FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Pitanje dana,
Kako tako iskusna ekipa ima strah u nogama? Koji im je djavo.
Kako tako iskusna ekipa ima strah u nogama? Koji im je djavo.
Kao sto rekoh nista posebno ovaj Paris, pogotovo bez Mbappea.
Bili su zreli za tricu ali zahvaljujuci nasem strucnjaku je cak malo falilo da nam okrenu utakmicu. Ljudi nam u zadnjih 15 minuta trce kontru za kontrom ko da mi ganjamo rezultat a ne oni. To je taj JN masterclass.
Bili su zreli za tricu ali zahvaljujuci nasem strucnjaku je cak malo falilo da nam okrenu utakmicu. Ljudi nam u zadnjih 15 minuta trce kontru za kontrom ko da mi ganjamo rezultat a ne oni. To je taj JN masterclass.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Ma mora da nismo gledali istu utakmicu.
Bayern je ovakav Psg trebao uzeti sa 3-4 gola u njihovoj mrezi, da ne kazem vec u prvom poluvremenu.
Trener stavlja sasvim pogresnu taktiku za igrace koje imamo i forsira nesto svoje sto ce mu se pokazati greskom.
Usto Bayern je godinama najjaci sa znamo kojom taktikom.
Niti ima presinga naprijed, niti smo u obrani zgusnuti, previse prostora se ostavlja iza ledja obrane, u napadu kruzimo ko u rukometu, pojedini igraci miljama udaljeni od forme.
Psg nikad slabiji i na kraju moras strahovati za pobjedu.
Bayern je ovakav Psg trebao uzeti sa 3-4 gola u njihovoj mrezi, da ne kazem vec u prvom poluvremenu.
Trener stavlja sasvim pogresnu taktiku za igrace koje imamo i forsira nesto svoje sto ce mu se pokazati greskom.
Niti ima presinga naprijed, niti smo u obrani zgusnuti, previse prostora se ostavlja iza ledja obrane, u napadu kruzimo ko u rukometu, pojedini igraci miljama udaljeni od forme.
Sve u svemu ovo je večeras bilo dobro odigrano. U prvom poluvremenu kontrola utakmice, posjedom smo ih držali daleko od svog gola, a pokušavali strpljivo doći do prave prilike i gola. Njihove akcije smo i pokušaje kontri na vrijeme prekidali i bili stabilni.
Malo je to trebalo biti u napadu brže i odlučnije. Oklijevalo se u nekim situacijama. Ali otvorit se skroz protiv PSG-a ne možeš, jer imaju igrače da te iskontriraju i onda si tu ko magarac.
Bila bi nakon utakmice priča kako se igralo lijepo i nije bilo sreće a šta bi se tek tad o odbrani pričalo...
U drugom poluvremenu kada smo odigrali odlučnije i zabili smo gol.
a kraju treba malo bolje zatvorit utakmicu. Ali logično je da ti ekipa s Messijem, Neymarom i Mbappeom mora stvoriti i neke prilike pa nemoguće je da ti igrači ne naprave nijednu priliku, koliko god bilo jasno da tu sistem i atmosfera baš i ne funkcionišu u PSG-u. Ali opet su tu kod njih dobri individualci. A pozada su im stoperi bedem pa ne može se tu lako probiti. Veza njima škripi ali pozada se mogu zabetonirati a s dugim loptama naprijed i gore s tim svojim strijelama ymte mogu ubiti ako si neoprezan.
Što se finiša tiče, nije to strah kod naših u pitanju, nego logično je da kada brz, kvalitetan, svjež s klupe igrač uđe, a naši igrači umorni da onda nastaju problemi te pomalo i pad koncentracije. Dugo smo vremena mi njima napad skroz isključili.
Svaka kritika na račun Pavarda ne da je smiješna nego je više žalosna jer je toliko toga spriječio i zaustavio. I uzalud vam trud svirači opet je njegov odlazak iz Bayerna daleko.
On je tip igrača koji tu do kraja treba ostati. Svojim duhom i pristupom se on skroz od samog početka uklopio u Bayern. Momak je izgleda samo psihički u zadnje vrijeme imao čudne momente pa mu se zakuhalo i u repki i kod nas.
