FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

moustapha
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la moustapha » 24 feb 2011, 01:28

Mozda ne treba previse forsirati pricu o Gomezu, jer imam osjecaj da ce se razvuc na duplo vise stranica nego o Badstuberu. Da je Gomez postigao gol u ranijoj fazi utakmice puno bi manje nervoze bilo do kraja, mozda vec i zavrsili posao u Milanu.

Ne moze se porediti jedan promasaj Messia ili Eto'oa, kad ti igraci izradjuju svoje prilike, nose igru svojih timova i tako poneki promasaj je sasvim OK. Da Robben promasi prazan gol, uopste mu ne bi zamjerao, jer znam koliko znaci igri Bayerna. Medjutim, Gomez ima priliku da iza ledja ima igrace ogromne kvalitete poput Robbena i Riberija, isto tako i Mullera radilicu. 80% golova koje je postigao dobio je loptu na tanjiru, a od tih golova ne smijemo zaboraviti da ih uvijek postize nakon sto izmasi nekoliko sansi. Statistika kao u kosarci. Mnogo poena ubaci, ali isto tako mnogo lopti potrosi.
#divovi

Elber
Kontakt:

Post Postao/la Elber » 24 feb 2011, 01:38

Ja stvarno ne kontam ove Interove navijace kazu da su sanse sad 50:50 i da je nasa odbrana suplja ko svicarski sir,a njihov napad ubitacan pa fali milito,pa pa fali samuel,kruz pogrijesio itd itd.a nisu nam mogli gola dat kod kuce pa ko sad ce uvalit 3-4 komada u Minhenu.Pa da je babmi m... bila bi dedo jbt.Samo mi je krivo sto nisamo jos jedan zabili al i ovako je odlicno

VIVA LA BAYERN

Roemello89
Kontakt:

Post Postao/la Roemello89 » 24 feb 2011, 01:42

Elber je napisao/la:Ja stvarno ne kontam ove Interove navijace kazu da su sanse sad 50:50 i da je nasa odbrana suplja ko svicarski sir,a njihov napad ubitacan pa fali milito,pa pa fali samuel,kruz pogrijesio itd itd.a nisu nam mogli gola dat kod kuce pa ko sad ce uvalit 3-4 komada u Minhenu.Pa da je babmi m... bila bi dedo jbt.Samo mi je krivo sto nisamo jos jedan zabili al i ovako je odlicno

VIVA LA BAYERN

inter ko inter jarane njihovi navijaci su uvijek takvi uvijek traze nekog da krive za poraz.. ne mogu ni poraz prihvatiti takvi su oni....
Željezničar Za Život Cijeli 19TM87

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 24 feb 2011, 01:48

Nisam gledao odavno Bayern, zapravo od finala LP prošle godine...ali sam ih veceras gledao i pratio igru...Bayern tacno zna šta hoce, nema dilvljanja u igri i najbijanja lopte, standardna njemacka disciplina, svi igraci su na svojim pozicijama, nema izmišljanja tople vode i šetaća na terenu.. na koncu Van Gaal je to, covjek zvani Kontrola.
Zamjera se nešto odbrani, a Boga mi odbrana sasvim solidna...to su sve igraci iz vašeg pogona plus što su mladi, nisu se trošile ogromne pare na odbranu (kao npr.Inter ili neki drugi klubovi) i ono što je dovedeno ,dovedeno je za male relativno pare i zbog te politike Bayern nikad bankrotirati nece...da bi doveo 4 betona u odbrani, mora se iskeširati jedno 80 miliona minimalo- nema džabe jbg.
Sredina Švajni i onaj Gustavo odlicno rade svoj posao momci, spona im je Muller koji je strašan potencijal ali nema kvalitetnog partnera u napadu...Krila: pa elitna, Ribery i Robben su sama elita ,dobro Ribery je sad van forme ali to su strašni igraci.

