava itd. Ayla odlazi i daj da neko sposoban dodje i tuzi ovi klosare!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 06 mar 2023, 19:47

Godinu dana se radi teren. To samo kod nas ima. Pa da smo se sa foruma okupili završili bi do sad
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 06 mar 2023, 19:51

sonpenn je napisao/la:
06 mar 2023, 19:34
slika
Aylah, najvjerniji ti yebu staru :bih:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 mar 2023, 19:52

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
06 mar 2023, 19:36
miky_hz je napisao/la:
06 mar 2023, 18:28

.

Zamisli da ti imas u klubu sposobne ljude koji znaju kako se tuzi savez i Uefi i Fifi i CASu bukvalno svakoj organizaciji na svijetu jer ovo nema ni u Zambiji sta se uradilo na Kosevu. Klub izgubio stotine hiljada ako ne i preko milion maraka sto zbog karata, fan shopa, sponzorstava itd. Ayla odlazi i daj da neko sposoban dodje i tuzi ovi klosare!
Mogao bi tužiti da je stadion tvoj, ovako možeš samo zviždati.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 06 mar 2023, 19:57

FCUM je napisao/la:
06 mar 2023, 19:47
Godinu dana se radi teren. To samo kod nas ima. Pa da smo se sa foruma okupili završili bi do sad
Real Madrid je travnjak promijenio za 2 dana. Mogli su vala i nasi bar za 2 mjeseca.
Zalosno je sto su se doveli ovakvi igraci i sklopila lijepa ekipa, a ne mogu igrati pred svojim navijacima. Moglo bi nas ovo kostati Europe i cini mi se da to neko iz bas tog razloga i radi. Nadam se da nece toliko utjecati na bodove, ali je 99% da hoce.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 mar 2023, 20:01

Mulalica nikad nismo dobili dok je trener Zeljeznicara ,Hurtic,Jesic,Vasoski,Dudic oni su vodili derbija protiv njega i imamo sve same krompire. 11 od 15 bodova ima lik protiv nas

Jel red da skinemo i ovaj skalp u pm,eto pobjedili smo i u Širokom prvu put ikada u utakmici za bodove,valjda i ovaj "maler" skinemo
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2023, 20:05

miky_hz je napisao/la:
06 mar 2023, 20:01
Mulalica nikad nismo dobili dok je trener Zeljeznicara ,Hurtic,Jesic,Vasoski,Dudic oni su vodili derbija protiv njega i imamo sve same krompire. 11 od 15 bodova ima lik protiv nas

Jel red da skinemo i ovaj skalp u pm,eto pobjedili smo i u Širokom prvu put ikada u utakmici za bodove,valjda i ovaj "maler" skinemo
2:0 bez većih problema
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 mar 2023, 20:07

Iliji već sutra produžiti ugovor još 3 godine najmanje, čovjek je tu 2 mjeseca a kao da je od rođenja u klubu.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 06 mar 2023, 20:07

Predvidjan odlican mec(a ne mogu gledat :|) i nekih 3-2. :bih:
Gazi bordo Dive!
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 mar 2023, 20:09

MortemHz je napisao/la:
06 mar 2023, 20:05
miky_hz je napisao/la:
06 mar 2023, 20:01

2:0 bez većih problema
Uvijek me bilo strah njihovog ciganluka, zadnje vrijeme uvijek crveni dobijemo. Ilija se mora dobro pripaziti.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 06 mar 2023, 20:20

Ilija respekt
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 06 mar 2023, 20:23

:bow:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], ebi46, OsmanhodzicBuco, Proximic, rimljanin90, WeekendOffender i 17 gostiju.