A Sommer daleko od polovnjaka kako su ga neki karakterisali. Večeras i kod nas pokazao pravu klasu.
Sane je opet izvan sebe. Sve čovjek s loptom zna i to svi vide kada ga ide, ali ta padanja u crne rupe su nerijetka. Ono zapinjanje i padanje preko lopte protiv Bochuma najbolje oslikava njegovo trenutno stanje.
A Coman je igrač kod kojeg uvijek možeš očekivati da će pogoditi u velikoj utakmici.
Malo je to trebalo biti u napadu brže i odlučnije. Oklijevalo se u nekim situacijama. Ali otvorit se skroz protiv PSG-a ne možeš, jer imaju igrače da te iskontriraju i onda si tu ko magarac.
Bila bi nakon utakmice priča kako se igralo lijepo i nije bilo sreće a šta bi se tek tad o odbrani pričalo...

a kraju treba malo bolje zatvorit utakmicu. Ali logično je da ti ekipa s Messijem, Neymarom i Mbappeom mora stvoriti i neke prilike pa nemoguće je da ti igrači ne naprave nijednu priliku, koliko god bilo jasno da tu sistem i atmosfera baš i ne funkcionišu u PSG-u. Ali opet su tu kod njih dobri individualci. A pozada su im stoperi bedem pa ne može se tu lako probiti. Veza njima škripi ali pozada se mogu zabetonirati a s dugim loptama naprijed i gore s tim svojim strijelama ymte mogu ubiti ako si neoprezan.
Što se finiša tiče, nije to strah kod naših u pitanju, nego logično je da kada brz, kvalitetan, svjež s klupe igrač uđe, a naši igrači umorni da onda nastaju problemi te pomalo i pad koncentracije. Dugo smo vremena mi njima napad skroz isključili.
Svaka kritika na račun Pavarda ne da je smiješna nego je više žalosna jer je toliko toga spriječio i zaustavio. I uzalud vam trud svirači opet je njegov odlazak iz Bayerna daleko.

A Sommer daleko od polovnjaka kako su ga neki karakterisali. Večeras i kod nas pokazao pravu klasu.
Sane je opet izvan sebe. Sve čovjek s loptom zna i to svi vide kada ga ide, ali ta padanja u crne rupe su nerijetka. Ono zapinjanje i padanje preko lopte protiv Bochuma najbolje oslikava njegovo trenutno stanje.
A Coman je igrač kod kojeg uvijek možeš očekivati da će pogoditi u velikoj utakmici.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Sane nikad nije bio kako treba. Ne znam šta više čekaju sa njim, popravit se neće može biti ili ovakav ( nikakav,) ili jos gorieffe_sa je napisao/la: ↑15 feb 2023, 00:31Sve u svemu ovo je večeras bilo dobro odigrano. U prvom poluvremenu kontrola utakmice, posjedom smo ih držali daleko od svog gola, a pokušavali strpljivo doći do prave prilike i gola. Njihove akcije smo i pokušaje kontri na vrijeme prekidali i bili stabilni.
Bila bi nakon utakmice priča kako se igralo lijepo i nije bilo sreće a šta bi se tek tad o odbrani pričalo...![]()
Svaka kritika na račun Pavarda ne da je smiješna nego je više žalosna jer je toliko toga spriječio i zaustavio. I uzalud vam trud svirači opet je njegov odlazak iz Bayerna daleko.On je tip igrača koji tu do kraja treba ostati. Svojim duhom i pristupom se on skroz od samog početka uklopio u Bayern. Momak je izgleda samo psihički u zadnje vrijeme imao čudne momente pa mu se zakuhalo i u repki i kod nas.
Što se prije rjesiti goovana, od njega nema hljeba
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Sane je igrao super na lijevoj strani, ali je završio iz tko zna kojeg razloga opet desno i opet je uslijedio raspad.
