Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

linethreader
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la linethreader » 27 feb 2023, 10:20

EastwichTown je napisao/la:
27 feb 2023, 10:09
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Irfan Smajlagić, skratio je spisak rukometaša na koje računa za predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Kosova 8. i 12. marta.

Na spisku su:

Golmani
Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska)
Bekir Čordalija (Vogošća; BiH)
Ahmed Čabaravdić (Konjuh; BiH)

Lijeva krila Vlado
Draganić (Borac m:tel; BiH)
Adi Mehmedćehajić (Gračanica; BiH)

Desna krila Luka
Perić (Borac m:tel; BiH)
Mladen Bošković (Izviđač CO; BiH)

Pivoti
Senjamin Burić (Skjern; Danska)
Adin Faljić (PPD Zagreb; Hrvatska)
Amir Muhović (Celje; Slovenija)
Elmir Građan (Olympiakos; Grčka)

Lijevi bekovi

Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska)
Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska)
Vladan Lončar (Krka; Slovenija)
Igor Mandić (COCKS; Finska)
Edin Klis (PPD Zagreb; Hrvatska)

Srednji bekovi
Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka)
Milan Vukšić (Izviđač CO; BiH)
Luka Knežević (Borac m:tel; BiH)

Desni bekovi Marko Panić (Montpellier; Francuska)
Nedim Hadžić (Maglaj; BiH).

Prva utakmica ove dvije reprezentacije igra se 8. marta u Prištini, a četiri dana kasnije na rasporedu je meč u Tuzli. Poslije prva dva kola obje reprezentacije imaju po dva poraza, dok Crna Gora i Slovenija imaju po dvije pobjede.
Burić , Perić i Malinović se izgleda zarekli :mrgreen:
Čudno i za Haruna Hodžića :hmmmmm:
Hodzic je vec bolji od sve 3 ova golmana koja su na spisku :roll:

Edin54
Kontakt:

Post Postao/la Edin54 » 27 feb 2023, 11:46

Ako bude kvota na Kosovo preko 2.50 treba kuću stavit na to, cist zicer.

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 27 feb 2023, 13:01

linethreader je napisao/la:
27 feb 2023, 10:20
EastwichTown je napisao/la:
27 feb 2023, 10:09
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Irfan Smajlagić, skratio je spisak rukometaša na koje računa za predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Kosova 8. i 12. marta.

Na spisku su:

Golmani
Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska)
Bekir Čordalija (Vogošća; BiH)
Ahmed Čabaravdić (Konjuh; BiH)

Lijeva krila Vlado
Draganić (Borac m:tel; BiH)
Adi Mehmedćehajić (Gračanica; BiH)

Desna krila Luka
Perić (Borac m:tel; BiH)
Mladen Bošković (Izviđač CO; BiH)

Pivoti
Senjamin Burić (Skjern; Danska)
Adin Faljić (PPD Zagreb; Hrvatska)
Amir Muhović (Celje; Slovenija)
Elmir Građan (Olympiakos; Grčka)

Lijevi bekovi

Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska)
Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska)
Vladan Lončar (Krka; Slovenija)
Igor Mandić (COCKS; Finska)
Edin Klis (PPD Zagreb; Hrvatska)

Srednji bekovi
Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka)
Milan Vukšić (Izviđač CO; BiH)
Luka Knežević (Borac m:tel; BiH)

Desni bekovi Marko Panić (Montpellier; Francuska)
Nedim Hadžić (Maglaj; BiH).

Prva utakmica ove dvije reprezentacije igra se 8. marta u Prištini, a četiri dana kasnije na rasporedu je meč u Tuzli. Poslije prva dva kola obje reprezentacije imaju po dva poraza, dok Crna Gora i Slovenija imaju po dvije pobjede.
Burić , Perić i Malinović se izgleda zarekli :mrgreen:
Čudno i za Haruna Hodžića :hmmmmm:
Hodzic je vec bolji od sve 3 ova golmana koja su na spisku :roll:
Bar 3 golmana su uvjerljivo bolja od ova 3,netko je dobro polupao lončiće

