akisarajevo92 je napisao/la: ↑08 feb 2023, 18:39
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑08 feb 2023, 18:31
harden je napisao/la: ↑08 feb 2023, 18:04
Nabildas stranicu lajkovima i followerima i prodajes. Otprilike 10k = 100e.
Prije 7-8 godina je to bio najjači biznis daleko, u srednjoj školi se obrtao keš i keš, kupiš skriptu za 20e ili udaraš pop-up reklame za streamove lige prvaka, da bi ušao u stream moraš lajkat tu i tu stranicu, 20k followera za noć, prodaš za 200-250e bez ikakve muke
Ja sam imao takve stranice ali bez skripti i skupljanja lajkova na varanje, imao jednu popularnu stranicu na fb sa 250K pravih followera (tj. svi su lajkali svojom voljom) i onda sam na njoj reklamirao svoje ostale i tako ih dizao do nekih 100k, sve su bile slicnog karaktera
prodao tu glavnu 2017. za 5000, ove ostale kasnije za ukupno oko 4000 (kasnije sam skontao da sam mogao za daleko vise), dok dan danas imam jedan profil na instagramu sa 35k followera, imao sam ponuda za prodaju ali njega cuvam
Ista situacija, imao sam jednu glavnu, najveću daleko na našem području za fudbal konkretno, bez ikakvih prevara skupljeni lajkovi, najaktivnija stranica bila daleko. Pokrenuo i web za vijesti i streamove, ubijali pare na AdSenseu, baš se živilo ko lord u srednjoškolskim danima

Kasnije je prodam za 3000e jer sam ostao sam kao admin (kreten, mogao sam dosta više uzeti, ali u to vrijeme FB baš bio počeo smanjivati reach i sve ostalo).
Bilo je tad aktuelno skupljanje lajkova preko nagradnih igara, lajk+share+oznaci 3 osobe, tad nekad je i krenuo taj val tih nagradnih igara (2012.-2013. godine). Za reklame ugladnom ljudi plaćali dopunom (10km jedna reklama na zidu

ili wwinom), sjećam se imao po 300-400 maraka kredita jedno vrijeme
A ovo za skripte i sl. to sam uglavnom ono get-quick-rich, nađem nekog što tipa hoće stranicu od 20k za travel agenciju, napumpam je lajkovima preko pop-upa za noć i utakmice između Bayerna i Barcelone u LP i prodam, lahka para a posao nije težak

Bilo je i banova logično od FB-a, ali brzo se to riješi.