Znači #14 dolazi u sjeverni London

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Znači #14 dolazi u sjeverni London
Marsal je napisao/la: ↑06 feb 2023, 12:26Kad prikazuju prihode uvijek mi je bilo sumnjivo da su bolji od većine najvećih klubova u tako kratkom vremenskom roku. Ali opet skontam ne bi sigurno neko usudio se da radi u Engleskoj ono što Juve radi po Italiji, a i pripisivao sam tome da je moguće da se sponzori lijepe za klub koji pravi uspjehe ali opet porediti Cityevu navijačku bazu sa bazom Liverpoola, Manchester Uniteda i Arsenala...koji samo na osnovu toga imaju strašan revenue. Znao sam da nešto tu ne štima ali kao što rekoh uvijek sam mislio da nisu toliko ludi da varaju.
Kazna će vjerovatno bit blaga. Zabrana obavljanja transfera 2 roka i to je to.
Ederson u Unitedakisarajevo92 je napisao/la: ↑06 feb 2023, 12:46na ljeto City u Championshipu, Haaland i De Bruyne u Real, Dias i Silva u Barceloni, Foden u Liverpool, Grealish u Newcastle, Mahrez u Tottenham
Izbacivanje u drugu ligu i zabrana transfra 3 godine bila bi neka mjera.Ako se opet provuku sa nekom mizernom kaznom onda je i EPL pala pod uticaj arapskih nafto dolara.
Who cares.AA23 je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:03Navodno i jedan menadžer je primao mnogo više novca nego prikazano.
Kad ih je UEFA istraživala uzeli su vrijeme kao excuse, ako im se sad dokaže, teško će biti odluka overturned.
Ja lično ne bih volio da im skinu bodove trenutno jer kvari čar lige i sve ostalo, ali kazne od naredne sezone da budu u planu, pa makar to bilo relegacija ili oduzimanje bodova.
Vala bas, taman kad bi oni osvojili pa naknadno im oduzeli i nama dodijelili ne bi me bilo brigaDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:05Who cares.AA23 je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:03Navodno i jedan menadžer je primao mnogo više novca nego prikazano.
Kad ih je UEFA istraživala uzeli su vrijeme kao excuse, ako im se sad dokaže, teško će biti odluka overturned.
Ja lično ne bih volio da im skinu bodove trenutno jer kvari čar lige i sve ostalo, ali kazne od naredne sezone da budu u planu, pa makar to bilo relegacija ili oduzimanje bodova.
najbitnije je osvojiti #14
Slažem se.Marsal je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:16Meni je uvijek glupo oduzimanje titula.
Nema tu čar, nit klubovi to mogu proslavit nit vjerovatno većina navijača klubiva kojima se dodijeli titula ne smatraju je nekim uspjehom.
Da Arsenal ove sezone završi drugi, City prvi i onda uzmu bodove Cityu ja bih na to gledao kao na nezasluženo osvojen naslov i uopšte mi ne bi značio sekunde.
S druge strane, kad sezona završi kako god da završi treba ih papreno kaznit.
numanumaye22 je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:49Preglupo, 90 % klubova krsi FFP, to je neupitno. PSG recimo od 2012. Budala zna da nema sanse da po sezoni PSG zaradi vise od Real Madrida. A dovuku i potrose vise nego oni troduplo. Ali ako kaznis jednog, moras kaznit sviju. Samo rade ono sto su radili svi zadnjih godina. A koliko se tek igracima na ruke isplacuje plata, a po ugovoru duplo manja, kod Juventusa javno otkriveno, a to rade svi klubovi.
Iz liga niko nece biti izbacen jer to samoj UEFI ne odgovara, ode novac ko kad su ti klubovi pokupovali sve sto valja.
Govorim opcenito, za sve klubove, ne samo za City. Nema kluba da je vrh zadnjih 10 godina a da nije vrsio maliverizacije u tom pogledu. Pogotovo ovi arapi. To je radio npr i Abramovic s Chelsejem koji je i zapoceo tu eru bakcanja petrodolara u nogometu. Ili mozda neko misli da je Chelsea toliko dobre prihode imao a i rezultate, pa da su odjednom svi poletili tu igrati za dz, od Terrija, do Drogbe.Brokula je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:55numanumaye22 je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:49Preglupo, 90 % klubova krsi FFP, to je neupitno. PSG recimo od 2012. Budala zna da nema sanse da po sezoni PSG zaradi vise od Real Madrida. A dovuku i potrose vise nego oni troduplo. Ali ako kaznis jednog, moras kaznit sviju. Samo rade ono sto su radili svi zadnjih godina. A koliko se tek igracima na ruke isplacuje plata, a po ugovoru duplo manja, kod Juventusa javno otkriveno, a to rade svi klubovi.
Iz liga niko nece biti izbacen jer to samoj UEFI ne odgovara, ode novac ko kad su ti klubovi pokupovali sve sto valja.
Prvo kakve veze ima PSG ili Real? EPL tuzi Sitija, ne UEFA.
Drugo, optuzeni su za kršenje preko STO odredbi o finansijskom fer pleju i finansijskim regulacijama
Kaznjen je i PSG jutros.Na ljeto moraju skresati i 30% plata sto je oko 218m eura u platama.Tesko ce se namuciti da to skinuBrokula je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:55numanumaye22 je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:49Preglupo, 90 % klubova krsi FFP, to je neupitno. PSG recimo od 2012. Budala zna da nema sanse da po sezoni PSG zaradi vise od Real Madrida. A dovuku i potrose vise nego oni troduplo. Ali ako kaznis jednog, moras kaznit sviju. Samo rade ono sto su radili svi zadnjih godina. A koliko se tek igracima na ruke isplacuje plata, a po ugovoru duplo manja, kod Juventusa javno otkriveno, a to rade svi klubovi.
Drugo, optuzeni su za kršenje preko STO odredbi o finansijskom fer pleju i finansijskim regulacijama
Za PSG se govori godinama, kao kaznjeni svake godine, kao i City, pa pojeo vuk magarca.MElloo je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:59Kaznjen je i PSG jutros.Na ljeto moraju skresati i 30% plata sto je oko 218m eura u platama.Tesko ce se namuciti da to skinuBrokula je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:55numanumaye22 je napisao/la: ↑06 feb 2023, 13:49Preglupo, 90 % klubova krsi FFP, to je neupitno. PSG recimo od 2012. Budala zna da nema sanse da po sezoni PSG zaradi vise od Real Madrida. A dovuku i potrose vise nego oni troduplo. Ali ako kaznis jednog, moras kaznit sviju. Samo rade ono sto su radili svi zadnjih godina. A koliko se tek igracima na ruke isplacuje plata, a po ugovoru duplo manja, kod Juventusa javno otkriveno, a to rade svi klubovi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.