FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
92
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
39
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
9%
Samo stranac
60
24%

Ukupno glasova: 255

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 mar 2023, 09:46

pitartz je napisao/la:
06 mar 2023, 09:41
Ali koliko Avramovski samo koristi u defanzivi za razliku od sincine, to je nevjerovatno.

Neopisiva razlika je izmedju njih dvojice. Jedan je igracina, a drugi tatin sin...
ne bi da nesto ispadne hejt na Dala, ali je neko spomenuo da se njegova partija ogleda u jednom potezu s pocetka drugog poluvremena tj. Kako da je proturi tomicu kroz noge, ako nastavi ovako nista vise od mahalskog igraca bajramskih turnira nece biti.

Dal ce biti spreman za derbi. Ima na jednoj slici skace kad smo gol dali.. Prije da je izasao da ga sacuva kartona i dokaze da ga moze zamijeniti za Avrama
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

xfarex
Kontakt:

Post Postao/la xfarex » 06 mar 2023, 10:05

MortemHz je napisao/la:
06 mar 2023, 09:29
pitara je napisao/la:
06 mar 2023, 09:27
MortemHz je napisao/la:
06 mar 2023, 09:23
slika
Ja bi vala žrtvovao nekoga od ovih stranaca zarad Muse, ne čini mi se Mulalić još dovoljno zreo da se ganja sa onim Santosom
Mogao bi Musa odmah ovdje ali onda ne bi mogli imati Renana na klupi a to je važno ako Hamzu ne krene. Isto tako, trebao bi nam U-21 ako izbacimo Mulalića.
Gulisha je U21 isto...
A ne bih ja njega sad trpao sad na AM iako to moze odigrati i igrao je u svom klubu. Svi zaboravljaju da imamo i Mustafica koji sasvim korektno moze odraditi tu poziciju, a ja bi ga cak vratio malo nazad na CM, tako da imas 433 ili 451

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 mar 2023, 10:07

ledesma je napisao/la:
06 mar 2023, 09:28
Lucas je napisao/la:
Kimun je napisao/la:
06 mar 2023, 09:13
Nama je najveci problem ovaj njihov Santos. Ostali ne mogu nista napraviti. Ja se iskreno nadam da se nece ponoviti matori Bekic. I prosli derbi sa onim sastavom smo bili bolji, ocekujem rapsodiju u srijedu
Ma i Santos je totalno ispao iz ritma, nije igrao nekoliko utakmica zbog onog direktnog crvenog kartona protiv Borca. Vidim i navijači kona ga kritikuju.
Ma frajer je i dalje metak, ali moras biti debil da te jedan Santos pobjedi :crazy:

Duplati sa Mulalicem i to je to, ali moras, ne mozes ga ostaviti 1 na 1, zatvoris kvalitetno i to je to.
pa nije rafael leao jbt uostalom njihovi bekovi su teske rupe, mora on igrati odbranu

Jalson
Kontakt:

Post Postao/la Jalson » 06 mar 2023, 10:08

xfarex je napisao/la:
06 mar 2023, 10:05
MortemHz je napisao/la:
pitara je napisao/la:

Ja bi vala žrtvovao nekoga od ovih stranaca zarad Muse, ne čini mi se Mulalić još dovoljno zreo da se ganja sa onim Santosom
Mogao bi Musa odmah ovdje ali onda ne bi mogli imati Renana na klupi a to je važno ako Hamzu ne krene. Isto tako, trebao bi nam U-21 ako izbacimo Mulalića.
Gulisha je U21 isto...
A ne bih ja njega sad trpao sad na AM iako to moze odigrati i igrao je u svom klubu. Svi zaboravljaju da imamo i Mustafica koji sasvim korektno moze odraditi tu poziciju, a ja bi ga cak vratio malo nazad na CM, tako da imas 433 ili 451
Pa dje ti zivis jbt, cuj i on je u21, mora biti domaci igrac.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2023, 10:09

xfarex je napisao/la:
06 mar 2023, 10:05
MortemHz je napisao/la:
pitara je napisao/la:

Gulisha je U21 isto...
Mladi igrači moraju biti naši državljani, jedan mora odigrati čitavu utakmicu a drugi može izaći na poluvremenu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 mar 2023, 10:10

Dal koji ne ispada iz formacije, Dal koji pomaže odbrani ako ništa kad je najpotrebnije, i Dal koji ne pravi gluposti po terenu se može nekako istrpiti. Jučer nije pravio nikakve prevelike budalaštine, s time da moram reći da se vidjelo da je Daniel kvalitet više, prije svega mogao bi lik 25 minuta loptu držati da mu je niko ne oduzme.
Nakon Boga pitaj koliko sedmica, napokon da čovjek ustane i bude sretan nakon vikenda :salut:
Svi su me pozitivno iznenadili jučer, od Enedina koji je odlično defanzivno odigrao, pa čak i ofanzivno je bio solidan, pa sve do Zilkića koji im je djecu pravio, i Gulaša kojeg mi je žao što nije zabio prvijenac.
Za sad se Gulaš najbolje pokazao na desnom krilu, ali i dalje vjerujem da i Francis ima kvalitete, prvi put kad ponovo bude u sastavu će pregaziti teren jer zna da se Gulaš za sad više pokazao. I neka, meni je drago, guraju momci sebe međusobno i to je super.
Još nešto bi dodao, hvala Dudiću što si gurao Hamzu na desno krilo i uništavao ga, yebeni Mirza je skontao fazon kako da mu ekipa funkcioniše dobro na terenu kada u prošloj utakmici biva pregažen. A ti si gurao svoju tvrdoglavost do samog kraja..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 mar 2023, 10:18

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
06 mar 2023, 10:10
Dal koji ne ispada iz formacije, Dal koji pomaže odbrani ako ništa kad je najpotrebnije, i Dal koji ne pravi gluposti po terenu se može nekako istrpiti. Jučer nije pravio nikakve prevelike budalaštine, s time da moram reći da se vidjelo da je Daniel kvalitet više, prije svega mogao bi lik 25 minuta loptu držati da mu je niko ne oduzme.
Nakon Boga pitaj koliko sedmica, napokon da čovjek ustane i bude sretan nakon vikenda :salut:
Svi su me pozitivno iznenadili jučer, od Enedina koji je odlično defanzivno odigrao, pa čak i ofanzivno je bio solidan, pa sve do Zilkića koji im je djecu pravio, i Gulaša kojeg mi je žao što nije zabio prvijenac.
Za sad se Gulaš najbolje pokazao na desnom krilu, ali i dalje vjerujem da i Francis ima kvalitete, prvi put kad ponovo bude u sastavu će pregaziti teren jer zna da se Gulaš za sad više pokazao. I neka, meni je drago, guraju momci sebe međusobno i to je super.
Još nešto bi dodao, hvala Dudiću što si gurao Hamzu na desno krilo i uništavao ga, yebeni Mirza je skontao fazon kako da mu ekipa funkcioniše dobro na terenu kada u prošloj utakmici biva pregažen. A ti si gurao svoju tvrdoglavost do samog kraja..
Nije Mirza vala nista skontao, protiv Zrinjskog je ubacio Hamzu na desno krilo. Dudic je tad gurao Nardina u napad a imao je i Mersu, Hamza je bio u ocajnoj formi svakako, igrao je i napadaca u par utakmica pa je more zicera ofulao. Nadam se da ce se Hamza vratit u formu koju je imao prije dolaska nama, jer Hamza u formi je bolji igrac od Renana. Najbolje bi bilo da nam izbor napadaca bude slatka muka, nek jedan drugom prave konkurenciju, bas kao i Kyeremeh i Guliashvili sto si naveo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 06 mar 2023, 10:28

MortemHz je napisao/la:
slika
Sve ok samo Avram/Dal umjesto Gulishe tj. Gulisha na desno krilo a Avram ili Dal prednjeg veznog. Po meni Francis dosad nije nista spec. pokazao a Gulisha pokazao da se njega ozbiljno moze racunat tkd on mora startat na desnoj strani.