Elber
Kontakt:

Post Postao/la Elber » 24 feb 2011, 01:51

Ruku na srce neki su posteni i priznali poraz,al vecina ko tek smo sad nagrabusili kad dodje milito pa nije robot cim se oporavi odmah golijada,al ustvari nece njima ne fali milito vec murinjo jer on je po meni najveci + sto je inter imo al sta ces nada zadnja umire pa valjda to ih jos drzi u zivotu,a nisu svjesni sta ih ceka u Minhenu bar neko moje skromno misljenje i pozzz za moje bavarce dosta od mene

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 feb 2011, 02:05

moustapha je napisao/la: 80% golova koje je postigao dobio je loptu na tanjiru, a od tih golova ne smijemo zaboraviti da ih uvijek postize nakon sto izmasi nekoliko sansi. Statistika kao u kosarci. Mnogo poena ubaci, ali isto tako mnogo lopti potrosi.
8-) 8-)
mario je super dok zabija , svaka kletva, prica ili bilo sto o njegovom transferu nestaje. cak ga ne dajemo ni za hicme miliona koji su nam nudili xy klubovi.
uli & co ga vole, odbili su veliku ponudu celzija, pa ako oni vjeruju u njega, zasto bi mi, obicni smrtnici, sebi stvarali glavobolje.

gustavo je odigrao najbolju utakmicu od kako je u Bayernu, pranja je do svoje ozljede bio vise nego pristojan.
svajni nije rob, svajni ima tehniku. jeste li vidjeli onaj njegov potez kada je robben potrefio stativu?

robben je pokazao svoju klasu, ribery nije uopste van forme kako neki tvrde, nego je i on bio na visini zadatka.
znamo za bolje dane, poteze, ali bice bolje...
malo mi je mulija bio u "zaledju", od njega sam ocekivao vise....nekad i njegova lijepa lisa zna "zajahati".....
Vom Jäger zum Gejagten

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 feb 2011, 09:11

Prednost Bayerna u odnosu na Inter nisu ni Robben ni Ribery niti ijedan od fudbalera, već Van Gaal. Da se razumijemo, ne smatram ga vrhunskim trenerom(daleko od toga), al' je svjetlosnim godinama ispred Leonarda iz Intera. Jednostavno, u pojedinim trenucima 1. i u 2. poluvremenu, činilo se da Bayern ima barem 2 igrača više na terenu. Igrači Intera su bili fenomenalno pokriveni, te lopta nije mogla uopće ići naprijed(sjetite se samo Sneijderove reakcije u 1. poluvremenu kada se vratio skoro do svog šesnaesterca kako bi pokuš'o kreirati nešto :o ), a onda je uslijedila klasična igra dugih lopti na Samuela pa šta on napravi. Igrači Bayerna su znali po šta su to došli, te su to i uspjeli ostvariti. Inače, da je ostalo 0:0, ovo bi sigurno bilo svrstano u kategoriju najbolja utakmica bez postignutog gola, a i revanš bi bio zanimljiviji(rezultatski). Inter će sada morati krenuti bukvalno na sve ili ništa, a vrlo je moguće da će izgoriti u svemu tome. Naravno, i dalje mislim da talijanski prvak ima pravo da vjeruje u prolazak dalje, al'...

U svakom slučaju, čestitke Bayernu na pobjedi, a ja sam se u jednom trenutku čak i zapit'o da l' ću imati dovoljno vremena da skupim određenu kintu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 feb 2011, 09:20

:(

Teško mi je o ovom pisati jer nekako znam da van Gaal tako nerazmišlja. Breno mi dečki djeluje kao bolji igrač od Badstubera. Ono kaj mi se kod Brene sviđa je njegova brzina. No problem je kaj on nije Njemac i njemu se niti približno netoleriraju stvari kao Badstuberu niti mu se približno daje toliko prilika kao Badstuberu. Bojim se da je Breno naš najbolji štoper i k tome taj igrač nam neigra...Ako i bude igrao to neznači da neće griješiti no ljudi će tek vidjeti pravog Brenu kada će mu trener vjerovati, a to znači da će on odigrati 10 utakmica zaredom bez obzira kako ih odigrao. Samo tako mi ćemo dobiti pravu sliku o njemu. Moja želja je da sada Breno počne standardno igrati, bilo to uz Tyma ili Badstubera tak svejdeno. Sada kada se Pranjić ozlijedio (nebitno na koliko dugo) nekak imam osječaj da će se Badstuber opet vratiti na poziciju lijevog beka jer on MORA igrati zbog toga kaj ga LvG voli....Možda nam je on i sada najbolja opcija za lijevog beka, ali iz tekme u tekmu Badstuber mi samo pokazuje da nije onaj pravi materijal za Bayern. Ako se ubrzo nezbudi i poćne pokazivati bolje utakmice nisam baš ziher da je on igrač kojem ja želim povjeriti obranu Bayerna u budučnosti. Nadam se da to van Gaal bar malo uviđa te da će dati PRAVU PRILIKU Breni!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 24 feb 2011, 09:33

