RSD Velež - Igrački kadar i transferi
Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi
Koliko se iz ove cijele situacije može zaključiti, Hare je zeznuo sam sebe. Imao je idealnu opciju da pod neznatno izmijenjenim uslovima bude jedan od standardnih igrača i da eventualno i sebi i klubu obezbijedi pozitivan nastavak priče u narednim godinama. Ovako treba ostati tvrdoglav i ne popuštati, pa makar i na štetu kluba, jer neće klub propasti zbog njegove mjesečne plate. Niko nije veći od kluba i to svima mora biti jasno. Vrijeme je da se stane u kraj raznoraznim dogovorima, pa makar u jednom slučaju i oštetili sebe financijski, ali se od tog slučaja treba napraviti primjer i u budućnosti se čvrsto voditi tim primjerom...
MUSVDG
MUSVDG
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
'Velež mi je sve u životu...'
e tugo futava...
-
- Kontakt:
Sam pao sam se ubio!Gledaj sa tribina LAFČINO. 

Moj drug je Ovcinu doveo u Velez. Ibro ga prihvatio kao rodjeno dijete a on klub vuce za nos? Plus, nista mu se ne duguje i ima redovna primanja. Posto je postao nezahvalan, sad fino vratiti istom mjerom i s njim na tribine ili ga negdje prodati vani. Ako iz Zeljeznicara zele da ga dovedu, fino nek plate a ako ne zele onda nista od njega. Nek zaboravi na slobodne papire. Klub mu nista ne duguje.
Treba ga zaliti pivom k'o Feđu 

Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
-
- Kontakt:
Koliku plaću mu realno Željo može davati?
Nešto ne vjerujem da će imati visoka primanja kao u Veležu.
Nešto ne vjerujem da će imati visoka primanja kao u Veležu.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Ne znam šta u ugovoru stoji, ali klub mora sebe u budućnosti zaštiti od ovakvih tipova.
Svako izbacivanje iz ekipe, tribine i sl, kazniti smanjennjem plate za 50%.
Ne znam šta je lik umislio, umjesto da napreduje on sebi uništava karijeru.
Nikakve posudbe, slobodni papiri i sl. , na tribine do zadnjeg dana.
Nek Željo da 100 000 KM i nek ga vodi što se mene tiče.
Svako izbacivanje iz ekipe, tribine i sl, kazniti smanjennjem plate za 50%.
Ne znam šta je lik umislio, umjesto da napreduje on sebi uništava karijeru.
Nikakve posudbe, slobodni papiri i sl. , na tribine do zadnjeg dana.
Nek Željo da 100 000 KM i nek ga vodi što se mene tiče.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ovcini se dalo doznanja da ce biti na tribinama da ga real hoce bez otštete ne bi ga pustili.Svaka cast upravi na karakteru 

