FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 03 mar 2023, 20:02

belosevic23 je napisao/la:
03 mar 2023, 19:53
Francis story 💪💪
:tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 03 mar 2023, 20:06

Godine prokaze, djeca nam izrastoše, a mi i dalje na nivou amaterizma.

Kaže jedna engleska poslovica:
"When you give peanuts you get monkeys".

Google bi rekao da to znači:
Possible meaning: An employer who pays low wages will have bad staff.

Monkey na poziciji direktora, monkey na klupi, na žalost jedino što ja očekujem je opstanak u ligi i da se onda barem na ljeto pregrupišemo u administraciji i u SŠ. Znam sve, ali jbo još jednu sezonu bez evropu ako će doči neko pravi koji će sve posložiti i da napokon krenemo IGRATI!

Rješenje treba tražiti već sad, pregovarati i dovesti prave ljude na prava mjesta da s hajrom krenemo sljedeće sezone jer ova je kao najružniji san koji smo svi mogli doživiti 😔

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 mar 2023, 20:07

ElCartel11 je napisao/la:
03 mar 2023, 19:22
Sta ti je trener.
Jakirovic kako dodje u Rijeku ljudi od borbe za opstanak do borbe za Evropu.
A mi pošto imamo strucne ljude u upravi, od borbe za Evropu do borbe za opstanak.
Apsolutno. Ma da, kao i očekivano brzo se raspala "ekipica". Emir odletio, znaci 1/3 za sad. Idući je Mirza, to je već 2/3.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Bolivia
Kontakt:

Post Postao/la Bolivia » 03 mar 2023, 20:20

Francis story 💪💪
Bilo bi lijepo da ubuduće postavite objave i za nas koji nemamo socijalne mreže. :kafa:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 mar 2023, 20:21

Francis story 💪💪
Ilija takodjer :tokralju:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 03 mar 2023, 20:22

pa sta su dovodili tolike strance ako ih ne mogu uklopiti, joj **** ti politiku

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 mar 2023, 20:23

Bolivia je napisao/la:
03 mar 2023, 20:20
Francis story 💪💪
Bilo bi lijepo da ubuduće postavite objave i za nas koji nemamo socijalne mreže. :kafa:
Snimak sjevera s neke tekme, navijanje za Vedrana
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 03 mar 2023, 20:53

Postavilo ih je jos par isto, Gulisha takodjer
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 03 mar 2023, 20:54

Mirzaaaaa yebemo ti djecuuuu
Aylaaaaah, yebemo i tebi

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 03 mar 2023, 21:02

Tacno se moram prijaviti i na taj instagram

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 03 mar 2023, 21:04

xfarex je napisao/la:
03 mar 2023, 20:00
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
03 mar 2023, 15:00
4-2-3-1 nase ekipe ne trebaju igrati. Jer ili ne znaju ili im se ne objasni da se u tim formacijama igraci krecu i djeluju drugaciju u fazi napada ili odbrane (fluidna) pa u odbrani to izgleda 4-5-1 gdje postoji neki red kako se branimo, gdje izlazi ko, jel igramo covjeka odbranu ili zonu preuzimanja itd.
U napadu vec to izgleda ovako otprilike kod nas :) Svi fiksno zauuzmu pozicije. Kod nas ova dva zadnja vezna izginu sa stoperima se nesto dole ko bore, kreiraju.

Ova trojka u formaciji. 2 krila zakovana za aut linije. Treci iz sredine se gubi i nigdje ga ne mozes naci gore negdje prati offside zamku zajedno s napadacem kojeg mozes najcesce vidjeti kako djeluje u nasoj trecini i bori se s 2-3 igraca..

Ne znam, 4-3-3 izaci ili 4-4-2.
Sve si extra opisao, najveci pritisak je na 2 zadnja vezna, ko nam to zatvori 50% je rijesio utakmicu.
Ali ovde treba samo modifikovati napad i smanjiti razmak izmedju linija, krila da ulaze malo u sredinu i to bi puno bolje izgledalo. Cak mislim da ne treba igrati sa AM odnosno sa "ovakvom" 10kom, vec sa jednim DM i 2 CM.
Ili zasto i formaciju ne promjeniti
Zato sto ne gradimo igru strpljivo, odnosno hocemo tako kad je golman ne ispucava, ali onda se moraju i krila pridodavati u organizaciji u napada. Sto kazes da ulaze u sredinu, te onda praviti visak i pratiti dijagonalu koju cemo osloboditi bas s tom organizacijom u nizem bloku.