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 feb 2023, 13:19

Mi cemo sigurno 1 izgubit i od Kosova. Gledaj nam sastava. Cim su tu igraci iz ove nase amaterske lige, poraz je zagarantovan
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 27 feb 2023, 15:25

h
- Na spisku postoje iznenađenja, jer nekih igrača nema na njemu, ali većina onih koji nisu na njemu, a koje su svi očekivali poput Benjamina Burića, Josipa Perića, Dine Hamidovića, Marina Vegara, Haruna Hodžića, Srđana Predragovića iz objektivnih i opravdanih razloga nisu na skraćenom spisku. Neki nisu tu zbog povreda, neki nisu zbog procesa oporavka, neki nisu zbog porodičnih obaveza, dakle niko nije otpisan, ali mi u ovom momentu računamo na igrače koji su sto posto spremni i koji će sto posto biti prisutni, saopšteno je iz stručnog štaba naše selekcije.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 27 feb 2023, 15:45

EdinjoBos je napisao/la:
27 feb 2023, 15:25
h
- Na spisku postoje iznenađenja, jer nekih igrača nema na njemu, ali većina onih koji nisu na njemu, a koje su svi očekivali poput Benjamina Burića, Josipa Perića, Dine Hamidovića, Marina Vegara, Haruna Hodžića, Srđana Predragovića iz objektivnih i opravdanih razloga nisu na skraćenom spisku. Neki nisu tu zbog povreda, neki nisu zbog procesa oporavka, neki nisu zbog porodičnih obaveza, dakle niko nije otpisan, ali mi u ovom momentu računamo na igrače koji su sto posto spremni i koji će sto posto biti prisutni, saopšteno je iz stručnog štaba naše selekcije.
Benjamin Burić je na 99%

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 27 feb 2023, 16:02

Ja mislim i pola ovih ostalih…neka makar 1 novinar upita sta se tacno desava

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 27 feb 2023, 16:16

EdinjoBos je napisao/la:
27 feb 2023, 16:02
Ja mislim i pola ovih ostalih…neka makar 1 novinar upita sta se tacno desava
Suvišno je ista vise i pisati vjerovatno niko vise ozbiljan neće ni da se odazove čudno za Damira očekivao sam nešto ozbiljno od njega on nastavio lakrdiju.Ko im stavlja ove mehaničare i vodoinstalatere da igraju kvalifikacije,onda ovi momci Faljic,Klis,Muhovic momci nemaju 10 minuta u sezoni u svom klubu takvi ti nemogu pomoć valjda je osnovno pravilo kako igrač trenutno igra ovi češće nisu u sasatavu svoji ekipa tek još da igraju i pružaju dobre igre.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 27 feb 2023, 16:52

Bez obzira što smo nezadovoljni spiskom, isti je realnost.Burić,Perić, Malinović ne žele da igraju, savez daje korektna saopštenja kako bi ostavio otvorenu mogućnost da se nekad odazovu.Burić je tu jedini top igrač, Malinovića ne bi ni volio vidjeti, čisti alibi igrač koji je samo kod nas mogao steći ugled koji je imao, a koji nije u skladu sa njegovom stvarnom kvalitetom.Perić jeste bolji od Vukšića i Davidovića ali nije neka ekstra klasa.Loše se radi u klubovima, rukomet i inače nije posebno atraktivan sport za djecu, uz činjenicu da sve što vrijedi iz Sr/Hr komponente uzimaju istočni i zapadni susjedi.Mi smo nekad imali rukomentne centre Banjaluku, Zavidoviće, Doboj, Goražde,Maglaj, Gračanicu...ali već godinama iz tih sredina nisu izašli neki igrači top kvalitete.Kao promjer navedenog imamo Konjuh Živinice, grad od minimalno 80.000,00 stanovnika, rukomet sport br.1 godinama i za 30 godina iza rata nisu napravili nijednog igrača da bude među nosiocima reprezentacije.S druge strane, Ljubuški sa svim okolnim gradićima nema 45.000,00 stanovnika ali uz stručan rad 30 godina daje nosioce igre Hrvatske reprezentacije. Kad je tako, nemamo se čemu ni nadati, tako da je i poraz od Kosova realnost.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 27 feb 2023, 17:20

