FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

jovanbl
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la jovanbl » 24 feb 2011, 13:42

pile87 je napisao/la:
jubitubi je napisao/la:
pile87 je napisao/la:borac je fenomen sto im vise igraca odlazi oni su jaci :lol: putuj igumane :lol:
Covjece pa sto ti je Borac toliki trn u oku,stalno se ismijavas i komentarises postovima koji zrace sarkazmom i ironijom?Da li je razlog taj da se podsvjesno bojis Borca,da bi stvarno mogao uzeti titulu,i onda na glas izgovaras konstantno da je slabiji nego na jesen,ne bi li stvarno tako i bilo?Ispadas nekako smijesan,cini mi se da si stariji momak,a komentari su ti na nivou osnovnoskolca,da ne govorim o tvom avataru koji je toliko komican,a tek kontradiktoran,pogotovo kad se zna sta znace neke rijeci,i ko ih je koristio.

Jedino mjerilo jacine nekog kluba je teren.Eto strpi se do nedelje,i onda polako u 15 casova upali BHT,uzmi spice,pivicu,i uzivaj u tome koliko je Borac los.A ako ne bude los,nego dobar,onda pocni plakati,jer i sam znas da je gotovo. ;)
Kao prvo avatar je jedan od Zeljinih transova fakat mi niste jasni sto vam toliko smeta :roll: izmedju ostalog jos se koritste sve rijeci :D
Pa naravno da se ismijavam, stakic je bolji od vuleta jel de, krunic sa 35 je bolji od stanceskog, veljovic sa 10 kg viska je najbolji napadac lige, mozda i to jeste tako ali vi svi koji ste pogledali samo borcev bunker od 90 minuta ste uspjeli sve to zakljuciti a kako da onda covjek ne bude i ironican i neznam ti sta...
e za teren si u pravu sve ce se pokazati siroki ce nekako biti mjerilo gdje ste i sta
Pile,
stvari stoje ovako >

Krunic ima 31 odnosno 32 mu je godina, a u mancesteru igra gigs koji ima 37, i sad da ne nabrajam koliko ima igraca u vodecim evropskim klubovima starijih od trideset godina.

Naravno to je sa aspekta prodaje igraca problematicno, ali sa aspekta podiyanja kvaliteta igre kruinic je , ipak daleko bolji igrac od stanceskog jos uvijek.

On je iskusan i smiren igrac kojii ima nesumnjivi kvalitet , zna da prenese loptu, da dobar pas, smiri i sacuva loptu. Stanceski ima dosta toga ali ima veliku manu, pretjerano mrcvarenje lopte i zakasnjeli pas.
Ya rayliku od stanceskog krunic je iskusan igrac u kojeg cijela ekipa moze da se pouzda.
Ja nemam namjeru da blatim stanceskog, on je izvanredan tehnicar, prosao fudbalsku skolu partizana, odigrao jednu dobru polusezonu u Borcu, a narocito dobro odigrao u utakmicama bas protiv zeljeznicara, i zato vi o njemu imate tako visoko misljenje . Medjutim, to su njegova najbolja izdanja bas u utakmicama protiv zeljeznicara. Medjutim istina je da stanceski nije igrac koji donosi prevagu na terenu. Mislim da vi imate i bez njega jak vezni red, i da ce on tesko da se izbori za mjesto. Istina jeste da vi nemate zadnjeg veznog koji nije krljator igre ali tu sa stanceskim necete previse dobiti, on zna da prenese loptu istina nije krljator ali gusi igru.
Za razliku od njega Krunic ne da nije krljator i da ne gusi iogru, negocovjek moze da igra i playa tako da ce u paru sa medjedovicem to biti jedna strasna osovina na sredini kod borca. Mi i dok je stane igrao kod nas smo se stalno zalili da nam fali ofanzivniji zadnji vezni i play. Stane nije igrac koji daje golove , a da ne govorim o tome da mu je zadnji pas talasika, uopste ga nema .

Dalje trivunovic je definitivno bolji stoper od stakica (jos uvijek) medjutim stakic ima jednu karakteristiku koju vule bas i nema, skok igru na prekidu. Stakic je smiren stoper, nije panicar i u paru sa coricem ili petricem to ce biti jedna jako dobra odbrana, mozda ne tako dobra kao sa vuletom, ali ni puno manje dobra, nbarocito kad se ima u vidu da je snagu borcevoj opdbrani davo jedan jako vazan igrac koji nije otisao a to je boris raspudic, i tu lezi tajna jak borceve odbrane, upravo u raspudicu koji u tandemu sa dva stopera i izvrsnim golmanom cini taj bedem.

