Nakon sto se doslo kuci i malo se sve sleglo, mogu samo da kazem da ce se o ovom gostovanju dugo pricati. Ko je mogao, a nije dosao, imat ce se kad kajati.
Svi smo presli dalek put, po 2000-2500km smo prelazili samo zbog jedne utakmice, zbog naseg Čelika. Vrijedilo je.
Od samog dolaska, pa kortea od hotela do zeljeznicke stanice, pa do stadiona i tako isto nazad sve je proslo bez problema, sto mi je jako drago i pokazali smo da nismo divljaci.
Sama utakmica i navijanje je prica za sebe, ljudi nisu vjerovali da smo u tolikom broju dosli zbog jedne prijateljske utakmice. Utakmica je isto tako imala sta ponuditi, igralo se atraktivno, otvoreno, gdje smo se nosili sa GAKom skoro citavu utakmicu. Nismo ni pedlja popustili, sto je na kraju i donijelo 2-2 rezultat. Da se ne lazemo, oni se bore za ulazak u prvu ligu, mi smo jos uvijek treca liga, ali opet smo se nosili rame uz rame sa njima. Steta golove kako smo primili, ali i to je jedna skola.
Domacinima mogu se samo zahvaliti na organizaciji, stvarno je sve bilo perfekt, potrudili su se maksimalno da nam bude ugodno.
Sve u svemu, jedna dobra utakmica, jedno lijepo prijateljstvo, svi su se zadovoljni kucama vratili. Posebno mi je drago sto je dosta ljudi sa porodicama doslo.
Od Graza, pa do Zenice...
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!