Zaslužen rezultat, odigrali ste dobro izuzev zadnjih 20 minuta kad je bila voda u ušima. Potvrdilo se da peesže nije u formi, geymar nevidljiv, messi spor, mbapac nezaliječen... Vidjelo se da svjetsko uzima svoj danak, igračima se teško vratit u natjecateljski ritam. Parizeri do uzvrata mogu dignut igru za 40%, ali im se zato ne smije dat prostora. Kad ih se visoko stisne u problemima su jer pereira, vitinha, ruiz nemaju kvalitet za iznijet loptu i uvezat dva dobra pasa pod presingom.
Niko nije spomenuo kako je Cancelo odigrao defanzivno , momak je strasno dobro pokrio tu desnu stranu 1 pol.Mendes nije mogao da prodje , Ney je pokusavao ali nista.
08.03
Sommer
Cancelo - Upamecano - De Ligt - Davies
Kimmich Goretzka
Sane Musiala Mane
Chupo
Klupa : Coman , Mazraoui , Gnabry , Muller , Tel , Stanisic , Blind , Ibrahimovic
Ja sam reko da ce Bayern pobediti u Parizu ali realno mislio sam da ce biti bar 0:2
Sad sam jos vise siguran da cemo u Minhenu biti duplo opasniji.
Sane Mane Musiala i na sve to Chupo kao 9ka.Chupo je najveci borac pored Mullera i Kimmicha
Kao backup na wingu Coman i Gnabry , Miler ako je neko prelos isto moze popuniti 20 minuta.
Ako se Chupo umori , tu su fantasticni mladi Ibrahimovic i Tel.
Previse je to za cuvati, kad se Mane vrati verujte meni on ce biti ubica , otvorit ce se vise prostora a kad se to desi tu su Jamal i Sane.Sad nisu mogli bas puno napraviti, Ramos i Marquinos su bili uvek tu i imali su strasno dobar pressing.Ali zaboravili su na Coman-a i zato smo dobili ovo danas.Mane je drugi beast , on je vise direktniji na malom prostoru, a bice zeljan igrati sad kad se vraca sa povrede.. On je strasno opasan kad igra CL , kao da je neki drugi igrac , meni je on uvek bio bolji u CL napr. nego u Premiershipu kad je igrao za Lpool.Bice vise prostora za Musiala i Sane i mnogo vise direktnije nego veceras.
Na sredini terena tu su Kimmich i Goretzka i danas su bili FENOMENALNI , video sam taj Mia San Mia danas , bili su bukvalno svuda i pokrili sve sto se moze pokriti.Backup je odlicni Ryan Gravenberch koji je pokazao da se moze nositi sa time sto igra u Bayern-u.
Bekovi su world class i u napadu i u odbrani
Cancelo/Mazraoui desno - Davies/Cancelo levo
Sommer , De Ligt , Upamecano - dobri su do sad , mogu oni to, ali od njih se najvise ocekuje , puno to zavisi od njihovim nastupima tako da mora sad jos vise borbe i jos veceg fokusa.Ako se neko povredi , onda rizik je veci da cemo primiti gol.Hernandez je out , Pavard crveni , ja ne vidim kako bi Stanisic i Blind popunili to , ipak Neymar , Mbape i Messi napadaju..
Ma bice i oni opasni da se razumemo , igrace Mbape iz 1 minute , imali su oni svojih 5-10 minuta danas , dace jedan gol sigurno ali mi smo kvalitetniji u svim segmentima osim kad se vec prica o individualnim sposobnostima.Tu su oni malo vise iskusni.Ali Bayern daje 2 gola sigurno.
Klupa Bayerna je veca i ima vise kvaliteta , igra nam je za klasu bolja , fizicki smo jaci , mentalno smo stabilniji.
Igramo na Alianz Areni
Ima Bayern prednost def , ali ne previse..
1 gol je nista , ali ponekad treba samo 1 gol da ide neko dalje..
Jedva cekam 08.03
08.03
Sommer
Cancelo - Upamecano - De Ligt - Davies
Kimmich Goretzka
Sane Musiala Mane
Chupo
Klupa : Coman , Mazraoui , Gnabry , Muller , Tel , Stanisic , Blind , Ibrahimovic
Ja sam reko da ce Bayern pobediti u Parizu ali realno mislio sam da ce biti bar 0:2
Sad sam jos vise siguran da cemo u Minhenu biti duplo opasniji.
