AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

OldFashioned
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la OldFashioned » 05 feb 2023, 22:58

Raonffa je napisao/la:
05 feb 2023, 22:56

Mada, ponovit ću ovo deseti put od sredine januara, koga umjesto Piolija i šta taj neko u perspektivi bolje može ponuditi ovakvom rosteru Milana?
Ekipi po meni treba pozitivan šok, novi glas u svlačionici jer je preočito da su mu svi igrači okrenuli leđa.
Ne može me niko uvjeriti da su ovi momci preko noći zaboravili igrati lopte, totalna nezainteresiranost na terenu i pogubljenog Piolija. Tražio bih privremeno rješenje do ljeta da se barem izbori LP i tako ne izgubi ogromni novac.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 feb 2023, 22:58

Sramota je staviti Kloppa i Piolija i istu rečenicu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 05 feb 2023, 23:10

Šta'š očekivat od mladića kad dva najiskusnija igrača uprskaju utakmicu? Kjaerov gol 100%, a Giroud prijem 75.min je baš simptomatičan za ekipu u slobodnom padu. Origi velika nula včrs, dakle tei najiskusnija u ovoj squadri.

Theo i Leao imaju zabrinjavajući govor tijela, mislim da je sky high vjerovatnoća da Leao ide. Cijela ekipa loša, a gdje god je tako - to je do trenera. Pa čak ni die hard Milaniste poput Calabrije i Tonalija ne ginu, u gradskom derbiju. Ne znam kako objasniti tako nešto, ne pamtim ovako mlitavo izdanje u derbiju, pogotovo kad uzmeš u obzir 0-3 neki dan, niz loših rezultata, te da si aktuelni prvak.

Tata, Gabbia, električar - tri rupetine. Thiaw je više dobroga pokazao včrs nego Gabbia za tri sezone. Golman Jr. je ozbiljno bolji od ovog rumuna, Plizzari je Gigi Buffon lično za ovoga. Sama činjenica da mu pucaju dva puta iz kornera, govori da protivnici trljaju ruke kad vide ovu kantu na golu. Električar je za amaterskog fudbala, lik ne zna i gotovo.

Pioli out? Ne znam šta bi s tim postigli, ne vidim neku bolju opciju a da je aktuelan. Mislim da Pioli ostaje do ljeta, ali ovo danas je baš ličilo na onaj mlitavi Milan pod seoskim trenerom GP-om.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 05 feb 2023, 23:11

milanist je napisao/la:
05 feb 2023, 22:53
Ma ne kolega, igraju uvijek oni sto su losi i sto nemaju pojma, logika jelda, Leao igra sto je los, Theo, Tonali, Giroud igraju jer su losi, dobri su na klupi i ulaze po potrebi, logika :clap:
Sta sam ja napisao protiv tih igraca ? Je li Thiaw igra na krilu , napadaca ili veznog ? Ili igra stopera ? Hoces reci da je panj Gabbia najbolje sto imamo poslije Kalulua i Tomoria ? Ili Kjaer koji od povrede nije isti igrac ?

Dalje je li Vranxx losiji igrac od drveta Pobege ili Krunica ? Je li Adli losiji od navedenih ? Ne znam fkt na cemu ti baziras te svoje argumente.
milanist je napisao/la:
Ovo u vezi Klopa sam napisao da vidis da nije do trenera uvijek, eto on je trenercina pa ne moze da probudi igrace da pocnu igrat kako treba, cudno jelda, ali najlakse je reci trener je sve kriv, a to sto nam je pola igraca na nivou Bologne to nikome ni rijeci.
Kazes Klop uvijek preuzme krivicu, mislis ovako:
slika
Klopp ima dovoljno dobru ekipu da se ne sramoti protiv Bentforda i slicnih i da bude barem u top 5. Isto tako mozes pronaci i njegove intervjue gdje preuzima krivicu za rezultate kao sto si pronasao i to sto si postavio.

