English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 06 feb 2023, 12:46

feniksptica je napisao/la:
06 feb 2023, 12:38
Znaci sa crvenim vragovima za titulu do kraja
Znači #14 dolazi u sjeverni London :kafa:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 06 feb 2023, 12:47

Marsal je napisao/la:
06 feb 2023, 12:26
Kad prikazuju prihode uvijek mi je bilo sumnjivo da su bolji od većine najvećih klubova u tako kratkom vremenskom roku. Ali opet skontam ne bi sigurno neko usudio se da radi u Engleskoj ono što Juve radi po Italiji, a i pripisivao sam tome da je moguće da se sponzori lijepe za klub koji pravi uspjehe ali opet porediti Cityevu navijačku bazu sa bazom Liverpoola, Manchester Uniteda i Arsenala...koji samo na osnovu toga imaju strašan revenue. Znao sam da nešto tu ne štima ali kao što rekoh uvijek sam mislio da nisu toliko ludi da varaju.

Kazna će vjerovatno bit blaga. Zabrana obavljanja transfera 2 roka i to je to.

Upumpavali novac preko sponzora koje su 99% shell kompanije ovog seika. Mislim da je bilo prilicno providno, ali eto
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 06 feb 2023, 12:50

akisarajevo92 je napisao/la:
06 feb 2023, 12:46
na ljeto City u Championshipu, Haaland i De Bruyne u Real, Dias i Silva u Barceloni, Foden u Liverpool, Grealish u Newcastle, Mahrez u Tottenham
Ederson u United :beba:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 feb 2023, 12:50

Rajaz je napisao/la:
06 feb 2023, 12:43
Saurman je napisao/la:
06 feb 2023, 12:36
Stalno neke malverzacije oko Citya treba ih žestoko kazniti.
Predlažem zatvor za predsjednika kluba
Izbacivanje u drugu ligu i zabrana transfra 3 godine bila bi neka mjera.Ako se opet provuku sa nekom mizernom kaznom onda je i EPL pala pod uticaj arapskih nafto dolara.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 06 feb 2023, 13:03

Navodno i jedan menadžer je primao mnogo više novca nego prikazano.

Kad ih je UEFA istraživala uzeli su vrijeme kao excuse, ako im se sad dokaže, teško će biti odluka overturned.

Ja lično ne bih volio da im skinu bodove trenutno jer kvari čar lige i sve ostalo, ali kazne od naredne sezone da budu u planu, pa makar to bilo relegacija ili oduzimanje bodova.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 06 feb 2023, 13:05

AA23 je napisao/la:
06 feb 2023, 13:03

Kad ih je UEFA istraživala uzeli su vrijeme kao excuse, ako im se sad dokaže, teško će biti odluka overturned.

Ja lično ne bih volio da im skinu bodove trenutno jer kvari čar lige i sve ostalo, ali kazne od naredne sezone da budu u planu, pa makar to bilo relegacija ili oduzimanje bodova.
Who cares.

najbitnije je osvojiti #14
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 06 feb 2023, 13:11

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
06 feb 2023, 13:05
AA23 je napisao/la:
06 feb 2023, 13:03

Who cares.

najbitnije je osvojiti #14
Vala bas, taman kad bi oni osvojili pa naknadno im oduzeli i nama dodijelili ne bi me bilo briga
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 06 feb 2023, 13:15

Aaauuuuu jesu ga nayebali hahah

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 feb 2023, 13:16

Meni je uvijek glupo oduzimanje titula.

Nema tu čar, nit klubovi to mogu proslavit nit vjerovatno većina navijača klubiva kojima se dodijeli titula ne smatraju je nekim uspjehom.

Da Arsenal ove sezone završi drugi, City prvi i onda uzmu bodove Cityu ja bih na to gledao kao na nezasluženo osvojen naslov i uopšte mi ne bi značio sekunde.

S druge strane, kad sezona završi kako god da završi treba ih papreno kaznit.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 06 feb 2023, 13:17

Svi bi da su Real, ali to je nemoguće. Barcelona se jedva izvukla, City, Juve, uskoro i PSG izbacivanje iz svih liga.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 06 feb 2023, 13:28

Marsal je napisao/la:
06 feb 2023, 13:16
Meni je uvijek glupo oduzimanje titula.

Nema tu čar, nit klubovi to mogu proslavit nit vjerovatno većina navijača klubiva kojima se dodijeli titula ne smatraju je nekim uspjehom.

Da Arsenal ove sezone završi drugi, City prvi i onda uzmu bodove Cityu ja bih na to gledao kao na nezasluženo osvojen naslov i uopšte mi ne bi značio sekunde.

