messilla je napisao/la: ↑20 feb 2023, 12:54
MElloo je napisao/la: ↑20 feb 2023, 11:51
Tebasov fair play bi bio savrsen kad bi ga sve lige uvele.Ne da timovima da posluju u minusu fudbal bi bio mnogo stabilniji.Eh problem je sto samo kad ga La Liga ima timovi mnogo nazaduju zbog njega ako nista u short term
To je to. Španci su uvijek dobro poslovali. Naravno imaš i onih loših primjera, ali se uvijek gledalo da to bude jedan fin omjer između domaćih i stranih igrača. Neće ti jedan Getafe ili Sevilla uložiti više nego što mogu, ali problem je što ih ovaj fair play više ograničava nego prije, dok timovi drugih liga imaju samo uefin ffp.
To ti je isto kao sto je Barca "propala".
Pisao sam tada kad je to bilo aktuelno evo pisem i sada.
Ne vidim ja da je iko propao.
Propali a skrsili 200 miliona, kako bih volio da ja tako propadnem.
Prodat ce se ovo ili ono, ali ce klub uvijek trajati.
Isto ti je i sa englezima.
Pokrice?
Koje pokrice?
Zasto bi neko sprjecavao potrosnju silnih miliona kad su tu svi dobri na neki nacin.
Neko manje neko vise.
Desit ce se s vremena na vrijeme da se neko "kazni" nekim transfer banom ili nekom smijesnom cifrom kao City al nije to nista ozbiljno.
Da se hoce to da dovede u red dalo bi se vrlo lako, al ocito da nece.
Chelsea je skrsio 600 miliona doveli hrpu igraca i to je ono sto prosjecnog gledaoca zanima.
I zato je razlika u tv pravima bukvalno nebo i zemlja izmedju EPL i Primere.
Nije spanska liga propala jer je Barca prva, mada donekle i to ima smisla jer je ta ista Barca u preko 20 utakmica primila 7 golova.
3 od Reala, 1 je bio autogol i ostatak lige im je zabio 3 gola.
Dok je u Evropskim takmicenjima na 7 utakmica primila 14 golova.
Nije mi ni cudo, ko ce im dati te golove?
Pogledas ostatak lige, recimo Atletico koji je 3.najjaca liga u Spaniji, i koga da izdvojis?
Grizman, Koke, Morata?
Bas atraktivno.
O fudbalu da i ne pricam, katanaco iz prajma je bio jogabonito za ovo smece.
Na kraju krajeva imas cinjenice i realan pokazatelj kako je Primera prosla u obracunu sa ostalim ligama.
Barca nije prosla grupu gdje su na 6 utakmica primili 12 golova.
Atletico nije prosao grupu sa Portom, Brizom i Leverkuzenom (bili su 4.).
Sevilla nije bila ni blizu da prodje protiv City i BvB jedva su zavrsili ispred Kopenhagena.