I nije pola igrace na nivou Bologne. Vec je cijeli tim na nivou Cremonesea od nove godine. Ali eto nista to nije trenerova krivica. Kao sto nije kriv sto ne moze dobiti mrtvu Romu , pri rezultatu 2:0 u 80 minuti ili 17. plasirani Sassuolo koji ga torpedira. Milan je tim koji je od nove godine na dnu po skupljenim bodovima. I najgori u ligama petice po primljenim golovima ali eto nije to Piolijeva krivica.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 feb 2023, 23:14

meepo je napisao/la:
05 feb 2023, 23:11
milanist je napisao/la:
Ma ne kolega, igraju uvijek oni sto su losi i sto nemaju pojma, logika jelda, Leao igra sto je los, Theo, Tonali, Giroud igraju jer su losi, dobri su na klupi i ulaze po potrebi, logika :clap:
Sta sam ja napisao protiv tih igraca ? Je li Thiaw igra na krilu , napadaca ili veznog ? Ili igra stopera ? Hoces reci da je panj Gabbia najbolje sto imamo poslije Kalulua i Tomoria ? Ili Kjaer koji od povrede nije isti igrac ?

Dalje je li Vranxx losiji igrac od drveta Pobege ili Krunica ? Je li Adli losiji od navedenih ? Ne znam fkt na cemu ti baziras te svoje argumente.
milanist je napisao/la:
Ovo u vezi Klopa sam napisao da vidis da nije do trenera uvijek, eto on je trenercina pa ne moze da probudi igrace da pocnu igrat kako treba, cudno jelda, ali najlakse je reci trener je sve kriv, a to sto nam je pola igraca na nivou Bologne to nikome ni rijeci.
slika
Klopp ima dovoljno dobru ekipu da se ne sramoti protiv Bentforda i slicnih i da bude barem u top 5. Isto tako mozes pronaci i njegove intervjue gdje preuzima krivicu za rezultate kao sto si pronasao i to sto si postavio.

I nije pola igrace na nivou Bologne. Vec je cijeli tim na nivou Cremonesea od nove godine. Ali eto nista to nije trenerova krivica. Kao sto nije kriv sto ne moze dobiti mrtvu Romu , pri rezultatu 2:0 u 80 minuti ili 17. plasirani Sassuolo koji ga torpedira. Milan je tim koji je od nove godine na dnu po skupljenim bodovima. I najgori u ligama petice po primljenim golovima ali eto nije to Piolijeva krivica.
A sto ga ne smjene???? Mozes li mi dati odgovor ????

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 05 feb 2023, 23:19

memaga je napisao/la:
05 feb 2023, 23:14
Mozda zbog toga sto im je donio titulu EPL nakon skoro 30 godina i LP nakon vise od 10 godina ? Mozda i zbog toga sto on moze vratiti Liverpool na pravi kolosijek iako je Klopp imao slicnih problema u Dortmundu u zadnjoj sezoni ? Ali razlika izmedju Kloppa i Piolija je ogromna da nema smisla porediti ta dva trenera i njihovu situaciju. Klopp je imao odlicne rezultate u svakom klubu dosad sto se ne moze reci za Piolija.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 feb 2023, 23:20

meepo je napisao/la:
05 feb 2023, 23:19
memaga je napisao/la:
05 feb 2023, 23:14
Mozda zbog toga sto im je donio titulu EPL nakon skoro 30 godina i LP nakon vise od 10 godina ? Mozda i zbog toga sto on moze vratiti Liverpool na pravi kolosijek iako je Klopp imao slicnih problema u Dortmundu u zadnjoj sezoni ? Ali razlika izmedju Kloppa i Piolija je ogromna da nema smisla porediti ta dva trenera.

Ma pusti Klopa...pitam te za Piolija??? Sto ga ne smjene???

