Znam covjeka koji je. Na kraju je dobio 90% onog sto je godinama uplacivao. Na kraju bio u minusu. Stekaj u carapu.bombaysaphire je napisao/la: ↑14 feb 2023, 17:37Dosta ljudi to kaže , ali većina ih nije to koristilo .JasminAgic je napisao/la: ↑14 feb 2023, 17:33Bjezi od togabombaysaphire je napisao/la: ↑14 feb 2023, 17:27Kakva su ova životna osiguranja ? Ima li ko kakav savjet , koga preporučiti ?
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
jel ti znas sta znaci kupovina fransize i ta vrsta ulaganja oni su od accora kupili fransizu i nje se pridrzavaju isto kao za novotel u bristolu , accor grupacija ima jos dva dodatna hotela u Sarajevu ibis i MCGallery by sofitel u tarcinu , to nista ne znaci ovo je napokon otklonilo sve sumnje da je al shiti ubleha i da je bake stvarni vlasnik bristola i sccababoedindzeko09 je napisao/la: ↑14 feb 2023, 17:42Naravno da postoji, ali to je jedna od najvećih grupacija na svijetu i sve što ljudi rade, rade transparentno i ozbiljno, imaš milion izvora na internetu gdje se jasno vidi gdje su oni vlasnici 1/1, a gdje je neko drugi otvorio putem opcije franšize. Gospodin Henri Kennedie je davao intervju povodom pomenutog hotela nekoliko puta što na službenim stranicama što putem medija i nikad to nije pomenuto, uostalom objavio bi World Franchise Associates jer ljudi već 60 godina sve rade transparentno i nikad nikakvih problema/malverzacija/prikrivenih stvari oko bilo čega. Jedan od emira Kuvajta je iskoristio pomenutu opciju i transparentno je objavljeno, baš će oni radi Bakira prikrivati![]()
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ja pričam o tome da su takve stvari kada su te grupacije u pitanju uvijek javne, a ne mahalske "ma to je njegovo, ovi su ublehe" i sl.Robust je napisao/la: ↑14 feb 2023, 18:29jel ti znas sta znaci kupovina fransize i ta vrsta ulaganja oni su od accora kupili fransizu i nje se pridrzavaju isto kao za novotel u bristolu , accor grupacija ima jos dva dodatna hotela u Sarajevu ibis i MCGallery by sofitel u tarcinu , to nista ne znaci ovo je napokon otklonilo sve sumnje da je al shiti ubleha i da je bake stvarni vlasnik bristola i scca
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Šta glupan zna šta je ubistvo iz nehata.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
nek je nosi ko god hoće
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
- Kontakt:
teški dani za moju Radu, drž se draga moja
Imamo i info od prosle godineRudnik "Kreka“ u posljednjih pet godina ima smanjenu proizvodnju. U 2018. godinu imali su proizvodnju oko dva miliona tona uglja, a u 2021. godini 1.1 milion tona uglja. Uz pad proizvodnje smanjena je i produktivnost po radniku. Dakle, 2018. godine produktivnost je bila 830 tona po radniku, a prošle godine 619 tona.
Prihodi su smanjeni jer je smanjena proizvodnja od 2018. godine. Ostvaren je gubitak, odnosno veći su rashodi od prihoda. U 2018. godini zabilježen je gubitak od 14.4 miliona KM, a u 2022. godini 30.3 miliona KM gubitka.
-Razlog je što nema planirane prizvodnje. Iz ovoga proizilazi da je Rudnik 'Kreka' u periodu od ulaska u koncern do danas bilježi dug od 420 miliona KM. Od toga 117 miliona je vezano za obaveze prema radnicima, imamo blokadu računa na osnovu tužbi radnika. Dužni smo Elektroprivredi BiH na osnovu pozajmica 192 miliona KM. Smanjeni su prihodi, ali su plate rasle. U 2018. godini prosjek primanja bio je 1.024 KM, a u 2023. godine u januaru prosječna primanja su 2.088 KM - kazao je Bleković.
Poručuje da je uprava za to da rudari imaju bolje plate, ali da je potreban angažman svih radnika kako bi se te plate i zaradile. Naglašava da se Rudnik "Kreka“ nalazi u izuzetno teškoj situaciji te da se potrebno više angažirati kako bi očuvali rudnik.
Trenutni poslovni rezultati ne mogu odgovoriti potrebama elektroenergetskog sektora
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 15 feb 2023, 09:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Shategabri
- Kontakt:
Ti otkrio toplu vodu.JasminAgic je napisao/la: ↑14 feb 2023, 18:06Znam covjeka koji je. Na kraju je dobio 90% onog sto je godinama uplacivao. Na kraju bio u minusu. Stekaj u carapu.bombaysaphire je napisao/la: ↑14 feb 2023, 17:37Dosta ljudi to kaže , ali većina ih nije to koristilo .
Životno osiguranje nije štednja.
90% je dobio jer je vjerovatno uzeo policu i sa dodatnim zdravstvenim osiguranjem gdje je dio uplate za policu životnog osiguranja išao na to.
To ''štekaj u čarapu'' je najgora opcija.