Prvo, momcima svaka cast, a sada neko moje vidjenje utakmice:
1. Momak koji se u svakom postu prvi mora spomenuti, a to je Kraft, te sam cekao jednu ovakvu utakmicu (tesku) da donesem konacan sud o njema, da li ima potrebe reci, momak skidam kapu, sila si :).
2. Koliko god ja gotivio Riberiya, ovo mu je jedna od losijih utakmica u dresu Bayerna, sa loptom mi je tromo djelovao, driblinzi su bili direktno u igraca, centarsutevi su bili ocajni :(, jedino sto mu je plus, to je ucestvovanje u akciji za pogodak, kada je fino prebacio loptu za Robbena, ali me tjesi jos jedna stvar, Ribery nikada nece sastaviti dvije ovako lose utakmice :).
3. Robben je sila bio, u nekim trenucima smo ga i vise trebali koristiti, ali ako se uzme u obzir da je bio markiran sa 2 igraca, mozda je i bolje sto nismo, naravno radi povreda.
4. Muller se i nije bas puno vidio sinoc, trcao je borio se, igrat ce i on bolje u narednoj kao Ribery.
5. Odbrana, na trenutke odlicna, na trenutke kao da je ispala iz ove nase Bosanske premijer lige. Kako je ono tuzno bilo kada su nam 2 igraca pokraj nasih 4 izmjenjivali pasove kroz njih, ono sebi ozbiljna odbrana ne moze da dopusti.
6. Gustavo, momak ima strasan sut, te bi ga trebalo drzati na defanzvinom veznom.
7. Koliko god mi opasnije izgledali kada pranjic igra na beku, to je toliko opasno po nas. Razlog je jednostavan, mi nemamo stopere koji mogu nadoknaditi 2 super ofanzivna beka, koji povremeno budu i krila, tako da, meni licno, nije pametno protiv jacih ekipa igrati sa Pranjicem kao bekom, jer je on puno ofanzviniji i dosta je korisniji kao krilo, kada treba odmoriti Riberya ili Robbena.

Toliko od mene, svaka cast momcima jos jednom i jos nista nije gotovo ima se jos 90 minuta igrati :).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 feb 2011, 09:43

Cestitke za sjajnu pobjedu i najvjerovatniji prolaz dalje, mada jos sve nije rijeseno, vasa odbrana je u stanju sigurno primiti dva gola kod kuce, al prolaz je mislim 90 posto obezbijedjen i to uz neku pobjedu 3 - 1 I PONOVO SJAJNU UTAKMICU

jeste da ste imali dosta srece, ne bi bilo nezasluzeno i da je inter pobijedio, ali ni pobjeda Bayerna nije nezasluzena zbog hrabre i otvorene igre
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 24 feb 2011, 10:11

pazzoetoogol je napisao/la:znamo mi koje igrao ligu evrope prije nekoliko sezone i ko jos nije obezbjedio ligu prvaka za iducu sezone....
A to je Inter obezbjedio ligu prvaka? :D :D :D

Tišinu molim, ide susret protiv BvB, otpušteni ste levati :twisted: :twisted: :twisted:
Sent from my Philips Smart TV.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 24 feb 2011, 11:19

Prvi put nakon dugo vremena su bekovi dobro odigrali,jos kad skontam da je Pranja morao izac pa se desila rokada,odusevljen sam bekovima,Luiz Gustavo sigurno igrac utakmice uz Krafta ili je mozda neko od vas vidio Sneijdera i Cambiassa,ostali dobro obavljali zadatke,posebno Gomez koji je neke lopte donosio iz dobijenih duela u svojoj polovini.Napisao bih nesto vise al' sam mahmuran.Uglavnom dobra tekma bila.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 feb 2011, 12:18