Sane Mane Musiala i na sve to Chupo kao 9ka.Chupo je najveci borac pored Mullera i Kimmicha
Kao backup na wingu Coman i Gnabry , Miler ako je neko prelos isto moze popuniti 20 minuta.
Ako se Chupo umori , tu su fantasticni mladi Ibrahimovic i Tel.
Previse je to za cuvati, kad se Mane vrati verujte meni on ce biti ubica , otvorit ce se vise prostora a kad se to desi tu su Jamal i Sane.Sad nisu mogli bas puno napraviti, Ramos i Marquinos su bili uvek tu i imali su strasno dobar pressing.Ali zaboravili su na Coman-a i zato smo dobili ovo danas.Mane je drugi beast , on je vise direktniji na malom prostoru, a bice zeljan igrati sad kad se vraca sa povrede.. On je strasno opasan kad igra CL , kao da je neki drugi igrac , meni je on uvek bio bolji u CL napr. nego u Premiershipu kad je igrao za Lpool.Bice vise prostora za Musiala i Sane i mnogo vise direktnije nego veceras.
Na sredini terena tu su Kimmich i Goretzka i danas su bili FENOMENALNI , video sam taj Mia San Mia danas , bili su bukvalno svuda i pokrili sve sto se moze pokriti.Backup je odlicni Ryan Gravenberch koji je pokazao da se moze nositi sa time sto igra u Bayern-u.
Bekovi su world class i u napadu i u odbrani
Cancelo/Mazraoui desno - Davies/Cancelo levo
Sommer , De Ligt , Upamecano - dobri su do sad , mogu oni to, ali od njih se najvise ocekuje , puno to zavisi od njihovim nastupima tako da mora sad jos vise borbe i jos veceg fokusa.Ako se neko povredi , onda rizik je veci da cemo primiti gol.Hernandez je out , Pavard crveni , ja ne vidim kako bi Stanisic i Blind popunili to , ipak Neymar , Mbape i Messi napadaju..
Ma bice i oni opasni da se razumemo , igrace Mbape iz 1 minute , imali su oni svojih 5-10 minuta danas , dace jedan gol sigurno ali mi smo kvalitetniji u svim segmentima osim kad se vec prica o individualnim sposobnostima.Tu su oni malo vise iskusni.Ali Bayern daje 2 gola sigurno.
Klupa Bayerna je veca i ima vise kvaliteta , igra nam je za klasu bolja , fizicki smo jaci , mentalno smo stabilniji.
Igramo na Alianz Areni
Ima Bayern prednost def , ali ne previse..
1 gol je nista , ali ponekad treba samo 1 gol da ide neko dalje..
Jedva cekam 08.03
Smiješno koliko vam fali napadač (Lewa). Sabili ste PSG na njihovu polovinu 80% meča a jedva gol zabili, i to nakon dvostruke greške.
Nisam im davao nikakve šanse za prolazak, ali ljudi su s Mbappeom na terenu opasniji 10x puta, pa bi moglo biti svašta u uzvratu. Ona druga dva šetača bi mogla godinu dana igrat bez da naprave išta.
To je malo i do plana igre, planski se izaslo da im se ubije ritam. Pa oni do ulaska Mbappea nisu pogledali na gol mimo onog faula De Ligta kad se zaletio ko bik i poklonio Messiju slobodni u 46. Nije se islo direktnije, a nije ni bilo potrebe za tim jel tek je prvi mec, siguran sam da bi u Bayernu prihvatili i nulu pred revans. Na poluvremenu je realno Nagelsmann pogodio promjenom, ubacivanjem Daviesa je prebacio Comana desno pa je tako ovaj dobio vise prostora i poremetio njihovo markiranje. Nije to samo kod gola, bilo je jos situacija gdje je Coman imao dosta prostora jer se brzo prebaci teziste igre. Da fali napadac fali, da imas elitnog napadaca on pakuje onu sansu Cupe i imas 0-2, ne strepis zadnjih 15 minuta.Blejzer10 je napisao/la: ↑15 feb 2023, 11:17Smiješno koliko vam fali napadač (Lewa). Sabili ste PSG na njihovu polovinu 80% meča a jedva gol zabili, i to nakon dvostruke greške.