Nekako imam osjecaj da hocemo da preskocimo sredinu a to ne moze. Moramo blize stajati, vise kretnji mora biti.. previse smo staticni..

Sa ovom desetkom je plan da ima slobodu kretanja/ free roam.. ali Dal nije taj kapacitet jos da ima strpljenja da trci da razigrava da se spusti nize po loptu pa da odigra nesto s krilima… tanko, i onda imas onu rupetinu u sredini.
Majstore ako hocea da si cener onda trci jer je toj 10ci zadatak igra u svim pravcima, da se nudi, da konstanto bude u prilici otvoriti se prema golu. Ovo do sada prikazanano od strane Dala je klasican Winger. I imam osjecaj da bi ga tu dobro iskoristili. Ali mi sad imamo po stranama Zilkica, kyeremu, gulija pa tesko.

Ugl nesto nam je nestrucni stab nesto isplanirao a osnovne pretpostavke za tu zamisljenu igru ocito nemamo ili neko ne radi svoj zadatak.

I da dodam naravno, samo nek nam pritisnu zadnje vezne i mi imamo veliki belaj, samim tim sto gubimo loptu odmah u zoni koja je opasna. Moraju svi ucestvovati u gradnji napada. Ako cemo cekati da zilkic prodje trojicu nista
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

xfarex
Kontakt:

Post Postao/la xfarex » 03 mar 2023, 21:29

03 mar 2023, 21:04
xfarex je napisao/la:
4-2-3-1 nase ekipe ne trebaju igrati. Jer ili ne znaju ili im se ne objasni da se u tim formacijama igraci krecu i djeluju drugaciju u fazi napada ili odbrane (fluidna) pa u odbrani to izgleda 4-5-1 gdje postoji neki red kako se branimo, gdje izlazi ko, jel igramo covjeka odbranu ili zonu preuzimanja itd.
U napadu vec to izgleda ovako otprilike kod nas :) Svi fiksno zauuzmu pozicije. Kod nas ova dva zadnja vezna izginu sa stoperima se nesto dole ko bore, kreiraju.

Ova trojka u formaciji. 2 krila zakovana za aut linije. Treci iz sredine se gubi i nigdje ga ne mozes naci gore negdje prati offside zamku zajedno s napadacem kojeg mozes najcesce vidjeti kako djeluje u nasoj trecini i bori se s 2-3 igraca..

Sve si extra opisao, najveci pritisak je na 2 zadnja vezna, ko nam to zatvori 50% je rijesio utakmicu.
Ali ovde treba samo modifikovati napad i smanjiti razmak izmedju linija, krila da ulaze malo u sredinu i to bi puno bolje izgledalo. Cak mislim da ne treba igrati sa AM odnosno sa "ovakvom" 10kom, vec sa jednim DM i 2 CM.
Zato sto ne gradimo igru strpljivo, odnosno hocemo tako kad je golman ne ispucava, ali onda se moraju i krila pridodavati u organizaciji u napada. Sto kazes da ulaze u sredinu, te onda praviti visak i pratiti dijagonalu koju cemo osloboditi bas s tom organizacijom u nizem bloku.

Nekako imam osjecaj da hocemo da preskocimo sredinu a to ne moze. Moramo blize stajati, vise kretnji mora biti.. previse smo staticni..

Sa ovom desetkom je plan da ima slobodu kretanja/ free roam.. ali Dal nije taj kapacitet jos da ima strpljenja da trci da razigrava da se spusti nize po loptu pa da odigra nesto s krilima… tanko, i onda imas onu rupetinu u sredini.
Majstore ako hocea da si cener onda trci jer je toj 10ci zadatak igra u svim pravcima, da se nudi, da konstanto bude u prilici otvoriti se prema golu. Ovo do sada prikazanano od strane Dala je klasican Winger. I imam osjecaj da bi ga tu dobro iskoristili. Ali mi sad imamo po stranama Zilkica, kyeremu, gulija pa tesko.

Ugl nesto nam je nestrucni stab nesto isplanirao a osnovne pretpostavke za tu zamisljenu igru ocito nemamo ili neko ne radi svoj zadatak.