PS
Ne znam je li bolje Avdija ili Salcin umjesto Tomasa na lijevom beku ako vec ne moze Radovic. Nekako mi je lik bas kiks igrac i lagano te moze kostat crvenog ili penala, hvala Bogu jucer nije dobio.
Zadnja izmjena: SviUNapad1jeAFH, dana/u 06 mar 2023, 10:29, ukupno mijenjano 1 put.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 mar 2023, 10:29

napoleon72 je napisao/la:
06 mar 2023, 10:18
Nije Mirza vala nista skontao, protiv Zrinjskog je ubacio Hamzu na desno krilo. Dudic je tad gurao Nardina u napad a imao je i Mersu, Hamza je bio u ocajnoj formi svakako, igrao je i napadaca u par utakmica pa je more zicera ofulao. Nadam se da ce se Hamza vratit u formu koju je imao prije dolaska nama, jer Hamza u formi je bolji igrac od Renana. Najbolje bi bilo da nam izbor napadaca bude slatka muka, nek jedan drugom prave konkurenciju, bas kao i Kyeremeh i Guliashvili sto si naveo.
Ma nešto ko jest skontao Mirza. Nije tvrdoglav da gura i dalje Avdiju na beku, plus očekivao sam da će mu krenuti Salčin lijevo što bi bilo ubistvo. A naprijed je dobro posložio, Guliashvilija gurnuo desno, a Hamzu u vrh.
Pretpostavljam, a i nadam se da je Hamza bio u špicu jer na desnom krilu pojma nema, nije to njegova pozicija. Ako su iole nešto analizirali nakon Zrinjskog, vidjeli su da zaključno sa tom utakmicom moraju prestati gurati Hamzu gdje ne treba. Hamza je odličan špic i vjerujem da će nastaviti rešetati, i prije zimske pauze ga je solidno krenulo kada je zabio Posušju, pa čini mi se i Igmanu.
Renan je isto super špic, jučer je odlično istrčao 2-3 kontra napada, i da se Almedin malo manje zayebavao, jučer bi Renan imao i gol i asistenciju za 25 minuta na terenu. Sviđa mi se što ima smirenost, da je Mrvica nedo Bog sad u FKS, već vidim kako bi onaj treći gol fulao. A Renan je to sa 101% sigurnosti zabio.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 06 mar 2023, 10:35

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
06 mar 2023, 10:28
MortemHz je napisao/la:
slika
Sve ok samo Avram/Dal umjesto Gulishe tj. Gulisha na desno krilo a Avram ili Dal prednjeg veznog. Po meni Francis dosad nije nista spec. pokazao a Gulisha pokazao da se njega ozbiljno moze racunat tkd on mora startat na desnoj strani.

PS
Ne znam je li bolje Avdija ili Salcin umjesto Tomasa na lijevom beku ako vec ne moze Radovic. Nekako mi je lik bas kiks igrac i lagano te moze kostat crvenog ili penala, hvala Bogu jucer nije dobio.
Ja sam uvjeren da će Radović igrati, jer je povreda na prstu ruke. Mislim da smo ga odmorili čisto za svaki slučaj.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 06 mar 2023, 10:40