Nisam im davao nikakve šanse za prolazak, ali ljudi su s Mbappeom na terenu opasniji 10x puta, pa bi moglo biti svašta u uzvratu. Ona druga dva šetača bi mogla godinu dana igrat bez da naprave išta.
Problem je i sto Bayern nema kad odigrati kontre u toku sezone, izvedes 10 kontri u citavoj godini. Sinoc npr bi trebao da ih kontrama zavrsis al jednostavno nema tu uigranosti, izgleda sirovo i nezrelo. Nije ni pomoglo sto Gnabry lici na Dinu Dizdarevica iz TOSKa, Sane je zadrugarska verzija Dine Dizdarevica...
Mene je u revansu strah samo Mbappea, on je 90% ove ekipe. Daj mu milimetar prostora i napravit ce nesto, bas je preopasan iako nije bio spreman. I odbrana je solidna, Ramos igra na dobrom nivou, bas me iznenadio. Istrca jednom kontru ostavi Messija u prasini

Izlazak sa 3 pozadi inace puni pogodak, al haj ti objasni ovdje forumskim Heynckesima. 4231 sveto slovo, misle da ce igraci trcati brze 30% i biti jaci u duelima ako ih stavis u odredjenu formaciju. A za izlazak sa nekim ludim pressingom u Parizu nije bilo potrebe, takav rizik uzimati u prvom mecu i u gostima je bezveze.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ne znam na koju šansu misliš? A sinoć Choupo ništa nije fulio, što ne bi fulio i Lewa ili neki drugi elitni napadač. Mislim generalno dobar je on paker, a sinoć i nije imao mnogo više prilika. Faktički se za prilike dobro izborio i imao peh s onom prečkom. Malo mu se toga kroz sezonu može zamjeriti. On se uklapa u ovo sve, zato bi bila i najveća fula da se na zimu dovodio novi napadač. Na ljeto naravno sve treba prokontati.
Ali kada god da izgubimo u LP (ako ne odemo do kraja) uvijek bi Choupo ovde prvi bio kriv i odmah uz njega Pavard, pa makar i genijalne utakmice odigrali.

S ostatkom posta se slažem i dijelim generalno tvoje mišljenje što se pristupa igri tiče...Generalno je Julian većinu stvari dobro odradio.
Protiv Mbappe-a u revanšu treba bolje odigrati, ali od početka će se ekipa prilagodit na njega. Uvijek je on sposoban da pobjegne, ali treba biti maksimalno skoncentrisan i ići na to da možda i 2 igrača na njemu karton dobiju...Mora se tu ići čvrsto da mu se koliko toliko volja za igrom ubije...

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Pojedinci ovdje vrte priču o pogrešnom treneru i taktikama i samo se čeka greška, do koje ne dolazi, da li shvataš da Inter, Barcelona i PSG nisu Bayernu uspjeli postići gol, a primili su 10. Lewa, Lukaku, Messi, Neymar, Mbappe, Lautaro, Džeko itd. svi ostali suhog qrca, pa i onaj centimetarski poluofsajd kad te spasi to nije slučajno, nego je dokaz da ekipa igra kompaktno i dobro.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑14 feb 2023, 23:45Ma mora da nismo gledali istu utakmicu.

Ono kad je lopta na stativi zavrsila. Dojma sam da bi elitni napadac zavrsio tu sansu. Takodjer, vidi sliku ispod, par minuta prije je mogao ubrati asistenciju da nije pokusao ovaj tezak sut.effe_sa je napisao/la: ↑15 feb 2023, 13:44Ne znam na koju šansu misliš? A sinoć Choupo ništa nije fulio, što ne bi fulio i Lewa ili neki drugi elitni napadač. Mislim generalno dobar je on paker, a sinoć i nije imao mnogo više prilika. Faktički se za prilike dobro izborio i imao peh s onom prečkom. Malo mu se toga kroz sezonu može zamjeriti. On se uklapa u ovo sve, zato bi bila i najveća fula da se na zimu dovodio novi napadač. Na ljeto naravno sve treba prokontati.
