FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

visokohz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la visokohz » 01 mar 2023, 22:30

Allahu dragi kada ćemo mi dočekati malo radosti da i nas krene aBd predugo ovo traje

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 01 mar 2023, 22:56

Znači iduća tri kola tri poraza, nula datih golova. Da li je ovo dovoljan alibi za smjenu Mirze?
Koje su procentualne šanse za otkaz?
P.S. ovi koji će komentirisati da nisam navijač Sarajeva i da klubi misli loše neka me zaobiđu, samo sam realan.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 01 mar 2023, 22:58

Pa ova Aylah iz brukanje u brukanje sa ovim citatima i fazonima njenim po instagramu…
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 01 mar 2023, 23:07

H8Z7 je napisao/la:
01 mar 2023, 22:56
Znači iduća tri kola tri poraza, nula datih golova. Da li je ovo dovoljan alibi za smjenu Mirze?
P.S. ovi koji će komentirisati da nisam navijač Sarajeva i da klubi misli loše neka me zaobiđu, samo sam realan.
Kako je krenulo tako će izgleda i biti (0 bodova u naredne tri tekme), a ako nam konkurencija za opstanak krene igrati i pobjeđivati eto nas u zoni ispadanja!!!

Iako je pričao svima koji ga znaju i druže se s njim da Dal neće igrati ako ne zasluži, on IGRA.

Ako se dobro ne umije hladnom vodom biće zajebano, a u šta i koga da se uzdamo da će neke stvari skontati do lištice fakat ne znam.

Strašno, mislim da nikada nike bila gora situacija u i oko kluba a ima se para. Ipak, tako je kada ne dovedeš STRUČNJAKE i ZNALCE u svim segmentima, Dogana ne računam 😉

Nama ostaje samo da se nadamo da će pročepiti ali da Bog da...

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 01 mar 2023, 23:15

Ne treba pretjerivati bas, mislim da cak necemo izgubiti na Pecari, mada sumnjam da ce se i dobiti, X neki ocekujem, jest da ti X ne znaci nesto spektakularno, ali eto

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 01 mar 2023, 23:16

Tako smo govorili i pred Zrinjski, da cemo ih dobiti pa na kraju nismo na gol osutali.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 01 mar 2023, 23:20

H8Z7 je napisao/la:
Poraz, remi, poraz.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 mar 2023, 23:22

Barem sut ili cak dva u okvir gola protiv Sirokog i da rivali za opstanak kiksaju! :pray: #newera
Bahati, bahati Željkan!
1946

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 01 mar 2023, 23:35

Senner je napisao/la:
01 mar 2023, 23:07
H8Z7 je napisao/la:
Kako je krenulo tako će izgleda i biti (0 bodova u naredne tri tekme), a ako nam konkurencija za opstanak krene igrati i pobjeđivati eto nas u zoni ispadanja!!!

Iako je pričao svima koji ga znaju i druže se s njim da Dal neće igrati ako ne zasluži, on IGRA.

Ako se dobro ne umije hladnom vodom biće zajebano, a u šta i koga da se uzdamo da će neke stvari skontati do lištice fakat ne znam.

Strašno, mislim da nikada nike bila gora situacija u i oko kluba a ima se para. Ipak, tako je kada ne dovedeš STRUČNJAKE i ZNALCE u svim segmentima, Dogana ne računam 😉

Nama ostaje samo da se nadamo da će pročepiti ali da Bog da...
Naša igra ekvivalenta je situacija kad pustiš 11 kokoški pa svaka svoje tjera, samo trči iz mjesta u mjesto.

Možda i ponižavajuće poređenje ali dosta realno totalno smo neuštimani (mada ko je se nadao da će Mirza išta uraditi) akcije smišljene nemamo, igrači ne znaju šta učiniti kad dobiju loptu. Renan se spušta ispod centra da pokuša nešto, Kyeremeh nema kome u sredini dodati pa je samo dodaje bilo kome.

Kao što sam sinoć napisao mi se ponašamo kao osoba koja dobije na lutriji ili nasljedstvo pa ne zna raditi s novcem.

Na hajr braćo ovo da izađe ali mene Boga mi je strah.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 01 mar 2023, 23:35

Dadox je napisao/la:
01 mar 2023, 23:15
Ne treba pretjerivati bas, mislim da cak necemo izgubiti na Pecari, mada sumnjam da ce se i dobiti, X neki ocekujem, jest da ti X ne znaci nesto spektakularno, ali eto
Ono čemu smo svjedočili u nedelju sa igračima koje imamo u rosteru, a gledajući anemiju onih koji su istrčali na terenu protiv Zrinjskog zijan je ko kuća u sve tri nadolazeće tekme.