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 05 feb 2023, 23:24

memaga je napisao/la:
05 feb 2023, 23:20
Ma pusti Klopa...pitam te za Piolija??? Sto ga ne smjene???
Strpljenje mozda ? Nada da ce biti bolje ? Nakon ove utakmice nisam siguran da ce Pioli ostati a i ako ostane nece dozivjeti kraj februara ako upise jos koji kiks. Uostalom tesko je naci zamjenu za trenera usljed sezone.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 feb 2023, 23:33

Eh da ti pojasnim sto ga smjeniti nece...
1. Treba odstetu platiti
2.Treba naci zamjenu sto nije lako
3.Ako ces ozbiljnijeg trenera moras mu PLATU ozbiljniju dati
4.ozbiljan trener trazi garancije za transfere
5. Vlasnici sad sve vagaju, cak i vagaju ako se ne kvalifikuju u l.p.koliko ce novaca izgubiti a koliko dobiti sa Piolijem

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 feb 2023, 23:35

sve smrdi od hjebenih amera sto su dosli na celo Milana...sjeme im se zatrlo sto bi se u nas reklo...

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 feb 2023, 23:48

Romagnoli13 je napisao/la:
05 feb 2023, 22:58
Ne stavlja ih se u istu recenicu boze sacuvaj, napravila se samo paralela Milana i Liverpoola u vezi losi rezultata, posto kazu sve je do Piolia i sto je kar.ina od trenera. Pa reko onda i Klop dodje isto je i njima ne cvjetaju ruze, mozda nije sve do trenera mozda je i do igraca, zapitali se ko kad.
Drugo, sta te briga, ti mozes i slaviti, pobijedio je Inter ionako si jedva cekao, cestitam na pobjedi :clap:
Kazes vjerujes i dalje u CDK-a, kad ce ljudina da proradi? napadacki ucinak mu je kao i Maignanov prosle sezone, po jedna asistencija, s tim da je jedan golman a drugi 10ka. Nama treba neko sad, ove sezone, a ne nekad tamo one ili one iza......
meepo je napisao/la:
milanist je napisao/la:

milanist je napisao/la:
slika

Kazes ne igraju sto su losi koja logika, jest bas je logika, zbog toga i ne igraju, zato sam ti i naveo Leaoa, Girouda i kompaniju u ironijskom smislu.
Normalno da ne igraju jer su losi, a ne zato sto su dobri, jasno kao dan.

Normano da niti Gabia niti Kjer niti Thiaw nisu za Milana, niti sam rekao da jesu. Vranks, Pobega, Krunic, Messijas Adli sve isti djavo, citaj malo sta sam pisao i za Pobegu, da ne mislis da je samo Vranks na udaru. Sve lose od losijeg.

Za Bologne kako da ne, odavno pola tima nam za Bologne, ne samo od Januara, ali jbg kriv nam je trener, a to sto 60-70% ovo igraca nije za Milana to cemo zanemariti.
I ajde i da dobije otkaz, nebitno, nisam neki njegov fan ucerat mu, koga dovesti ? mislis da bi taj neki drugi mogao puno bolje, sta ako ne, koga onda kriviti? Trenera, Maldinija ? vlasnike?

Tatarusanu, Mirante, Balo Toure, Gabbia, Kjer, Tiaw, Dest, Vranks, Krunic, Pobega, Adli, Bakayoko, De Ketelare, Salemakers, Messijas, lazetic Nisu igraci za Milan i ne mogu biti, nekad bi mogli jedno Milan gledati na TVu.
Diaz, Origi, Ante, Florenzi moze za klupe.
Maignan, Theo, Tomori, Kalulu, Calabria, Tonali, Benacer, Leao, Giroud u ovom trenutku jedino sto je i vrijedno u ovoj ekipi.
I ajde ti sad od ovog sastava cini cuda, ne ide brate.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 05 feb 2023, 23:51