ovisnik je napisao/la:
27 feb 2023, 16:52
Bez obzira što smo nezadovoljni spiskom, isti je realnost.Burić,Perić, Malinović ne žele da igraju, savez daje korektna saopštenja kako bi ostavio otvorenu mogućnost da se nekad odazovu.Burić je tu jedini top igrač, Malinovića ne bi ni volio vidjeti, čisti alibi igrač koji je samo kod nas mogao steći ugled koji je imao, a koji nije u skladu sa njegovom stvarnom kvalitetom.Perić jeste bolji od Vukšića i Davidovića ali nije neka ekstra klasa.Loše se radi u klubovima, rukomet i inače nije posebno atraktivan sport za djecu, uz činjenicu da sve što vrijedi iz Sr/Hr komponente uzimaju istočni i zapadni susjedi.Mi smo nekad imali rukomentne centre Banjaluku, Zavidoviće, Doboj, Goražde,Maglaj, Gračanicu...ali već godinama iz tih sredina nisu izašli neki igrači top kvalitete.Kao promjer navedenog imamo Konjuh Živinice, grad od minimalno 80.000,00 stanovnika, rukomet sport br.1 godinama i za 30 godina iza rata nisu napravili nijednog igrača da bude među nosiocima reprezentacije.S druge strane, Ljubuški sa svim okolnim gradićima nema 45.000,00 stanovnika ali uz stručan rad 30 godina daje nosioce igre Hrvatske reprezentacije. Kad je tako, nemamo se čemu ni nadati, tako da je i poraz od Kosova realnost.
100% si u pravu !
Mislim da nije sramota prepisati od Izviđača kako se prave igrači.
Izviđač uz stručan i predan rad ima i drugu ekipu kroz koju mladi igrači stiču neophodno iskustvo , ja mislim da one ekipe koje misle stvarati igrače iz vlastitog pogona jednostavno moraju imati i drugu ekipu , ali ne godinu ili dvije nego zauvijek , ne znam nešto da li ove godine osim Izviđača ima i jedna ekipa drugu ekipu ...

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 27 feb 2023, 17:23

ovisnik je napisao/la:
27 feb 2023, 16:52
Upravo dobra usporedba jedan Konjuh,Sloboda,Vogosca,Iskra,Sloga GV bez uvjede su pravi seljački klubovi koji skupo plaćaju propale igrače svoje tjeraju dalje.Maglaj,Zavidovici,Goradze,Visoko,Gracanica nešto i izbaci dok ove klubove Borac,Doboj,Ljubuški u njih ako šta valja ide za susjede.Gracanica nešto radi ali brate koće se lomit kod Damira za 600 km i opet do Maglaja nes dogurat.Ljubuški isto nema para ali iz njega ideš u profi rukomet Celje,Zagreb ako momci igraju za 600 km imaju bar nadu da nešto naprave.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 01 mar 2023, 22:25

Gog Zagreb igraju pitam se šta ovi naši rade ovdje bolje da se vrate u Krivaju nego sjede po tribinama i klupi.Onda pitanje selektoru Damir ili Irfanu koji je kriteri za poziv u selekciju dobra forma,minutaža,golgeter ili sjedenje po tribinama čitavu sezonu.Da ima dobar novinar da pita selektora u kakvoj je formi neki Faljic ili Klis da objasni

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 02 mar 2023, 13:30

Fagus501 je napisao/la:
01 mar 2023, 22:25
Gog Zagreb igraju pitam se šta ovi naši rade ovdje bolje da se vrate u Krivaju nego sjede po tribinama i klupi.Onda pitanje selektoru Damir ili Irfanu koji je kriteri za poziv u selekciju dobra forma,minutaža,golgeter ili sjedenje po tribinama čitavu sezonu.Da ima dobar novinar da pita selektora u kakvoj je formi neki Faljic ili Klis da objasni
Baš sam i ja to pomislio gledajući utakmicu, jedina logika je da imaju veće primanja od onih koje bi imali u BiH, ali je svejedno pogubno za njihovu karijeru, nije mi jasno da se tako lako mire sa trenutnim statusom, mogu tražiti posudbu u neki klub u Hrvatskoj ili Slovenije, tribine će ih uništiti kao igrače.Koliko smo slabi sa rosterom govori i podatak da su njih dvojica opravdano na užem spisku, ne treba im ni menadzer da ih gura u ovako tankoj konkurenciji, stvarno smo dotakli dno.