Veljovic nije debeo, veljovic je jednostavno igrac takve krupnije gradje, ali je i pored nje jako hitar cvrst da ne govorim i da ne govorim kako je veliki znalac s loptom, s tim da ima starasan nos za gol.

U mom prvom odgovoru tebi rekao sam da je teren jedino mjerilo, i da je sve ovo sto mi pricamo suplja prica dok ne pocne prvenstvo, ali predvidjanja i fudbalske analize su dozvoljena .

A prema svemu vidjenom, a ja sam vidio mnogo vise od jedne utakmice borca sa zvezdom ja sam siguran da smo prilicno jaci u odnosu na proslu polusezonu

jug2
Kontakt:

Post Postao/la jug2 » 24 feb 2011, 13:46

borac izgubio od zvezde avi se hvalite ko da ste dobili 3 razlike, a prije 10 dana izgubili od trečeligaša pa ste srali to je samo pripremna utakmica stvarno mi niste jasni

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 feb 2011, 14:21

@jovanbl
Igraci nase lige pogotovo oni koji nisu igrali na nesto visem nivou uvijek su upitni da li su pojacanja...Krunic ima kakvu takvu karijeru iza sebe i daleko od tog da je los igrac, meni je bio jedan od boljih protiv zvijezde u redovima borca ali pokazace vrijeme, najiskrenije pogledaj moje postove na temi Zeljeznicara naci ces da sam zelio vidjeti dva igraca u Zeljinom dresu a da igraju u nasoj ligi Stanceskog i Jesea al nasa je liga takva da se pojacanja uvijek moraju dokazati na terenu jer niko nije u stanju dovesti ono bas provjerenog igraca ili ako hoces bas primjer eto ti Muminovic ...po nekom pravilu dokazane igrace na nasim terenima nikad bas nisu nadomjestili oni koji su dosli umjesto njih...jednostavno pare od prodanih igraca idu u plate ili druge troskove ne ulaze se u igracki kadar i dok god je tako nema naprijed ni jednom klubu koji to radi...snaga u nasim klubovima lezi u uigranosti ne u kvaliteti igraca vecim dijelom...nadam se da mozes razumiti sta pisem...daleko od toga da je veljovic recimo los igrac ali trebace mu vrijeme da osjeti i ekipu i da se uklopi to mu u rumuniji nije polazilo nikako za rukom ne samo on nego i krunic ce trebati vremena iz tog razloga dajem prednost sirokom jer imaju isto tako dobru ekipu a i duze su na okupu bolje se poznaju imaju dobru situaciju u klubu i jednostavno logicnije je ocekivati njihovu pobjedu kuci...
ali je glupo pisati eto otisli su nam vazni igraci ali mi smo jos bolji, mislim nista se nece postici sa tim, utakmica u Sirokom pokazace kako stoje stvari i to je mjerilo...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 24 feb 2011, 14:49

pile87 je napisao/la:@jovanbl
Igraci nase lige pogotovo oni koji nisu igrali na nesto visem nivou uvijek su upitni da li su pojacanja...Krunic ima kakvu takvu karijeru iza sebe i daleko od tog da je los igrac, meni je bio jedan od boljih protiv zvijezde u redovima borca ali pokazace vrijeme, najiskrenije pogledaj moje postove na temi Zeljeznicara naci ces da sam zelio vidjeti dva igraca u Zeljinom dresu a da igraju u nasoj ligi Stanceskog i Jesea al nasa je liga takva da se pojacanja uvijek moraju dokazati na terenu jer niko nije u stanju dovesti ono bas provjerenog igraca ili ako hoces bas primjer eto ti Muminovic ...po nekom pravilu dokazane igrace na nasim terenima nikad bas nisu nadomjestili oni koji su dosli umjesto njih...jednostavno pare od prodanih igraca idu u plate ili druge troskove ne ulaze se u igracki kadar i dok god je tako nema naprijed ni jednom klubu koji to radi...snaga u nasim klubovima lezi u uigranosti ne u kvaliteti igraca vecim dijelom...nadam se da mozes razumiti sta pisem...daleko od toga da je veljovic recimo los igrac ali trebace mu vrijeme da osjeti i ekipu i da se uklopi to mu u rumuniji nije polazilo nikako za rukom ne samo on nego i krunic ce trebati vremena iz tog razloga dajem prednost sirokom jer imaju isto tako dobru ekipu a i duze su na okupu bolje se poznaju imaju dobru situaciju u klubu i jednostavno logicnije je ocekivati njihovu pobjedu kuci...
ali je glupo pisati eto otisli su nam vazni igraci ali mi smo jos bolji, mislim nista se nece postici sa tim, utakmica u Sirokom pokazace kako stoje stvari i to je mjerilo...
Vidi sto se mene tice, uopste nisam gradio tezu sigurno cemo dobriti sirokog u sirokom. To bi za ovu ligu bilo preambiciozno i da je neki slabiji klub od sirokog u pitanju.