Nakon neprospavane noći i proslave pobjede da napišem koju pametnu :D ...Sjajana utakmica Bayern je čitavo vrijeme držao sredinu terena Snijder,Stanković potpuno neutralisani našim dominantnim veznim redom na čelu sa Bastianom i Gustavom>opet se pokazalo kakav potencijala ima ovaj igrač kad je na svojoj poziciji..Robben u svom elementu ako ne postigne pogodak onda učestuje u istom..Gomez sjajno reagovao na odpadak Cesara mada mi ne ide u glavu da je OPET mašio zicer sa par metara..povlačenjem Pranjića General je opet pokazao svoju taktičku nadmoć, dosta je bilo propuha po lijevoj strani ali sve je to zatvorio Badstruber,,Breno je pokazao da zaslužuje igrati u prvoj postavi mada učinak cjelokupne odbrane i nije neki s obzirom da je Inter imao nekoliko velikih šansi..Kraft šta reći ovom momku sinoć je pokazao da ima veliki potencijal koji je nekad pokazivao veliki Oli ako nastavi sa ovakom formom Neuer je nepotreban i samim tim uštedili smo 25 mil...eh sad ako bi tražio slabu tačku igre Bayerna to bi bio nažalost Ribery gubio je loptu,duele ipak svijetla tačka je želja i htjenje kod njega vidi se da još uvjek traži formu no mislim da će Ribi uskoro doći na svoje...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

hepek24
Kontakt:

Post Postao/la hepek24 » 24 feb 2011, 12:52

Odlicna tekma sinoc, svaka cast Bayernu, koji je 80% prosao Intera.
Mi smo Zeljini - Zeljo je nas!

Institucija BAYERN!

Klare

Post Postao/la Klare » 24 feb 2011, 13:35

Naša krila taman da cijelu utakmice ne imaju niti jedan dobar potez su nezamijenjiva. Koliko samo znače, koliko trče, umaraju protivničku odbranu, koliko prostora stvaraju, koliko našoj odbrani pomažu...Tako da sve ove kritike na račun Riberya padaju u vodu. Koliko smo se puta uvjerili da im je samo sekunda potrebna.
Breno mora još raditi da bi do prve postave došao, to Gaal najbolje zna. Ali uglavnom da se trudi, jer da nije tako ni minute osjetio ne bi. Vidimo da dosta često uskače sa klupe. Trenutno su Badstuber i Tymo ispred njega, ali ako nastavi vrijedno raditi, dobićemo stopera extra klase. Pokazao je da predstavlja pravu zamjenu, te da u svakom trenutku može odgovoriti svim izazovima. Šta mislite što van Buyten, Klose i Altintop ne dobivaju priliku, pa čak ni minute. Krivi su sami, što izgubiše volju, Gaal ne vidi rad na treninzima, tako da će rijetko i zaigrati, samo u slučaju povreda. Koliko su samo Gomez, Tymo pa i Kraft i Gustavo morali raditi da bi došli gdje su sada. Cilj je u kriznim momentima pokazati karakter, snagu, volju. Kod Gaala samo najači opstaju.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 feb 2011, 14:17

I sta reci nakon ovoga a ostati ravnodusan? :?

Jos jednom je Bayern pokazao o kakvoj se velicini radi i kakav mentalitet vlada sirom Bavarske.
Pobjeda i osveta nad Interom je dosla u pravi trenutak.
Za ovu utakmicu su najodgovorniji treneri i njihove takticke zamisli a vidjeli smo sta je LvG u stanju uraditi kada je najpotrebnije. Leonardo je napravio ogroman kiks postavljajuci odbrambenu taktiku i na taj nacin je sam sebi skocio u stomak.

Ono sto je mene sinoc odusevilo je snalazljivost Gustava i fenomenalne odbrane Krafta i sad kazem i kunem se da nikad vise necu spomenuti Neuera u kontekstu sa Bayernom, jer ovaj momak je bolji od Neuera. :D
Na drugoj strani, Lucio! :o :o Majstor uvijek ostaje majstor i sinoc je uz maksimalnu nabrijanost pruzio partiju iz snova.