sveznadar
Kontakt:

Post Postao/la sveznadar » 02 mar 2023, 20:06

Našli se umišljeni tipovi da prave reprezentaciju. Niko nezna rukomet bolje od njih. Pozoveš ga na širi spisak pa sljedeća sezona u Gračanicu

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 03 mar 2023, 10:00

Zakotrljalo se naizad sa mladim sekekcijama :tokralju:
U našem omladinskom rukometu ima odličnih potencijala , samo treba nastaviti sa okupljanjima i za par godina mogli bi očekivati priliv dobrih igrača u A selekciji , prošle godine su samo igrači iz Konjuha i Zrinjskog igrali na turniru u Hrvatskoj i bili su ravnopravan protivnik Reprezentacijama poput Slovenije i Hrvatske koje su u samom vrhu Evropskog rukometa kada su omladinske selekcije u pitanju ...

Na ovoj sjednici imenovani su selektori muških omladinskih reprezentacija. Za selektora juniorske selekcije BiH (U19 – 2004. godište i mlađi) imenovan je Dositej Perić, a njegovi pomoćnici su Ivan Džolić i Ermin Bajrić.

Za selektora kadetske selekcije (U17 – 2006. godište i mlađi) imenovan je Alen Hadžić, a njegovi pomoćnici su Dejan Latinović i Andrej Bošnjak.

Za selektora pionirske selekcije (U15 – 2008. godište i mlađi) imenovan je Franjo Boras, a njegovi pomoćnici su Enes Avdić i Nemanja Dimitrijević.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 mar 2023, 19:33

Nema u nas timskog rada u kontinuitetu jos od Dragana Markovica nista nije podmladjeno i ovo sto je solidno nece da igra zbog javasluka kao onaj iz Ademar Leona ili Sutonu papire sredjuju 2godine itd

Edin54
Kontakt:

Post Postao/la Edin54 » 03 mar 2023, 20:32

Smajlagic je fino mogao zovnuti Cickusica u reprezentaciju da mu sam pobjedi obe utakmice i da mu obezbjedi Euro i da onda pravi novu repku s kojom ce igrati Euro pa nek izgubi i sve utakmice po 20 razlike. Ovako nit Eura nit nove repke.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 03 mar 2023, 21:28

Neshvatljivo realno od svih pozvani Cickusic kakav god je blentav doktor rukometa.Oni guraju Miču Vuksica pokušaj od igrača ovaj sa kevom u jednoj ruci je doktor rukometa za Hercega,Vuksica,i takve igrače

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 03 mar 2023, 21:39

Edin54 je napisao/la:
03 mar 2023, 20:32
Smajlagic je fino mogao zovnuti Cickusica u reprezentaciju da mu sam pobjedi obe utakmice i da mu obezbjedi Euro i da onda pravi novu repku s kojom ce igrati Euro pa nek izgubi i sve utakmice po 20 razlike. Ovako nit Eura nit nove repke.
I Benjo je svoje odigrao, može se u ovoj našoj cirkus ligi "iživljavati" na nejači, svaki malo kvalitetniji protivnik i nema ga nigdje, svaki drugi šut završi u bloku uz procenat realizacije 30%.Vrijeme je za kretanje od nule, a vjerovatno smo i debelo ispod nule, al to je jedini put.Svi igrači preko 30 godina trebaju se oprostiti osim Panića i B.Burića koji su ekstra klase, ostalo sve cvjeće i uramljen dres.Nekad se treba početi od osnova, mlađe selekcije i pravljenje igrača uz popunu samo ekstra naturalizovanim igračima ili kvalitetnim "povratnicima" iz Cro/Srb, ali samo onima koji mogu igrati godinama i donijeti potrebni napredak.Smajlagić je dobar trener, voli stvarati i ima strpljenje, potpisan je i solidan ugovor sa BH Telecomom o sponzorstvu, tako da ni novac ne bi trebao biti problem kao u proteklim godinama.Ako ovaj novi UO iz saveza budu imao imalo vizije i korektnosti u odnosima, rezultat će doći u narednim godinama.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.