Da se razumijemo i siroki je doveo 2 do tri nova igraca sa kojima racunaju u prvih 11 i sve sto vazi za nove igrace borca vazi i za njih. Okosnica oba tima je ostala isiti sistem igre isti trener i ciljana pojacanja na pozicijama na kojima smo realno bili losi ili koje su nam falile npr mi smo odigrali proslu polusezonu bez kreatora igre.

Cak i ako izgubimo od sirokog ( sto je moguce) to ne mora da znaci losiji kvalitet , na kraju krajeva utakmica ce biti na tv, i borac ce vjerovatno odigrati kao protiv univerzitatee i cz , znaci jaka odbrana i polukontra i kontra, a pokazalo se da smo u tom dijelu igre jako opasni i znamo dati gol.

Da ti pravo kazem , ono sto sam ja gledao do sad, ekipa borca mi djeluje pristojno uigrana i disciplinovana, ali eto brzo cemo vidjeti kako to izgleda u prvenstvenoj.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 25 feb 2011, 00:02

Liverpool izbacio Spartu Prag 1-0 0-0. Lozana je protiv te Sparte igrala 3-3 u Pragu. Iz toga izvlacim zakljucak da smo mi i Liverpool tu negdje. Prevaga je sto je nas tada trenirao smotani Maric,sada bismo sa dr Vladom mogli ravnopravno igrati sa Liverpoolom.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 25 feb 2011, 02:21

Dule 078 je napisao/la:Liverpool izbacio Spartu Prag 1-0 0-0. Lozana je protiv te Sparte igrala 3-3 u Pragu. Iz toga izvlacim zakljucak da smo mi i Liverpool tu negdje. Prevaga je sto je nas tada trenirao smotani Maric,sada bismo sa dr Vladom mogli ravnopravno igrati sa Liverpoolom.
Sa malim malenim narcisom vladom jag...-mozete igrat jamb,preferans,ne ljuti se covjece a ponekad i moravac kolo i tako neke slicne igrice.

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 25 feb 2011, 03:50

Dule 078 je napisao/la:Liverpool izbacio Spartu Prag 1-0 0-0. Lozana je protiv te Sparte igrala 3-3 u Pragu. Iz toga izvlacim zakljucak da smo mi i Liverpool tu negdje. Prevaga je sto je nas tada trenirao smotani Maric,sada bismo sa dr Vladom mogli ravnopravno igrati sa Liverpoolom.
Ma ja, vi bi ravnopravno konkurisali za sami vrh Premiershipa
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 25 feb 2011, 09:12

Zajedno protiv Milana .
Vedran Radenović - 24.02.2011 19:25
Galatasaraj u saradnji sa još jednim turskim klubom trebalo bi da dogovori učešće Milana na turniru u Sarajevu, koji bi povodom proslave 90. rođendana Željezničara mogao biti odigran na "Grbavici".

Potvrdio je ovo juče Sabahudin Žujo, predsjednik Željezničara, i naglasio da će, ukoliko ova ideja bude realizovana, "plavi" biti pojačani i igračima iz ostalih premijerligaških klubova, prije svega iz Borca.

"Pokušavamo postići dogovor sa Galatasarajom, koji ima dobru saradnju sa Milanom. Pregovaramo preko naših ljudi koji su igrali u Turskoj. Takođe, nastojimo uključiti i privrednike i nadamo se da ćemo tokom ljeta uspjeti organizovati turnir u trajanju od dva-tri dana", kazao je Žujo i dodao:

"Pošto je riječ o atraktivnim i kvalitetnim protivnicima, nastojaćemo i da se pojačamo za tu priliku. Između ostalog, uzeli bismo nekoliko igrača iz Borca, kluba sa kojim imamo jako korektan i dobar odnos".

Na "Grbavici" sumnjaju da je na određeni način dolazak Galate u Sarajevo i organizaciju turnira usporio i zategnut odnos trenera Georga Hadžija i bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića.