RB ce uraditi sve u njihovoj moci da od kluba naprave profit i tu je kraj. Oni imaju i vise nego dovoljno para da plate odstetu, i jos osiguraju resurse za world class trenera. Ali to bi radio neko ko zapravo vjeruje u klub i onda na taj nacin zgrnuo pare. Ovako bi se vrlo vjerovatno mogao dogoditi najgori scenario: Pioli ostaje do kraja sezone->ekipa zavrsava na 6. mjestu->klub pocne vise monetarno krvariti->prodaja vodecih igraca i dovodjene otpada sa free transfer liste->nova banter era oficijelno pocinje. Bar meni ovako pocinje da smrdi.
A i oni arapi su (ako cemo po spekulacijama) mozda i gora opcija
Mada meni nije nemoguce ni ovo sto memaga prica i kako oni nisu spremni ni platiti odstetu i dovesti bar do kraja sezone trenera za milion-dva. O tome se ozbiljno moze tek na kraju mjeseca.
Unico amore sei!
❤️🖤

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 feb 2023, 23:55

milanist je napisao/la:
05 feb 2023, 23:48
Romagnoli13 je napisao/la:
05 feb 2023, 22:58
Ne stavlja ih se u istu recenicu boze sacuvaj, napravila se samo paralela Milana i Liverpoola u vezi losi rezultata, posto kazu sve je do Piolia i sto je kar.ina od trenera. Pa reko onda i Klop dodje isto je i njima ne cvjetaju ruze, mozda nije sve do trenera mozda je i do igraca, zapitali se ko kad.
Drugo, sta te briga, ti mozes i slaviti, pobijedio je Inter ionako si jedva cekao, cestitam na pobjedi :clap:
Kazes vjerujes i dalje u CDK-a, kad ce ljudina da proradi? napadacki ucinak mu je kao i Maignanov prosle sezone, po jedna asistencija, s tim da je jedan golman a drugi 10ka. Nama treba neko sad, ove sezone, a ne nekad tamo one ili one iza......
meepo je napisao/la:
milanist je napisao/la:

milanist je napisao/la:
slika

Kazes ne igraju sto su losi koja logika, jest bas je logika, zbog toga i ne igraju, zato sam ti i naveo Leaoa, Girouda i kompaniju u ironijskom smislu.
Normalno da ne igraju jer su losi, a ne zato sto su dobri, jasno kao dan.

Normano da niti Gabia niti Kjer niti Thiaw nisu za Milana, niti sam rekao da jesu. Vranks, Pobega, Krunic, Messijas Adli sve isti djavo, citaj malo sta sam pisao i za Pobegu, da ne mislis da je samo Vranks na udaru. Sve lose od losijeg.

Za Bologne kako da ne, odavno pola tima nam za Bologne, ne samo od Januara, ali jbg kriv nam je trener, a to sto 60-70% ovo igraca nije za Milana to cemo zanemariti.
I ajde i da dobije otkaz, nebitno, nisam neki njegov fan ucerat mu, koga dovesti ? mislis da bi taj neki drugi mogao puno bolje, sta ako ne, koga onda kriviti? Trenera, Maldinija ? vlasnike?

Tatarusanu, Mirante, Balo Toure, Gabbia, Kjer, Tiaw, Dest, Vranks, Krunic, Pobega, Adli, Bakayoko, De Ketelare, Salemakers, Messijas, lazetic Nisu igraci za Milan i ne mogu biti, nekad bi mogli jedno Milan gledati na TVu.
Maignan, Theo, Tomori, Kalulu, Calabria, Tonali, Benacer, Leao, Giroud u ovom trenutku jedino sto je i vrijedno u ovoj ekipi.

Odlican post, samo bi ja olupine Antu ,Calabriju i Origija prevaru u prvu skupinu parmaka prebacio....

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 06 feb 2023, 00:02

milanist je napisao/la:
Kakav je Leao u debitantskoj polusezoni imao ucinak ? Podsjeti nas ? Iako je on ofanzivniji igrac od CDK.

milanist je napisao/la:

Brate igra Messias veznog, krilni igrac od 174 cm , a ne mogu skolovani igraci za tu poziciju kao sto su Vranxx , Adli itd. Ma daj

Dalje brani Tata pored zivog Mirante koji je od njega barem 5x bolji golman.