Ali kada god da izgubimo u LP (ako ne odemo do kraja) uvijek bi Choupo ovde prvi bio kriv i odmah uz njega Pavard, pa makar i genijalne utakmice odigrali.![]()
S ostatkom posta se slažem i dijelim generalno tvoje mišljenje što se pristupa igri tiče...Generalno je Julian većinu stvari dobro odradio.
Protiv Mbappe-a u revanšu treba bolje odigrati, ali od početka će se ekipa prilagodit na njega. Uvijek je on sposoban da pobjegne, ali treba biti maksimalno skoncentrisan i ići na to da možda i 2 igrača na njemu karton dobiju...Mora se tu ići čvrsto da mu se koliko toliko volja za igrom ubije...![]()
A nemam ja nista protiv Cupe, Pavard me jest stvarno nervirao al kako smo presli sa 3 nazad njemu to pase i igra dosta bolje, onaj prvi mec sa 3 nazad je odigrao sjajno. I sinoc je odigrao dosta solidan mec, rano se ukopao kartonom i to je bila greska, a imao je srece i sto mu nisu svirali onaj lakat na Neymaru, mozda bi isao ranije na hladjenje.
Sto se tice Cupe, mislim da je dobar napadac ali nije neko ko ce napraviti razliku, mislim da bi ovaj napad s nekim elitnijim napadacem bio puno jaci i opasniji. Malo je takvih na trzistu, mozda Osimhen, ne znam. Na zimu sigurno nije bilo opcija naravno, al na ljeto se mora sjesti i dobro razmisliti o tome.
Kimmich je u opasnosti sa kartonom, nadam se da on nece biti taj sto ce skrsiti Mbappea.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- Centre forward
- Kontakt:
Čupo je idealan bekap i sam se nije nad'o da će dobiti ovoliko prostora za igru. Maestralno je to iskoristio, što ne bi 95% igrača njegovih ukupnih kvaliteta. Kad kažem ukupnih mislim na to koliko košta, koliko je marljiv i koliko se ne bi bunio da ga sad neko (kvalitetniji) zamijeni. Jedan takav uvijek treba u svlačionici, atipični pubertetski galamdžija, kojih kod nas , primjećujem, ima više nego što treba.
Može se i sa njim uzet' LP, nije sporno, ali on teško da može biti prevaga. Takav je, takoreći limitiran, iako gruba riječ. Moj auto ne može više od 200 km na čas, pa se ne ljutim na njega, jer nema mogućnosti da prebaci više.
Naši bi možda na Čupu i računali na duže staze, jer imamo taj mozaičan napadački potencijal i auru koja mu pogoduje, ali, vjerovatno malo i na našu sreću, on ima viška godina i mora se ići na novog napadača.
Nema garanta da bi Lewandowski sinoć natrp'o Pariz. Baš suprotno.
Bio sam spriječen da gledam utakmicu, ali po komentarima vidim da je to bilo dosta dobro i kad se uzme u obzir gdje se gostovalo sama činjenica da smo sačuvali gol je više nego odlično.
Mene interesuje Cancelo, kako je odigr'o, kako se nosio sa pritiskom ? Nekako možda bude, doš''o iznenada preko noći, a ost'o u Bayernu 10 godina. Možda ga Pep i vrati, ako se ovaj baš adaptira. Gvardiola je rektum, ništa me od njeg' ne bi iznenadilo
Može se i sa njim uzet' LP, nije sporno, ali on teško da može biti prevaga. Takav je, takoreći limitiran, iako gruba riječ. Moj auto ne može više od 200 km na čas, pa se ne ljutim na njega, jer nema mogućnosti da prebaci više.
Naši bi možda na Čupu i računali na duže staze, jer imamo taj mozaičan napadački potencijal i auru koja mu pogoduje, ali, vjerovatno malo i na našu sreću, on ima viška godina i mora se ići na novog napadača.