06 mar 2023, 10:29
napoleon72 je napisao/la:
06 mar 2023, 10:18
Ma nešto ko jest skontao Mirza. Nije tvrdoglav da gura i dalje Avdiju na beku, plus očekivao sam da će mu krenuti Salčin lijevo što bi bilo ubistvo. A naprijed je dobro posložio, Guliashvilija gurnuo desno, a Hamzu u vrh.
Pretpostavljam, a i nadam se da je Hamza bio u špicu jer na desnom krilu pojma nema, nije to njegova pozicija. Ako su iole nešto analizirali nakon Zrinjskog, vidjeli su da zaključno sa tom utakmicom moraju prestati gurati Hamzu gdje ne treba. Hamza je odličan špic i vjerujem da će nastaviti rešetati, i prije zimske pauze ga je solidno krenulo kada je zabio Posušju, pa čini mi se i Igmanu.
Renan je isto super špic, jučer je odlično istrčao 2-3 kontra napada, i da se Almedin malo manje zayebavao, jučer bi Renan imao i gol i asistenciju za 25 minuta na terenu. Sviđa mi se što ima smirenost, da je Mrvica nedo Bog sad u FKS, već vidim kako bi onaj treći gol fulao. A Renan je to sa 101% sigurnosti zabio.
Ne znam ali meni se čini da je baš fina atmosfera u ekipi, nekako po igračima jučer kao da sam vidio da gotive Mirzu i da mu i oni daju podršku jer ga svi pljuju, mislim da se jučer vidjelo da one priče kako Daniel neće da igra i kako je u nekoj svađi sa Mirzom ne piju vode. Koliko god on bio limitiran kvalitetom, samo ako održi taj neki odnos sa igračima i finu atmosferu odmah je u prednosti u odnosu na Dudića koji je imao neki diktatorski pristup sa igračima na treninzima.
Još od Husrefa koji je silovao Bekića, Hebibovića, Šišića i slične u ekipi, onda nakon njega svi su imali neke igrače koje su forsirali životom, ovaj bar vidi da Avdija ne može pa ga izbaci, Francis loš prošlu sad tribine a Guliashvili dobije priliku, to mi se sviđa, još samo da sina klupira kad zasere nešto i tako pokaže autoritet možemo mi dosta sa ovom ekipom pa i sa limitiranim Mirzom na klupi

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 06 mar 2023, 10:48

Ne znam kako ide sa prijavljivanjem stadiona, al cim mozemo malo u Mostar, malo u trening kamp, nasi bi sad trebali trazit da igramo kod Musije. Samoubistvo je bit domacin Velezu u Mostaru. Juce jedina zamjerka Mirzi na taktiku i postavu je sto kod 0-2 ili 0-3 nije ubaci0 Ramica, jer Mustafic bi mu trebo biti zadnja opcija.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 06 mar 2023, 11:01

pitara je napisao/la:
Ti druze onda nisi gledo Musu kako igra defanzivu
ZZ

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 06 mar 2023, 11:02

Yebi Saraj’vo smrdljive prosjake !
1946-1987

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 06 mar 2023, 11:06

moj uzor-S.G je napisao/la:
06 mar 2023, 11:01
pitara je napisao/la:
Ti druze onda nisi gledo Musu kako igra defanzivu
Ma jesam, nego ovaj igra igra većinom na brzinu, Musa i kad ispadne može ga stići opet, Mulalić je potencijal ogroman ali Musa na iskustvo može sa ovim se ganjati bar ja tako mislim

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 06 mar 2023, 11:07

Musa je povrijeđen
ISTINA ZA VEDRANA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2023, 11:15

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 06 mar 2023, 11:44

Tomaševiću se zahvaliti na ljeto.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 06 mar 2023, 11:46

Benkara21 je napisao/la:
06 mar 2023, 11:44
Tomaševiću se zahvaliti na ljeto.
I njemu i Salčinu a dovesti ovog malog Durakovića iz Igmana, bilo bi dobro i Ćirjaka pustiti a dovesti Ćavara iz Širokog jer mu ističe ugovor

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 06 mar 2023, 11:49

Prati li iko Jovaševića što smo ga poslali na posudbu u DK? Ima li potencijala da ostane kod nas?
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.