Ispravite me ako grijesim ali ljetos je Ovcina bio slobodan igrac i imao je ponude Tuzle i Sarajeva koje su bile finansijski bolje od njegovih trenutnih primanja u Velezu. Velez da bi ga pridobio mu je dao ugovor po prici raje 12 hiljada KM. Po meni u svakom slucaju precijenjen ali neko mu je dao taj novac. Covjek odbije sve ponude i potpise sa Velezom da bi mu neko nakon par mjeseci rekao ee ne moze, moras pristati na puno manje i tu je nastao spor.
Ako do sada nije postojala ekipa koja bi za njega platila obestecenje, ako ne postoji ta ekipa sad jos je manja vjeravatnoca da ce postojati i na kraju sezone kad presjedi na tribinama. Po TM Ovcina ima ugovor jos 16 mjeseci, znaci racunica je 16 mjeseci puta 12 hiljada plata puta 6 hiljada doprinosa ako ne muljate sa ugovorima kao vecina liga i cifra je 288 000 KM do isteka njegovog ugovora.
Ili da raskinete za sest mjeseci to je cifra 108 000 KM. Bitno je napomenuti da se ugovor ne moze raskinuti jednostrano, znaci Velez kad odluci da raskine on se mora sloziti a nije budala da nakon sto ga neko izmrcvari pola sezone da ce raskinuti eto cisto onako bez da trazi neke plate unaprijed.
Zeljo u ovoj prici je najmanje bitan, tu poziciju ima pokrivenu i iskoristio bi situaciju samo sto je dobar i ako bude besplatan. S obzirom da su manje vise svi konkurenti popunjeni na toj poziciji Ovcini se suzava krug, a Zeljo mu ne moze i nece ponuditi cak ni pola od onog koliko sad ima u Velezu tako da cisto sumnjam i prosto ne vjerujem da Ovcina i ide na raskid ugovora sa Velezom.
Na kraju praksa je pokazala da u ovim situacijama gubi i klub i igrac i da nema pobjednika.
Ako do sada nije postojala ekipa koja bi za njega platila obestecenje, ako ne postoji ta ekipa sad jos je manja vjeravatnoca da ce postojati i na kraju sezone kad presjedi na tribinama. Po TM Ovcina ima ugovor jos 16 mjeseci, znaci racunica je 16 mjeseci puta 12 hiljada plata puta 6 hiljada doprinosa ako ne muljate sa ugovorima kao vecina liga i cifra je 288 000 KM do isteka njegovog ugovora.
Ili da raskinete za sest mjeseci to je cifra 108 000 KM. Bitno je napomenuti da se ugovor ne moze raskinuti jednostrano, znaci Velez kad odluci da raskine on se mora sloziti a nije budala da nakon sto ga neko izmrcvari pola sezone da ce raskinuti eto cisto onako bez da trazi neke plate unaprijed.
Zeljo u ovoj prici je najmanje bitan, tu poziciju ima pokrivenu i iskoristio bi situaciju samo sto je dobar i ako bude besplatan. S obzirom da su manje vise svi konkurenti popunjeni na toj poziciji Ovcini se suzava krug, a Zeljo mu ne moze i nece ponuditi cak ni pola od onog koliko sad ima u Velezu tako da cisto sumnjam i prosto ne vjerujem da Ovcina i ide na raskid ugovora sa Velezom.
Na kraju praksa je pokazala da u ovim situacijama gubi i klub i igrac i da nema pobjednika.
Ja smatram da se na nekome mora pokazati karakter i od istog napraviti primjer. Tih 200+ hiljada koje bi potrošili na Ovčinu kroz 1,5 sezonu možda izgleda puno, ali u ovoj situaciji je nemjerljivo u odnosu na status koji možeš postići. A to je: nema zezancije sa klubom! Gdje će bolji primjer od čovjeka koji je došao u klub kao dječak i anonimus, koji je u našem klubu izgradio ime, postao kapiten i ljubimac navijača. Da se samo od njega tražilo da smanji primanja, pa se on nešto zainatio, to bi mi bilo razumljivo. Ali ako cijela ekipa odluči da se stavi u službu kluba i pomogne klubu, da bi im svima na kraju bilo bolje, onda je njegova tvrdoglavost do kraja šupačka.
Ovo, po meni, na kraju ima samo dva raspleta: On odluči da ostane u ekipi i odere guzove da se spremi kako bi nakon par kola bio konkurentan i pomogao ekipi. Ako do kraja sezone dođe ponuda koja zadovoljava klub i njega, pustiti ga da ide. Druga opcija je da do kraja ugovora sjedi na tribinama. Nadam se da nije toliko neinteligentan, jer to cijelu karijeru dovodi u pitanje, bez obzira koliko talentovan bio. U najboljim je godinama i njegovo mjesto je na terenu, ali o tome šta će dalje biti, odlučuje samo njegova glava...
MUSVDG
Ovo, po meni, na kraju ima samo dva raspleta: On odluči da ostane u ekipi i odere guzove da se spremi kako bi nakon par kola bio konkurentan i pomogao ekipi. Ako do kraja sezone dođe ponuda koja zadovoljava klub i njega, pustiti ga da ide. Druga opcija je da do kraja ugovora sjedi na tribinama. Nadam se da nije toliko neinteligentan, jer to cijelu karijeru dovodi u pitanje, bez obzira koliko talentovan bio. U najboljim je godinama i njegovo mjesto je na terenu, ali o tome šta će dalje biti, odlučuje samo njegova glava...
MUSVDG
City of sunshine... MUSVDG
-
- Kontakt:
Po meni ako ne zeli pristati na smanjenje plate neka ide. Jos ako on ima neku alternativu gdje ce mu biti "bolje" to se obostrano raskine ugovor i nikome nista. Ako ga ne mozemo toliko placati da igra zasto bi ga placali da sjedi na tribinama. Za njegovu platu se moze dovesti krilo da ima deset golova i deset asistencija po sezoni. Ruzno je i da nosi grb Veleza do kraja ugovora pored Haskica, Andjusica, Zeljkovica i svih ostalih igraca koji su se bez imalo pogovora solidarisali sa klubom dok ne krene malo bolje
Ja se slažem sa prethodnim postom, ako su dati papiri Radovcu i ostalim igračima ne znam što bi on bio izuzetak. Šupački jeste ali isto tako ima puno pravo da ne prihvati smanjenje ugovora jer je legalno potpisan. Ne možeš nekoga natjerati da igra silom ako ne želi.
Mislim da se te stvari trebaju nekako na kulturan način obuhvatiti ugovorom kako bi se interesi kluba zaštitili i kako ne bi dolazilo do istih situacija ubuduće. Mada vjerovatno nijedan igrač neće pristati na slične uslove kroz ugovor, pat pozicija u svakom slučaju.
Mislim da se te stvari trebaju nekako na kulturan način obuhvatiti ugovorom kako bi se interesi kluba zaštitili i kako ne bi dolazilo do istih situacija ubuduće. Mada vjerovatno nijedan igrač neće pristati na slične uslove kroz ugovor, pat pozicija u svakom slučaju.
Postavite sebe u poziciji da u firmi (ne kod privatnika:) kojoj radite neko vam podigne platu sa 1000KM na 2000KM
nakon 3mjeseca hoce da je smanje,ne sto ti slabije radis nego eto dosao novi sef pa hoce novu politiku u firmi.
Alfa i omega ste u firmi bez vas nijedan projekat ne prolazi itd.
Normalno da ne bi pristao na manju platu,a imas ugovor koji vrijedi godinu ili dvije,da je Velez pred bankrotom pa hajde rekao bi smanji ali ovako ne
nakon 3mjeseca hoce da je smanje,ne sto ti slabije radis nego eto dosao novi sef pa hoce novu politiku u firmi.
Normalno da ne bi pristao na manju platu,a imas ugovor koji vrijedi godinu ili dvije,da je Velez pred bankrotom pa hajde rekao bi smanji ali ovako ne
-
- Kontakt:
Ali isto tako treba znati da mi nismo igrali na svom stadionu skoro cjelu polu sezonu.To znači manje para u kasi sto od karata što od sponzora.Zato je morao uzeti uobzir finansije i da nije lako iznaći tolike pare.Ako nema razumjevanja onda na tribinu.Da si iz oka ispo. 