S druge strane, kad sezona završi kako god da završi treba ih papreno kaznit.
Slažem se.

Od naredne sezone da kazna bude u planu bi bilo korektno, jer nije fer prema igračima koji nisu krivi za te stvari, pa i po mogućnosti Guardiola nije znao za ovakvo nešto (možda, možda je i on dio ovog).

Na pola sezone izgubiti direktnog rivala, sezona je well under way, EPL bi izgubila toliko toga kada bi City sada dobio direktnu kaznu, previše stvari.

Super je osvojiti titulu ali neka to bude borba do kraja, govorim jer znam da momci mogu to uraditi i da se potencijalna titula osporava generacijama koje dolaze, pf.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 feb 2023, 13:34

Ma trajat ce ovaj proces. Moguce da ce tek na kraju sezone biti odluka

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 feb 2023, 13:49

Preglupo, 90 % klubova krsi FFP, to je neupitno. PSG recimo od 2012. Budala zna da nema sanse da po sezoni PSG zaradi vise od Real Madrida. A dovuku i potrose vise nego oni troduplo. Ali ako kaznis jednog, moras kaznit sviju. Samo rade ono sto su radili svi zadnjih godina. A koliko se tek igracima na ruke isplacuje plata, a po ugovoru duplo manja, kod Juventusa javno otkriveno, a to rade svi klubovi.

Iz liga niko nece biti izbacen jer to samoj UEFI ne odgovara, ode novac ko kad su ti klubovi pokupovali sve sto valja.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 06 feb 2023, 13:54

Može ga UEFA povući samo PL-u.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 06 feb 2023, 13:55

numanumaye22 je napisao/la:
06 feb 2023, 13:49
Preglupo, 90 % klubova krsi FFP, to je neupitno. PSG recimo od 2012. Budala zna da nema sanse da po sezoni PSG zaradi vise od Real Madrida. A dovuku i potrose vise nego oni troduplo. Ali ako kaznis jednog, moras kaznit sviju. Samo rade ono sto su radili svi zadnjih godina. A koliko se tek igracima na ruke isplacuje plata, a po ugovoru duplo manja, kod Juventusa javno otkriveno, a to rade svi klubovi.

Iz liga niko nece biti izbacen jer to samoj UEFI ne odgovara, ode novac ko kad su ti klubovi pokupovali sve sto valja.

Prvo kakve veze ima PSG ili Real? EPL tuzi Sitija, ne UEFA.
Drugo, optuzeni su za kršenje preko STO odredbi o finansijskom fer pleju i finansijskim regulacijama

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 feb 2023, 13:58

Brokula je napisao/la:
06 feb 2023, 13:55

Drugo, optuzeni su za kršenje preko STO odredbi o finansijskom fer pleju i finansijskim regulacijama
Govorim opcenito, za sve klubove, ne samo za City. Nema kluba da je vrh zadnjih 10 godina a da nije vrsio maliverizacije u tom pogledu. Pogotovo ovi arapi. To je radio npr i Abramovic s Chelsejem koji je i zapoceo tu eru bakcanja petrodolara u nogometu. Ili mozda neko misli da je Chelsea toliko dobre prihode imao a i rezultate, pa da su odjednom svi poletili tu igrati za dz, od Terrija, do Drogbe. :lol:
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 06 feb 2023, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 feb 2023, 13:59

Brokula je napisao/la:

Kaznjen je i PSG jutros.Na ljeto moraju skresati i 30% plata sto je oko 218m eura u platama.Tesko ce se namuciti da to skinu

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 feb 2023, 14:02

MElloo je napisao/la:
06 feb 2023, 13:59
Brokula je napisao/la:

Kaznjen je i PSG jutros.Na ljeto moraju skresati i 30% plata sto je oko 218m eura u platama.Tesko ce se namuciti da to skinu
Za PSG se govori godinama, kao kaznjeni svake godine, kao i City, pa pojeo vuk magarca. :mrgreen:

Shvati da su ljudi iz PSG i u vrhu UEFE, ima par clanaka koji dobro to opisuju, u detalje. UEFA je kriminalna organizacija kao i FIFA, ljudi tu vide samo novac, nogomet samo dodje onako usput za zabavu. Najbolje se vidjelo kakav je tu kriminal kad su klubovi pokusali da stvore Superligu pored njih, odose pare bajo moj, zato se uzdigli a nema vecih licemjera. :rol: Cuj oni da nekom zabrane da osnuju svoju ligu mimo njih, palo im na sudu iBogami. :rol:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 06 feb 2023, 14:04

Ovo je za izbacivanja u Championship. Svaka druga kazna bi bila smiješna.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 06 feb 2023, 14:10

Ukralo nam tri titule.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.