FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Najkreativniji vezni ekipe opet tribina znaci, a najveca **** ekipe prva postava na ceneru? Mirza yebem ti rod i porod spidarski!!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Sve dok nam trener ne bude imao ovakve ideje za trening nama nema napretka do tad.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ako je istina za Avrama, yebem mu oba sina !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Znaci imaš sve mogučnosti da sastavis i na teren pošalješ odličnih prvih 11 (Šahinović, Mulalić, Martinović, Šerbečić, Radović, Vrančić, Ćirjak, Avramovski, Kyeremeh, Ziljkić i Renan), ali ne, on namjerno ide kontra sebe, kluba, navijača, logike, zdravog razuma.....Kao da namjerno i ciljano ne želi da izađemo u Evropu. Ovakav slucaj u historiji fudbala nije viđen 

- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Lucas je napisao/la: ↑04 mar 2023, 00:12Znaci imaš sve mogučnosti da sastavis i na teren pošalješ odličnih prvih 11 (Šahinović, Mulalić, Martinović, Šerbečić, Radović, Vrančić, Ćirjak, Avramovski, Kyeremeh, Ziljkić i Renan), ali ne, on namjerno ide kontra sebe, kluba, navijača, logike, zdravog razuma.....Kao da namjerno i ciljano ne želi da izađemo u Evropu. Ovakav slucaj u historiji fudbala nije viđen![]()
Sam sebi jamu kopa. Zao mi je nas i investitora sto
ce malo dobiti. Ali je sigurno da taj vise nece prici Kosevu u radijusu od metar. Tvrdoglava arogantna neznalica.
Ko ne zna sebi ne zna ni drugima. Eee moj mirza. Ne vidis dalje od nosa
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Ni prvi ni zadnji put da izdaju vedrana tako da nista ne ocekujem u onom uzp logoru dole, a svakako gace skidaju redovno na bradini. Jednu smo perfektnu tekmu imali 0-3, ostalo sve boze pomozi.
mirza majmune odlazi iz svetinje
mirza majmune odlazi iz svetinje
NEMA NAZAD
Ključna utakmica u kojoj smo izgubili Evropu u sezoni 2009/2010 je bila protiv Širokog na dobro popunjenom Koševu u aprilu 2010 (1:1). Ta se utakmica jednostavno morala pobjediti, bio je to prvi dolazak Širokog u Sarajevo nakon ubistva Vedrana Puljića, a naš trener je bio - Mirza Varešanović

Mirza je i doveden da ih nauci sta je ljubav prema bordo bojiElCartel11 je napisao/la: ↑03 mar 2023, 22:41listica kao i 90% ostalih klubova se napali samo kad mi dolazimo.
A kad je protivnik napaljen to znaci, da naši muda ostave u svlacionici. Jos kad uzmemo sve okolnosti koje nas prat od Mirze, Ayle i co. negine nam poraz braco nažalost.