-
- Kontakt:
Radovac je otišao u drugu državu.JimmyPage je napisao/la: ↑14 feb 2023, 09:26Ja se slažem sa prethodnim postom, ako su dati papiri Radovcu i ostalim igračima ne znam što bi on bio izuzetak. Šupački jeste ali isto tako ima puno pravo da ne prihvati smanjenje ugovora jer je legalno potpisan. Ne možeš nekoga natjerati da igra silom ako ne želi.
+ Nije tražio pare za raskid ugovora.VictoriasFikret je napisao/la: ↑14 feb 2023, 10:17Radovac je otišao u drugu državu.JimmyPage je napisao/la: ↑14 feb 2023, 09:26Ja se slažem sa prethodnim postom, ako su dati papiri Radovcu i ostalim igračima ne znam što bi on bio izuzetak. Šupački jeste ali isto tako ima puno pravo da ne prihvati smanjenje ugovora jer je legalno potpisan. Ne možeš nekoga natjerati da igra silom ako ne želi.
+ To je bilo u prelazu Uprava kada se nije znalo ko kosi ko vodu nosi.
Zašto bi pojačali direktnog konkurenta poklanjanjem igrača.
Ako već gledamo neku analogiju onda bi ispravno bilo kao da prvobitno imaš 1000KM pa ti se podigne plata na 4000KM, pa poslodavac od tebe traži da ti se smanji na 3000KM što je opet odlčno s obzirom kako si prije zarađivao i šta si pružao u zadnjih godinu dana. Pa on je dobio 25.000KM hodajući po kafama zadnja dva mjeseca. Nemojte zajebavati. I nije igrač koji je zaslužio toliku platu ako ćemo realno.VR6_LION je napisao/la: ↑14 feb 2023, 09:34Postavite sebe u poziciji da u firmi (ne kod privatnika:) kojoj radite neko vam podigne platu sa 1000KM na 2000KM

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.