Ako ne bude: vjetra, kiše, snijega, jakog sunca te ako ne budu igrali: Vršajević, Balta, Dal, Radović možda nešto i odigramo sa Musom, Avramovskim, Hamzom...

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 mar 2023, 23:49

VenamaHrabrih je napisao/la:
01 mar 2023, 16:44
Ulica Koševo, bivša Kralja Tomislava, svojim najširim dijelom, ulijeva se u ulicu Maršala Tita. Odmah preko puta, gdje se Koševo pretvara u Branislava Đurđeva, na samom ćošku gdje je sad jedna od bezbrojnih sterilnih filijala neke banke, bila je kafana, ondašnjeg naziva - buffet. Niko nikada, od nas mlađih, nije ni privirio u taj buffet, a oni rijetki kojima je to uspjelo, bili su poslati od strane svojih majki da kažu svojim očevima da je ručak odavno gotov i da ga oni ne misle više čekat. Ne mogu se sjetiti naziva tog buffeta. Mi, klinci, zvali smo ga onako kolokvijalno "Zona Sumraka", jer je tu svjetlost, vanjska, ili vještačka, bila najveći neprijatelj. Jedino što se moglo vidjeti sa vanjske strane, bila su dva velika staklena portala koja su se prala kada kiša pada i teške, bordo zavjese ko zna kad okačene i garantovano nikada promjenjene i narandžasti, ko fol, neonski natpis na kojem je pisalo ime tog buffeta
Iznad šanka visila je velika slika, uokvirena i ustakljena, rad poznatog sarajevskog forografa sa prikazom utakmice Sarajevo -Manchester United 1967.
Za šankom Kemo Lakača i lokalni pijanci, na šanku jedna dlaka u koju okružen radoznalim posmatračima bulji legendarni Jure Ljolje: "Vidio sam dlaka oko jedne pizde", kaže Jure nakon deset minuta, "ali nikad ovoliko pizda oko jedne dlake!" A nasuprot šanku, kao u nekom staklenom kovčegu, jedna plavo-bijela majica.
- Jel fakat?
- Jes', odgovarao bi nehajno Kemo Lakača, originalna "desetka", posljednja koju je nosio Passarela kad je osvojio svjetsko prvenstvo sa Argentinom.
- Haj ne zajebaji... Otkud Passarelin dres ovdje?
- Heh, duga priča...
Tog 16.09.1979. okupilo se više od 20.000 gledalaca na beogradskoj Marakani da vidi aktuelne svjetske prvake, reprezentaciju Argentine, predvođenu legendarnim Danielom Pasarelom. S druge strane, tiho je stajao neki mladić, tek započinjavši svoju karijeru. Sve svjetske reprezentacije, pogotovo južnoameričke, imaju kult igrača, posebno mitske "desetke". Kod nas se tada, sasvim slučajno, kako obično počinje sa čuvenim istorijskim dešavanjima, rađala "sedmica". Kako? Zašto? Otkud? Teško bi i danas bilo objasniti. Možda zbog tradicionalno ležerne administracije, ali je taj nemar usmjerio historiju fudbala.
I umjesto da Pasarela pokaže kako to rade "desetke", mladi Safet Sušić je pokazao kako to rade "sedmice". U '22. '53. i '68. ono što je čitav svijet očekivao od Passarele, uradio je naš Safet iz Zavidovića. Argentinske novine su sutradan pisale kako ljepša tri gola nikad nisu viđena. Passarelinog dresa, nakon što ga je skinuo na kraju utakmice, dokopao se Blaž Slišković i propio ga u ovom istom buffetu.
- I to je taj? zadivljeno bi na kraju priče prošaputali slušaoci.
- To je taj, odgovarao bi Kemo Lakača. glumeći nehaj, kao da je najnormalnije da se čuvena Passarelina desetka drži u zadimljenom sarajevskom buffetu.
- A Sušić? pitali bi onda oni.
- Pape je zamijenio svoj dres sa nekim čupavim malcem koji je poslije naslijedio argentinsku desetku.
- Ma ne to... Gdje vam je Papetova sedmica?
- Papetova?! pogledao bi ih Kemo sa čuđenjem. Pa nećemo najslavniju svjetsku sedmicu držati u kafani gdje Jure broji sarajevske pizde?!

