Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2011, 18:06

Ponos Torina je napisao/la:pa ima vala razlike ;) Ma ja se nebrinem za Pjanica on ce otici na ljeto sigurno tako da ovo neigranje i nije nista specijalno on vrijedno trenira i mlad je tako da ga ocekujem na ljeto u drugom timu,nekom jacem i u boljoj ligi...
U 5 deka, vjeruj mi. Radio sam s momcima prije 7-8 godina u KCUS s raznim povredama. Križni ligamenti i ahilova tetiva, su sigurno za nijansu teže, imaju teže posljedice, nikad taj igrač neće imati startnost, brzinu kao prije, a rizik od obnove povrede je daleko veći - naravno ako je riječ o rupturi. Ne istegnuću i nekim manjim povredama.

Tamam, momak nesumnjivo ima nadprosječan talenat, i što je najvažnije, mukotrpno radi na sebi. Ja sam uvjeren da će Miralem biti taj koji će se posljednji smijati, što bi rekli.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 feb 2011, 18:13

Pa dobro kazem ipak je razlika mislim na to,ali opet isto tako mislim da je on upotpuno oporavio mislim psihicki,gledaju u kakve duele ulazi i sta sve radi po terenu mislim da nema one bojazni da ce obnoviti povredu,misli ono momak nerazmislja o tome uopste sto em radu,isto tako znam da je uporan i da je stvoren da bude vodja i glavna masina jednog kluba...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2011, 18:30

Slažem se.
Ma ne znam više dal da navijam da prođu, ili da ih real osramoti. Ako prođu, Puel će se opet izvaditi uspjehom u LP. Miralemu treba trener koji će mu uliti samopuzdanje, dati mu odriješene ruke, ko Wenger birvaktile Fabregasu, ili RIjkaard Messiju i Iniesti....I kad ga uvede u igru, očigledno je da nema slobodu u igru...Igračima tipa Pjanića to treba, jedino tako može do kraja pokazati svoju nogometnu inteligenciju, kreativnost. Vidimo u repci kad igra, iako je i tu jedan od dvojice, ipak djeluje mnogo kreativniji, slobodniji itd...

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 22 feb 2011, 18:59

VanBasten je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Ko je ba slomio nogu sta je vama kakve su to gluposti,Pjanic je imao povredu slicnu kao sto je Ibisevic imao,znaci Krizni Ligamenti....Cuj slomio nogu :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa, i nema neke razlike između te dvije ozljede. Odnosno, ne zna se koja je gora, uz rupturu ahilove tetive.
Koliko ja znam, dublje i teze posljedice ostavljaja kidanje kriznih ligamenata nego lom noge, jer noga ako se nakon loma tretira pravilno to mjesto ce cak sta vise imati i deblju povrsinu kosti, to jeste bitno je da se ne izlozi prevelikim naporima previse rano. Dok povreda ligamenata je strasna povreda, od koje je se skoro nemoguce oporaviti u potpunosti, jer nikada vise nece biti isto kao prije koliko god vjezbali.

Ovo je vise manje moje licno iskustvo i ono sto sam cuo prilikom silnog hodanja od ortopeda do ortopeda :D, tako da ako neko ima neki strucniji komentar bujrum :D.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 22 feb 2011, 19:05

Jedini razlog zasto Pjanic ne igra redovno je Gourcuff. Ali ne bi mi bilo krivo da ovaj razvaljuje, pa da ono stvarno kazes - jbg frajer je prejak i tesko da ce Miralem pored njega dobiti sansu. Naprotiv, taj lik je nakon onolike prasine prosto propao u Lyonu. A kao najveci dragulj francuskog fudbala (al u kurcu) i transfera od preko 20 miliona, on ima zagarantovano mjesto u timu. Aulas nece priznati da je oderan za toliku lovu. Pustite vi Puela, nema on nista s tim. Zna se ko je glavni u Lyonu.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 feb 2011, 20:07

Ja nisam bas tako siguran da ce se Pjanic u nekoj drugoj sredini bolje istaknuti nego u lyonu.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 22 feb 2011, 20:10

Gomis, Lovren i Pjanic. Izgleda da je Lyon mjesto gdje mladi talenti propadaju.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2011, 20:13

guber90 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Ko je ba slomio nogu sta je vama kakve su to gluposti,Pjanic je imao povredu slicnu kao sto je Ibisevic imao,znaci Krizni Ligamenti....Cuj slomio nogu :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa, i nema neke razlike između te dvije ozljede. Odnosno, ne zna se koja je gora, uz rupturu ahilove tetive.
Koliko ja znam, dublje i teze posljedice ostavljaja kidanje kriznih ligamenata nego lom noge, jer noga ako se nakon loma tretira pravilno to mjesto ce cak sta vise imati i deblju povrsinu kosti, to jeste bitno je da se ne izlozi prevelikim naporima previse rano. Dok povreda ligamenata je strasna povreda, od koje je se skoro nemoguce oporaviti u potpunosti, jer nikada vise nece biti isto kao prije koliko god vjezbali.