Ipak, nadaju se da će vrlo brzo uspjeti da dogovore neke detalje u vezi sa organizacijom turnira. Uporedo se dogovara i utakmica sa beogradskim Partizanom, koji je još prije nekoliko godina takođe u prijateljskom meču gostovao na "Grbavici". Među mogućim protivnicima povodom proslave rođendana su i Videoton, te reprezentacija BiH.

Ideja o "posudbi" Borčevih igrača za eventualni revijalni susret pozdravljena je i u Banjaluci. Vlado Jagodić, trener jesenjih šampiona, ističe da je zagovornik svih projekata koji su u interesu promocije sporta.

"Izuzetno cijenimo Željezničar. Poštujemo ga kao instituciju bh. fudbala i svi treba da pomognemo u proslavi rođendana. Ukoliko bude organizovan turnir, bilo bi sasvim u redu da svoj doprinos daju i naši igrači", rekao je Jagodić.

Strateg tima iz grada na Vrbasu iznio je i kratko mišljenje o najozbiljnijem konkurentu uoči nastavka sezone.

"Željo" je aktuelni prvak. Nakon prve polusezone je drugi najozbiljniji kandidat za titulu, ali i ozbiljen kandidat za osvajanje Kupa. Za sve to najviše je zaslužan Amar Osim. On je najjači dio tima, koji zna da posloži sve na svoje mjesto. Očigledno da su u prvom dijelu sezone imali slabosti, ali znajući Osima, učiniće sve da u nastavku budu još bolji. Jedini je u našem fudbalu koji ima ulogu menadžera po uzoru na velike klubove i to je ispravno", tvrdi Jagodić.

Ništa lošije mišljenje nema ni Osim o svom kolegi iz Banjaluke i njegovom timu. Pohvale nisu izostale.

"Borac ima najbolju poziciju i to dovoljno govori o kvalitetu. To je ipak mjerilo. Očito je da su najjači u odbrani, jer su primili samo osam pogodaka. Naravno, ne igra samo odbrana, već cijeli tim. Ako budu kao jesenas, naročito u gostima, sigurno će biti šampioni. Uz to na klupi imaju Vladu Jagodića. Pragmatičan je, ozbiljan, pedantan, sto posto profesionalac i to se odrazilo i na ekipu", istakao je Osim.

29. kolo Premijer lige BiH biće odigrano 24. maja, kada će u Sarajevu snage odmjeriti Željezničar i Borac..

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 25 feb 2011, 14:39

Širokom je ovo posljednji voz u borbi za titulu, a to je naša šansa

Dobro se poznajemo sa protivnikom i sigurno je da neće biti tajni. Širokobriježani imaju veće probleme nego mi, kada je u pitanju sastav, rekao je Jagodić
Vlado Jagodić na raspolaganju će imati sve igrače Vlado Jagodić, trener Borca optimista
Piše: Predator
25.02.2011 u 12:58 sati.

Derbi 16. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će u nedjelju na Pecari Široki Brijeg i Borac. Banjalučani u Hercegovinu putuju sutra ujutro, a trener jesenjeg prvaka Vlado Jagodić na raspolaganju će imati sve igrače.

"Proteklih dana na lakše povrede žalili su se Stupar, Ćorić i Veljović, ali i oni će biti spremni za meč sa Širokim. Za ekipu ravnopravno konkuriše 19 igrača", rekao je Jagodić, koji je pričao i o nedjeljnoj utakmici:

"Dobro se poznajemo sa protivnikom i sigurno je da neće biti tajni. Širokobriježani imaju veće probleme nego mi, kada je u pitanju sastav. Raspolažem sa informacijom da Dalibor Šilić neće biti spreman za utakmicu i to je za nas olakšavajuća okolnost. Širokom Brijegu je ovo posljednji voz za hvatanje priključka u borbi za titulu. Igrat će otvoreno i tu vidim našu šansu da možemo ostati neporaženi na Pecari".

Asmir Avdukić, golman Borca bit će na velikom ispitu u Širokom Brijegu. Iskusni čuvar mreže nada se da njegova ekipa neće izgubiti na Pecari.