Sad mi se valja vratiti 10-ak stranica unazad jer ocigledno da sam u ovaj jedan dan odsustva mnogo toga propustio.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 feb 2011, 15:26

prije sevega četitam našim momcima na pobjedi i svim navijačima bajerna.tekma fantastična predobra.momci su odigrali izuzetno dobro, kraft malo je reći fantastičan 10+ kraft.timo izuzetno dobar mada sam se pribojavao njegovog nekog kiksa al eto pokazao je da može igrati vrhunski kada treba ,badstuber me razočarao očekivao sam puno vise od njeg mislio sam da će ova utakmiuca biti prekretnica njegove formu kao sto je bio u prošloj sezoni bio ,pranja odličan u ofanzivi odličan ali smo na ustrb toga imali porblema u odbrani ulaskmo brena situacija se stabilizira koji je također odigaro odlično mislim da bi galonja ozbiljno trebao razmisliti da treba da uvrsti brena u prvu momčad imajući u vidu da badstuber nije se posebno pokazao , gustavo mi je bio fantastičan najbolje izdanje koje smo do sada vidjeli od njega odradio posao i pokazuje da opravda pare koje je bajern za njega dao vrhunski lam i gustavo su odralili vrhunski posao posao zaustavili snajdera,sto je bio jedan od pririteta svinjče iziuzetno dobro fanstastično je odigrao tekmu istina imao je 2 greške al uglavno nije loše završilo po nas,roben nema se puno sta reći,ribery me je malo razočarao nije bio na nivou nikako, miler moglo bi se reći solidan mada je mogao puno bolje odigrati nadm se da će se pokazati u onom njegovom pravome licu na alianz areni ,na kraju gomez ostajem pri svom misljenju da je kloc ali kloc koji daje golove i hvala mu na tome potiugnut gol ,zna se isporomašivati nevjerovatne stavari (nadam se da nas njegovi promašaji nekada neće u ozbiljnim tekmama kostati) ali kad ga krene krene ko mašina radi svaka čast on je nas igrač bez obzira kolko imao mana i poz .osobina mada bi nam trebao još njedan napadač vrhunskoga kval.koji je izuzetno pokretan i ima dobru tehniku i bio izuzetan tandem sa gomezom koji nema neku tehniku ali mi se najviše sviđa njegova ubacivanja na lopte i izuzetno je snažan i to u pali sto je dobro po nas u svakome slučaj goooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz legendo.dalje inter je imao svoje prilike kambiaso etoko je na nasu sreću nisu ikoristili ponajviše malome kraftu a takođe mi svoje roben ,ribery sutevi gustava ...sve u svemu dobra tekma dobro po nas imao gol iz gostiju i mislim da možemo sigurno u 1/4 finale sigurno je da će inter isći svim silamau revanšu ali mislim da na alianz areni pred našom publikom nemogu postći puno biće sigurno žestoka tekmakao i ova a li mislim da će krajnji ishod biti pozitivan za nas.vidim neki kažu da bajern izgubio greško h.cezara i sitina je ali i inter je bajerna dobio u finalu greškom van bujtena i demikelis međutim njih nije sada bilo pa nas nisu mogli pobjediti i traže libi u cezaru.

__BVB__
Kontakt:

Post Postao/la __BVB__ » 24 feb 2011, 15:34

Pozdrav bavarci da vam cestitam na pobjedi nad interom,dobra ste igrali zasluzeno je ;) GL u subotu....

iggy_tm87
Kontakt:

Post Postao/la iggy_tm87 » 24 feb 2011, 15:35

Iz perspektive nekoga ko od malih nogu uziva gledati Bayern, koji mi je i najdrazi inostrani tim, reci cu da sinocnja utakmica uopste nije bila losa, cak stavise. Neki su na forumu spominjali trenera, Bayern jeste imao prednost u treneru, jednostavno jer je Van Gaal iskusniji od Leonarda, ali to nije sve. Bayern je jednostavno izgledao zrelije na terenu, zrelije i disciplinovanije. Ako se sve uzme u obzir, da je sinoc ostalo 0-0, ne bi bilo ni lose ni nerealno, no i dalje je Bayernova pobjeda itekako zasluzena. S druge strane, Inter i dalje nije levatska ekipa koja ce u Munchen doci s bijelom zastavom, a odbrana Bavaraca sinoc je imala par "scena" (prilike Eta`a i Cambiassa u prvom dijelu). Smatram da je Bayern vec jednom nogom prosao dalje, ali i da ce u revans uci maximalno oprezno jer bi eventualni gol Intera (ne daj mi Boze) psiholoski preokrenuo stvar u korist "Nerrazura".

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.