FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Gotovo je ovo, bilo bi dobro uvezati i Ligu Evrope.
Još jedna pobjeda
Još jedan CS
Još jednom panika zadnjih 10 minuta, ovaj put i na poluvremenu
Još jedan CS
Još jednom panika zadnjih 10 minuta, ovaj put i na poluvremenu
Toliko sansi da ih se dotuce iz kontri, al ne znaju. Kontra 3 na 2, to se mora zavrsiti al oni nesto petljaju i sve sjebu. Nevjerovatno.
Mislio sam da ce za to doci kazna na kraju, ali Araujo kaze
kakav lik i stub odbrane
Bitna pobjeda na teskom gostovanju.
Mislio sam da ce za to doci kazna na kraju, ali Araujo kaze
Bitna pobjeda na teskom gostovanju.
Koliko bitna pobjeda. Imaš osjećaj da ona trojica nazad mogu još jednu ovakvu tekmu odigrati. 
Završnica se mora popraviti. Srećom odbrana donosi pobjede. Da se uzdaš samo u napad, prosuli bi bruku bodova.
Protiv Uniteda win-win. Ili ćeš ostati u igri ili se fokusirat na ligu i kup.
Završnica se mora popraviti. Srećom odbrana donosi pobjede. Da se uzdaš samo u napad, prosuli bi bruku bodova.
Protiv Uniteda win-win. Ili ćeš ostati u igri ili se fokusirat na ligu i kup.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Šteta što završiše kao treći i nastaviše u EL. Kad su već bili ispali iz LP, bolje da su skroz ispali.
Primera je top prioritet, probati uzeti i kup kralja. Evropa je sad samo nepotrebni uteg na koji se troši snaga. Barca još nema širinu za više frontova
prvih 35-40min brutalnih, presing kroz citavu tekmu odlican, dobra defanziva, iznenadjujuci promasaji Lewe ali na kraju 3 boda koja smo vrlo lako mogli ispustiti
nija villarreal bezveze ekipa, jos kod njih igramo tako da su 3 boda odlicna, samo bas ne znamo dokrajciti ekipe
Araujo, Pedri, FDJ, Christensen pa cak i Kessie danas odlicni, ali igrac tekme unatoc golu Pedrija je definitivno Araujo, kakva zivotinja
nija villarreal bezveze ekipa, jos kod njih igramo tako da su 3 boda odlicna, samo bas ne znamo dokrajciti ekipe
Araujo, Pedri, FDJ, Christensen pa cak i Kessie danas odlicni, ali igrac tekme unatoc golu Pedrija je definitivno Araujo, kakva zivotinja
Jbga desilo se da popušiš kompletnu odbranu kad se lomila borba u grupi.
Protiv Bayerna odbrana Balde, Alonso na stoperu, Kounde i umrli Bellerin.
Protiv Intera igrali Alonso, Garcia, Pique i Roberto.
Prvi meč protiv Intera: Roberto, Christensen, Garcia i Alonso.
Jedino onaj prvi meč protiv Bayerna normalna odbrana.
Nisam ni ja da se prebacuje neki fokus na EL, ali ima prostora da se sto posto ide na United. Cadiz kući je između pa možeš malo izrotirati. Kasnije vidjeti kako će se razvijati situacija. Rotirati u EL ako imaš neku bitniju tekmu u ligi.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Barca mora vratiti pobjednicki duh i hrabrost u ovim utakmicama na ispadanje po evropi - i trebaju i moraju LE napasti svim oruzjem - pogotovo kad dolaze protivnici tipa United i sad kad u ligi imaju konfornu zonu i lijep raspored do kraja. Barca je pojacala odbranu kako dolikuje Barceloni i vratila je ono sto joj je nedostajalo - jer predhodnih sezona i blamaza koje su se po evropi desavale nisu bile prouzrokovane sterilnoscu napada vec katastrofalnom odbranom - pa se desavalo da se prosipaju 3-0 ili 4-1. Pedri izrasta u jednog vrhunskog veznog nogometasa koji u svom arsenalu ima tehniku, pas, osjecaj za asistenciju i prostor, vrhunsko citanje igre i ubacivanje iz drugog plana i jako dobru realizaciju. Ide stopama Inijeste samo sto bi mogao da bude bolji strijelac nego sto je bio Inijesta (Pedri sa 20-21 godinom je puno bolji i puno vise je pokazao nego Inijesta s 20-21 godinom - sto ne znaci da ce dostici Inijestin vrhunac ali ide u dobrom smijeru)
- Shategabri
- Kontakt:
Mora se odati Xaviju priznanje da je napravio stabilnu ekipu koja nezadrživo korača ka tituli 
Koševo Zapad
-
Cipiripiblicblic
- Kontakt:
Ja uopće ne sumnjam da će Barcelona ići i u Europi na 100 %.
Kao prvo ima tu izuzetno respektabilnih protivnika. Jednog ćemo vidjeti već u četvrtak. Mene baš zanima kako će to izgledati.
Pod brojem dva moraju i u Europi povratiti samopouzdanje, pa makar to bilo i u EL.
Usudim se reći, da je par MU-Barcelona jači trenutno,
po nogometu koji prikazuju te dvije ekipe, od para Liverpool-prijestolničkobijeli, a i od mnogih drugih parova u UCL.
Stavka 3, pa ko bi mogao zanemariti potencijalni sudar sa Arsenalom, trenutno prvoplasiranom ekipom u PL?
Argument 4, Juventus, Monaco, Ajax, Arsenal, PSV, Roma, Feyenord, Betis, Real Sociedad, Sevilla, Shakhtar su imena sa dugom tradicijom igranja i osvajanja velikih europskih takmičenja, tako da mislim kako će Barcelona tu igrati na full i ići na osvajanje trofeja.