Koga dovesti ? Pa kao privremeno rjesenje imas Bielsu koji je slobodan barem do kraja sezone.

Opet da napomenem Pioli je trener koji u 20 godina karijere ima jedan trofej a nije bas da je vodio bezvezne klubove. U Europi ima prosjek od 1.2 poena po utakmici.

Ovi igraci nisu toliko losi koliko se predstavljaju. Vranxxu da se da vremena u prvoj koliko i Pobegi, Messiasu i Krunicu pokazao bi koliko vrijedi kao igrac u to sam siguran. Thiaw nije nista losiji od Kalulua samo momak dobiva minute na kapaljku. Adli isto da je bez nogu i ruku dosao pa ne moze igrati.

Lik je krenuo sa 3 5 2 formacijom i idejom da se brani i da igra na kontru sa Giroudom koji je mozda najsporiji igrac u Seria A. Umjesto da ubaci Rebica ili Leao kao 9ku.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 06 feb 2023, 00:48

Neće smijeniti Piolija jer ih uopšte nije briga za klub.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 feb 2023, 01:02

meepo je napisao/la:
06 feb 2023, 00:02

Kakav je Leao u debitantskoj polusezoni imao ucinak ? Podsjeti nas ? Iako je on ofanzivniji igrac od CDK.

Ni priblizan kao sto je sad, ali je na trenutke pokazivao da ima talenta, driblinga i brzine, sve ono sto CDK nikako da pokaze, vec pokazuje suprotno.
Brate igra Messias veznog, krilni igrac od 174 cm , a ne mogu skolovani igraci za tu poziciju kao sto su Vranxx , Adli itd. Ma daj
Blago nama ako su ti Vranks i Adli skolovani igraci, nemm rijeci.
Dalje brani Tata pored zivog Mirante koji je od njega barem 5x bolji golman.

Pa ne zna se ko je gori, tako da je svejedno, vidjeli smo i tog Mirantea na turniru u toku SP, tu bi se nekak mogao i sloziti sa tobom, nek brani i Mirante, nista nece biti gori.
Koga dovesti ? Pa kao privremeno rjesenje imas Bielsu koji je slobodan barem do kraja sezone.
Nesto kao kad je Sarri preuzeo Juve jel, tako mi lici Milan i Bielsa.
Ovi igraci nisu toliko losi koliko se predstavljaju. Vranxxu da se da vremena u prvoj koliko i Pobegi, Messiasu i Krunicu pokazao bi koliko vrijedi kao igrac u to sam siguran. Thiaw nije nista losiji od Kalulua samo momak dobiva minute na kapaljku. Adli isto da je bez nogu i ruku dosao pa ne moze igrati.
Nisi toliko losi, ali nisu za Milana, sve dok su nam takvi igraci vecina rostera nece nama ni Guardiola pomoci.
Lik je krenuo sa 3 5 2 formacijom i idejom da se brani i da igra na kontru sa Giroudom koji je mozda najsporiji igrac u Seria A. Umjesto da ubaci Rebica ili Leao kao 9ku.
Ovdje se slazem, trebao je onda Leaoa od prve ubaciti u ovakvoj formciji, da imas brzog igraca koji ce istrcati kontru. Ali eto pokusao je vise zatvoriti da se ne primi gol nego sto je gledao da napadne, u jednu ruku razumljivo kad skontas kakvi smo bili defanzivno zadnji 4-5 utakmica. Nije htio da se 'potuce' sa realno jacim protivnikom, rizikovao bi onda tad jos jedan katastrofalan rezultat, Ovako kad vidis i nije neki bauk 1-0, bauk je jedino igra.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 06 feb 2023, 07:40

milanist je napisao/la:
06 feb 2023, 01:02
Ni priblizan kao sto je sad, ali je na trenutke pokazivao da ima talenta, driblinga i brzine, sve ono sto CDK nikako da pokaze, vec pokazuje suprotno.
Imao je 2 gola i 1 asistenciju do 27 kola. CDK nije na momente pokazivao da ima talenta i da zna s loptom ? Ma daj brate pretjera ga i ti.