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Sramotno je vise i pisati "igrajte za Vedrana", jer da igraju za njega i pokazu muda dolje, ne bi svaki put izgubili. Tako da, igrajte za Mirzu uhljupa i instagram brigadu ayle i mirvica, mozda bod izvucete
Mislim ovo je glupost pominjat pokojnog Vedrana,mi u 15 igraca nemamo 2,3 koja uopste znaju sta je to i kakav je to osjecaj bio za vrijeme i poslije toga.
eto ovi crnci,onaj sa tri imena,vrancic,Avdija i slicni ce sigg bas igrati za Vedrana.
preglup potez ,to koristiti kao da se nabrije nesto,mene je sramota ako im je neko rekao da to uopste objave.
Bolje da su im rekli poraz je-50% plate a treneru da ce poceti placati clanarinu da bude na klupi
eto ovi crnci,onaj sa tri imena,vrancic,Avdija i slicni ce sigg bas igrati za Vedrana.
preglup potez ,to koristiti kao da se nabrije nesto,mene je sramota ako im je neko rekao da to uopste objave.
Bolje da su im rekli poraz je-50% plate a treneru da ce poceti placati clanarinu da bude na klupi
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- OzmoodPinglewood
- Kontakt:
UEFA izbacila FK Borac iz evropskih takmičenja!
Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana.
UEFA-ino tijelo za finansijsku kontrolu klubova dovršilo je svoju prvu procjenu zahtjeva solventnosti na temlju novih UEFA pravilnika o licenciranju klubova i finansijskoj održivosti.
FK Borac se nalazi među 11 klubova koje je UEFA žestoko kaznila izbacivanjem iz Evrope.
Uz Borac, tu su: Aris Thessaloniki FC (GRE), FC Astana (KAZ), CFR 1907 Cluj (ROU), Floriana FC (MLT), Konyaspor (TUR), FC Kyzyl-Zhar SK Petropavlosk (KAZ), ŠD NK Olimpija Ljubljana (SVN), NK Osijek (CRO), HNK Rijeka (CRO) i Valmiera FC (LVA).
Zbog nepodmirenih finansijskih obaveza u više od 90 dana klubovima je nametnuto isključneje od sudjelovanja u UEFA-inim evropskim takmičenjima za koje bi se inače kvalifikovali u naredne tri sezone, odnosno sezone 2024/25, 2025/26 i 2026/27.
Uz to, FK Borac će morati da plati 10.000 eura kazne.
Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana.
UEFA-ino tijelo za finansijsku kontrolu klubova dovršilo je svoju prvu procjenu zahtjeva solventnosti na temlju novih UEFA pravilnika o licenciranju klubova i finansijskoj održivosti.
FK Borac se nalazi među 11 klubova koje je UEFA žestoko kaznila izbacivanjem iz Evrope.
Uz Borac, tu su: Aris Thessaloniki FC (GRE), FC Astana (KAZ), CFR 1907 Cluj (ROU), Floriana FC (MLT), Konyaspor (TUR), FC Kyzyl-Zhar SK Petropavlosk (KAZ), ŠD NK Olimpija Ljubljana (SVN), NK Osijek (CRO), HNK Rijeka (CRO) i Valmiera FC (LVA).
Zbog nepodmirenih finansijskih obaveza u više od 90 dana klubovima je nametnuto isključneje od sudjelovanja u UEFA-inim evropskim takmičenjima za koje bi se inače kvalifikovali u naredne tri sezone, odnosno sezone 2024/25, 2025/26 i 2026/27.
Uz to, FK Borac će morati da plati 10.000 eura kazne.
SARAJEVO SIAMO NOI
Jel nam ovo sa Borcem otvara dodatni prostor?
Upravo to, Aylina ideja je*eš mi sve, samo da se uvuče u pakaš.donDondon je napisao/la: ↑04 mar 2023, 08:48Mislim ovo je glupost pominjat pokojnog Vedrana,mi u 15 igraca nemamo 2,3 koja uopste znaju sta je to i kakav je to osjecaj bio za vrijeme i poslije toga.
- SarajevoForza
- Kontakt:
Ovdje ne piše, ali trebalo bi da je uključena i naredna sezona 2023/24. Ako ovo ostane, 4. mjesto bi značilo Evropu, a možda i 5. ako zrinkski uzme duplu.
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
Na Klixu pise, naredne tri sezone i onda nabrajaju 24/25 pa dalje, a ne spominju 23/24SarajevoForza je napisao/la: ↑04 mar 2023, 09:06Ovdje ne piše, ali trebalo bi da je uključena i naredna sezona 2023/24. Ako ovo ostane, 4. mjesto bi značilo Evropu, a možda i 5. ako zrinkski uzme duplu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Fenomenalna vijest. Nije od ove sezone po klixu iako bi trebalo biti?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Od iduce sezone po ovom kako piše.
2024/25, 2025/26 i 2026/27.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- SarajevoForza
- Kontakt:
Gdje sam prvo pročitao pisalo je sve sezone do 2027, ali na UEFA-inoj zvaničnoj stranici isto stoje nabrojane samo ove 3 sezone72220 je napisao/la: ↑04 mar 2023, 09:10Na Klixu pise, naredne tri sezone i onda nabrajaju 24/25 pa dalje, a ne spominju 23/24SarajevoForza je napisao/la: ↑04 mar 2023, 09:06Ovdje ne piše, ali trebalo bi da je uključena i naredna sezona 2023/24. Ako ovo ostane, 4. mjesto bi značilo Evropu, a možda i 5. ako zrinkski uzme duplu.

Odlična vijest svakako, daje dodatnu motivaciju na ljeto, a i još bitnije pravda je zadovoljena

"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
Sve se slažem, osim što bih umjesto Kyeremeha stavo Giuliashvilija. Nekako mi je pasniji, bezobrazniji. Ipak je došao da mu Sarajevo bude odskočna daska za dalje. Taj voljni momenat se mora iskoristiti. On sam zna da mu je ivo šansa. Ako ostane zakovan za tribinu, olekuje ga povratak u suncem okupanu Gruziju.Lucas je napisao/la: ↑04 mar 2023, 00:12Znaci imaš sve mogučnosti da sastavis i na teren pošalješ odličnih prvih 11 (Šahinović, Mulalić, Martinović, Šerbečić, Radović, Vrančić, Ćirjak, Avramovski, Kyeremeh, Ziljkić i Renan), ali ne, on namjerno ide kontra sebe, kluba, navijača, logike, zdravog razuma.....Kao da namjerno i ciljano ne želi da izađemo u Evropu. Ovakav slucaj u historiji fudbala nije viđen![]()
Ali, budući da je ova sezona svakako gotova, ja bih malo experimentisao, npr:
yŠahinović
Mulalić-šerbečić-Martinović-Radović
Musa-Vrančić-Čirjak/Balta- Zilkić
Giuliashvili-Avramovski -Džafić
Ovde bi se sredina uvlačila unutra, kao neko jezgro iz kojeg sve počinje, a pravi špicevi bili bi bočni igrači. Po tri bočna igrača otvarali bi pravce jedan drugom i primoravali protivnika da se širi, a u taj prostor bi ulijetao Guilashvili, ili Zilkić, Ili Džafić. Time bi se mogla otvoriti mogućnost da Avramovski i Vrančić prilaze bliže golu, a uvijek bi imao brze bočne igrače kao osigurače od kontranapada.
Ili ako se protivnik skupi zbog pritiska na naš trojac u sredini, ostaju bokovi slobodni u kojima bi štoperi odmah mogli slati loptu njima i tako upotrijebiti našu omiljenu taktiku preskakanja igre.
Mislim, hiljadu je solucija, zamisli, ideja... samo treba malo mašte. Ali, čisto sumnjam da je obijač trafika posjeduje.
-
- Kontakt:
Naredne tri sezone. E, sta znaci to naredne tri sezone, valjda se misli i na ovu sezone. Nema logike da im dozvole da sad igraju, a onda da ide kazna.
Evo i oni tebe selame!
Trenutno korisnika/ca: perodeformero i 25 gostiju.