"Od prvog kola proljetnog dijela šampionata moramo skupljati bodove želimo li što prije da dođemo do cilja. Svi u klubu i u Banjaluci želimo naslov i vjerujemo da ćemo biti prvaci", rekao je Avdukić

Ovo mio nije dobar znak, i na pocetku prosle polusezone soiioki je igrao bez trojice standardnih, pa smo izgubili

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 25 feb 2011, 18:18

Pile evo i vlado raymislja skoro identicno kao sto ja napisah ovdje

http://www.****.ba/clanak/94547374511 ... m%20mjestu!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 feb 2011, 18:58

jovanbl je napisao/la:Pile evo i vlado raymislja skoro identicno kao sto ja napisah ovdje

http://www.****.ba/clanak/945473745117/sport/Jagodić:%20Pokazaćemo%20da%20smo%20s%20pravom%20na%20prvom%20mjestu!
Nevalja link samo da ti kazem nije jos ni jedna ekipa izjavila ili trener da ulaze slabi u drugi dio sezone :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 25 feb 2011, 19:06

AJ BORAC !!!
Melburnski Lesinar

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 25 feb 2011, 19:29

Nije Bitno je napisao/la:AJ BORAC !!!
Dali neko zna kada se planira smjena kvazi -trenera jagodice-bobice ,dali poslije 3 kola ili cetvrtog kola..........

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 25 feb 2011, 20:06

pile87 je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:Pile evo i vlado raymislja skoro identicno kao sto ja napisah ovdje

http://www.****.ba/clanak/945473745117/sport/Jagodić:%20Pokazaćemo%20da%20smo%20s%20pravom%20na%20prvom%20mjestu!
Nevalja link samo da ti kazem nije jos ni jedna ekipa izjavila ili trener da ulaze slabi u drugi dio sezone :mrgreen:
ma to je na onom s.o.u.r.c.e otidji pa ces tamo naci video izjavu.

Vlado je trener kojem je uprava za cilj stavila titulu i sve ispo toga ce se smatrati neuspjehom, zato sumnjam da bi da smatra da nije tako sam sebi sjekao poziciju, jer kako bi opravd recimo da ne osvoji titulu a ima kvalitetniju ekipu nego sto je ima. Nadam se da shvatas poentu onog sto hocu da kazem i zbog cega mislim da iskreno misli to sto govori. Ali i pobjasnjenje je slicno onom kojeg sam ti dao u pogledu igraca

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 26 feb 2011, 08:22

jovanbl je napisao/la:
pile87 je napisao/la:

ma to je na onom s.o.u.r.c.e otidji pa ces tamo naci video izjavu.

Vlado je trener kojem je uprava za cilj stavila titulu i sve ispo toga ce se smatrati neuspjehom, zato sumnjam da bi da smatra da nije tako sam sebi sjekao poziciju, jer kako bi opravd recimo da ne osvoji titulu a ima kvalitetniju ekipu nego sto je ima. Nadam se da shvatas poentu onog sto hocu da kazem i zbog cega mislim da iskreno misli to sto govori. Ali i pobjasnjenje je slicno onom kojeg sam ti dao u pogledu igraca
Dr.narcis je spreman za pekljanje,muljanje ali naravno da muski podnese smjenu sa mjesta sefa st.staba jer je tu zalutao ,,,,,,,

mejdan
Kontakt:

Post Postao/la mejdan » 26 feb 2011, 08:43

pabizo je napisao/la:Dr.narcis je spreman za pekljanje,muljanje ali naravno da muski podnese smjenu sa mjesta sefa st.staba jer je tu zalutao ,,,,,,,
KAKO TI NE DOSADI? Čovječe pa ti si obolio :?

Modricluka
Kontakt:

Post Postao/la Modricluka » 26 feb 2011, 12:25

Bit ce to odlicna utakmica na Peceri pogotovo jer se u Sirokom moze igrati i nije domacinski teren!
Sretno u nastavku sezone i da se osvoji prva titula zasluzili ste je !
Bio zadnji ili prvi Ultrasi tvoji prestati nece jer ti sa nasa SVETINJA!
Stanje nije nikako dobro,dapace!

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 26 feb 2011, 16:52

mejdan je napisao/la:
pabizo je napisao/la:Dr.narcis je spreman za pekljanje,muljanje ali naravno da muski podnese smjenu sa mjesta sefa st.staba jer je tu zalutao ,,,,,,,
KAKO TI NE DOSADI? Čovječe pa ti si obolio :?
Nisam jarane obolio a vrijeme ce pokazat da sam u pravu za sve ovo sto pisem za najveceg muljatora od trenera PLBosne i Hercegovine------Vjeruj mi ,,,,,,,

Бањалучанин
Kontakt:

Post Postao/la Бањалучанин » 26 feb 2011, 20:22

" је - ? $ " у праву...
$ нас је $, " ' на ?, ? ' се равноправно са $ на "...

Па % " "?
' " & 100 ?...
Let's go, Fighter!

"!

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 26 feb 2011, 20:31

Braćo moja mila kolika je sutra kvota na našega Borcaa?

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.