milanist je napisao/la:
Blago nama ako su ti Vranks i Adli skolovani igraci, nemm rijeci.
Jesu oni vezni igraci ili je Messias vezni ? Da se razumijemo ako hoces cvrstinu na sredini terena ne ubacujes Messiasa , jer lik je visok 174 cm i vise je ofanzivni igrac. Vranckx je dosad odigrao 70 minuta u Seria A i upisao asistenciju. Sta ga tu cini losim ? To sto ga je Wolfsburg poslao na posudbu u Milan ?

Pa i Osimhen je zapoceo karijeru u Wolfsburgu pa su ga poslali u Belgijsku ligu a od tud je otisao u Lille pa u Napoli. Ne vidim da je on smetlje ? Sve dok igracu ne dajes sansu za igru znas na cemu si.

Pa Pioli je u zadnje vrijeme poceo da jede **** s Leaom a isti mu donio titulu.

milanist je napisao/la:
Nesto kao kad je Sarri preuzeo Juve jel, tako mi lici Milan i Bielsa.
Bielsa je druze moj bolji trener od Piolija i Sarria zajedno , a Sarri je bolji trener od Piolija to je cinjenica. Ni Pioli nije bio doveden kao stalno rjesenje ako se sjecas pa je prezivio na klupi Milana najvise zaslugama Bobana, Maldinia i Ibrahimovica

milanist je napisao/la:
Nisi toliko losi, ali nisu za Milana, sve dok su nam takvi igraci vecina rostera nece nama ni Guardiola pomoci.
Ali evo kako znas da nisu igraci za Milan ? Jesu dobili prilike da pokazu ? Nisu. Pioli je rekao da mu se Adli ne uklapa u sistem i to odmah demotivise igraca , a isto je tako izjavio prije 2 kola da je Leao izgubio brilijantnost. Kakva budala od trenera to radi ?

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 06 feb 2023, 07:43

milanist je napisao/la:

Ono što je golemo je da je Pioli baš činio čuda sa ovom squadrom dvije sezone u nizu, nakon decenije lutanja i osam trenera + tri vlasnika (novi ameri su četvrti).

Hoću reć, obe strane su donekle u pravu, jer objektivno;

A) Ne treba ti jača squadra od ove da se ne brukaš kao Milan nakon nove. Igrače koje si nabrojao, sve za 5, uz par manjih primjedbi. Npr., Pobega je dobar razbijač/destruktivac, ali ne i B2B. Kjaer je itekako za Milana, on je uz Ibru doveo stvari u red. Naravno da mu treba utakmica nakon dužeg vremena out/povrede. Thiaw, Vranckx, CDK svi znaju lopte, moglo bi biti nešto od njih. Kalulu je imao slične nastupe kao Thiaw, kad je se probio u A-ekipu. Zlaju si izostavio, gdje njega plasirati, nego u penziji - nakon 12mj. out, i uskoro 42god momčini? :cool:

B) Ovo je ograničena squadra, ni dan danas nikome nije jasno kako su osvojili Scudetto, pogotovo kad uzmemo u obzir silne povrede. Opet, kao što si sam nabrojao, ima tu puno levata, tj. igrača za Serie B/Empoli i sl.

