Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
fkt. Maloprije sam htio spomenuo @NazorUso i njegov komentar od subote cini mi se, a evo ti sve dopuni.esprit24 je napisao/la: ↑20 feb 2023, 14:25Nije me iznerviro Fedjin otkaz, ni Obucino vodjenje ekipe, kao ni ajlin cyber rat sa navijacima, te mirzino postavljanje, kolko me nervira sutnja oko stadiona![]()
novinari se ko u ratu sunjaju oko koseva, snimaju kroz kapije, dronovima itd itd. Jel toliko tesko napraviti press i reci, yebe nas ovo, yebe nas ono, nema minusa, sta je sad razlog, ukradeni alat u TZ. Yebo vas vico nek vas i yebe kad ste nesposobni po tom pitanju. AKO NISTA BAREM NAS OBAVJESTITE DA NA KOSEVU NECEMO IGRAT DO APRILA
I Avramovski
Ja mislio nekom sredili državljanstvo
trebalo ih je poslati negdje na brdo kakvo da treniraju i pripremaju se. Tamo sunce ,nocni zivot, ljepota
Sad ce ti se neki nakaciti i reci : Sta mozemo uraditi, nije do nas ? Eto Mirvic ce kupit masinu da prosiva... itd itd.esprit24 je napisao/la: ↑20 feb 2023, 14:25Nije me iznerviro Fedjin otkaz, ni Obucino vodjenje ekipe, kao ni ajlin cyber rat sa navijacima, te mirzino postavljanje, kolko me nervira sutnja oko stadiona![]()
novinari se ko u ratu sunjaju oko koseva, snimaju kroz kapije, dronovima itd itd. Jel toliko tesko napraviti press i reci, yebe nas ovo, yebe nas ono, nema minusa, sta je sad razlog, ukradeni alat u TZ. Yebo vas vico nek vas i yebe kad ste nesposobni po tom pitanju. AKO NISTA BAREM NAS OBAVJESTITE DA NA KOSEVU NECEMO IGRAT DO APRILA
Zato i jesmo gdje jesmo sto tebi slicni misle
NazorUso je napisao/la: ↑20 feb 2023, 15:28Sad ce ti se neki nakaciti i reci : Sta mozemo uraditi, nije do nas ? Eto Mirvic ce kupit masinu da prosiva... itd itd.esprit24 je napisao/la: ↑20 feb 2023, 14:25Nije me iznerviro Fedjin otkaz, ni Obucino vodjenje ekipe, kao ni ajlin cyber rat sa navijacima, te mirzino postavljanje, kolko me nervira sutnja oko stadiona![]()
Bas tako, napravi presicu i reci : Izigrani smo, slagali su nas za rokove, pravni tim ce zastititi interese kluba, klub ce navijacima obezbijediti odlazak na zamjenski teren (Mostar)...bilo staaa !!! A ne sute kao mulci, a mi iz medija saznajemo da domace utakmice necemo igrati kuci...
Nesposobnjakovici, qrcem nece da mrdnu ! Ali je zato #PonosnaDoNeba sto Ico ganja nekog Rumuna k'o da je izbila tuca na vasaru u Puracicu...
Šta je pisac htjeo reći
Nije vise interesantno prošli izbori. Opet pred izbore krenut ce prica o Koševu kao vrhunskom stadionu.esprit24 je napisao/la: ↑20 feb 2023, 14:25Nije me iznerviro Fedjin otkaz, ni Obucino vodjenje ekipe, kao ni ajlin cyber rat sa navijacima, te mirzino postavljanje, kolko me nervira sutnja oko stadiona![]()
Osim htio, svi ostali ijekavski oblici odgovaraju jezičkom osjećanju ljudi koji govore ijekavskim nariječjem b/h/s-a i niko ih ne dovodi u pitanje (zato i ne postoji pravopisno pravilo koje bi se odnosilo na njih) jer se nekadašnji jat u položaju ispred završnog –o muškog roda jednine glagolskog pridjeva radnog ne izgovara je kao inače (mjesto – mesto) već i. Medutim, šta je sa htio, koji ovako izgovaraju samo oni Bosanci što su u školi naučili da je htio "pravilno" i koji zato preziru sebe što su ranije govorili htjeo, slijedeći svoje jezičko osjećanje. A, u stvari, htjeo je zaista "pravilno", a htio "nepravilno".....da ne dužim ima o tome dosta tema, a i nije mjesto gdje ćemo razgovarati o gramatici.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, bordobijelisampion, bosnas_, InatSilniBosanski, Lavcina, Posejdon, riki46 i 85 gostiju.