Dokaz, nesporan, broj 5, ne treba zanemariti i prihode : nekoliko punih stadiona i prodanih ulaznica, TV prijenosa, sponzora, globalne popularnosti uz koju je usko vezan i dolazak nekih igrača, itd, itd.......... na konto scenarija Barca is back........itd......
Za sinoćnju utakmicu se ne usudim jednu stvar sa sigurnošću tvrditi, ali ću je ipak, uz veliki oprez, izreći.
Da li je moguće, da su toliko moćni i u stanju dozirati nivo utrošene energije i dinamike u igri, kako bi priveli utakmicu sa pozitivnim rezultatom
do kraja?
Evo već zadnjih 10ak utakmica igraju na taj način, kao da planiraju energetski utrošak nakon što povedu i ostvare
željeni rezultat. Neki pozitivni "strah" me obuzme kad vidim da svi odreda podižu svoju formu od prvog do zadnjeg.
To nazivam nekakvim mojim "strahom", jer želim da to traje i traje. FDJ se vratio, uz njega i Busquets puno lakše i bolje igra, Raphinha i Kessie se očito ispoljavaju sve više kao pouzdani igrači, a odbrana nije ovako djelovala ne pamtim od kad. Fizička sprema raste, duel igra sve bolja, broj pogrešaka se polako svodi na razumnu veličinu...........ne bih da previše hvalim, ali bez lažne skromnosti, meni to tako trenutno izgleda.
Villareal juče praktično bez šanse, potpuna kontrola utakmice, isti ritam skoro svih 90 min. Trenutno moramo navijači biti izuzetno zadovoljni.
Glavna zadaća mora biti dovođenje Fatija i Torresa na nivo forme ostalih 13-15 igrača koji podnose momentalno najveći teret utakmica.
Kao prvo ima tu izuzetno respektabilnih protivnika. Jednog ćemo vidjeti već u četvrtak. Mene baš zanima kako će to izgledati.
Pod brojem dva moraju i u Europi povratiti samopouzdanje, pa makar to bilo i u EL.
Usudim se reći, da je par MU-Barcelona jači trenutno,
po nogometu koji prikazuju te dvije ekipe, od para Liverpool-prijestolničkobijeli, a i od mnogih drugih parova u UCL.
Stavka 3, pa ko bi mogao zanemariti potencijalni sudar sa Arsenalom, trenutno prvoplasiranom ekipom u PL?
Argument 4, Juventus, Monaco, Ajax, Arsenal, PSV, Roma, Feyenord, Betis, Real Sociedad, Sevilla, Shakhtar su imena sa dugom tradicijom igranja i osvajanja velikih europskih takmičenja, tako da mislim kako će Barcelona tu igrati na full i ići na osvajanje trofeja.
Dokaz, nesporan, broj 5, ne treba zanemariti i prihode : nekoliko punih stadiona i prodanih ulaznica, TV prijenosa, sponzora, globalne popularnosti uz koju je usko vezan i dolazak nekih igrača, itd, itd.......... na konto scenarija Barca is back........itd......
Za sinoćnju utakmicu se ne usudim jednu stvar sa sigurnošću tvrditi, ali ću je ipak, uz veliki oprez, izreći.
Da li je moguće, da su toliko moćni i u stanju dozirati nivo utrošene energije i dinamike u igri, kako bi priveli utakmicu sa pozitivnim rezultatom
do kraja?
Evo već zadnjih 10ak utakmica igraju na taj način, kao da planiraju energetski utrošak nakon što povedu i ostvare
željeni rezultat. Neki pozitivni "strah" me obuzme kad vidim da svi odreda podižu svoju formu od prvog do zadnjeg.
To nazivam nekakvim mojim "strahom", jer želim da to traje i traje. FDJ se vratio, uz njega i Busquets puno lakše i bolje igra, Raphinha i Kessie se očito ispoljavaju sve više kao pouzdani igrači, a odbrana nije ovako djelovala ne pamtim od kad. Fizička sprema raste, duel igra sve bolja, broj pogrešaka se polako svodi na razumnu veličinu...........ne bih da previše hvalim, ali bez lažne skromnosti, meni to tako trenutno izgleda.
Villareal juče praktično bez šanse, potpuna kontrola utakmice, isti ritam skoro svih 90 min. Trenutno moramo navijači biti izuzetno zadovoljni.
Glavna zadaća mora biti dovođenje Fatija i Torresa na nivo forme ostalih 13-15 igrača koji podnose momentalno najveći teret utakmica.
Da dodam. Prati nas i sreća. Bez tog nema rezultata.
Kljucna stvar ove Barcelone je igra bez lopte. Godinama je ta stavka bila bolna tacka u igri. Sad svi trce i ucestvuju u igri. Protiv takve ekipe je jako tesko igrati. Nije odbrana ove sezone dora tek onako slucajno.
Uz 3 prava pojačanja (pivot, krilo, 9-ka) ide.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Zašto pivot ?
Mislim imaš tu de Jonga, Kessie po meni ima dovoljan kvalitet da bude tu oko tima, Gavi i Pedri, plus kad se vrati Nico sa pozajmice, Torre će sigurno dobijati više minuta naredne godine. Eh, sad sve zavisi da li će Sergio produžiti ugovor, ukoliko produži po meni nema potrebe da se tu dovodi igrač. Ako ne, onda dovesti nekog Gundogana naprimjer. Potrebnija su pojačanja u napadu, ako krila ovako nastave kao do sad potrebna su po jedan na obe strane, plus špica. I na desnog beka/štopera će vrlo vjerovatno pojačati još samo Pavard. Grimaldo je slobodan na ljeto, ali mislim da neće juriti lijevog beka, ići će se sa Baldeom i Albom + Alonso.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.