C) Klub nema para da se kutariše Piolija, niti bi ijedan bolji trener pristao na ove uslove, ni platu. Npr. mizeran mercato, gdje mu se dovode isključivo neprovjereni igrači, koji ne odgovaraju stilu/aktuelnoj formaciji. Trener se ništa ne pita, a očigledno je da dovode igrače bez previše razmišljanja da li će se uklopiti u aktuelni stil fudbala. Dakle, transferi nisu ciljani, ne postoji neki veći plan, nego "nemamo love, dovodi djecu i nadaj se najboljem". Čisti dokaz ovome je bizarno niska minutaža svih pojačanja Milana, u globalu. Čudi me da i Maldini pristaje na ovo, nakon njegovog stava birvaktile.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 feb 2023, 09:17

Limitirana ekipa sa izgubljenim trenerom. Ne može Pioli naučiti Girouda sa 36 godina da primi loptu, Kalulua kako da čuva svog igrača ili Pobegu da odigra pas prvom do sebe a da ne pogriješi.
Ima ovdje par mladih igrača, al ne za prve postave. Thiaw bi mogao možda u prvu, al CDK, Vrnackx, Kalulu, Pobega, Adli ili Saelemaekers su za klupe odnosno back up igrači u budućnosti. Riješiti ovih par starijih i "iskusnijih" Rebića, Ibre, Kjaera, Florenzija, Girouda (možda klupa ako pristane), Messiasa, Origija, Tate, za njihove plate se može dovesti nekoliko igrača od njih mlađih ali iskusnijih iz Serie A čak. Realno nikakve koristi od njih više nema. Totalno su podbacili u svim poljima kao lideri u svlačionici. Ovi mlađi nemaju motivacije i iskustva. Mijenjati. Prodat Leaoa jer on neće ostati sigurno, Tomorija isto, raspustiti ili prodati što se može, od ovih navedenih i praviti novu ekipu. Oni ako ostave 15 od 25 igrača iz ovog rostera slijedeće sezone, piši propalo. Njima treba remont cijeli. Nakupilo se svega.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 feb 2023, 10:46

meepo je napisao/la:
06 feb 2023, 07:40

Jesu oni vezni igraci ili je Messias vezni ? Da se razumijemo ako hoces cvrstinu na sredini terena ne ubacujes Messiasa , jer lik je visok 174 cm i vise je ofanzivni igrac. Vranckx je dosad odigrao 70 minuta u Seria A i upisao asistenciju. Sta ga tu cini losim ? To sto ga je Wolfsburg poslao na posudbu u Milan ?
Pa sta ako su vezni igraci, samim tim moraju biti skolovani jel, i Bakayoko je vezni igrac pa ga ne prizivas :mrgreen:
Pa Pioli je u zadnje vrijeme poceo da jede **** s Leaom a isti mu donio titulu.

To si u pravu :thumbup: Rafa mora igrati
Ali evo kako znas da nisu igraci za Milan ? Jesu dobili prilike da pokazu ? Nisu. Pioli je rekao da mu se Adli ne uklapa u sistem i to odmah demotivise igraca , a isto je tako izjavio prije 2 kola da je Leao izgubio brilijantnost. Kakva budala od trenera to radi ?
Pa i nisu care, ne govorim samo za Adlija, vec i za ostale, ako tebi jesu onda mi ne gledamo Milan na isti nacin. Vec sam prije rekao za sta su ti igraci.
Imao je 2 gola i 1 asistenciju do 27 kola. CDK nije na momente pokazivao da ima talenta i da zna s loptom ? Ma daj brate pretjera ga i ti.
Jesi ti zadovoljan njegovim ucinkom, najvecim pojacanjem ljetos ? i treba nam igrac sad, doveden ja da unaprijedi ekipu da radi ono sto ne moze Diaz ili Krunic privremeno, a ne da ga cekamo hoce li ili nece.

i da zavrsim, jer nema smisla voditi dalju raspravu ni meni ni tebi. Nije samo do trenera, snosi i on dio krivice, ne branim ja Piolia, ali brate i previse skarta imamo u ekipi da bi se nesto uradilo.
Ljetos umjesto da dovedu 2-3 extra igraca i da unaprijede momcad, oni su je uspjeli oslabiti cak pustajuci Kapitena i Kessija a nisu doveli zamjene.
Helem nejse kao sto kazu, pred nama je pa nek guraju, ionako su pred pcetak sezone rekli da je cilj top 4, nije im vala izgubljen jos, imaju sanse.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.