Nema garanta da bi Lewandowski sinoć natrp'o Pariz. Baš suprotno.
Bio sam spriječen da gledam utakmicu, ali po komentarima vidim da je to bilo dosta dobro i kad se uzme u obzir gdje se gostovalo sama činjenica da smo sačuvali gol je više nego odlično.
Mene interesuje Cancelo, kako je odigr'o, kako se nosio sa pritiskom ? Nekako možda bude, doš''o iznenada preko noći, a ost'o u Bayernu 10 godina. Možda ga Pep i vrati, ako se ovaj baš adaptira. Gvardiola je rektum, ništa me od njeg' ne bi iznenadilo
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
- Kontakt:
Solidan bio u prvom poluvremenu koliko je i igrao, iako su ga ovdje pokušavali popljuvati. Spasio jednu potencijalno jako opasnu situaciju prilikom kontre PSG-a kada je ušao u sredinu i došao do lopte prije Neymara ili Messija ne sjećam se ko je bio tu.Centre forward je napisao/la: ↑15 feb 2023, 15:44Mene interesuje Cancelo, kako je odigr'o, kako se nosio sa pritiskom ? Nekako možda bude, doš''o iznenada preko noći, a ost'o u Bayernu 10 godina. Možda ga Pep i vrati, ako se ovaj baš adaptira. Gvardiola je rektum, ništa me od njeg' ne bi iznenadilo
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Evo i zasto je 3 nazad donijelo dobar rezultat jucer. PSG je igrao sa 4 pozadi i dosta kompaktno i usko, a Bayern sa 3 nazad iskoristavao prostor na bokovima.
Odatle i gol, jednostavno nisu mogli braniti tu sirinu u posjedu Bayerna, pogotovo kad bi lopta brzo otisla iz sredine na bok ili nekom dijagonalom Kimmicha brzo promjenis stranu. Dok su oni izasli na stranu gdje je bila lopta, Davies nasao Comana na drugoj.
Nagelsmannu mozemo prigovoriti svakakve partije ekipe u Bundeski, naravno da je bilo lose igre i rezultata, provlacilo se i na individualni kvalitet. Medjutim, on u LP ima drugaciji pristup i ide malo 'ziheraski', to mu za sad donosi odlicne rezultate. U LP ove sezone na 7 meceva 7 pobjeda, 6 clean sheetova, 19:2 gol razlika. Visilo se protiv Barce ono prvo poluvrijeme do gola Lucasa, ali sve ostalo je bilo na vrhunskom nivou. Ako cemo sra.t za ligaske partije onda treba i ovo pohvaliti, nisu takvi rezultati slucajni. LP svakako ne osvaja ekipa koja zabije najvise golova, meni se svidja ovaj pristup do sad. Do revansa ima dosta, vidjet cemo ko ce biti spreman ko ne i sta ce skuhati Julian za drugi mec.
momci kakve su sanse da ispadnemo od beduinsko naftaskog parizera u uvratu iako smo ih uzeli tamo u parizu .Grehota bi bi bilo da ispadnemo.Nisam u toku u zadnje vrijeme kazite mi momci je li ukinuto pravilo gola u gostima ili ne .
Ako prodjemo dalje koga bi voljeli ja ,se nekako najvise plasim onog petro celskog ako prodje
Ako prodjemo dalje koga bi voljeli ja ,se nekako najvise plasim onog petro celskog ako prodje
Pravda za Tyson Furya
Hahaha kakav bratJup je napisao/la: ↑15 feb 2023, 19:00momci kakve su sanse da ispadnemo od beduinsko naftaskog parizera u uvratu iako smo ih uzeli tamo u parizu .Grehota bi bi bilo da ispadnemo.Nisam u toku u zadnje vrijeme kazite mi momci je li ukinuto pravilo gola u gostima ili ne .

