Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Ne slazem se s tim misljenjem, sto Casemiro ne igra desetku u Junajtedu, sto Pedri ne zamijeni Busquetsa itd itdxfarex je napisao/la: ↑26 feb 2023, 16:33Ja mislim da svaki iole inteligentan, korpulentan igrac, sa dobrom kontrolom lopte i pregledom igre bi trebao da moze odigrati sve od DM do AM. Samo te svoje individualne kvalitete treba da zna iskoristiti na najbolji nacin.iliyaa8 je napisao/la: ↑26 feb 2023, 16:05Nije to baš isto, kada gledas u modernom fudbalu uloga desnog beka (sto je hebibovic cesto igrao) i def veznog nije toliko razlicita pogotovo u fazama napada.
To mozes vidjeti s primjerima Lahma i Kimmicha u Bayernu, Zinchenko u Arsenalu/Cityu, Cancelo u Cityu, Sergi Roberto u Barceloni.
Ali pomjerati igraca koji je primarno desetka, ili desno krilo, na obje pozicije izuzetno ofanzivan igrac, na poziciju zadnjeg veznog ili cak centralnog veznog moze biti smrt za igraca.
Mozes li zamisliti nekoga tipa Coutinha, koji je primarno desetka, ponekad lijevo krilo, ili Buendiu na zadnjem veznom ili centralnom veznom?
"Moderni" fudbal se igra sablonski, a tvoje je da znas gdje trebas da budes u svakom momentu.
A i ekipa koja igra 4231 i zeli da u zadnjoj trecini ima igraca vise mora imati jednog DM kojem su jace ofanzivne karakteristike. To je bar moje misljenje.
Bio je OK prvih 20-25 minuta, makar je nesto pokusavao, trcao, izborio onaj faul.napoleon72 je napisao/la: ↑26 feb 2023, 18:20Za sta prolazna, nijedan tacan pas, nepotreban karton. Sad strahuj do kraja da li ce ga ko isprovocirat, jer nema krila na klupi. Cirkus.
Izaso bi da ima kuveta u njemu
Kakav crni Vinko, treba znati prokockati 13 bodova
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, atomskaNavika, bhfanatic14, Google Adsense [Bot], jurisicduska, MaroonBjelave, Noke995, Posejdon, SamoDaKazeem, sekac, TETRAPAK, UltraNorth i 102 gosta.