I da dodam naravno, samo nek nam pritisnu zadnje vezne i mi imamo veliki belaj, samim tim sto gubimo loptu odmah u zoni koja je opasna. Moraju svi ucestvovati u gradnji napada. Ako cemo cekati da zilkic prodje trojicu nista
Bas tako, 1 na 1 se igra kad dodjes na 20 metara od gola. A do tad sto vise pasova sa sto manje dodira, 2-3maximalno. Zbijes redove i gradis napad, a krilo ako vidi prostor onda nek trci uz liniju. Zato mislim da je bolje sa 2 CM igrati. Jedan koji ide naprijed drugi koji je "mozak". U DM iza njih kao osigurac

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 03 mar 2023, 21:33

03 mar 2023, 21:04
xfarex je napisao/la:

Prvo nemaš igrača niti za jednu formaciju svih 11 igrača. U svakoj formaciji, sistemu igre nama fali barem po jedan igrač. Nabacana je kamara igrača koji su dovedeni na osnovu poznanstva sa nekim ili jer su dokazano ime, pa eto da se zamažu oči. Znači nikakave strategije koji nam profil igrača treba na kojoj poziciji. Ukoliko računaš Giorgija kao polušpicu, a jeste jer je u Saburtulu uvijek igrao centralno, onda imaš praktično 4 desetke. Krila ili oni koji se tu planiraju su skoro pa potpuno različitih kvaliteta i profila, što može biti dobro, ali kod nas neće jer nemožeš ih upariti sa ostatkom ekipe, konkretno špicem. Bekovi, također, desni bekovi su svi ofanzivni bekovi, Musa i Vršajević, nekada bila krila, pa ih povukli prema nazad. Dakle samo do preklapanja pozicija možeš dolaziti, koju god kombinaciju pokušaš.

Pišeš kako imaš osjećaj da preskaćemo sredinu, to je zato što nemaš u veznom redu nekog ko će uzeti loptu od štopera i prenijeti je preko polovice i dalje dati pleju. Recimo što je kod Marinovića radio Pejović u nekih 4-5 utakmica. Balta je na vi sa loptom, kao i ostali štoperi, tako da oni mogu samo prvom do sebe bez kreativnosti i to je to, mogu je također nabiti napamet prema špicu pa šta bude bude. Balta je štoper klasičan, samo što ga je jedan trener prebacio na šesticu jer je na štoperu bio kriminalan, a ovamo kao manje kriminalan. Čirjak bi to mogao raditi, ali se on gubi jer praktično mora sve biti na terenu, i box to box, i razbijač i da radi prenos lopte. Recimo i kod Dudića je bio isti problem.

Dakle, ovom rosteru treba prvo rekonstrukcija, pa onda očekivati neku igru i rezultat, ali prije te rekonstrukcije dovesti normalnog, stručnog i kvalitetnog trenera.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 03 mar 2023, 21:37

boki86 je napisao/la:
03 mar 2023, 20:22
pa sta su dovodili tolike strance ako ih ne mogu uklopiti, joj **** ti politiku
Pranje para?

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 03 mar 2023, 21:43

slika

slika
ISTINA ZA VEDRANA!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 mar 2023, 21:57

Ko li im je rekao Hena ili Ayla da stave ovo da pridobiju malo navijace? :mrgreen:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 mar 2023, 22:41

listica kao i 90% ostalih klubova se napali samo kad mi dolazimo.
A kad je protivnik napaljen to znaci, da naši muda ostave u svlacionici. Jos kad uzmemo sve okolnosti koje nas prat od Mirze, Ayle i co. negine nam poraz braco nažalost.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 mar 2023, 22:49

ElCartel11 je napisao/la:
03 mar 2023, 22:41
listica kao i 90% ostalih klubova se napali samo kad mi dolazimo.
A kad je protivnik napaljen to znaci, da naši muda ostave u svlacionici. Jos kad uzmemo sve okolnosti koje nas prat od Mirze, Ayle i co. negine nam poraz braco nažalost.
Največi problem ce biti Dalovo igranje. Da igra najboljih 11 (devetorica iz Vrapčića + Mulalic i Avramovski umjesto Vrsajevica i Dala) ne bi sekunde strahovao za pobjedu.

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 03 mar 2023, 22:49

Bar Mirza ima opet spreman alibi, u zadnjih 20 godina u Listici samo jedna pobjeda
90!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 mar 2023, 23:00

Cora1946 je napisao/la:
03 mar 2023, 22:49
Bar Mirza ima opet spreman alibi, u zadnjih 20 godina u Listici samo jedna pobjeda
U decembru kada je nažalost došao je spremio alibi za trenutak kada napusti klub, a to je da je klub bio u ogromnom zaostatku za evropskim pozicijama i da još u oktobru ispao iz kupa.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Amidzaa, gh0stHZ, Majestic-12 [Bot], perodeformero i 54 gosta.