Ukinuto je pravilo gola u gostima. Vjerujem u prolazak osim ako ne bude neki brutalan mec Mbappea. Ima i dosta do revansa, vidjet cemo kakva tad bude forma jednih i drugih + povrede, ali prolaz bi trebao biti rutinski sad. Malo i statistike nam ide u prilog:
Bayern have only lost one of 27 European ties after winning the first leg away (against Inter in 2010/11 - 1-0 away then 2-3 at home)
• PSG have never gone through a European tie after losing the first leg at home (6 eliminations in 6 attempts)
hardi@ buraz ostarilo se sinkoharden je napisao/la: ↑15 feb 2023, 19:04Hahaha kakav bratJup je napisao/la: ↑15 feb 2023, 19:00momci kakve su sanse da ispadnemo od beduinsko naftaskog parizera u uvratu iako smo ih uzeli tamo u parizu .Grehota bi bi bilo da ispadnemo.Nisam u toku u zadnje vrijeme kazite mi momci je li ukinuto pravilo gola u gostima ili ne .
Ako prodjemo dalje koga bi voljeli ja ,se nekako najvise plasim onog petro celskog ako prodje![]()
Ukinuto je pravilo gola u gostima. Vjerujem u prolazak osim ako ne bude neki brutalan mec Mbappea. Ima i dosta do revansa, vidjet cemo kakva tad bude forma jednih i drugih + povrede, ali prolaz bi trebao biti rutinski sad. Malo i statistike nam ide u prilog:
Bayern have only lost one of 27 European ties after winning the first leg away (against Inter in 2010/11 - 1-0 away then 2-3 at home)
• PSG have never gone through a European tie after losing the first leg at home (6 eliminations in 6 attempts)

Eh ako je ukinuto sve je moguce ali zaista ako se parizeri nabriju a mi ne budemo imali svoju noc sve je moguce i za nas ,a i njih .
Nadam se da idemo do kraja ove sezone i da dizemo tu **** 7 titulu i da se konacno poravnamo sa Milanom ,vrhunac bi bio da to ostvarimo u finalu
protiv madridske prcije

Pravda za Tyson Furya
- farinelli123
- Kontakt:
Lepi komentari forumaša, i što je bitno pametni i sadržajni. Definitivno je Galtier promašio celo prvo poluvreme taktiku i dobar deo drugog. Mislim da njega nije Nagelsman "nadmudrio" nešto koliko su oni napadali trčali kontre sa pola igrača. Inter je po meni bio opasniji od PSGa. Pa Salzburg, Barsa, i vecina jakih timova u BL.
Mi jesmo imali neku širinu, ali sve je to nešto jalovo bilo. E sad, da li je PSG stajao nisko iz taktike ili "straha" od naših bočnih igrača, to ne znam. Oni su svesno imali neki pravouganik oblik i i dali su nam strane, a u sredini nas nije bilo. Igrali smo kao neke lošije partije pod ranim Van Galom, ono kruženje i to. Da smo juče imali jednog Riberija ili Robena oni bi pojeli one bekove.
Meni je ok Nagelsmanova taktika s jakom odbranom, što reče Harden, malko ziheraški, ali stabilno.
Mi možemo i revanš da igramo sa 3 nazad, ne nužno klasična štopera. Bilo bi idealno kad bi Mazraoui bio fit, pa imali dva desna beka koji bi se šaltali na toj strani. On i Cancelo. Levo Davies i Coman, sredina klasika, napad isto.
Mi jesmo imali neku širinu, ali sve je to nešto jalovo bilo. E sad, da li je PSG stajao nisko iz taktike ili "straha" od naših bočnih igrača, to ne znam. Oni su svesno imali neki pravouganik oblik i i dali su nam strane, a u sredini nas nije bilo. Igrali smo kao neke lošije partije pod ranim Van Galom, ono kruženje i to. Da smo juče imali jednog Riberija ili Robena oni bi pojeli one bekove.
Meni je ok Nagelsmanova taktika s jakom odbranom, što reče Harden, malko ziheraški, ali stabilno.
Mi možemo i revanš da igramo sa 3 nazad, ne nužno klasična štopera. Bilo bi idealno kad bi Mazraoui bio fit, pa imali dva desna beka koji bi se šaltali na toj strani. On i Cancelo. Levo Davies i Coman, sredina klasika, napad isto.
•
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.