Onaj ko je prije 10 godina uštekao 100 k recimo, danas mu ne vrijedi ni pola te sume.
Koševo Zapad
Nastavi prditi o finansijama na forumu. Očito se u njih razumiješ kao i u pravo.
Podsjećanja radi, Sanjin Sefić je 26. septembra 2018. godine u prvostepenom postupku proglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina i šest mjeseci.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- numanumaye22
- Kontakt:
U samo zadnjih godinu dana:
-Oslobodjeni kriminalci u predmetu Dzenan Memic
-Asim oslobodjen
-Jasmina Izetbegovic nakon rastave na poklon dobila hotele, zamjenik joj dokazani ubica.
Za otprilike mjesec dana kao slag na tortu:
-Oslobodjeni svi u predmetu Respiratori. Eventualno Fikro 2 godine uslovno.
Niko ni rijeci, kaHve se mlate povazdan uz kladaru.
U svemu tome ima jedna pozitivna vijest, od drugog kvartala godine Njemacka opet olaksava dolazak tako da bujrum iz zemlje za rodjaka.
Shvatite ljudi, ako nista nije uradjeno i pomjereno iole na bolje zadnjih 27 godina ( u najvaznijem periodu za covjeka sto se tice tehnologije i ostalog) onda sigurno ni u narednih 27 nece nista. Rijesite se rahat patnje na vrijeme.
Nova olx aplikacija. 

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Ne vlasništvo, već dio grupacije. Tj. ima franšizu i nosi to ime, recimo kao što je McDonalds u Sarajevu bio vlasništvo Ihtijarevića, a dio je McDonalds lanca.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑14 feb 2023, 17:07Swisshotel nije i ne može biti njegov jer je vlasništvo Accor Hotels grupacije (francuske ili švicarske, nisam 100% siguran) koja postoji 60 godina i ima preko 5000 hotela u svijetu. Za ovaj drugi nisam upoznat, ali ovaj nema teorije.tuzlak1987 je napisao/la: ↑14 feb 2023, 16:55Pa postavili su jer je to njihovo vlasnistvo, nije od Arapa sigurno. Arapi su paravan.
Drugi hotel je Novotel, ista stvar.
- ASD
- Kontakt:
Poznajem Lisičića. Lijepe vijesti što su uhapšeni braća Mehić, vlasnici Flek securitya, iako sam čuo da je ovaj što je ubijen veći ker nego sve ubice zajedno.Kantonalni sud u Tuzli prvostepeno je osudio Damira Mehića na 17 godina godina i pet mjeseci, Amira Lisičića na 16 godina i 6 mjeseci, Amira Mehića na 11 godina i šest mjeseci, Denisa Rahmanovića na jednu godinu i Merseda Mehanovića na šest mjeseci zatvora.
Podsjećamo, oni su, kao organizovana kriminalna grupa, osuđeni da su 2013. godine izvršili krivična djela ubistvo Emira Džinića, te pokušaj ubistva i ranjavanje Amira i Naila Hodžića.
Vidi, skoro sam bio na sastanku sa predstavnicima jedne renomirane njemačke firme, baš velika firma, posluje u 20 država koje su većinom visokorazvijene.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑14 feb 2023, 17:42Naravno da postoji, ali to je jedna od najvećih grupacija na svijetu i sve što ljudi rade, rade transparentno i ozbiljno, imaš milion izvora na internetu gdje se jasno vidi gdje su oni vlasnici 1/1, a gdje je neko drugi otvorio putem opcije franšize. Gospodin Henri Kennedie je davao intervju povodom pomenutog hotela nekoliko puta što na službenim stranicama što putem medija i nikad to nije pomenuto, uostalom objavio bi World Franchise Associates jer ljudi već 60 godina sve rade transparentno i nikad nikakvih problema/malverzacija/prikrivenih stvari oko bilo čega. Jedan od emira Kuvajta je iskoristio pomenutu opciju i transparentno je objavljeno, baš će oni radi Bakira prikrivati![]()
Po svemu što sam iskopao na internetu liči da su dio te grupacije, međutim kada sam imao razgovor jednostavno sam vidio da se radi o šalabajzerima koji samo plaćaju licencu da koriste kanale te velike grupacije.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Vidim na Klix forumu, raja se zali na UI. A UI znantno poboljsan, moraju pod hitno fixat ove bugove koje imaju.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
14.5 godina dobio, znaci kazna je advekatna, samo formulacija je drugacija. No, dobro i ubistvo iz vatrenog oruzija se moze formulisati kao djelo sa tragicnom posljedicom/ishodom.MoodyHank je napisao/la: ↑15 feb 2023, 10:06Nastavi prditi o finansijama na forumu. Očito se u njih razumiješ kao i u pravo.
Podsjećanja radi, Sanjin Sefić je 26. septembra 2018. godine u prvostepenom postupku proglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina i šest mjeseci.
Testirao bih UI kad bih se mogao logovatiDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑15 feb 2023, 11:37Vidim na Klix forumu, raja se zali na UI. A UI znantno poboljsan, moraju pod hitno fixat ove bugove koje imaju.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: Slatinash_7 i 121 gost.