Ovo je vise manje moje licno iskustvo i ono sto sam cuo prilikom silnog hodanja od ortopeda do ortopeda :D, tako da ako neko ima neki strucniji komentar bujrum :D.

Tačno, djelom:) . Međutim, zavisi o kakvom se prelomu radi, i čega, klasična fraktura da (fibule u Pjanićevom slučaju), o tome sam i govorio. Višestruka fraktura, ili fraktura u kojoj strada i zglob, npr lakat, kuk, ili rame, ipak su drugi par čarapa..ni tu više nisi nikad isti :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 feb 2011, 20:15

Brane je napisao/la:Gomis, Lovren i Pjanic. Izgleda da je Lyon mjesto gdje mladi talenti propadaju.
Da propadaju i ne moze se reci.
Gomis iskreno meni nikada i nije bio neki napadac koji bi mogao izrasti u World class napdaca,oduvek je meni bio osrednji igrac.
Za Lovrena se pogotovo ne slazem.U pocetku sam i ja bio poprilicno skeptican sto se tice njega,mislio sam da je uzalud baceno onoliko miliona,ali iz sedmice u sedmicu,iz meca u mec mene Lovren odusevljava.

Sto se tice Miralema,on je zrtva taktike i zamisli Puela,mada ja mislim da se za njega i Gourcuffa moze naci mesto u startnih 11.Iako nisu isti tip igraca deluje mi da bi Pjanic trebao u prvoj igrati umesto Kallstroma.Ne bi mogao da se slozim da propada,Pjanic je itekako napredovao u Lyonu,ali sada jednostavno stagnira zahvaljujuci malom broju minuta i odigranih utakmica.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 feb 2011, 20:30

Glupost ,uzeti igraca koji kosta milione i staviti ta ga na poziciju vec izgradjenog igraca je totalna apsurdnost.
Iliti bacanje 20 tak miliona.
Uostalom drzati Puela toliko dugo koja je dupla nula od trenera pokazuje ''strucnost''Lyona i blesave ambicije rukovodstva.
Lovren je ogranicen i gotovo sigurno da ce ih kostati vaznih bodova.Poslije ce biti kasno.Ili ebenom se kasno kajati.
Da se razumijemo ni u kom slucaju se ne gledaju krvna zrnca ili repkina opredljenost.Za njega bi isto tako rekao taman mi najrodjeniji bio.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 22 feb 2011, 20:48

Bit cu kratak i jasan. Timu i treneru zelim sve najgore, radi njegove taktike. Dabogda primili 2,3 komada i onda onaj Francuski papak morao ubaciti Pjanica. Poslije toga svaki ekstra potez Pjanica samo BONUS.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 feb 2011, 20:51

kimbo je napisao/la:Bit cu kratak i jasan. Timu i treneru zelim sve najgore, radi njegove taktike. Dabogda primili 2,3 komada i onda onaj Francuski papak morao ubaciti Pjanica. Poslije toga svaki ekstra potez Pjanica samo BONUS.
Potpis ;)
Necu ni gledat utakmicu, tek dok Pjanic udje, upalicu stream.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 feb 2011, 22:15

ovo je stvarno previse,,ma nije cak ni prvi izbor da ude sa klupe,,,vec dvije imjene napravio puelcic,,a nema Pjane,,stvarno zalosno,,,idi pjana idi u City
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 22 feb 2011, 22:26

Odmah asistencija Mireta :D
Zadnja izmjena: Ibizevic, dana/u 22 feb 2011, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 22 feb 2011, 22:27

Lyon odmah druga ekipa..............Pjana car..........
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 22 feb 2011, 22:36

el-fighter je napisao/la:Lyon odmah druga ekipa..............Pjana car..........
e da onaj kreten od trenera skonta valjalo bi :D
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 feb 2011, 22:37

Koji idiot od trenera.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 feb 2011, 22:38

Glup - Gluplji - Puel :evil:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 22 feb 2011, 22:42

Sranje!
Pjanic bas dosta daje ovoj igri Lyona, ali Puel to jos ne shvata. S ovakvim trenerom u sanse za prolaz minimalne.
#divovi

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 22 feb 2011, 22:45

Kemal reče asist Pjaniću . :lol: Samo nebo je granica ...
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 20 gostiju.