Poslije se, naravno, saznalo da seKemo zayebaje i da Passarela uopšte nije nosio desetku, ali poslije smo shvatili i svašta drugo. Shvatili smo da ne postoje prijateljske i neprijateljske utakmice. I Paul Gogen je svoju Mrtvu Prirodu naslikao ‘prijateljski’, na oproštaju od dragog prijatelja, pa je eno danas prodaju za deset miliona eura. Shvatili smo da se umjetnost ne mjeri brojevima na računu, već onim na dresu. Taj Gogenov prijatelj, recimo, zvao se Vincent Van Gogh.
Shvatilo se također, da se "sedmice" ne dijele slučajno i da ne postoji neka administracija koja će ti je greškom dati, već loptu treba uzeti u noge, povući je korak-dva i opaliti. "Pođahkad uđe, pođahkad ne uđe", još davno je Hase najbolje objasnio razliku.

Odavno su iz igre izašli Hase, Pape, Keli... Ostale su fotografije s posvetom i nevješto glumljeni nehaj. Na Koševo u igru će ući neki novi klinci, ili neće, svejedno. Pođahkad uđe, pođahkad ne uđe. Nije, najzad, ni svakome suđeno biti svjedokom. Da jeste, ne bi ni bilo umjetnika.

Sretan vam dan nezavisnosti! :bih:
Brate jesi li ti autor ovoga ili si odnekle preuzeo?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 mar 2023, 00:32

Mene je bez zajebancije uhvatila tegoba gledajući tabelu maloprije. Evo kalkulisao koje rezultati se trebaju poklopiti da ne padnemo na 2 boda od ispadanja :sick:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 02 mar 2023, 00:40

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 mar 2023, 00:32
Mene je bez zajebancije uhvatila tegoba gledajući tabelu maloprije. Evo kalkulisao koje rezultati se trebaju poklopiti da ne padnemo na 2 boda od ispadanja :sick:
Brate mene glava boli danima zbog toga ne zna čovjek više šta bi. Okrećem na šalu al opet boli kad ti ovo rade od kluba

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 mar 2023, 00:53

FKSDoGroba je napisao/la:
02 mar 2023, 00:40
Brate mene glava boli danima zbog toga ne zna čovjek više šta bi. Okrećem na šalu al opet boli kad ti ovo rade od kluba
Ne može se više ni na šalu okretati. Izgubi iduće dvije i ti si sasvim moguće u zoni za ispadanje. Ja bi nekome rekao da je teški kreten da mi je prije 2 god rekao da ćemo pisati kalkulacije da ne padnemo u crvenu zonu. :bow:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 02 mar 2023, 00:58

Nego dje nam nestadose oni antibojkotasi sto su narkomana podrzavali, a i aylah

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 02 mar 2023, 01:10

02 mar 2023, 00:53
02 mar 2023, 00:40
Ne može se više ni na šalu okretati. Izgubi iduće dvije i ti si sasvim moguće u zoni za ispadanje. Ja bi nekome rekao da je teški kreten da mi je prije 2 god rekao da ćemo pisati kalkulacije da ne padnemo u crvenu zonu. :bow:
Ko je prije 2 godine očekivao da će Mirza fucking Varešanović sjedit na klupi :crazy:

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 02 mar 2023, 01:14

slika
Predobar raspored 😂

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 02 mar 2023, 01:18

Dadox je napisao/la:
02 mar 2023, 01:14
slika
Predobar raspored 😂
Posušje, Sloga, Leotar, Tuzla City, Sloboda prvih 5 kola ako ostane ovako stanje na tabeli. Mirza možemo li do opstanka beže?

+ derbi nekad u maju, mi domaćini. Valjda se Koševo sredi do tad majka mu stara pa da skretničare ispratimo kući sa 2-3 razlike.

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 02 mar 2023, 01:26

02 mar 2023, 01:18
Dadox je napisao/la:
slika
Predobar raspored 😂
Posušje, Sloga, Leotar, Tuzla City, Sloboda prvih 5 kola ako ostane ovako stanje na tabeli. Mirza možemo li do opstanka beže?

+ derbi nekad u maju, mi domaćini. Valjda se Koševo sredi do tad majka mu stara pa da skretničare ispratimo kući sa 2-3 razlike.
U zadnjem kolu cekamo zrinjski u vrapcicima, ili doboju kod kaknja, ili zenici
Uglavnom ima da gori

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 02 mar 2023, 01:27

02 mar 2023, 01:18
Dadox je napisao/la:
slika
Predobar raspored 😂

Ovo je ciljano sve, zarad ovog rasporeda, ponosan do neba 😅
Nemojte slucajno da syebete ovaj raspored nekim cudom u Listici 😂

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hamagara i 31 gost.